İleti Sayısı: 332
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
İleti Sayısı: 382
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
6
14-08-2017, 20:25
(Son Düzenleme: 14-08-2017, 20:25, Düzenleyen: strateggy.)
(14-08-2017, 18:48)Merco : Oberyn de çok temizdi ya. Not, lannister cı değilim
Ne yapmış kendisi? Ablasının intikamı için çabalamış ve bir anlık dalgınlıkla feci bir şekilde ölmüş bir adam. Asoiaf evrenindeki en iyi karakterlerden birisi.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Dizide doğru düzgün iyi kötü ayrımı yok. Karşılaştırma yapmayın pls.
(14-08-2017, 14:39)Awake :
Tarlyler diz çöktükleri, yemin verdikleri hanedana ihanet edip soyunun kurumasını sağlıyor, ancak aptalca öldüler diye "adam" diyebiliyorsunuz, senaryonun vasatlığı işte, yemin bozanlar "gururlu" diye yutturulmaya çalışılıyor. Garip algılıyorsunuz diziyi gerçekten.
Bence sen garip anlamışsın. Randyll Tarly gerek kitapta gerek dizide, homofobikliği, ırkçılığı, meninistliği ile oturtulmuş bir karakter. Sırf bu tutumları yüzünden asker olmak istemeyen öz oğlunu gece nöbetine yolluyor.
Westeros dışından gelen bir kraliçe ve ordusunu destekleyen Tyrellerın yanında savaşması beklenemezdi.
Ayrıyeten aynı yemin Kraliçe'ye de yapılıyor.
Roberth Baratheon'u yenilgiye uğratabilmiş, Tywin Lannister'ın bile kıskanabildiği tek komutan diziye yaraşır bir şekilde öldü. R.i.P
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
lul. eee?
Irkçılık?
Muhafazakarlar dersin anlarız, ama ne kitapta ne dizide ırkçılık diye bir kavram yok. "Buralardan olmamak" ırkçılık olarak algılanamaz. Velev ki yemin edilen hanedanı arkadan bıçaklamak tam anlamıyla onursuzluk olarak adlandırılabilir.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
muhafazakarlar kötüdür zati
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 245
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
2
Bu sezonun kalan son iki bölümü için hala umudum var. Zaten geçen sezonu da son iki bölümle kotarmışlardı. :)
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
aynı kızı tekrar gördüm, kardan yapılmış bir kalede vahşi bir devi öldürüyordu.
•
Imperium:
4
(14-08-2017, 21:36)Awake :
lul. eee?
Irkçılık?
Muhafazakarlar dersin anlarız, ama ne kitapta ne dizide ırkçılık diye bir kavram yok. "Buralardan olmamak" ırkçılık olarak algılanamaz. Velev ki yemin edilen hanedanı arkadan bıçaklamak tam anlamıyla onursuzluk olarak adlandırılabilir.
Boş yapıyorsun. Dizi popülerleşmeye başladıktan sonra eksik kalmamak için izleme ihtiyacı duyduğundan ötürü kitapları bile okumadın, anlayabiliyorum. lul mul başlamışsın gene.
Irkçılığın kelime anlamını zamanında, homofobiklerin ırkçı olduğunu söyleyerek kendin tanımlamışsın. Bu konuda bence Awake vs. Awake kapışın, gerek yok bana xD
Randy Tarlyin ırkçı oluşu su götürmez bir gerçektir. Sırf Wildling diye Gilly'e demediğini bırakmamıştı. Bu konuda iddaa etmeye devam etmemen senin açından daha iyi olur. Buralardan olmamak falan zorlamaya gerek yok, kendi kendini çürütürüm.
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
14-08-2017, 22:14
(Son Düzenleme: 14-08-2017, 22:22, Düzenleyen: Duman.)
Ben herhangi bir hanedanın veya karakterin 'destekçisi' değilim, hele ki bu gibi bir dizide komik geliyor. Stannis için bu şekilde bir lobi vardı mesela özellikle Türk izleyicilerin oldukça ilgisini çeken bir karakterdi Stannis, Stannis'in de çıkıp kardeşini kara büyüyle öldürtmesinden, din değiştirmesinden, kızını vs yakmasından bahsedebilmek gerekir. Game of Thrones'u Game of Thrones yapan şeylerden birisi kimsenin tamamen beyaz, kimsenin tamamen siyah olmaması bana göre. Ve bu dizide şu anda en çok parlatılan gri Daenerys. Öyle bir izleyici kitlesi var ki, şu hanedan da zamanında bunu yapmıştı, bu hanedan da şunu satmıştı diye birinin 3 tane ejderha, paralı asker köle ordusu ve vahşi Dothrakilerden oluşan orduyla bir kıtada hakimiyeti zorla ele geçirmeye çalışmasını & adam yakmasını bayılarak izliyor. Lannisterlar için de, Tyrelller için de, Martelller için de geçerli tek bir şey var, bu haneler işi kuralına göre oynayan, entrika gerektiğinde entrika yapıp savaş gerektiğinde savaş yapan haneler. Hiçbirinin ejderhası yok, Oberyn öldüğünde dirilmedi, Tommen ravenlerin içine girip kilometrelerce ötesini göremiyordu, Loras yüzünü değiştirip başkasının kılığına bürünemiyordu.
Son bölümde Jon Snow'un dediği bir söz vardı herkesin aynı tarafta olması için Gendry nasıl olur? diye sorduğunda, hepimiz nefes alıyoruz demişti. Ben bu diziye doğal haneler ve doğaüstü haneler olarak bakıyorum artık. Starklarda Arya Stark yüzünü değiştirip başkasının kılığına girebiliyorken ben Joffrey'in psikopat olmasına aldırmıyorum, bence Arya Joffrey'den çok daha ters bir karakter. Bu evrende bazı karakterleri süperkahramanlarmış gibi 'özel güçleriyle benimseyip' desteklememek lazım bence.
Imperium:
8
@Probang
Yazmış olmak için yazıyorsun gene, kabadayılık yapamadın herhalde bir süredir.
Kitapları muhtemelen senden önce ve senden çok kez okumuşumdur, kesin değil tabii, ancak evreni tanıyanlar evrenin Orta Çağ'dan özellikle İngiltere'den etkilendiğini ve pek çok şeyin bu döneme ait tarihi olaylara benzediğini bilir, ırkçılığın kitapta yahut evrende bir ideoloji olarak geçmemesi bunlardan biridir.
Hala utanmadan Randy Tarly ırkçıydı, Westerosiler'i üstün görüyordu falan demeye kalkarsan sadece lul yazmam kahkaha atmaya başlarım. O yüzden bence uzatma, Tarly zenofobdu de geç, barışalım.
@ Duman
Ben şahsen Victarion'u destekliyordum, diziye getirmediler. Ancak taraf tutmanın sakıncası neden olsun ki? Belli bir hazzı var hatta.
Aşağıdaki 2 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• onaz, villager
İleti Sayısı: 87
Imperium:
4
(14-08-2017, 22:14)Duman :
Ben herhangi bir hanedanın veya karakterin 'destekçisi' değilim, hele ki bu gibi bir dizide komik geliyor. Stannis için bu şekilde bir lobi vardı mesela özellikle Türk izleyicilerin oldukça ilgisini çeken bir karakterdi Stannis, Stannis'in de çıkıp kardeşini kara büyüyle öldürtmesinden, din değiştirmesinden, kızını vs yakmasından bahsedebilmek gerekir. Game of Thrones'u Game of Thrones yapan şeylerden birisi kimsenin tamamen beyaz, kimsenin tamamen siyah olmaması bana göre. Ve bu dizide şu anda en çok parlatılan gri Daenerys. Öyle bir izleyici kitlesi var ki, şu hanedan da zamanında bunu yapmıştı, bu hanedan da şunu satmıştı diye birinin 3 tane ejderha, paralı asker köle ordusu ve vahşi Dothrakilerden oluşan orduyla bir kıtada hakimiyeti zorla ele geçirmeye çalışmasını & adam yakmasını bayılarak izliyor. Lannisterlar için de, Tyrelller için de, Martelller için de geçerli tek bir şey var, bu haneler işi kuralına göre oynayan, entrika gerektiğinde entrika yapıp savaş gerektiğinde savaş yapan haneler. Hiçbirinin ejderhası yok, Oberyn öldüğünde dirilmedi, Tommen ravenlerin içine girip kilometrelerce ötesini göremiyordu, Loras yüzünü değiştirip başkasının kılığına bürünemiyordu.
Son bölümde Jon Snow'un dediği bir söz vardı herkesin aynı tarafta olması için Gendry nasıl olur? diye sorduğunda, hepimiz nefes alıyoruz demişti. Ben bu diziye doğal haneler ve doğaüstü haneler olarak bakıyorum artık. Starklarda Arya Stark yüzünü değiştirip başkasının kılığına girebiliyorken ben Joffrey'in psikopat olmasına aldırmıyorum, bence Arya Joffrey'den çok daha ters bir karakter. Bu evrende bazı karakterleri süperkahramanlarmış gibi 'özel güçleriyle benimseyip' desteklememek lazım bence.
Karakterlerin griliğine ben de katılıyorum. Her karakterin eleştirilecek yanı var ama bir laf söyleyince şu şöyle yapıyor bu böyle yapıyor diye lafını ağzına tıkıyorlar. Başkası kötü bir şey yapması diğerlerinin kötülüğünü aklamaz (En azından benim düşünceme göre).
İleti Sayısı: 245
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
2
Bir Ned öldü, hepiniz Stark oldunuz.
Bir Stannis öldü(!), hepiniz Baratheon oldunuz.
Bir Drogo öldü, hepiniz Dothraki oldunuz.
Bir Oberyn öldü, hepiniz Martell oldunuz.
Bir Tywin öldü, hepiniz Lannister oldunuz.
Bir Jeor öldü, hepiniz Night's Watch oldunuz.
Bir Roose öldü, hepiniz Bolton oldunuz.
Hod Hodor or, hodo rhodo rho dor.
Balon öldü, Theon kafayı yedi.
Hanginiz çıkıp da Greyjoy oldunuz?
Aşağıdaki 1 üye onaz nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye onaz nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Awake
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
Euroncuyum ben zaten geçen seneden beri
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• onaz, Awake
Imperium:
4
14-08-2017, 23:43
(Son Düzenleme: 14-08-2017, 23:48, Düzenleyen: Pierro.)
(14-08-2017, 22:43)Awake :
@Probang
Yazmış olmak için yazıyorsun gene, kabadayılık yapamadın herhalde bir süredir.
Kitapları muhtemelen senden önce ve senden çok kez okumuşumdur, kesin değil tabii, ancak evreni tanıyanlar evrenin Orta Çağ'dan özellikle İngiltere'den etkilendiğini ve pek çok şeyin bu döneme ait tarihi olaylara benzediğini bilir, ırkçılığın kitapta yahut evrende bir ideoloji olarak geçmemesi bunlardan biridir.
Hala utanmadan Randy Tarly ırkçıydı, Westerosiler'i üstün görüyordu falan demeye kalkarsan sadece lul yazmam kahkaha atmaya başlarım. O yüzden bence uzatma, Tarly zenofobdu de geç, barışalım.
@ Duman
Ben şahsen Victarion'u destekliyordum, diziye getirmediler. Ancak taraf tutmanın sakıncası neden olsun ki? Belli bir hazzı var hatta.
Kadim Alman topraklarına sonradan yerleşen Yahudileri katleden Nazi'lerede sen şimdi muhafazakar, zenofob dersin, anlıyorum xD
Irkçılığın ismen kitapta yada dizi evreninde geçmemesi, Randy Tarly'in ırkçı olduğunu değiştirmiyor. Aynı mantıkla zenofobide kitapta geçmiyor, ne yapacağız? Böyle saçma mantık olur mu? Homofobiklere ırkçı diyen adamsın, şimdi işine göre lafı değiştiriyorsun. Zenofobi dediğin şey zaten ırkçılığın kollarından, çoğu zaman ırkçılıkla beraber anılır.
Ki bu adam sadece zenofobi yapmıyor, birçok yerde özelliklere Wildlingslere karşı Westerosileri üstün görüyor, Gilly'e demediğini bırakmıyor. Wildlinglerin katledilmesi gerektiğini düşünüyor. Kasmana gerek yok, Randy Tarly bariz bir şekilde Irkçıdır, Meninisttir, homofobiktir.
Aşağıdaki 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
Imperium:
8
@Probang
Hani şu foruma verdiğim değerden ötürü gereksiz ileti girmekten baştan beri kaçındım, özen gösterdim dolu dolu olmasına iletilerin, ama şu an karşılaştığım bilgisizliğin ve kibirin üstüne yazabileceğim tek bir şey kalmış.
Yav he.
Kavramları en azından açta bir wikipedia'dan oku başka kaynağın yoksa, kolay gelsin...
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Esasında ben hiçbir tarafı tutmuyordum, Beş Kralın Savaşında. Hem Varys hem de Tyrion Dany'nin yanında olduğundan biraz Targaryen Hanedanını destekliyordum, şayet havalı felan da gözüküyorlardı Ejderhaları var, intikam almak isteyen house'larla müttefikler, anarşiye son verip Jon<3Dany görücez WW'lar halt yiyecek felan diye takılırken ne kadar doğru düşündüğümü sınamaya başladım. Ve biricik Tarly'lerin hunharca katledilmesinden sonra kararımı verdim.
Tek yol,
•
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
Yalnız Rhaeger Targaryen'in boşanmış olması ve Jon'un meşru Targaryen olması çok şey değiştiriyor.Bildiğim kadarıyla 'oğlunun oğlu, kardeşe göre meşru varis sayılıyor' bu durumda Dany yerine Jon'un tahtın gerçek sahibi olması gerekiyor.
Jon-Dany aşk hikayesine dönecek diye benim de çok çekincelerim vardı fakat bu bilgiden sonra Dany'nin çizdiği profili ele alırsak Jon'a iyi yaklaşmamasını bekliyorum.Kendinden daha güçlü bir iddiaya sahip oluyor çünkü.Acaba diyorum sonradan bu ortaya çıkınca Jon-Dany arasında bir taht mücadelesi yaşanabilir mi?Bence Dany-Jon evlendi, çocukları Westeros'u binlerce yıl yönettiler finalinden çok daha hoş olur.
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
Akgezenlerin önünde Sur'u geçme şansı olarak ejderha ateşi duruyor. Bunu kuyruklu yıldızdan sonra sağlama amacıyla sanıyorum sürekli Gece Nöbeti Lord Kumandanını hedef aldılar ve onu bir çeşit sanrıya kapılmasını sağladılar. Yabanilere zaten saldırmaları doğaldı onlarda suru geçmeye kalkıp tüm Kuzey'in dikkatini çekmeyi başardı. Şimdi de Jon'u ve Bran'ı manipüle ediyorlar diye düşünüyorum. Kuzeylilerin sur yerli yerinde duruyor, savunuyor mantığı büyük ölçüde bence doğru. Sur sadece bir bariyer değil aynı zamanda büyülü. Bunun Bran'in geçişi ile bozulduğunu düşünenlerin sayısı da az değil. Burada anlayamadığım ejderhalar Westeros'a ulaşmasa Dany Köle Körfezinde kalsa olayların nasıl sonuçlanacağı. Önümüzde ki bölümler bir ejderha Night King'in kontrolüne girecek ve suru tahrip edecekler gibi duruyor. Bunlardan daha önemli bir sorunun etrafında dönüyoruz aslında tüm bu eş zamanlı olayların başlangıç noktasının yani kuyruklu yıldızın göründüğü tarihin anlamı ve sebebi ne? Rhaegar ve üstadlar bu olayların iç yüzünü nasıl öğrenebildiler? Bunlara doyurucu cevabı sanıyorum kitaplarda alacağız dizinin yüzeyselliği malum. Bran bu konuda anahtar olabilir dizi için ama onunda ömrü kısa o GRRM'nin vasat Gandalf'ı ve kendisinin düşüncesi de Balrog savaşında Gandalf'ın ölmesi gerektiği olunca Bran'e tam da böyle bir son yazacak. Kitapta hala Eski Şehir imkanı bulunuyor. Aslında GRRM bir röportajında kuyruklu yıldızın tarihi etrafında epey dolanmıştı o röportaja tekrar ulaşmak istiyorum bulamadım :)
•
İleti Sayısı: 382
Imperium:
6
15-08-2017, 08:23
(Son Düzenleme: 15-08-2017, 08:26, Düzenleyen: strateggy.)
(14-08-2017, 22:14)Duman :
Öncelikle Stannis kızını yakmadı kitapta. Kitapta Stannis'in kızını yakacağını hiç düşünmüyorum. Türk dizilerindeki gibi bir karakter diziden çıkacaksa onu izleyicinin gözünde bitirelim de tepki almayalım hareketidir bu. Kitabı okuyan herkes bilecektir ki kızın annesi hastalığından dolayı onu hiç sevmezken onu seven Stannis'ti. Din değiştirme konusundaki sıkıntı ne bilmiyorum ama kardeşini öldürtmesi tabii ki yanlış. (Kendisini pek sevmem ama dizideki ''iyi'' karakterlerden biridir. İyilik eylem anlamında değil. Karakter derinliği anlamındadır.)
Ne tam anlamıyla iyi ne tam anlamıyla kötü karakterler gerek Asoiaf serisinin gerekse büyük sanat eserlerinin önemli bir özelliği. Lotr serisinden de onu ayıran önemli noktalardandı, seri bu konuda çok eleştiri aldı. Benim de herhangi bir karakteri veya haneyi desteklediğim yok. (Sempati duyduğum karakterler var.) Bu sempati de olanların iyilik yapmalarından değil de derinliğinden geliyor.
Sanırım tepkin özel yeteneklere. Sonuçta bu dizide olağanüstü bir çok durum var. Duvarın hemen ötesinde Akgezenler var mesela. Dany ile ilgili asıl sorun sürekli dört ayağının üzerine düşmesi. Bir anda Dothraki ordusu ve Lekesizler eline geçiverdi. Ejderhalarda olunca Dany'i nerflemek zorunda kaldılar.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
•
Imperium:
4
(14-08-2017, 23:47)Awake : @Probang
Hani şu foruma verdiğim değerden ötürü gereksiz ileti girmekten baştan beri kaçındım, özen gösterdim dolu dolu olmasına iletilerin, ama şu an karşılaştığım bilgisizliğin ve kibirin üstüne yazabileceğim tek bir şey kalmış.
Yav he.
Kavramları en azından açta bir wikipedia'dan oku başka kaynağın yoksa, kolay gelsin...
Girdiğin her tartışmadan benzer bir şekilde ayrıldığın için bu tartışmanın sonunda ne yazacağını tahmin etmek benim açımdan zor olmadı. Konuya dikkatli bakarsak kavramları sana öğretenin ben olduğum sonucuna varıyorum. Başka kaynağın yoksa beni kullanabilirsin sıkıntı yok tabi.
Velhassıl kelâm, derin meseleler bunlar. Derin dünya meseleleri.. diyor şair. Boş ver, öldü gitti zaten adam.
Yorumun doluluğu açısından şu flashbacki buraya ekleyelim.
•
|