CK2 - Monarch's Journey #1: Konan II de Rennes, Bretonya Dükü (1066)
CRUSADER KINGS II

Konan II de Rennes
Bretonya Dükü II. Konan, Bretonya'yı yönetirken kendisini zorlu bir mücadelede bulacaktı. Babasını çocukken kaybeden Konan ailesinden ve dışarıdan birçok zorlukla karşılaştı. Amcası mirasını gasp etti ve onu zincire vurdu. Tahta geçtikten sonra, Fatih William'ın tehditleri ile yüz yüze gelecek, daha sonra Anjou'yu feth etmeye çalışırken zehirlenmiş eldivenlerle şüpheli bir şekilde öldürülecekti.

Time Bending
Bretonyayı yeniden ihtişamlı günlerine kavuşturma vakti. Hükümdarınızın hanesinden biriyle şu topraklardan mümkün olduğunca çoğunu ele geçirin: Cornwall, Devon, Anjou, Maine, Mortain, Caen, Léon, Kernev, Poher, Tregor, Domnoea, Broërec, Roazhon, Naoned ve Retz

Bronz: Listedeki toprakların en az 10 tanesine sahip olun.
Gümüş: Listedeki toprakların en az 12 tanesine sahip olun.
Altın: Listedeki toprakların tümüne sahip olun.

Gloves Come Off!
Tarihi kaynaklarda Kral Konan'ın zehirli eldivenlerle öldürüldüğü söyleniyor. Kral Konan'ın soyunun devam etmesi için erkek bir varise sahip olmalı. Meşru olmayan çocuklar sayılmıyor. Hükümdarınız ölene kadar mümkün olduğunca erkek çocuk yapın.

Bronz: En az 2 erkek çocuk hayatta olmalı.
Gümüş: En az 3 erkek çocuk hayatta olmalı.
Altın: En az 5 erkek çocuk hayatta olmalı.

Pre-Emptive Self-Defence
Hükümdarınızın hanesinden birileriyle William de Normandie'nin hanedanından mümkün olduğunca çok kişiyi öldürmelisiniz. Fatih William'ın kendisini öldürmek iki ölüm sayılır.

Bronz: de Normandie hanedanından en az 3 kişiyi öldürmelisiniz.
Gümüş: de Normandie hanedanından en az 5 kişiyi öldürmelisiniz.
Altın: de Normandie hanedanından en az 7 kişiyi öldürmelisiniz.

Bu konu altından Konan II de Rennes ve mücadelesi ile ilgili ekran görüntülerinizi ve taktiklerinizi paylaşabilirsiniz.
Siz bu mücadeleleri nasıl tamamladınız?
Sic Parvis Magna
Ara
1.için holy Roman empire Ile ittifaklik yapıp İngiltere'nin fransadan ayrılmasını bekledim sonra HRE ile beraber Normandy claimimi almıştım sonrasında İngiltere'ye papal claimler aracılığıyla holy Roman yardımıyla ele geçirmiştim.

2için seduction focus alıp bekar kadınları kortunuza davet edip onları seduclemek yeterli (tüm çocukları legatemize edin)

3.için williamin aile ağacını açın orada onunla aynı soy ismine sahip olan kişileri tek tek oldurmeyi deneyin basaramiyorsaniz kortunuza davet edip öldürebilirsiniz.(favor alırsanız bazı sarktlar altında ülkenize gelmek zorunda birakabilirsiniz)
[+] 1 üye Pharmacist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Uzun zamandır CK2 oynamamıştım ve bu Monarch's Journey olayı güzel bir bahane oldu tekrar başlamak için. İlk oyunumda biraz saçma hareketler yapmıştım II. Konan ölünce tekrar açayım daha düzgün oynayayım dedim ve oynadım da.

1. için önce HRE ile ittifak kurmuştum. İngiltere bağımsız olduktan sonra ilk oyunumdaki gibi tekrar Norveç oldu, ben de ha savaşı açtım açıcam diyene kadar HRE ile ittifaklık bozuldu. Dedim ben Fransa'ya katılayım önce içten toprakları alıp güçlenirim sonra bağımsız olup geri kalanı alırım. Fransa'daki zamanım karmaşıktı. Ne zaman bir yere toprak almak için savaş açsam Fransa iç savaşa girdi ve benim ittifaklıklar gidince güçsüz kalıp white peace imzalamak zorunda kaldım. Daha sonra yeter artık be diyip tekrar bağımsız oldum ve Normandiya'yı Norveç'ten aldım. Daha sonra Fransa'nın başına Müslüman birileri geçti, Holy War sayesinde ile Maine, Anjou vs oraları aldım. İngiltere'deki ki toprak da hala Norveç'in elindeydi, onları da claim ile aldım.

2.yi daha tamamlayamadım. İlk denememde 2 oğlum, ikinci denememde tek oğlum olmuştu. Bi ara girip seduce vs alıp deneyeceğim.

3.yü tamamlamak için İngiltere'de William ailesinden kimi bulduysam öldürmeye çalışıyordum ama sadece 3 tanesini öldürebildim. Daha sonra Norveç'ten Normandiya'yı aldığımda hapishanemde 8 tane Normandie aile mensubu olduğunu gördüm, gerisini tahmin edebilirsiniz. Fark etmeden de olsa tamamladım bunu.
Ara
1. için klasik yollar izlenebilir. Süre kısıtlaması olmadığı için çok farketmiyor açıkcası.

2. için seduction focus alıp lustful kadınlara yürümek lazım. 4-5 tane lover ve bir miktar şans olunca fazlasıyla yetiyor.

3. İçin arama kutusuna de Normandie yazıp en yüksek plot powerınızın olduğu kişiyi bulmaya çalışabilirsiniz. Entrika yerine teoloji focus almanızı ve benedict tarikatına katılmanızı öneririm burada. Hem verdiği traitlerle hem de flat bonusla ilgisini cezbedeceğiniz rahipler suikastlerinize katılmaya baya hevesli oluyor. Özellikle çocuklardan başlayarak de Normandie hanesini tek tek suikastleyebilirsiniz. Savaşta yakalamak plottan çok daha fazla rng.

Bu arada hepsini aynı savede yapmak zorunda değilsiniz. Bi save sadece seduction alıp bi mücadeleyi tamamlarken restart atıp öteki save de normandieleri executelayabilirsiniz.
Sic Parvis Magna
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.