Enver Paşa kahraman mıydı yoksa bir hain mi?
(09-01-2017, 00:45)brkrs :
(09-01-2017, 00:19)cemal : Girdiği her savaşı kaybetmesine rağmen sırf ittihatçı lideri ve padişah damadı diye müşirliğe getirilen makamına layık olmayan bir adam.

Girdiği her savaşı kaybetmesi mi. Derne'de Bingazi'de İtalyanlar'ı M. Kemal ile beraber kıyıdan içeri sokmamış , Makedonya'da komitelere kök söktürmüş, ordunun modernizasyonu ve apolitize etme konusunda tek başına çalışmış, orduyu gençleştirmiş bir komutandan bahsediyorsun. Onuncu ordudaki hizmetleriyle Bulgarlar'ın ilerlerken ki kayıplarından bahsetmiyorum. 

Çanakkale diyoruz, kurtuluş mücadelesi diyoruz, kusura bakma da o orduyu gençleştiren ve adam gibi ordu yapan adam Enver Paşa'dır. 

Tahminimce lise öğrencisisin ve kıytırık tarih kitaplarında " Alman aşığı " , " Sarıkamış'ın suçlusu " diye okuyorsun. Bilgi sahibi olmadan  fikir sahibi olma. Fesli, bastonlu adamların konferanslarını (!) dinleyip kendini zehirleme. Oku, çıkarımlarda bulun. Her yazılanı tekrarlama. Hele nefret tarihçilerinden uzak dur kardeşim. Selametle.

Son olarak müşir olmadı. Birinci ferikti, o da yanlış yani.
Evet lise 2 ye gidiyorum hergün kadir mısıroğlu izliyorum ondan böyle yazdım
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Enver Paşa kahraman mıydı yoksa bir hain mi? - Yazar: cemal - 09-01-2017, 01:30

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.