İleti Sayısı: 272
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
17-12-2015, 19:36
(Son Düzenleme: 17-12-2015, 19:36, Düzenleyen: Elensar.)
Ülkelere göre rehber var az çok. Venedik, Babür falan. Osmanlı Devleti mesela hangi idealar alınmalı? Ben ilk influence alıp vassalları toparlarım. Hatta şuanki oyunumda Karakoyunlu'dan Persian core topraklarını alıp vassal yaptım ve ardından timur toprakları otomatik geçti. Tabii yanında isyankar oldu. (Prusya resimleri alamayacağım. Güzel oyundu. )
Ülkelere göre rehber var az çok. Venedik, Babür falan. Osmanlı Devleti mesela hangi idealar alınmalı? Ben ilk influence alıp vassalları toparlarım. Hatta şuanki oyunumda Karakoyunlu'dan Persian core topraklarını alıp vassal yaptım ve ardından timur toprakları otomatik geçti. Tabii yanında isyankar oldu. (Prusya resimleri alamayacağım. Güzel oyundu. )
•
İleti Sayısı: 272
Imperium:
0
Oyundan sıkılmaya başladığım için eğlence olsun diye Osmanlı açtım ve Persia tüm toprakları ile beraber vassal olarak geldi.
Aşağıdaki 1 üye Elensar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elensar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
İleti Sayısı: 135
Imperium:
0
26-12-2015, 04:58
(Son Düzenleme: 26-12-2015, 04:59, Düzenleyen: captivesoul.)
Merhaba arkadaşlar;
Hazır steamda indirim varken bir dlc alayım diyorum.Bir forumda common sense dlc'si sayesinde şehirlere normalden daha fazla bina yapılabiliyor denilmiş.Bu forumdaki açıklamada ise yeni bina sistemi denmiş sadece.Bu common sense dlc'sini tam anlayamadım ben.Bir şehre izin verdiğinden daha fazla sayıda bina yapılabiliyor mu?
•
İleti Sayısı: 26,539
Imperium:
141
Selam.
Yeni bina sistemiyle bir şehirde inşaa edilebilecek bina sayısı şehrin development (gelişmişlik) değeri ile ölçülüyor.
Bölgenin arazisinden de etkilenmekle birlikte kaç bina yapılacağı developmentin 10-20-30-40 olmasıyla artıyor.
Developmenti arttırmak ise Common Sense DLC'si ile oluyor. Bu şekilde şehirlere yapılabilecek bina sayısı artabiliyor.
•
Imperium:
141
Ayrı ayrı puan harcamak gerekiyor, bazı durumlarda şehrin gelişmişliğini etkileyen eventler gelebiliyor.
•
Imperium:
0
Ülkemizde 100'ü geçkin şehir olsa,hepsini ayrı ayrı geliştirelim desek puan dayanmaz. :) Zaten puanlar diğer ülkelere ayak uydurabilmek için sürekli teknolojiye gidiyor.Gelişmişliği artırma işi zormuş.
•
İleti Sayısı: 203
Imperium:
1
"Personal Union" olduğum ülkeye nasıl bağımsızlıklarını verebilirim (savaşmadan)
•
Imperium:
0
Anladım şimdi mantığını.Bir sorum daha olacak.Oyun sırasında benim ve diğer ülkelerin kaç adet şehre sahip olduklarını nerden görebilirim?
•
İleti Sayısı: 1,154
Imperium:
3
Koloni devletlerinin ne gibi bonusları bulunmakta?
•
Imperium:
141
Development'i %10 daha ucuz yapıyorlar, +2 misyoner güçleri var ileri idealarda +20 settler bonus alıyorlar ideaları tamamlayınca da %10 ordu morali bunların dışında herhangi bir önemli bonusu yok gibi.
•
İleti Sayısı: 61
Imperium:
0
Karaman oğulları ile sefer açmayı düşünüyorum. Hayatta kalıp gelişebilir mi?
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Forumda Karaman oynayan arkadaşlar vardı onlar iletini görürse yardımcı olabilirler. Karaman hayatta kalması zor devletlerden.
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Batı'nın da desteğini görmen gerekiyor. Ben 1.13 ile Karaman açmıştım Karaman, Altın Orda, Memlük, Macaristan yenememiştik. Ecdad OP. Sonra da beylik açmaya tövbe ettim :D Yok böyle bir şey. Kara Koyunlu ve Memlükle aynı anda müttefik olunamıyor çünkü birbirlerine rival atıyorlar.
•