06-02-2016, 21:48
Yarkand da çok fena olmuş.
EU4 - İmparatorluklarınız
|
06-02-2016, 21:57
Yarkand müttefik, ama aramız çok fazla iyi kalacak gibi değil.
07-02-2016, 13:10
The Iron Price ach. için başladığım campaignde Avusturya HRE içine ilerlememi, Muscovy Osmanlıy'la birliği yüzünden doğuya ilerlememi engelliyor. Hem avusturya hem muscovy aynı anda savaş açınca büyük darbe aldım birdaha cesaret edemedim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Poland, brandenburg ve bohemia müttefik.
07-02-2016, 13:18
(Son Düzenleme: 07-02-2016, 13:21, Düzenleyen: Blackwhist.)
Iron Price achievementı için İskandinavya ile Britanya'yı alman gerekmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Ayrıca HRE içinde ilerlemek şimdilik pek mümkün görünmüyor. Moskof almış başını gitmiş AU yu saymıyorum bile, Polonyaya Fatmagül yapmışlar. Tek çıkış yolu Britanya'yı alıp kolonileşmen gibi duruyor.
Aha bu da benden gelsin Johan bunu beğenmedi. (N)
07-02-2016, 16:34
07-02-2016, 16:51
(07-02-2016, 13:10)Engerek1234 : The Iron Price ach. için başladığım campaignde Avusturya HRE içine ilerlememi, Muscovy Osmanlıy'la birliği yüzünden doğuya ilerlememi engelliyor. Hem avusturya hem muscovy aynı anda savaş açınca büyük darbe aldım birdaha cesaret edemedim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Poland, brandenburg ve bohemia müttefik.İlk kez Fransa'nın mokoko olduğu bir oyun görüyorum (O) Osmanlıda baya güçlenmiş. Bu 1.15 ile enteresan ittifaklar kurulmaya başladı.
08-02-2016, 21:22
Macaristan ve Danimarka :/
Protestan GB Fransanın son hali.
13-02-2016, 14:46
Litvanya için şimdiden üzülmeye başladım. R.I.P Litvanya Ayrıca bu gidişle kendime ait olan general rekorumu egale edebilirim. :D
14-02-2016, 21:40
İnka oyunum. İlk kez yerlilerle oynuyorum. Avrupalılar henüz gelmediler. Exploration ideasını açmak üzereyim. Kolonilerimi ne tarafa doğru yapmalıyım? Din reformlarını yapmalı mıyım?
14-02-2016, 22:39
İnka reformlarını hatırlamıyorum şimdi bir şey demeyeyim ancak Arawak'ın Kuzeylerine doğru gitmeyi hedefle çünkü Avrupalılar geldiği anda Batılılaşman gerek. Komşu olduktan sonra savaş sonucu toprak kaybedebilirsin ancak bunu yapmazsan zaten kaybetmeye mahkumsun.
15-02-2016, 00:24
Hilede kullanabilirsin ıron mande değilsen.
savaş barıştır özgürlük kölelik cahillik güçtür
yıl 1493 vassallar moldavia ,livonian order, teutonic order, personal union lithuania, hungary.. macar pu su resmen beleşten geldi. kendileri rus pusuna düştüler. casus belli gelince ben de savaşa girip ruslardan aldım.güzel oldu ..bakalım bu kadar vassalı elde tutabilecek miyiz.. şuan tetonları annexliyorum. muhtemelen bittiğinde biraz sıkıntı çıkartcaklar..moldaviayı da marchtan çıkardım annexlicem.livonianın da corelarını alcam ruslardan ondan sonra annex.sonra ver elini viyana.. şuan başta hollenzolen midir nedir brandenburgun soyu var. düşerse o da pu olabilir.jagilleonları sildi götürdü brandenburg.. ilk kez polonya oynuyorum baya keyifliymiş yaw. osmanlıyı da bi kere yendim de fazla sürdüremedim. malum azablar çok feci doğruyolardı. biraz skor elde edip silistreyi aldım. şimdi macarlar da orduya katılınca biraz daha yoracdağım osmanlıyı gelişmeden. daha önce oynayan arkadaşlardan ilk 3 idea grubu tavsiyesi alablirim. bende puan artığı askeriyede oluştuğu için ilk defansif , sonra influence açtım. mantıklı mıdır sizce.. Üstteki arkadaşa cevaben ve bir amerikan yerlisi uzmanı olarak dini reformları yapman şart.. zira tüm reformları bitirmeden batıılaşman inka aztek vs ülkelerle imkansız. kuzey amerika yerlileri de yönetim reformlarını bitirmeden batılılaşamıyorlar..sonrasında amerikayı çevreleyecek şekilde kolonileş.. bırak saldırsınlar püskürtmeye çalış.. püskürtemediğin taktirde bir miktar toprak verirsin sonrasında batılılaştığında zaten hepsini geri alacaksın.. inka çok keyiflidir..tavsiye ederim. amerikan yerlileri kısaca biraz kolonileşmede sıkıcı olabilir ama ilerledikçe çok keyifli oluyor..
19-02-2016, 00:02
(Son Düzenleme: 19-02-2016, 00:04, Düzenleyen: Blackwhist.)
19-02-2016, 13:28
Amerikan yerlileri oynamak ruh sağlığınız ve fizyolojik sağlığınızda ağır zedelenmeler bırakabilir lütfen oynamayınız.
21-02-2016, 05:52
(Son Düzenleme: 21-02-2016, 05:58, Düzenleyen: Loki.
Düzenleme Nedeni: Resim çözünürlüğü.
)
Oyunu bitireli biraz zaman geçti ama resimler arşivde duruyordu yinede Ironman olduğundan paylaşayım dedim , şunu nasıl yaptın bunu nasıl yaptın diye fikrimi merak eden olursa yardımcı olurum.
Resimler bulanık gözüküyorsa '' üzerine sağ tıklayıp resmi yeni sekmede aç diyerek '' yakın ve net versiyonunu inceleyebilirsiniz.
Aut Caesar Aut Nihil.
|
|