Convert ironman to non-ironman for 1.13.2
İnternette birçok yerde aradım fakat 1.9'dan sonra save sistemi değiştiğiden güncel sürümler için bu işin nasıl yapıldığına dair bir çözüm bulamadım.Kendim kurcalarken çözdüm. Yapılışı:
0.Önce save yedeğini alın.Sonra bozuldu diye şikayet etmeyin. :P
1.Ironman save dosyanızı winrar tarzı bir sıkıştırma programıyla açın.
2.İçinde meta ve başka bir kayıt dosyası çıkacak bunları masasütü yada herhangi bir klasöre atın.
3.Çıkardığınız dosyaları Notepad++ yada benzeri bir text editörler açın.
4.meta dosyasındaki değişiklikler:
-esn sondan bir üstteki local_ironman=... satırını komple silin checksum'a dokunmayın.
ÖRN: "local_ironman="save games/brittany_fff17.eu4"" satırını komple sil.
5.Rardan çıkan .eu4 uzantılı dosyadaki değişiklikler:
-DLC isimlerinden sonra "save games/xxx.eu4/" yazısındaki son slash'tan itibaren en başa kadar olan tüm yazıları silin
ÖRN: silinecek metin.
6.İki dosyayıda kaydedip kapatın.Sonra ironman kayıdınızı winrar ile tekrar açıp bu değiştirmiş olduğumuz iki dosyayı içine bırakın.Değiştirme sorarsa onaylayın.
7.Oyunu açın save seçip üzerinde beklediğinizde ironman:no yazar.Oyunu açın manuel olarak save alın oyun tarih yazar save isminde.Afiyet olsun.
4.Resimli örn.(sağdaki gibi olacak)
5.Resimli örn.(sağdaki gibi olacak)
İnternette birçok yerde aradım fakat 1.9'dan sonra save sistemi değiştiğiden güncel sürümler için bu işin nasıl yapıldığına dair bir çözüm bulamadım.Kendim kurcalarken çözdüm. Yapılışı:
0.Önce save yedeğini alın.Sonra bozuldu diye şikayet etmeyin. :P
1.Ironman save dosyanızı winrar tarzı bir sıkıştırma programıyla açın.
2.İçinde meta ve başka bir kayıt dosyası çıkacak bunları masasütü yada herhangi bir klasöre atın.
3.Çıkardığınız dosyaları Notepad++ yada benzeri bir text editörler açın.
4.meta dosyasındaki değişiklikler:
-esn sondan bir üstteki local_ironman=... satırını komple silin checksum'a dokunmayın.
ÖRN: "local_ironman="save games/brittany_fff17.eu4"" satırını komple sil.
5.Rardan çıkan .eu4 uzantılı dosyadaki değişiklikler:
-DLC isimlerinden sonra "save games/xxx.eu4/" yazısındaki son slash'tan itibaren en başa kadar olan tüm yazıları silin
ÖRN: silinecek metin.
Kod:
EU4binM( à)ti, brittany_fff17.eu48* BRIÉ. â( ã(
Ç. È. K1 1.13.2.0 á.
Art of War Common Sense Conquest of Paradise El Dorado Res Publica Wealth of Nations ×/ save games/brittany_fff17.eu4/
6.İki dosyayıda kaydedip kapatın.Sonra ironman kayıdınızı winrar ile tekrar açıp bu değiştirmiş olduğumuz iki dosyayı içine bırakın.Değiştirme sorarsa onaylayın.
7.Oyunu açın save seçip üzerinde beklediğinizde ironman:no yazar.Oyunu açın manuel olarak save alın oyun tarih yazar save isminde.Afiyet olsun.
4.Resimli örn.(sağdaki gibi olacak)
5.Resimli örn.(sağdaki gibi olacak)