İleti Sayısı: 26,428
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Evet ama hiç yansıtılmıyor. Halkın Lannisterlara olan öfkesini görüyoruz ama dizide hiçbir şekilde Faith Militant'a olan desteğini görmedik. Aksine halk sürekli ahlaksız olarak yansıtılıyor, ne zaman halktan bir kesit görsek ya Cersei'ye cinsel organlarını gösteriyorlar ya da Cersei'nin cinsel organını anlatıyorlar. Şu durumda Faith Militant bayağı absürt bir oluşum haline geliyor.
Savaşlardan halkın yoksul düşmesi, tahttaki ahlaksızlıklardan bunalması gibi şeylerle Faith Militant'ta büyük bir halk desteği var gibi gösterebilirlerdi ama yapmadılar. Dolayısıyla bazı şeyler havada kalıyor.
Aynı durum Nightswatch'taki olay için de geçerli, bu adamların hiç mi nöbetçisi bir şeyi yok? Onlar da sayıca 50 kişiye mi düştüler? Wildlinglerin kapıya kadar geldiğini dev kapıyı kırınca mı farkediyorlar? Kitapta da olaylar böyle mi yoksa ileride de böyle mi olacak bilemiyorum ancak ciddi senaryo basitlikleri vardı son 2 bölümde.
•
İleti Sayısı: 636
(03-05-2016, 11:02)Duman : Mountain'i sal faith militant'ın üzerine adam tek başına bitirir gibi görünüyor ama yine de çile çekiyorlar.
Diziyi hiç bilmediği şu cümlede gülümsüyor.
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
03-05-2016, 13:02
(Son Düzenleme: 03-05-2016, 13:05, Düzenleyen: Awake.)
@ Duman
Kitapta güce nasıl ulaştıkları, savaş yüzünden perişan olan halkın 7 god altında nasıl birleştiğini anlatıyor, binlercesi var King's Landing'de, dizide düşünülmüş bir senaryo değil yani, temeli sağlam kitapta, bu yüzden kitapları okumalısınız.
Aynı şey nights watch içinde geçerli, kitapta gayet rasyonel ilerliyor çoğu şey, oturmuş şekilde görüyorsun her şeyi, dizide bütçe kaygıları yüzünden 50 tane adam görüyorsun her yerde.
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
(03-05-2016, 09:49)lortcush : @ferevon asıl oturmak istemediğini düşünmek onun tüm zekasına hakaret olur.
Film çekse Petry başrol oyuncusu değil, yönetmen olurdu.
•
İleti Sayısı: 313
Imperium:
2
(03-05-2016, 13:42)ferevon : (03-05-2016, 09:49)lortcush : @ferevon asıl oturmak istemediğini düşünmek onun tüm zekasına hakaret olur.
Film çekse Petry başrol oyuncusu değil, yönetmen olurdu.
Adam oyuncu teknik direktör gibi.
(bknz: eto)
•
Amacını açıkca belirtti halen arka planda kalmıyacağını da belirtti benim jokerim o ve bu sezon güneyden çok kuzeydoğu (kartal tepesi nerdeydi ya) ses getircek.
•
Imperium:
4
Arka planda kalmayacağını nasıl belirtti ki? Hadi diziciyseniz karakterde farklılıklar olabilir ama kitap okumuş birinin Baelish'ten tahta oturmasını beklemesini beklemem.
•
Hep beklememciler fail oluyor ya şu dizide bekliyorum.
Adam boşuna Kartal Yuvasına damat gitmedi ve o komployu boşu boşuna kurmadı kitapta babasının basit bir toprak ağası olduğundan bahsediyordu yanılmıyorsan nasıl yükseldiği hakkında düşünceleri de vardı ve yükselişini durdurmayada niyetinin olduğunu düşünmüyorum.
•
Imperium:
4
Kral olması demek bütün okları üzerine çekmesi demek. Bundan önceki kralları gördük neler oldu. Baelish'in geldiği yere dikkat çekmeden geldiğini fark etmediniz mi? Hala de facto bir pozisyonda olduğunu ve Robin sayesinde yönettiğini? Düşmanları fazla olmadığı için bu kadar rahat. Kral olması demek anında tüm dünyaya meydan okuması demek. Bunu yapmayacak kadar akıllı. Bunun yerine kralı kendi yaratır, yönetir. Baelish gibi bir karakterden krallık beklemeyin yani.
•
Zamanı geldiğinde piyonundan kurtulmayacağını mı düşünüyorsun halen :P
Görücez :P
İleti Sayısı: 950
Imperium:
12
Jon Snow ile akşam yemeğinden sonra Melisandre ile parti. :')
•
İleti Sayısı: 279
Imperium:
5
Benim asil merak ettigim olay Victarion greyjoyu gore bilecekmiyiz.Euronu greyjoyu gosterdilerya o yuzden diyorum.
Aşağıdaki 1 üye Kamran nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Kamran nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• KaymakPürüzü
Imperium:
4
(03-05-2016, 22:23)Kamran : Benim asil merak ettigim olay Victarion greyjoyu gore bilecekmiyiz.Euronu greyjoyu gosterdilerya o yuzden diyorum.
Asha Victarion rolunu ustlenecek
•
Imperium:
8
(04-05-2016, 07:30)ferevon : (03-05-2016, 22:23)Kamran : Benim asil merak ettigim olay Victarion greyjoyu gore bilecekmiyiz.Euronu greyjoyu gosterdilerya o yuzden diyorum.
Asha Victarion rolunu ustlenecek
Ne? Diziyi bırakırım öyle bir durumda. En önemli karakterlerden..
•
Euronla victarion mu karıştırıyon ayrıca genö grif görünnediğinde bırakmalıydın zatem
•
Imperium:
8
04-05-2016, 11:21
(Son Düzenleme: 04-05-2016, 11:31, Düzenleyen: Awake.)
@ lortcush
100 parçalı demir donanma ile ejderha kraliçesini karısı yapmaya giden adam Euron'dan daha önemlidir.
Bilmeden laf salatası yapma artık.
Aşağıdaki 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• forever_ducale
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
Martell hanesine bir fahişe darbe yaptı yahu senaryoda boşluklar olduğundan şikayet etmeyin adamlar daha ilk bölümden saçmalamıştı zaten :') Ben bütçeden falan çok Benioff ve Weiss'ın GRRM karşısında saçmaladıklarını anlayamadığım bir şekilde aptalca davrandıklarını düşünüyorum. Tek umudum dizinin sonu ile son kitabın tamamen farklı olması.
Bilmeyenler için yorumlayayım sahneyi. Şimdi dizi kitaptan farklı olarak Westeros'ta Tywin'den sonra en kallavi adamlardan biri Doran'ı saçma sapan bir darbe ile harcadı. Bunu da Oberyn Martell'in fahişesi Ellaria Sand ve piç kızlarıyla beraber, saray muhafızlarının gözleri önünde (o muhafızlardan biri Areo Hotah'dı) öldürerek yaptı. Kitapta Doran acayip tedbirli biri. Kılıç bıçağı geçin zehirlere karşıda çok dikkatli. Hadi bunu dizide anlatmadılar insanlara çok bir mesele de değil. Asıl önemli olan Kuzey'e gelince Kuzey'in lordlarının desteğine Boltonların çok ihtiyacı olduğunu bize aksettirirken Dorne'da böyle işlerin hiç dönmediğine inanmamızı bekliyor bu HBO'nun beş para etmez yazarları. Doran Martell sadece Martell'lerin ve Sunspear'in lordu değil, tüm Dorne Krallığının hükümdarı. Hükmettiği çoğrafyada, başta en güçlü ikinci aile olan Yronwood olmak üzere, tam 29 tane hane var. Yani Doran'a bağlılık yemini etmiş tam 28 lord ve tüm bu adamların kendi orduları var. Böyle bir darbeyi Ellaria Sand gibi sıfatsız bir karakter yapmış olsa ve bunu yaparken tüm Sunspear garnizonunun desteğini almış olsa bile, diğer 28 lord bu karıyı ve yedi sülalesini anında imha eder. Kitapta bu darbeyi Arianne Martell planlıyor ki onun darbesi de böyle basit değil çok ince işlenmiş hata kabul etmeyen bir plandı ve Doran'ın müdahalesi ile başarısız oldu. Doran'ın ölümünden sonra sahne Trystane geçince bir umutlandım herhalde bütün planı ona yani yine Martell soyundan birine yıkacaklar diye. Onu da öldürdü akılsızlar.
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
My watch has ended
4. Bölüm Preview
•
Imperium:
4
•