Ekran kartını buradan mı alsam internetten sipariş mi etsem?
Sizce ekran kartını buradan mı alsam yoksa internetten yurt dışından mı alsam çünkü buradan alsam pahalı ama hem güvenilir hemde garantili ama internet sıkıntılı maalesef o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum ve böyle bildiğiniz güvenilir siteler varsa Türkiye ye göre ucuz olan ve ürünün sağlam gönderildiği siteler söyleyin.
Ara
Ne kadar fiyat farkı var?
G0kMNN.png
Ara
(14-11-2016, 22:47)zencefil : Sizce ekran kartını buradan mı alsam yoksa internetten yurt dışından mı alsam çünkü buradan alsam pahalı ama hem güvenilir hemde garantili ama internet sıkıntılı maalesef o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum ve böyle bildiğiniz güvenilir siteler varsa Türkiye ye göre ucuz olan ve ürünün sağlam gönderildiği siteler söyleyin.

Türkiye'den almak her halükarda daha mantıklı. Çünkü bu işin gümrük vergisi var. Elektronik eşyaların özellikle ekran kartları için zaten değer vergisi ödüyorsunuz 75 Euro'yu aştığı için üstüne birde elektronik eşyalar için ayrı vergi ödüyorsunuz. Birde kapınıza kadar gelmiyor, vergiyi ürünün gümrükte bırakıldığı yere gidip ödemenizi yapıyorsunuz öyle alıyorsunuz. 

Bazıları işte Amazon'dan oradan buradan söyledim kapıma kadar geldi diyor. Evet gelir ama nasıl gelir ? Gümrüklerde yılın bazı zamanları söylediğiniz ürünler vergiden muaf olur. Yılbaşı, Kurban Bayramı gibi zamanlara denk getirebilirseniz vergisiz cartsız curtsuz ürünü yurt içine sokabilirsiniz. 

İstanbul'da iseniz gayet ucuza satan bir yer var bildiğim ben bilgisayarımı oradan topladım. Merdiven altı bir yer değil , vatan bilgisayar ve teknosa gibi büyük mağazalara ürünlerini getiren bir firma. Üstüne perakende satışı da var. 2 senede garanti ve teknik destek hizmeti veriyorlar.
Ara
@Kirpi

Yanlışınız var, Amazon'dan yapılan alışverişlerde gümrük vergisi de alışveriş yapılırken kartınızdan kesilir, bu sayede sizin ürünü gümrükten almanız gerekmez, gümrük vergisi ödenmesine rağmen 100-200 TL civarında bir kâr ile elektronik eşyalar alınabilir, tabii bu yeni nesil pahallı ekran kartları için geçerli. Bunları kendim ve etrafımdaki bir çok insan yurt dışından alışveriş yaptığımız için biliyorum, gerçek olan budur.

@zencefil

100-200 lira için Türkiye'de teknik desteğe sahip olmayacak (ürününüz bozulduğunda firmanın Avrupa şubesine kargolamanız gerekecektir) ürün almanızı önermem, bir yakınınız getirse durum ayrı tabii.
[+] 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Zamanında oldu öyle doğru söylüyorsunuz fakat bu sorunsuz gelmeyeceğinin anlamına gelmiyor . Ne kadar prosedür olsada gümrükte memur insiyatifi denilen bir olay var ve insiyatif kullanıp ürünü gümrükte bırakırsa o zaman asıl sıkıntı başlıyor . Ürün hakkında sadece geri iade işlemi yapabiliyorsunuz. 

Şahsen ben ve zamanında çalıştığım firma bu durumdan çok çektik . Tabi ki ürün kalacak diye kesin bir beyanda bulunamam fakat 100-200 lira için değmeyecek bir risk .
Ara
@Kirpi

İstanbul avrupa yakasındayım siz bana söyleyebilirsiniz yerini hatta internet sitesi varsa çok iyi olur.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.