İleti Sayısı: 2,192
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
3
09-02-2016, 05:09
(Son Düzenleme: 05-08-2019, 13:55, Düzenleyen: altnkurt.)
Rome, HBO yapımı bir televizyon dizisi. Golden Globe ve Emmy Ödülleri dahil birçok ödüle aday gösterilmiş bu mini dizinin ilk sezonu 12 bölüm sürdü. İkinci sezonu 14 Ocak 2007 tarihinde başladı. Türkiye'de ilk sezonu CNBC-e kanalında yayınlandı.
Fragman (İngilizce)
Dizinin ilk sezonu MÖ 49 yılı civarındaki tarihi yapıda başlıyor ve Julius Caesar yönetimindeki Roma İmparatorluğu'nun Galya'da ve Mısır'daki mücadelesinin ve aynı zamanda ülke içinde, özellikle senatoda yaşanan çekişmeleri yansıtıyor.
İkinci sezon ise Sezar'ın varisi genç Oktavius ve Marcus Antonius arasındaki güç mücadelesi temelinde şekilleniyor.
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
İzlediğim en iyi tarihi dizilerden bir tanesiydi. Kesinlikle tavsiye ederim. O dönemin ortamı, kültürü, psikolojisi çok iyi yansıtılmış. Roma kültürüne ilgisi olanlar için birebir.
İleti Sayısı: 1,140
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
5
06-05-2019, 01:54
(Son Düzenleme: 06-05-2019, 02:27, Düzenleyen: Zebercet.)
Hazır Imperator Rome revaçta iken göz atmakta yarar var. Ben her ne kadar gerçekçilik konusunda pek başarılı bulmasam da prodüksiyonu yüksek, göze ve kulağa hitap eden seyir zevki veren bir dizidir.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
Aşağıdaki 1 üye Zebercet nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Zebercet nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• iberkay
İleti Sayısı: 605
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
18
Über dizi Taht Oyunları gibi dizilerin feyzaldığını düşündüğüm nitelikte.
•
İleti Sayısı: 150
Imperium:
1
Birkaç sahneye bakayım izlemeden önce dedim. Vercingetorix'in teslim oluşu saçma geldi. Sezar niye kendine bu tören için taht falan yaptırsın Alesia kuşatmasının ortasında?
•
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Tabloyu yansıtmışlardır diziye.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Emirhan
Imperium:
1
16-05-2019, 20:36
(Son Düzenleme: 16-05-2019, 20:41, Düzenleyen: pistoltr.)
O tabloyu biliyorum. Fransız ressamın milliyetçiliğini tabloya Sezar'ı gaddar, tahtta oturan bir diktatör gibi gösterirken Vercingetorix'i kahraman gibi gösterme çabasıyla yansıtışı.
Bunun yerine gerçekçi olmasını beklerdim dizinin orada..
•
İleti Sayısı: 80
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Dizi aslında anlatılan gibi değil de biraz alternatif noktalar katarak anlatmış olayları. Hani bugün anlatıldığı gibi olmamış olabilir, hikayeler böyle evrilmiş günümüze kadar diye düşündürüyor izlerken. Yine de ilk birkaç bölümden sonra oldukça sardı ve hepsini bitirdim. Lucius Vorenus ve Titus Pullo da gayet hoş karakterlerdi.
•
Imperium:
1
28-05-2019, 22:10
(Son Düzenleme: 15-06-2019, 07:35, Düzenleyen: pistoltr.)
(16-05-2019, 19:51)pistoltr : Birkaç sahneye bakayım izlemeden önce dedim. Vercingetorix'in teslim oluşu saçma geldi. Sezar niye kendine bu tören için taht falan yaptırsın Alesia kuşatmasının ortasında?
Bu eleştirimi geri alıyorum. O sahneyi yanlış hatırlamışım. Çok da abartılmamış ve gerçekteki olaya yakın bir sahne.
•
İleti Sayısı: 3,090
Imperium:
36
Diziye geçte olsa başladım. Biraz pişman oldum bu kadar geç izlediğime açıkçası. Öncelikle şunu söylemeliyim ki HBO bu işi çok iyi biliyor. Dizi kurgusuyla çok iyi. Abartılma vs. yok. Olayların bir çoğu iki sıradan askerin gözünden anlatılıyor. Sürekli gözümüze sokulan çıplaklık ve kaslı erkek modeli de dizide bulunmuyor.
Sahnelere gelecek olursak. Az önce ilk sezonun son bölümünü izledim. Caesar'ın senato taşlarında katledilip şehit edilmesini çok iyi yansıtmışlar. Got dizisinde Mance Rayder rolünde gördüğüm Ciarán Hinds gerçekten sahneyi çok iyi canlandırmış. İzledikten sonra etkisinden çıkamıyorsun.
Şimdi ikinci sezona başlıycam. Umarım kalite düşmez.
Aşağıdaki 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
İleti Sayısı: 3,113
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
22
(05-08-2019, 13:08)Justicar : Diziye geçte olsa başladım. Biraz pişman oldum bu kadar geç izlediğime açıkçası. Öncelikle şunu söylemeliyim ki HBO bu işi çok iyi biliyor. Dizi kurgusuyla çok iyi. Abartılma vs. yok. Olayların bir çoğu iki sıradan askerin gözünden anlatılıyor. Sürekli gözümüze sokulan çıplaklık ve kaslı erkek modeli de dizide bulunmuyor.
Sahnelere gelecek olursak. Az önce ilk sezonun son bölümünü izledim. Caesar'ın senato taşlarında katledilip şehit edilmesini çok iyi yansıtmışlar. Got dizisinde Mance Rayder rolünde gördüğüm Ciarán Hinds gerçekten sahneyi çok iyi canlandırmış. İzledikten sonra etkisinden çıkamıyorsun.
Şimdi ikinci sezona başlıycam. Umarım kalite düşmez.
Gerçek Sezarsız dünya nasıl kaliteli olabilir ki...
•
İleti Sayısı: 3,090
Imperium:
36
Diziyi az önce bitirdim. İkinci sezon ilkine göre baya sönük kalmış. Sıkıntı aşk olaylarını çok katmışlar ve bir yerden sonra sırıtıyor. Ancak Antonius'un yavaş yavaş düşüşüne şahit olmak, son bölümde kendi elleriyle ölmesi çok başarılıydı.
•
İleti Sayısı: 6,413
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
Tarihin yalnızca askerî yönünü işlemekle kalmayıp Roma'daki gündelik hayatı da büyük ölçüde tarihe bağlı kalarak ele alan ve tarihi Vorenus ile Pullo'nun gözünden işleyerek bir de sıradan insanların yaşamını gözlemlememizi sağlayan güzel bir dizi. Birinci sezonda bu dengeyi gayet iyi tutturmuşlar fakat ikinci sezonda tarihi şekillendiren şahsiyetleri ve olayları geri plana atıp Vorenus ile Pullo'nun başından geçenleri ön plana almışlar gibi geldi. Cicero'nun Brutus'a yazdığı mektubun tesadüfen Vorenus'un çocuklarının eline geçmesi ve Caesarion'un aslında Pullo'nun çocuğu olması ve hayatta kalması gibi tarihten sapmalar gereksiz olmuş.
•
İleti Sayısı: 79
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
23-06-2022, 23:00
(Son Düzenleme: 24-06-2022, 12:40, Düzenleyen: Gılgamış. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Zamanında CNBC-e'de 37 ekran TV'de izlerdim öyle izlemek denebilirse. Şimdi bu konuyu görünce tekrar izlemek farz oldu.
•
İleti Sayısı: 69
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
Last Kingdom'ı yine forumda dolaşırken görmüş ve şans vermiştim. Bitince bir kötü hissettim kendimi. 5 sezon her gün 2-3 bölüm izlemek alışkanlık haline gelmişti. Bu diziye de bir şans vermek istiyorum bakalım nasılmış.
•
İleti Sayısı: 3,510
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
(24-06-2022, 00:38)okocpinar : Last Kingdom'ı yine forumda dolaşırken görmüş ve şans vermiştim. Bitince bir kötü hissettim kendimi. 5 sezon her gün 2-3 bölüm izlemek alışkanlık haline gelmişti. Bu diziye de bir şans vermek istiyorum bakalım nasılmış.
Last kingdomı da seven biri olarak Roma 4-5 gömlek daha iyi bir dizi diyebilirim. İyi seyirler.
Aşağıdaki 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 69
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
İlk sezonun 5 bölümünü izledim. Roma dönemini pek seven biri olmamama rağmen dizi kendini izletiyor(1 günde 5 bölüm izlemişim :) ). Roma dönemini seven merak eden kişilerin beğeneceği bir dizi kesinlikle. Aytaç'ın da bahsettiği gibi eski bir dizi olmasına rağmen gayet başarılı. Böylesine bir diziyi daha yeni keşfetmem beni şaşırttı. Ya ben denk gelmedim ya da kendi reklamını çok iyi yapamamışlar zamanında.
Aşağıdaki 1 üye okocpinar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye okocpinar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
İleti Sayısı: 1,817
Imperium:
23
Dizi şahane fakat olaylar tarihten biraz saptığı yerler oluyor. Dizideki cinselliği fazlalığı ise bazen rahatsız ediciydi. Bunların dışında dizi başlangıçta zaten hızlıyken bir de bir çok önemli karakter, olay atlanmıştı, ikinci sezonda adeta olaylar bir anda oldu bittiye geliyor. Bazı karakterlerin karakterlerin düşüşünü veya yükselişini gözlemleme fırsatı olmuyor. Anthony Markı oynayan adam diziyi sırtlamış götürmüş bayağı eğlenceli bir karakter sunmuş.
•
İleti Sayısı: 108
Üyelik Yılı: 2022
Imperium:
1
Dün, 10:04
(Son Düzenleme: Dün, 10:05, Düzenleyen: Macchiato.)
Mükemmel bir dizi kendimi fazla kaptırdım artık ortalıkta Sezar olarak dolaşıyorum
İleti Sayısı: 372
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Su gibi akıyor, savaş sahneleri Spartacus'ten sonra biraz kötü görünse de çok akıcı, çok güzel ve diğer güzel sıfatlar.
•
|