İleti Sayısı: 26,428
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Two timeframes teorisi de böylelikle doğrulanmış oldu, büyük bir plot twist olmazsa William = MiB
Maeve'e yardım eden iki teknisyen göründüğü zaman dizinin performansı büyük ölçüde düşüyor.
Elsie'yi de Bernard halletmiş onu da görmüş olduk ama Elsie Ford'un yararına iş yapmıyor muydu şirketin yaptıklarını açığa çıkararak niye öyle bir şey yapmışlar şimdilik muallak.
•
İleti Sayısı: 775
Imperium:
6
Two timeframes teorisini açıklarmısın @ Duman
•
Imperium:
139
Son bölümde de Dolores diyor da "hangi zamandayız biz?" diye, William ve Dolores'in izlediğimiz maceraları aslında 30 yıl önce yaşanıyor. Bölümde de bahsettiler, insanlar eski anılarını tam net olmamakla birlikte hatırlarlar ancak robotlar 'robot' oldukları için eski anılarını kusursuz bir şekilde hatırlıyorlar ve bu olay onlar için hatırlamaktan ziyade geçmişe dönmek, geçmişi yaşamak gibi bir his yaratıyor.
2 timeframes teorisi William'ın Man in Black olduğunu konu alıyor kısaca.
•
Imperium:
6
O zaman şuan bizim yaşadığını sandıgımız hayaller hangisi şimdiki zaman eğer şimdiki sandıgımız aslında geçmişse bizim hayal sandıklarımız aslında ne kendisini görmesi falan filan ?
•
Imperium:
6
theresanın host yapılacağını düşünüyorduk yapılmadı Elsie mi yapılacak acaba ?
•
İleti Sayısı: 3,104
Imperium:
36
İlginç bir bölümdü. Maeve karekteri çok enteresan. Dizinin başından beri hep yan karaktermiş gibi görünüyor ki hala öyle geliyor bana. Ama diziyi götüren belki de en önemli karakter. Ama @ Duman 'ınında dediği gibi yardım eden iki eleman çok rezil. Yani nasıl bu kadar korkabiliyorlar? Edemiyorlar mı şikayet? Bence kaliteye yakışmayan davranışlar. Çok basit kalıyor. Dolarese bir türlü ısınamadım. Çok sıradan basit duruyor. Belki oynayandan sebep olabilir. Dizinin en ço ksevdiğim yanı, bir çok soru bırakıyor insanda. Bilinci sorgulamak, güzel bir tartışma konusu.
•
Imperium:
6
Aşağıdaki 1 üye Fire nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Fire nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• MamuG
Imperium:
139
•
Imperium:
139
28-11-2016, 14:22
(Son Düzenleme: 28-11-2016, 14:22, Düzenleyen: Duman.)
Bölüm hazırlanırken dinlenebilir.
Malum, kota.
•
Imperium:
139
Bayağı iyi bir bölümdü yorumumu akşam yazacağım. Son bölüm 90 dakika olacakmış.
•
İleti Sayısı: 3,113
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
22
Olan Bernard'a oldu ben birşey söylemek istemiyorum :(
•
İleti Sayısı: 950
Imperium:
12
28-11-2016, 19:12
(Son Düzenleme: 28-11-2016, 19:13, Düzenleyen: Kızılderili.)
HBO 9. bölüm geleneğine devam ediyor.
•
Imperium:
139
28-11-2016, 19:44
(Son Düzenleme: 28-11-2016, 22:46, Düzenleyen: Duman.)
Bu bölümle birlikte bana kalırsa nasıl diğer dizilerde spoiler okumaktan kaçınıyorsak bu dizilerde de teori okumaktan kaçınmanın gerektiğini anladık çünkü bu zamana kadar ciddi bir şekilde yapılmış tüm teoriler doğru çıktı. Bernard'ın Arnold'un robot hali olması, William'ın MiB olması, fotoğraftaki kızın Logan'ın kız kardeşi olması, Dolores'in Wyatt olması gibi teorilerin neredeyse tamamı doğru çıktı. Şimdi muhtemelen önümüzdeki bölüm William'ın Dolores'i bulmak için yolculuğa başlayıp geçtiğimiz bölümlerde Dolores'in babası tarafından tarlada bulunan fotoğrafın yere atılışını göreceğiz. Logan Westworld içerisinde öldürülecek ve şirketteki hak kızkardeşi aracılığıyla William'a kalacak, bu sebeple karısı her zaman Logan'ın ölümünden dolayı William'dan şüphelenecek bu da MiB'in anlattığı karısının intiharı olayına bağlanacak.
Maeve ve hikayesi hala en gereksiz storyline olarak göze çarpıyor. Belli ki bir sonraki bölüm kaçmaya çalışacaklar ve bu esnada umarım tüm bu olaylara Ford'un ve şirketin nasıl müdahale etmediğine, Ford'un Elsie'nin şirketin casusluğunu açığa çıkarmasına neden karşı olup Bernard'ı oraya yolladığına mantıklı açıklamalar üretirler. Ayrıca Theresa meselesinde bu işi, kadını oraya çekmeyi Theresa'nın tanıdığı birinin yapması önemliydi evet ama Elsie meselesinde neden iş Bernard'a yaptırıldı mantıklı bir açıklaması yok. Stubbs da yine Ford tarafından tuzağa düşürülmüş gibi görünüyor.
Anthony Hopkins'in önde olduğu sahneler dizinin kalitesini arttırırken Maeve ve storyline'ı dizinin kalitesini düşürüyor gibi geliyor bana.
İleti Sayısı: 13
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
28-11-2016, 22:43
(Son Düzenleme: 20-05-2019, 21:58, Düzenleyen: Athevor.)
............
•
Imperium:
139
•
Imperium:
139
Hopkins'in oyunculuğuyla ilgili çok güzel bir video.
•
Imperium:
139
•
Imperium:
139
•
Imperium:
6
Altyazısının çıkışını iple bekliycem
•
Imperium:
139
05-12-2016, 09:42
(Son Düzenleme: 05-12-2016, 09:42, Düzenleyen: Duman.)
Ne diziymiş yahu. 2018'deki 2. sezona kadar muhtemelen bi 1080p baştan tekrar izlerim diziyi.
Tahminim Felix ve Slyvester da hosttu ancak diğer hostlar tarafından insan olarak görülüyordu, öte yandan diğer hostlar Bernard'ın host olduğunu bir yerden sonra görebilir oldular izinlerinde yapılan değişiklik sonrası. Maeve'in kaçış senaryosu Felix ve Slyvester iki hostun sayesinde oluşturulduğu gibi kaçmaktan vazgeçmesi de yine Felix'e yaptırılan çocuğunun yerini göstermesi vs. gibi şeyler sayesinde oldu. Görünüşe göre Maeve'in hikayesi 2. sezona sarkacak ve tüm bu kaçış olayı Ford tarafından tasarlanmış.
Maeve'in kaçışı esnasında SW (SamuraiWorld veya ShogunWorld) dikkatlerden kaçmasın.
Anlaşılan Ford Arnold'u kaybettikten sonra onla aynı kafaya gelmiş, hostların bilinç kazanması, özgürleşmesi fikrinde ancak bunu daha iyi ele almaya çalışıyor, aslen hostların en iyi dostu Ford. Arnold henüz hostlar o seviyede olmadığı için ve Arnold'un varlığının hostlarda döngü halinde aynı sonuca yani başarısızlığa sebep olacağı için kendini öldürttü diye yorumladım ben. Ancak Ford niye kendini öldürttü en sonda onu anlamadım.
Anlamayanlar için, Arnold hostların 'düşünmesine' yardımcı olması için ilk başta kendi sesini kullanıyor zaman içerisinde bu sesin yerini hostun kendi iç sesi almasını istiyor, hostun kendi iç sesine sahip olabilmesi labirentin merkezi, yani asıl bilinç denen olay. O zamana kadar 'düşünen' hostlar Arnold'u duyuyorlar. Arnold insanların gelmesine karşı çıkarken Ford hostların dışarıda hayata hazır olabilmesi için bu tür acıları tecrübe etmeleri gerektiğini savunuyor.
Koca dizideki en tatlı & sempatik karakter açık ara Armistice. En antipatik ise tabi ki Sizemore.
Son olarak:
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Kierkegaard
|