27-10-2024, 13:24
EU4 - İmparatorluklarınız
|
Aztek-İnka
Aztek olarak başlayıp kuzeyimdeki Otomi'yi yuttum. Devamında onun da kuzeyindeki animist dine sahip Guamar'ın tek toprağını aldım ancak sonrasında lazım olacağından 'annex migratory tribe' yapmadım. 95 Doom'a ulaşmak için bolca fetih yaptım, bu arada da aldığım animist toprağında dinci huzursuzluk çıkardım, Doom 95 olunca isyan sekmesinden doğrudan animist dinine geçiş yaptım. Burada dikkat edilmesi gereken şey 'Cholula' toprağını almamak. Görev ağacındaki 'Punish the Invaders'ı almak için 75 toprağa ihtiyacınız var. Yeterli toprağı alınca görevi açıp 'High American' teknoloji grubuna geçtim. Ardından Cholula'yı alıp, gelen event ile yeniden nahuatl dinine geçtim ve full reformed Aztek devleti tamamlanmış oldu. 1644'te 'Sunset Invasion' başarımını aldıktan sonra kültür değişimiyle İnka kurup 'A Sun God' başarımı için 120 yıl yatışa geçtim. İnka'nın bir başarımı daha var ancak onu almak için İnka'nın dini reformlarını geçirmek gerekiyor, bu oyunda izlediğim yolda full reformed olduktan sonra ilkel yönetime geri dönüş olmadığından o başarımı almak mümkün değildi.
02-11-2024, 11:49
02-11-2024, 11:56
Baltık denizine az kalmış.
10-11-2024, 20:47
Navarra (Basque in Glory)
Kolay bir başarım. Oyun başında Aragon ile Fransa rival olmalı. Bende ekstradan Kastilya ve Papa da rival başladı. Napoli kısa sürede bağımsız oldu. Amacımız Aragon'un kralı ölünce gelen event ile Aragon'a PU düşmek, hemen ardından bağımsızlık savaşı açıp hem toprak almak hem de kalıcı güçlü müttefikler edinmek. Fransa, Kastilya, Papa ve Napoli ile birlikte bağımsızlık savaşı açtım. Savaştan sonra Kastilya ittifak bozdu, diğerleriyle oyun boyu müttefik kaldım. Leon ve Galicia'yı reconquest için salmıştım ama gerek kalmadı. Hızlıca kültür değiştirmek için Offensive ve Humanist idea setlerini aldım. 32 toprağın Bask kültüründe olması yetiyor.
17-11-2024, 00:28
(Son Düzenleme: 17-11-2024, 00:35, Düzenleyen: Salomon. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Songhay
Afrika'yı hızlıca topladıktan sonra kuzeye Fas'a yöneldim. Yeterli mesafeye ulaşınca Pomeranya bölgesinden bir toprağı charter company ile alıp tek toprak kalmış olan Töton Tarikatı'na komşu oldum. Önce onu sonra Lehistan'dan Prusya için gerekli diğer toprağı aldım. İki toprak da dini merkezlerce protestana döndürüldükten sonra Tötonları vassal olarak saldım, Prusya'ya dönüştü. Nepal için işimin daha zor olacağını düşünüyordum çünkü uzun süre Func kurulmadı, Osmanlı da Memlükler'i hızlıca yuttu, bu yüzden doğuyla toprak bağlantısı kuramadım. Adal'ın tek toprak kaldığını fark edince no cb onu vassal alıp komşu topraklardan Somali'nin en ucuna kadar uzandım. Bengal'den charter company ile toprak alıp sonrasında Bengal'e saldırarak Katmandu'ya kadar ilerledim. Katmandu'yu vassal alıp Nepal kurması için gerekli toprakları ele geçirdim. Nepal maalesef Prusya gibi vassalken kurulamıyor, bu yüzden müttefiki olmayan küçük bir ülkeye saldırıp barış anlaşmasında vassalım Katmandu'yu serbest bıraktım, Nepal kurunca da truce break yapıp tekrar vassal aldım.
17-11-2024, 12:46
solomon post attıysa achievent kasmıştır bakılır
18-11-2024, 19:49
(Son Düzenleme: 18-11-2024, 20:01, Düzenleyen: Salomon. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
İki hızlı başarım
Ragusa (With a little help..) Avusturya ve Lehistan ile müttefik olup Osmanlı'yı eziyoruz. Provence-Kudüs (Good King René) Oyun başı hemen Fransa ve Papa ile ilişki geliştirip mümkün olan birkaç güçlü ülkeyi de koalisyona karşı ittifak alıyoruz (ben Avusturya ve Kastilya'yı aldım). Önce Dulkadir'e no cb savaş açıp vassal alıyoruz (savaştan önce Ramazan'dan geçiş isteyip orduyu gemiye yükleyip kıyıda bekletin), ardından Ramazan'a saldırıp Adana'yı ele geçiriyoruz. Ne kadar paralı asker varsa basıp Memlükler'e saldırıp gerekli yerleri alıp Kudüs kurup oyunu bitiriyoruz.
18-11-2024, 19:51
Ikiside güzel basarimlar tebrikler
|
|
Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi