Crusader Kings III Türkçe Yama - Ana Konu
Gel artık gönlümün çiçeği.
Ara
https://www.youtube.com/watch?v=S5AXVoz9e2Y
Ara
LYS SONUCUNU BEKLERKEN BEN: :neutral:  
TURKCE YAMA CIKMASINI BEKLERKEN BEN: :dizzy:
[+] 1 üye casaryus96 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Merhaba, tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Yama ne zaman çıkacak en azından tahmini bir süre verilirse ona göre bekleyelim. Ayrıca maddi destek için yapabileceğimiz bir şey varsa da katkı sağlayabiliriz. Bir DLC ücreti kadar destek verilebilir bence. Şimdiden teşekkürler.
[+] 1 üye EruValar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(12-01-2025, 19:09)EruValar : Merhaba, tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Yama ne zaman çıkacak en azından tahmini bir süre verilirse ona göre bekleyelim. Ayrıca maddi destek için yapabileceğimiz bir şey varsa da katkı sağlayabiliriz. Bir DLC ücreti kadar destek verilebilir bence. Şimdiden teşekkürler.
Katılıyorum yama hızlanması için bağış vs açılabilir.
Ara
(12-01-2025, 19:09)EruValar : Merhaba, tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Yama ne zaman çıkacak en azından tahmini bir süre verilirse ona göre bekleyelim. Ayrıca maddi destek için yapabileceğimiz bir şey varsa da katkı sağlayabiliriz. Bir DLC ücreti kadar destek verilebilir bence. Şimdiden teşekkürler.
yok abi devlet sırrı ne zaman çıkacağı, dünyada bi kaç kişi biliyor sadece. eğer süreç hakkında herhangi bir fikrimiz olursa allah muhafaza dünya yok bile olabilir.
[+] 6 üye Ugurcnyldrm nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(14-01-2025, 21:32)Ugurcnyldrm :
yok abi devlet sırrı ne zaman çıkacağı, dünyada bi kaç kişi biliyor sadece. eğer süreç hakkında herhangi bir fikrimiz olursa allah muhafaza dünya yok bile olabilir.
Tek Çakır biliyordu o yüzden diziden erken çıkardılar.
[+] 3 üye Milatus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
https://www.youtube.com/watch?v=4KlRnvlx...t0&index=2
Ara
https://www.youtube.com/watch?v=ME1WaoCudmw

GEL ARTIK BEEE GEEEEEL !!!!!!
Ara
Arkadaşlar en son 4 mart 2024 yılında çıkan Legends of Dead DLC'si için Türkçe yama çıkmış. Çevrilmesini beklediğimiz Roads of Power 24 Eylül 2024 yılında, yani dört ay önce çıkmış. Bakın dikkatinizi çekerim, yamalar ortalama 1-2 ay içinde, çıkan dlc'nin text yoğunluğuna göre çıkardı. 4 aydır yamadan ses çıkmaması normal değil. "Aksi belirtilene kadar her içeriği yamaya ekleyeceğiz" ibaresi olmasa ekip bu işi bıraktı veya dağıldı diycem ama öyle bir şey de yok. Özetle; ekibe bir şey olmuş ama ne olduğunu bilen yok.
Ara
(15-01-2025, 18:51)monte cristo : Arkadaşlar en son 4 mart 2024 yılında çıkan Legends of Dead DLC'si için Türkçe yama çıkmış. Çevrilmesini beklediğimiz Roads of Power 24 Eylül 2024 yılında, yani dört ay önce çıkmış. Bakın dikkatinizi çekerim, yamalar ortalama 1-2 ay içinde, çıkan dlc'nin text yoğunluğuna göre çıkardı. 4 aydır yamadan ses çıkmaması normal değil. "Aksi belirtilene kadar her içeriği yamaya ekleyeceğiz" ibaresi olmasa ekip bu işi bıraktı veya dağıldı diycem ama öyle bir şey de yok. Özetle; ekibe bir şey olmuş ama ne olduğunu bilen yok.
İki DLC çok kısa bir süre içinde çıktı ve henüz oynamadım, ama tahminimce birisi oldukça büyük ve bolca diyalog içeriyor. Bu da doğal olarak yama sürecini uzatıyor.
Ara
Ocak bitene kadar cikmassa bir daha yuklememek uzere ck3 u siliyorum. Hergun 3-4 defa siteye girip kontrol etmekten yiprandim :D
Ara
(15-01-2025, 19:19)Boba Fett :
(15-01-2025, 18:51)monte cristo : Arkadaşlar en son 4 mart 2024 yılında çıkan Legends of Dead DLC'si için Türkçe yama çıkmış. Çevrilmesini beklediğimiz Roads of Power 24 Eylül 2024 yılında, yani dört ay önce çıkmış. Bakın dikkatinizi çekerim, yamalar ortalama 1-2 ay içinde, çıkan dlc'nin text yoğunluğuna göre çıkardı. 4 aydır yamadan ses çıkmaması normal değil. "Aksi belirtilene kadar her içeriği yamaya ekleyeceğiz" ibaresi olmasa ekip bu işi bıraktı veya dağıldı diycem ama öyle bir şey de yok. Özetle; ekibe bir şey olmuş ama ne olduğunu bilen yok.
İki DLC çok kısa bir süre içinde çıktı ve henüz oynamadım, ama tahminimce birisi oldukça büyük ve bolca diyalog içeriyor. Bu da doğal olarak yama sürecini uzatıyr

Roads to Power, legend of the dead dlc sine göre çok daha büyük. Daha uzun sürede çevrilmesi ve oyuna aktarılması normal ama verilen bu tarihlere bakınca yama nerede acaba diyor soruyor insan? Ya çeviri ekibi legend of the dead çıktığında daha müsait bir zaman aralığındaydı yada içerik küçük hemen çevirisini yapıp yayınlayalım oyuncular oyundan uzak kalmasın dendi. Çeviri bekleyen arkadaşlara önerim beklemesinler ve oyuna başlasınlar. Çıkacaksa zaten çıkar. Oyun deneyimimi baltalıyor çeviri olmaması çünkü daha önce hep çeviri ile oynadım. İnsan rahata çabuk alışıyor.
Ara
Arkadaşlar ne sabırsız çıktınız ama. Adamlar yapıyoruz diyor yani yapmayıp sizi oyalamıyorlar ki. Biraz daha bekleyin. Ayrıca plana sadık kalın.
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
Ara
Ya da her gün bir cümle çeviri yapıyorlar.
[+] 1 üye achefort nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Naçizane bir yorum da ben yapayım. Çeviri ekibinde sözde ben de varım, ama diğer arkadaşların yanında benim katkımın esamesi okunmaz. Nispeten eskiden daha fazla katkı verirken son yamalarda azaldı. Şimdi ben evli, çocuklu ve pek yoğun bir işte çalışan meslek erbabı bir insanım. Günde kendime ayırabileceğim 2-3 saatim oluyor ya da olmuyor. Bu süreyi de dinlenmeye mi ayırayım, ailemle mi geçireyim, kişisel gelişme mi harcayım, eğlenceye mi ayırayım, oyun mu oynayayım ya da diğer işlere mi ayırayım, yoksa oturup çeviri mi yapayım? İş yerinde bulduğum fırsatlarda çeviri yapmaya zaman ayırıyordum, ama 2.5 ay önce artan yoğunluğum sebebiyle onu da yapamıyorum.

Burada mesele ben değilim, çeviri ekibindeki herkes iş güç sahibi yetişkin insanlar. Aramızda anca birkaç tane öğrenci vardır, ki onlar da çok yoğun bölümlerde okuyorlar. Eğer daha önceden de forumu takip ediyor olsaydınız sayın okurlar, fark ederdiniz ki forum etkinlikleri de önceleri (3-5 yıl önce) çok daha fazlaydı. Hayatın getirdikleri karşısında böyle değişimler kaçınılmaz oluyor.

Yamalar gerçekten çok uzun, Duman her yamada ne kadar çeviri yapıldığına dair istatistiksel bilgiler sunuyor. Bu iş yükünü karşılamak için bir çok forum yöneticisi özel hayatından fedakârlık yapıyor. Ve övünmekten çekinmeyeceğim, ortaya çıkan yamanın kalitesi bir çok profesyonel şirketin hazırladığı dil yamalarından çok daha iyi seviyede, zaten bunun herkes farkındadır diye düşünüyorum. Şimdi siz de tüketici olarak pek tabii bir şekilde merak ediyorsunuz, soruyorsunuz yama ne zaman çıkacak diye. Bir hafta sonu boşluğunda oturup 5 saat çeviri yapılabilirken, 2 hafta ufak bir ilerleme bile olamayabiliyor. Nihayetinde bir zaman ataması yapmak mümkünatını yitiriyor.

Bilmeniz gereken bir diğer konu da, çeviri ile uğraşan insanlar paraya muhtaç değiller. Tam tersi para harcayarak kaliteli zaman üretmeye çalışan kişiler. Dolayısıyla "bağış" veya "para toplama" tarzı şeyler kesinlikle bir motivasyon kaynağı olmayacak. Bunu söyleme sebebim meselenin para tarafına dikkat çekmek değil. Burada çeviri için ayrılan her dakikanın aslında ne kadar değerli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu emeğin karşılığı ancak topluluğun forumda daha etkin olması neticesinde olabilir. Ki baştan beri sizlerden talep edilen tek konu da bu.

Velhasılıkelam herkesin farklı düşüncesi var, ancak kazın ayağı öyle değil. Selam ve dua ile. Şaka şaka iyi forumlar :)
[+] 15 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@Elefsar, verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim. Peki çeviri ekibine nasıl katılınıyor? Maddi olarak destek veremeyeceksem mental olarak destek vermeyi çok isterim. İleri seviye ingilizcem var, boş vakitlerim de oluyor.
[+] 1 üye monte cristo nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Hocam tahmini bir zaman verme şansınız var mı?
Ara
Herkese selamlar,
Öncelikle çevri ekibine böyle güzel bir oyunda bu güzel çevriyi hediye ettiği için çok teşekkür ederim ve çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Arkadaşlar artık şu yama ekiplerini suçlamaktan ve "Ne zaman çıkacak ?" gibi sorular sormaktan vazgeçin. Bende 1 yıl öncesine kadar başka oyunların çevrilerinde yer alan biri olarak söylüyorum bu işi sevdikleri için ve insanlar Türkçe oyun oynayabilsin diye "HOBİ"(TEKRAR SÖYLÜYORUM MAAŞLI İŞ DEĞİL HOBİ) olarak yapan insanların tarih verme zorunluluğu yoktur çünkü onlar da NE ZAMAN ÇIKACAĞINI BİLMİYORLAR. Çünkü "HOBİ" demek , görev ve meslek dışında severek yapılan, dinlendirici ve oyalayıcı uğraşlar anlamına gelir. Kişiler, ilgi duydukları alanlarda bu tür etkinliklerle vakit geçirirler. Kendi hayatları ve kendi işleri olduğunu artık anlayın boş zamanlarda bakabiliyorlar ve çevri yapabiliyorlar onun için Deadline'ları yok yani zaman planları yok. Yama çıkacağı zaman çıkar sürekli bilgi vermek zorunda değiller. Zaten cevaplarda söylediler ve yama biz çıkartmıyoruz diyene kadar çıkmaya devam edeceğini de belirttiler. Bazı forumlarda da böyle olaylar olduğu için bir çok çevri ekibi dağıldı ve çevirmenler bıraktı. Kendimde yaşadım AAA bir oyunu çevirdik ve bir tarih verdik ne yazık ki paketleme yaparkewn hata aldık ve 1 gün sonra çıkartacağımızı söyledik ve abboooov yemediğimiz küfür,hakaret kalmadı hatta bazı küfürleri not defterime yazdım ilginçmiş diye. Peki bedava yaptığımız ,hobi olarak gördüğümüz işten bu kadar laf yemeyi hak ettik mi ? O yüzden adamları darlamayın! Elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim.
[+] 3 üye Ulasates33 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yama yarın geliyor arkadaşlar hadi hayırlı olsun.

Kaynak: Sinan Engin'in gür saçları
Ara

Konuyu Okuyanlar: aek.aykut, dfroger1, 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.