İleti Sayısı: 2,859
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
ahaha ilginç adamsınız vesselam :d neyse kolay gelsin.
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 394
Imperium:
3
(18-07-2017, 12:44)altnkurt : (18-07-2017, 11:55)Onur34 : (18-07-2017, 11:49)altnkurt : Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim. Şahsen bende üzülmüştüm.Zira bence böyle bir hikaye en azından Dizide bir domuz tarafından öldürülen Robert'a karşı büyük bir sempati toplanabilirdi.Hem izleyenlerin aklına -Ulan Robert bir kahramandan 17 yılda neye dönmüş?Aynısı Jon'un Arya'nın başına neden gelmesin?- gibi şeyler gelebilir ve azda olsa bir "devam" dizisi için temel oturtulabilirdi.
Ya dizide koskoca Stannis Baratheon'u taht yüzünden gözü dönmüş milleti yakan yobaz kel adam olarak tanıttılar ya. Robert'i domuza ölen şişko olarak tanıtmaları bunun yanında bişey değil.
Şu dizide Stannis kadar hakkı yenen bi karakter daha yok. Ayrıca senaristlerin Stannis düşmanlığı yeni bölümde de pes dedirtecek olaylara sahnelere yol açtı.
Varan 1: Stannis kaleden ayrılırken üstadından aşçısına kadar herkesi toplayıp duvarın ötesine mi götürdü? Kings Landing'e yapacağı bir saldırı için en uygun yer olan Ejderhakayası'nda bir tane adam bırakmadan öylece kapıları ardına kadar açık bırakıp gitmiş olması ne kadar mantıklı?
Varan 2: Westeros'taki Valyrian mimarisiyle inşa edilmiş tek kale Ejderhakayası ve Stannis burayı almak için çok uğraşmıştı. Az adamla uzun süre savunulabilir bir kale. Cersei haritanın üstündeyken Dany'nin oraya çıkacağını adı gibi biliyor ama yine de o kaleyi tutmak için en ufak bir çaba harcamıyor. Kaleyi bir süre elinde tutabilse hem gelen kışın etkisiyle hem de Euron'la ileride yapacağı bir ittifakla Dany'nin donanmasını rahatlıkla denizin dibine gönderebilirdi. Ama ejderhaları var demeyin. Ejderhalar da ölümsüz veya sonsuz güç sahibi değil sonuçta.
Varan 3: Dany geldiğinde sanki içeride kimsenin olmadığını istihbarat almış gibi sallana sallana girdi. Bu ne rahatlık mübarek? Harpiya oğullarıyla o kadar mücadele verdikten sonra kaleye önünde iki lekesizle girme cesaretine hayran kaldım. Mesela kapının arkasına Bronn saklanmış olsa ne Dany kalır ne o iki lekesiz.
Varan 4: Stannis kralım Ejderhakayasında otururlarken Davos'la o kadar Ejderhacamı muhabbeti ettiydi. Hatta Ejderhacamının çıkarılması talimatını verdi ama ortada ne cam var ne çıkaran.
Varan 5: Winterfell'de Jon konuşmasında Ejderhacamını bulmaları gerektiğini söylerken Davos mal gibi baktı. O kadar Ejderhakayasında kalmışsın. Kralımızla o kadar Ejderhacamı muhabbeti etmişsin. Bi de kral eli olcan. Hiç mi aklına gelmiyo orada çıkıp da Ejderhakayasında bi maden dolusu var demek.
Varan 6: Stannis Duvar'dayken bas bas bağırıyordu orada Ejderhacamı var diye. Adamı takan olmadı. İlla Sam kitapta görcek de mektup yazcak da öyle jeton düşecek. Rezillik.
Stannis'e Podrik kadar değer verilmedi şu dizide valla.
Harbi Stannis kuzeye giderken yaşlı, çocuk, hizmetçi, nöbetçi, kedi, köpek, tavuk hepsini götürmüş herhal. Dragonstone limanındaki değnekçi bile savaşa gitmiş kapıyı bile kitlememiş adamlar. Suriyeliler falan yerleşmiş sanıyodum ben.
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
19-07-2017, 11:00
(Son Düzenleme: 19-07-2017, 11:30, Düzenleyen: altnkurt.)
(18-07-2017, 12:17)@cemal : Set fotoğrafları sızmıştı Euronun hediyesini biliyorum neyse sad
Bunu mu diyon?
Yeni bölümden çok fena kareler...
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 1,522
Imperium:
16
19-07-2017, 11:40
(Son Düzenleme: 19-07-2017, 11:53, Düzenleyen: yafeshan.)
Bu hikayede kolayciliga kacip dany ve jonun bi arada ww lara savasa tutusup kazanacaklari bir final gorursem üzülürüm
•
Imperium:
91
Ed Sheeran, ilk bölüm yayınlandıktan sonra GOT fanlarından aldığı acımasız yorumlar nedeniyle Twitter hesabını kapattı.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Emirhan
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Sansa iki bölüm içinde ölecek.
•
İleti Sayısı: 332
Imperium:
0
A t*rg cannot be trusted!
Trident yollarında Geyik Armaları ileyiz!!
Geri Döndüm (Sayılır)
Aşağıdaki 1 üye GamerGenc nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye GamerGenc nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
(21-07-2017, 20:00)Probang : Sansa iki bölüm içinde ölecek.
Sen Kahin misin ?
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
139
22-07-2017, 17:22
(Son Düzenleme: 22-07-2017, 17:24, Düzenleyen: Duman.)
Dizide artık bazı şeyleri göze alamazlar gibi geliyor bana, şu dakikadan sonra sezonlar boyunca 'inşa edilmiş' iyi bir karakterin ölmesine imkan yok gibi. Kitapta GRRM bunu hala yapabilir gibi hissediyorum ancak dizide Jon Snow'un veya Daenerys'in başına kötü bir şey gelme olasılığı neredeyse yok bence. (veya ölürlerse kahraman bir şekilde ölecekler) Daenerys'e dair aklımdaki yegane soru işareti ordusundaki Dothraki'lerin Westeros'ta ne yapacağı. Bu saatten sonra 'kötücülleştirilen' karakterlerin çeşitli şekillerde yenilişlerini izleyeceğiz bu karakterlerin de başında Cersei var. Arya "killing spree"'e kapılıp kendini kaybederse işler ilginçleşebilir. Trailerda gördüğümüz "Targaryenlere güven olmaz" lafıyla kuzeylilerin gözündeki Targaryen düşmanlığı seyircilere gösterildikten sonra Bran'ın dönmesiyle birlikte Jon'un Targaryen olduğunun duyulması yine olayları ilginçleştirebilir ancak sanmıyorum.
Son olarak şu Lyanna Mormont'un diğer lordlara ayar vermesini artık görmek istemiyoruz. İlk başta güzeldi, beğendik ama artık yeter.
•
Imperium:
35
Aşağıdaki 2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34, villager
Imperium:
91
Ha ha ha ha! İşte tipik bir burjuva esprisiyle karşı karşıyayız.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Xepluper
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
İyiden iyiye amatör eğlendiren bölümler çıkarmaya başladılar, senaryo George Martin'den uzaklaştıkça serinin sahip olduğu o değişik hava, her an her şeyin olabileceği hissiyatı kayboldu, heyecan kayboldu, dizinin türünü aksiyon - pembe dizi olarak değiştirseler sırıtmaz.
Hele ilk sahne o kadar rezildi ki ne bir arka planı var, ne olay örgüsü var, oldu bittiye getiriliyor olaylar, Victarion'un olmaması ayrı skandal, Euron 21. yüzyıldan fırlamış tavırları ve oyunculuğuyla çok yapmacık. İzleyici kitlesi doyunca kalitede böyle düşer işte...
Imperium:
35
24-07-2017, 05:05
(Son Düzenleme: 24-07-2017, 06:09, Düzenleyen: cemal.)
Euron Baba Yargıyı Dağıttı :)))))))))))))))))
Şehri kuşatıp halkı açlıktan öldürmek / OKEY
Ejderhalarla Yakmak / Nope
sad
俺たち 自由 に なれる の か ?
İleti Sayısı: 1,522
Imperium:
16
Beklenmedik ve sok edici olaylarin oldugu bir bolum gorebilecek miyiz acaba.
•
Imperium:
91
24-07-2017, 11:41
(Son Düzenleme: 24-07-2017, 13:03, Düzenleyen: altnkurt.)
İlk bölümün vasatlığının üstünden böylesi güzel bir bölüm görmek beni mutlu etti. Gerek yapılan hamleler ve konuşmalar olsun, gerek Sam ve Arya sahneleri olsun, gerek aksiyon dolu kısımlar olsun baya tatmin oldum. Biraz gereksiz cinselliğe kaçmışlar gibi geldi. Bazı sahneler de çok duygulandım. 7. sezonun ilk 2 bölümünde de Stannis'in sancağını gördük çok şükür elhamdülillah.
A targaryen cannot be trusted, nor can a lannister
You are not die today ser Jorah
Lotr'dan Rohirrim Charge sahnesini çaldıktan sonra şimdi de Hobbit'ten Black Arrow sahnesini çalmaya çalışıyolar.
Üşüyoruz Ned babaaa.
Babasının kızı
Şaka maka Euron baba yargı dağıttı
Masum Myrcella'ya kıyan kum yılanlarını şiş kebap yaptı adam. İçimin yağları eridi var ya.
Bu arada 3. bölüm 63 4. bölüm 50dk olcakmış
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
Imperium:
139
Tiyatro tadında bölüm izledik. Tiyatroda olur böyle 1. sahne başlar iki karakter bir şey konuşuyordur bir karar alırlar perde kapanır 2. sahne başlar ve o planın hayata geçirilişini izlersin, o plan sonrasında bir yere gideyim der, sahne kapanır dekorlar değişir 3. sahnede karakteri oraya gitmiş olarak görürsün ve orada başka olaylar gelişir. Diziyi sanırım ilk defa stream şeklinde çıktığı gibi izledim forumdan bir grupla ve belki de o sebepten bölümün nasıl bittiğini anlamadım. Missandei'li sahne gereksizin ötesi bir sahneydi. Dany Varys arasındaki konuşmanın bu kadar geç yapılıyor olması absürt. Theon'un Reek moda bağlaması gerçekçiydi.
Cersei'i çok 'katilleştirmeseler' dizi boyunca özellikle son sezonda, Cersei'den taraf bile olabilirdim bu sezon. Ancak giyinişinden hareketlerine kadar "ben bu dizinin kötü karakteriyim" mesajı veren bir kadına empati yapma olasılığı kalmadı izleyicilerin. Eskiden çocuklarını koruma vb. üzerinden yürüyen bir mantıklı çizgisi vardı, şimdi tamamen travma sonrası kafayı yemiş birinden sözediyoruz. Aynı durumu bence Arya'da da göreceğiz.
İsmi taht oyunları olan bir dizinin veraset yapısını bu kadar kenara atması ve rastgele karakterleri kral/kraliçe ilan etmesi hoş değil. Cersei nasıl kraliçe oldu belli değil. Tahta ilk oturan yönetme hakkı alır diye bir şey yok. Jon da keza öyle. Şu anda kuzeydeki 'meşru' Kral ortaya çıkması sonrasında Brann olacak. Güneyde ise meşru Kral normal şartlarda Stannis'in yaktığı kızı olacaktı (son Baratheon). Şimdi Lannisterlara geçtiyse hane bir şekilde Cersei'in ölmesi durumunda taht kime geçecek varis kimdir bunun bilinmesi gerekiyor ancak koltuğu tamamen geçici olarak doldurduğu için kadın varise dair de bir bilgi alamıyoruz.
Euron karakterini ise beğenmedim. Dizi izleyicilerinin de gözünde bu kadar 'yeni' bir karakterin bir anda ortaya çıkıp bu kadar önemli işler yapmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Arrynlerde ben Jon Arryn'in erkek kardeşiyim diye bir adamın ortaya çıkıp tahtı ele geçirip Kings Landinge orduyla yürümesi gibi.
Dizi Güller Savaşı'ndan esinlendiği için aklıma hep Güller Savaşı sonrasında savaşan her iki hanenin, Lancaster ve Yorkların tahtı kaybedip ortaya bu hanelerin bir bakıma melezi olan Tudor hanedanının çıkma olayı geliyor ve sanki Game of Thrones'ta da tüm bu savaşlar sonrasında tahtta yeni bir hane göreceğiz gibi düşünüyorum, ancak karakterleri ve amaçlarını o derece net bir çizgiyle belirlediler ki, bu da artık o kadar mümkün görünmüyor ve işin kötüsü mevcut aktif oyuncular arasında bu şekilde farklı bir haneden olan tek kişi Baelish.
İleti Sayısı: 762
Imperium:
3
Bölüm sayısını yediye düşürdükten sonra neden ilk bölüm filler anlayamadım. Ayrıca ikinci bölümün bazı sahnelerinde de hikaye ilerlemedi. Bu sezon boş sahneler izleyeceğimize kitapta olan karakterlerden bazılarını ekleselerdi hoş olabilirdi. Ya da sekizinci sezona malzeme bırakmayıp doğrudan yedi sezonda (ve tadında) bitirselerdi çok daha hoş olabilirdi.
Vir sapit qui pauca loquitur
•
Imperium:
91
Alıntı:Targaryen ejderhalarının en büyüğü olan Balerion'un dişleri birer uzun kılıç, ağzı ise birmamutu büsbütün yutabilecek kadar büyüktü.
Aynen başkan buna kesin mamut bütünce sığar. Koskoca Balerion'u böyle sunacaklarsa Dany'nin ejderhalarından çok bi beklenti içine girmemek lazım
Euron Yara'yı esir almış.
Euron hediyesini takdim ederken
Bi avuç lekesiz koskoca Casterly Rock'u ele geçirirken :/
Jon Dany'ye ilk görüşte aşık olurken
Bunu ben de merak ettim.
Sic Parvis Magna
•
|