İleti Sayısı: 26,428
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
31-07-2017, 17:49
(Son Düzenleme: 31-07-2017, 17:58, Düzenleyen: Duman.)
Dizide en normal Stark'ın Sansa Stark olduğu karanlık bir döneme geldik. Bran Stark tamamen gerçeklikten kopmuş durumda, belki kötü yazarlık belki gerçekten Bran karakterinin bu şekilde yansıtılması gerekiyordu ancak yıllar sonra bir aile üyene denk geliyorsun ve söylediğin şey "tecavüze uğradığın gece çok güzeldin". Gayet de normal biri gibi açıkla dinlerim vs diyor Sansa ve aldığı cevap bu.
Diziyi izledikten hemen sonra yazdığım iletide savaşı kazanmayı Lannisterlar hakediyor yazmıştım. Şunu söyleyeyim 1. sezon olsa sadece bu bölümde olanlara 1 sezon çekerlerdi. Açıklanmayan ve muhtemelen açıklanmayacak şeyler var. En basitinden Lannisterlar nereden biliyor düşmanın planını, düşman, Lannisterların bunu bildiğini nereden biliyor?
Tek bölümde hem Dorne hem Reach Lannister hakimiyetine geçti. Casterly Rock'u kaybettiler ama çıkartma yapan ordu donanmasını kaybetti ve Lannisterlara karşı karada tutunmalarına imkan yok, ancak bu zamana kadar bir şey öğrendiysek Grey Worm'un ya ölmeyeceği ya da ölümünü süründüre süründüre/acındıra acındıra izleyeceğimiz.
Jon ve Daenerys arasındaki ilişkini gelişmesini yapmacık buldum. Şu an dizide bir yerleri yönetme olasılığı olan karakterler arasında yönetmeyi 'haketmeyen' yegane kişi Daenerys. Meeren vs şehirleri batırdı şimdi geldi Westeros'a, burada da ejderhaları harcayacak.
Hoş olan şey bir tarafta ejderhalar bir tarafta whitewalkerlar bir tarafta yüzlerini değiştirebilenler, 3-eyed-raven vs varken Lannisterların elindeki en uçuk şeyin zombi Mountain olması. Oyunu kuralına göre oynayan yegane hanedan Lannister en başından beri. Entrika yaptılar, savaş yaptılar, her şeyi yaptılar. Diğer hanelerin elinde uçuk avantajlar olmasına rağmen sürekli başarısız olmalarını izliyoruz.
Ha nihayetinde Jon ile Daenerys Iron Throne'a oturacak bunu da hepimiz biliyoruz sanırım.
Ekleme: Bu arada reddit'te gördüğüm, dizinin son zamanlardaki haline dair en isabetli espriyi ekleyeyim: Artık tüm bölgeleri açtıkları için fast-travel çekebiliyorlar.
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
İron Bank'in Dany'e destek vermek yerine Cersei'ye oynamasının en mantıklı sebebi Dany'nin mutlak güce ulaştığında bankadır mankadır uğraşmayacak olduğu dururken laf arasında köle ticaretini kim niye soktu? Braavos kölelik karşıtlığı üzerine kurulmuş bir şehir. Yine aynı şekilde şehirde hayat bulan dinler ve tarikatlarda bu yönde.
O boğazdan Euron tekrar geçti ya içim acıdı Asoiaf evreni için. Ejderha kayası stratejik bir nokta Kral Şehrinin inşası devam ederken Targaryenler oradan yönetti diyarı ilk kuşaklar zamanını orada öldürmeye meraklıydı. Kral şehrinde kuş uçsa adada ki Ejderhaların dikkatini çekecek bir nokta. Dany bir de bunların donanması nerde ya diye sorduğunda her yerde olabilirler cevabı almasın mı Madem boğazın kontrolü gibi stratejik bir unsura hiç değinmeyeceksin orda doğdum diye mi gitti oraya çıktı Dany? Kitapta Genç Aegon, Fırtına burnunu hedef alıyor. Şimdi bakınca meğer Dany içinde en faydalısı buymuş. Oranın hem Dorne hemde Yüksek Bahçe ile kara sınırı var.
Kitapta ki Jaime ile dizide ki arasında büyük farklar oluştu. Kitapta en son Jaime, Cersei'nin imdat mektubunu yakmışken dizide yine koynunda yatmaya başladı. Beni dizinin sonunda düşene bir tane de onun geçireceği kılıç değilde kitapta ki gibi dönüşümü yarım yamalak olmamış bir Jaime tatmin ediyor. Aslında dizide de dönüşümü başlamıştı ve Brienne ile o havuzda ki sahneleri gayet kuvvetli metin içeriyordu bir yerde senaryo bu işten sıkıldı. Halbuki dizi izleyicisinin ensest ilişkiye o kadar da ayılıp bayıldığını sanmıyorum onlarda kitaptaki kendine ait sayfayı doldurmaya çalışan Jaime'yi istiyorlar diye sanıyorum.
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
Dizi izleyicileri her şeyden tatmin oluyor, son bölüm dahi 9,3 puan almış, eleştiriler tek tük ben anlam veremiyorum. Geçen sezonda çok büyük saçmalıklar yaşandı ancak diyaloglar ve senaryo hala kurtarıyordu, şu an tamamen koptu gitti ve hala "'efsane bölümdü, izlediğim en iyi bölümdü" diyenler var, garip.
Aşağıdaki 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• yakutkartal
İleti Sayısı: 185
Imperium:
0
Çünkü dizi popülist gidiyor, çoğu insan GoT hayranları kadar ayrıntılı izlemiyor. Savaş, aksiyon, plot twist iki de meme tamam işte.
İleti Sayısı: 2,160
Imperium:
28
01-08-2017, 08:05
(Son Düzenleme: 01-08-2017, 08:21, Düzenleyen: Lothebork.)
HBO'yu hacklemişler, sonraki bölümlerin senaryoları sızmış. Bulamadım internette henüz ama şunlar var:
https://green-chili.blogspot.com.tr/2017...e.html?m=1
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
Bu o hacklemeyle alakalı değil, aylardır olan bir şey.
•
Imperium:
28
Bulamadığımı yazdım zaten, bulamadığım şeyi buraya nasıl atayım?
•
Imperium:
28
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Bronn tam bir görev adamı.
•
Imperium:
28
Aşağıdaki 1 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
04-08-2017, 18:36
(Son Düzenleme: 04-08-2017, 19:00, Düzenleyen: Pierro.)
(04-08-2017, 18:02)Lothebork :
Güzel çalmışsın aferin xD
Edit:
Baelish hakkı rahmetine kavuştu. :(
Aşağıdaki 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lothebork
İleti Sayısı: 3,104
Imperium:
36
Dizi fazla sırıtmaya başladı. Tyreller nasıl yenildiler? Yani olay sadece Tarly miydi? Zorla Jon Snow ve Dany'i birleştirdiler resmen. Aşk hikayesine dökücekler diye korkmuyor değilim.
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
04-08-2017, 21:15
(Son Düzenleme: 04-08-2017, 21:15, Düzenleyen: Awake.)
4. bölüm saçmalıklar tüm hızında devam ediyordu, ama güzeldi. Yiğidi öldür hakkını yeme, bütçeyi dökmüşler bölüme.
1080p versiyonu çıkana kadar önermem izlemenizi.
•
İleti Sayısı: 3,113
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
22
Baelish öldü mü şimdi ? Game of Thrones'un en iyi entrikacısını katletmediler inşallah.
•
Imperium:
28
Dizi senaristlerin elinde çok kötü oldu, kitaptan uzaklaştıkça işte böyle saçma bir şeye dönüştü. Ben izlemeyi bıraktım şahsen yeni kitabın çıkmasını bekliyorum. Stannis'in böyle saçma bir sona uğradığı diziyi izlemek bünyeye zarar veriyor. O adamı da öldürürler her şeyi de yaparlar. 3-4 sezon gelişimi olan bir karakteri kısa kesip saçma bir sonla dizide bitirirler işte. Onlar bir an önce diziyi bitirmeye bakıyor.
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
04-08-2017, 23:02
(Son Düzenleme: 04-08-2017, 23:03, Düzenleyen: Kurt Knispel.)
8. Sezon 1. Bölüm senaryosu sızdı. Son mesajımda Dragonstone bir halta yaramayacaksa neden Fırtına burnunu aldırmadınız Dany'e demiştim. Önümüzdeki sezon Cersei'nin planı bu boş kaleyi ele geçirip korunaklı kendisinden güçlü tehtidlere karşı orada direnmek.
Aptal yerine konulmamız sürecek gibi duruyor. Seri sonuçta yazarın elinden çıkıp Hollywood'un oldu.
•
İleti Sayısı: 3,077
Imperium:
39
Cercei Dany yi yenecek gibi geliyor bana. Ya da Cercei tüm şehri Deli Kral gibi yakmaya kalkacak ve Jaime onu öldürecek diye de bir tahmin de bulunuyorum :D
•
İleti Sayısı: 87
Imperium:
4
05-08-2017, 16:12
(Son Düzenleme: 05-08-2017, 17:28, Düzenleyen: yakutkartal.
Düzenleme Nedeni: anlam düşüklüğü
)
-Meera Reed'in vedası üzdü
-Tyrion'ın savaşta ölen Lannisterlara bakışı bana Blackwater koyunda çılgın ateşle ölen askerlere baktığı sahneyi hatırlattı.
•
İleti Sayısı: 382
Imperium:
6
Kepazelik devam ediyor. 6 sezonda bozulmalar çoktan başlamıştı. 7 sezonda artık elle tutulur hiçbir nokta yok. Yazar da bu konuda çok hatalı. Sen 20 yıldır seriyi bitiremezsen adamlar gelir serinin içine eder.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
(04-08-2017, 22:07)PashaZade :
Baelish öldü mü şimdi ? Game of Thrones'un en iyi entrikacısını katletmediler inşallah.
Ney?
•
|