İleti Sayısı: 26,428
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Jaime f**king lannister sonunda yargılanıyor. Starklar'a ihanet eden, Tully'leri satan, Ned Stark'ı ölüme götüren, Dany'nin babasının ölümüne sebep olan, Bran'ı kuleden atan bu adamın verecek çok hesabı var.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 1,034
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
10
jaime'de çok ilginç bir husus var sağ eli kesilinceye kadar fırlama bi tipti , sağ eli kesilince nedense ağırbaşlı, efendi birisi oldu
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
(17-04-2019, 10:24)altnkurt : Jaime f**king lannister sonunda yargılanıyor. Starklar'a ihanet eden, Tully'leri satan, Ned Stark'ı ölüme götüren, Dany'nin babasının ölümüne sebep olan, Bran'ı kuleden atan bu adamın verecek çok hesabı var.
Köylü Starklar, sürtük Targaryenler kitap icabı güçlü görünüyor olabilir.
Unuttuysanız Castamere Lordunu, Unuttuysanız o kan kokan geceyi
Hatırlatırız Tywin adlı çeriyi
Imperium:
91
(17-04-2019, 13:01)Probang : Unuttuysanız Castamere Lordunu, Unuttuysanız o kan kokan geceyi
Hatırlatırız Tywin adlı çeriyi
Tywin'i hatırlatırken nerde ve nası öldüğünü de hatırlatmayı unutmayın ama.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 162
Imperium:
0
17-04-2019, 18:43
(Son Düzenleme: 17-04-2019, 18:48, Düzenleyen: Carpathia.)
8. sezon 1. bölümü yıllardır birbirini göremeyen karakterlerin birbiriyle tekrar bir araya gelmesi açısından güzel bir bölüm olsa da, sahneler çok hızlıca çekilip geçilmiş hissiyatı verdi. bence bazı duyguları yansıtamadılar tam olarak. ve geçen sezonki ışınlanmaların bu sezon da devam ettiğini gördük.
arya'nın tazı'yla beraber ikizlerden kartal yuvasına olan yolculuğu 1 sezon sürmüştü. ama jaime'nin kral' ın şehrinden kışyarı'na gelmesi 1 bölüm sürdü. jaime' nin kuzeye doğru at sürerken yolda yaşadıklarını, gördüklerini ve yolculuk esnasındaki psikolojisini görmek isterdim açıkçası. evet anlıyorum sadece 6 bölüm kaldı ve jaime karakter gelişimini tamamladı. onun yolculuğu ile arya'nın yolculuğu arasında fark var, arya'nın yolculuğunu 1 sezon boyunca izledik çünkü o karakterin gelişimini görmemiz gerekiyordu. ama yine de got'a yakışmıyor böyle bazı şeylerin üstünden hızlıca geçmeleri.
bir diğer canımı sıkan durum ise asoiaf evreninin odak noktasında olan karakter jon snow'un gerçek kimliğini öğrendiğinde verdiği saçma tepkiydi. hiç o duyguyu yansıtamamışlar. adam bütün hayatının yalan üzerine kurulu olduğunu öğreniyor ama verdiği tepki; "ben tahtta hak iddia edersem dany'e ayıp olmaz mı ya?" dan ileri gidemiyor. abicim bi şaşır, bi şok geçir. biz bile ekran başında izlerken senden fazla şok geçiriyoruz. bir ara "gerçek babam rheager targaryen miymiş? hee iyi o zaman." falan diyecek sandım.
bu diziyi 1. sezonda çok sevmemizin nedeni karakterler arasındaki akıl dolu diyaloglardı. 8. sezon 1. bölümde kaç tane diyalog gördük böyle? aslında bunu da 5. sezon 10. bölümden sonra kitaptan kopmalarına bağlayabiliriz. ne zaman ki kitaptan koptular o zaman dizideki diyalogların kalitesi gitgide azalmaya başladı. bildiğim kadarıyla george r.r. martin hikayenin gittiği yeri senaristlere söylüyor. ama detay vermiyor. örneğin viserionun ölüp zombi ejderha'ya dönüşeceğini söylüyor fakat bunun nasıl olacağını söylemiyor. bi yerde okumuştum bunu. doğru mudur bilmiyorum açıkçası ama ben böyle olduğunu düşünüyorum. çünkü 6. sezondan itibaren bariz bir kalite düşüşü var.
sonuç olarak keşke bu diziyi bir kaç bölüm hatta bir sezon uzatsalardı da senaryo böyle kopuk olmasaydı diyorum. bu kadar alelacele bitirme kararı almalarının sebebi nedir merak ediyorum.
son olarak bu sezon ile ilgili genel beklentimi söyleyecek olursam; görsel olarak muazzam sahneler izleyeceğiz. epik savaş sahneleri, duygusal ölüm sahneleri vs. izleyeceğimizi düşünüyorum. ama senaryo olarak beklentim 0 a yakın. her şeyin üstünden hızlıca geçecekler. kalan 5 bölümde ne got'a yakışır diyaloglar göreceğimizi, ne de olayların belirli bir mantık çerçevesinde gelişeceğini düşünüyorum. her şey hızlıca olacak ve bitecek.
•
Imperium:
91
•
İleti Sayısı: 762
Imperium:
3
Yalnızca altı bölümlük final sezonun var ve iki bölümü çatır çatır harcıyorsun.
Vir sapit qui pauca loquitur
Imperium:
91
22-04-2019, 14:13
(Son Düzenleme: 22-04-2019, 14:18, Düzenleyen: altnkurt.)
Savaş başlamasın diye zorlamışlar epey. Fragmandaki mancınık sahnesinin bölüm içinde alelade bir sahne olması da baya kötü bir aldatmacaydı.
Bölümün her noktasını net hatırlayamasam da hatırladığım kadarıyla yorumlayayım.
Jaime'nin yargılanması sahnesi tahmin ettiğim gibiydi. Fakat orada Bran'ın dediğini kimse sallamadı. Üzücü oldu.
Daha sonra Bran'a neden söylemedin diye sorduğunda seni öldürürlerse savaşamazsın demesi Bran'ın Jaime ile ilgili birşey gördüğünü ve buna bağlı planları olduğunu gösteriyor. Fakat sahnenin sonundaki savaştan sağ çıkacağını nereden biliyorsun tabiri baya üzerinde düşünülmesi gereken bir replik.
Jon'un Dany'e pat diye gerçeği söylemesi ve Dany'nin bunu inkar etmesi sahnesi de garipti. Dany ihanete uğramış gibi bakıyordu. Tüm hayatını verdiği demir tahtın ellerinden bu kadar kolayca kayıp gitmesine müsaade etmeyecektir diye umuyorum.
Sansa ile Dany'nin barıştığını ve iyi anlaştığını görmek sevindirici olsa da bölüme damga vurduğunu düşündüğüm yegane repliği Sana söyledi. "What About the North?" Gerçekten de Kuzey'e ne olacak?
Arya ile Gendry arasında birşeyler olması kaç sezondur beklediğim birşeydi ama böyle duygusuz bir seks beklemiyordum. Gerçi söz konusu kişi Arya olunca duygudan bahsetmek ne kadar mümkün. Tazı'ya dediklerini gördük.
Theon'un tam anlamıyla eski Theon olup Sansa ile kucaklaşıp Bran için hayatını riske atmak istemesi yine hoşuma giden sahnelerdendi.
Tyrion'la Jaime konuşurken Tyrion'un ölmekten bahsetmesi benim içimi titretti açıkcası. Dany'nin de sürekli Tyrion'a onsuz yapamayacağını söylemesi Bronn'un Tyrion'u öldürmesi ihtimalini güçlendiriyor. Dany, Cercei'ye karşı olan son savaşını Tyrion'suz verecek gibi.
Hatta bir teorim de Bronn'un Jaime'yi vuracakken Tyrion'un okun önüne atlaması. Rez alın.
Tyrion'un Bran'la sohbetini göstermediler ama o sahnenin de boşuna olduğunu sanmıyorum. Tyrion'a öleceğini veya gördüğü başka birşeyleri söylemiş olabilir.
Bu bölümden sonra Tyrion'un öleceğini ama bu ölümün hikayede önemli rol oynayacağını düşünmeye başladım.
Onun dışında Arya ve Tazı'nın surlarda yaptığı konuşmalar, Jorah ve Dany'nin Tyrion hakkındaki konuşmaları, Jaime ve tayfasının ateşin başındaki konuşmaları ve Brienne'yi şovalye ilan etmesi gibi ufak ama güzel bir sürü sahne vardı.
Ben tatmin oldum açıkcası. İlk bölümden sonra bu bölüm ilaç gibi geldi. Ben diziyi vurdu kırdı için izlemiyorum. Aksiyon filmi izler gibi izleyenler bu bölümden de sıkılabilir. CGI dostlarımıza bütçe ayıramamış olmalarına da üzülmedim. Boşuna dakika kaybı.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 3,336
Imperium:
56
Dizinin bitmesine 4 bölüm kalmış nelerle uğraşıyorlar. Dizinin daha devam edeceğini bilsek güzel bir bölüm diyebilirdim ama son 6 bölümün 2'si neden nispeten boş geçiyor anlayabilmiş değilim. Tek düşüncem yazarlar kitap bittikten sonra güzel yazamadıklarının farkına iyice vardılar ve final bu nedenle sırf aksiyonla geçecek. Şu noktada sadece dizinin, sıradan bir Hollywood filmi gibi, Night King ve Jon'un 1v1 atmasıyla bitmemesini umuyorum.
Cersei'yi pek tehlike olarak görmüyorum ayrıca.
@ altnkurt
Bronn'un Jaime veya Tyrion'ı öldüreceğini düşünmek aptallıktır. Bazı yerlerde esprisinin yapıldığı gibi Bronn'a Twins'i verirler, Tyrion'un hep 2 katını öderim demesinden yola çıkarak.
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
İki bölüm ne ki bir önceki sezonu tekrar belirteyim komple bir sezonu Cersei'i ikna edeceğiz diye harcadılar :) 5. (dahil) sezondan sonra işler sarpa sardı ve yayvan bir Hollywood yapımı izliyoruz. 6. Sezon'u da tam kotardıklarına inanmıyorum ama GRRM'nin verdiği tüyolar ve onları görmemiz bizi yine seride tuttu. Dizinin kitlesi inanılmaz boyutlarda herkes nolacak nolacak diye diye buraya kadar geldik. İzlediğimden memnun değilim ne yazık ki. GRRM'yi de tüyo veriyor işte senaryo o zaman güzel oluyor falan diye akil dokunulmaz bir pozisyona itmiyorum. Bu olanların asıl sebebi kendisi. Elimizde ürün yok seriyi dizi ile bitiriyoruz. Ben Dorne'un bahçelerini okurken keyif alıyordum birçok kişi o kitabı bayağı eleştirdi. Şimdi seri ile alakalı hiç azmim yok. Çevrilmemiş yan kitaplar var Targaryen tarihi vs. normalde okumaya başlamam lazım ama kılımı kıpırdatmayacağım. Bitsin de üstüne toprak atayım diye bekliyorum.
İleti Sayısı: 1,034
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
10
22-04-2019, 18:03
(Son Düzenleme: 22-04-2019, 18:37, Düzenleyen: Ferreke.)
daneryis sahnesi gerçekçi değildi yav jonun demir tahtta hakkı olsa ne olmasa ne zaten senle evlendiği zamanda kral olucak , demir tahtta hakkı var diye ergen gibi ne trip atıyosun
aryada sam e verseydi keşke bu bölüm daha fantastik olurdu
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
6 bölümlük sezonun 3'te birini böyle harcamak gerçekten bu kalitede bir diziye yakışmıyor. 7. sezondan beri adeta sanki düşük bütçeli bir diziymiş gibi işler geçiştirilmeye çalışıyor ve benim gibi kitapları dahi bir SOIAF hayranı olan birinin çok canını sıkıyor. George Martin diziden elini ayağını çektiğinden beri ciddi bir kalite düşüşü görülüyor. Akıl ve ima dolu diyaloglar adeta A2 İngilizce öğretiyoruz boyutuna düştü.
Jaime'nin sahneleri ve karakterlerin şömine başı sohbeti harici pek keyif alamadığım bir bölümdü. İlerleyen bölümlerin daha uzun olması sebebiyle daha iyi olacağını umut ediyorum, umarım güzel bir finalle bitirirler.
•
İleti Sayısı: 716
Imperium:
7
Kitaptan ayrı gitmeye başlayınca senaryonun kalitesi bariz bir şekilde düştü umarım bu güzel seriye yakışır iyi bir son yapabilirler.
•
İleti Sayısı: 1,125
Imperium:
24
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 914
Imperium:
1
Merak ettirdin şimdi. Yoksa bölüm mü kötüydü :)
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
29-04-2019, 08:43
(Son Düzenleme: 29-04-2019, 08:44, Düzenleyen: Kurt Knispel.)
Rezalet. GRRM kuyruğuna takılıp eski ustalara JRRT'ye falan laf ettik Allah affetsin. Öyle iki Hodor Hodor yazdın uydurdun diye olmuyor işte. Cidden çok üzgünüm bu noktaya.
Skywalkerlar gibi Akgezenler de osuruk oldu.
İleti Sayısı: 510
Imperium:
0
GRRM'e laf etmeye gerek yok kitaplardan oldukça umutluyum hala ama D&D ye ne desek boş güzelim hikayeyi dizide ne hale getirdiler. O Arya sahnesini hatırladıkça kötü kötü oluyorum. Çok ucuz numaralar ama bunlar.
•
Imperium:
91
Rezil ötesi bi bölümdü. Çamur gibi görüntü kalitesinde bol bol dumanlı sisli karartmalı sahnelerle hiç bişey göremedik. Dövüş sahneleri Cüneyt Arkın'ın efektli hali gibiydi. Kimin ne yaptığı niye yaptığı anlaşılmayan rezil bi senaryo kurgusu vardı. Nooluyo yav diyesiye bölüm bitti. Karakterlerin de tam başına bişey gelicek gibi olunca kamera değişiyo ve karakterimiz perde arkasında kurtuluyor. Bölümü kim yazdıysa buradan yedi sülalesine selamlarımı iletiyorum. 8 sezonluk bir birikim tek bölümde nası mahvedilir canlı canlı izlemiş olduk. Bide Helm's Deep'le falan kıyaslayanlar varmış. Helm's Deep'le aynı cümlede kullanılmayı bile haketmiyor bölüm.
Melisandra dışındaki hiçbi karakter bi halta yaramadı. Dışarda tonla adam varken geri çekildiklerinde suru tutacak 3 kişi bulamadılar. Jaime sağa sola random bağırıyor. Brienne tek başına suru savunmaya çalışıyor. Hound kaçtı diye Berric'in tuttuğu sur düşüyor. Kalede başka adam kalmamış anlaşılan. Berric'in o kadar dirilip geri gelmesi hakikaten boşunaymış onu da görmüş olduk. Bran'ın Jaime'ye savaşta ihtiyacı olduğunu söylemesi de boşunaymış. Bran'ın kuzgunlarla bölümün yarısı boyunca uçması da boşunaymış. Ejderlerin kapıştığı sahne it dalaşı gibi kimin naptığı kimin öldüğü vs belirsiz. Meydan savaşı sahnesi yok denecek kadar azdı. Savaş sahneleri hep karakterlerin kadrajın dışına kılıç sallayıp sonra başı belaya girince kameranın kapanması şeklinde ilerledi. Final desen rezillik yani. 8 Sezondur kastığın villain mantığa aykırı bir sahne ile tek kelime bile edemeden öldü. Özel geçiyim finali:
Aryanın kütüphanede 3 tane wight'a farkedilmeden zorla dolaştıktan sonra wightlarla dolu kaleden ve çevresini saran ateş çemberinden ve aradaki binlerce wightla night king'in arkasındaki white walkerlara farkedilmeden uçarak gelip saldırmaya çalışması ve tüm bunların night king'in theon'u öldürdüğü kısacık süre zarfında yaşanması
Daha denecek çok şey var ama geçmiş sezonların hatrına susuyorum. Alın başınıza çalın bu saatten sonra diziyi.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• brk007
|