09-12-2020, 23:15
Tamamdır çok sağ ol
Belki de bu çelimsiz çocuk gelecekte bir imparator olacak, ona iyi bakın.
EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
|
09-12-2020, 23:15
Tamamdır çok sağ ol
Belki de bu çelimsiz çocuk gelecekte bir imparator olacak, ona iyi bakın.
10-12-2020, 12:20
Gov. Çap. Sorununu nasıl halledicem commonwealth ile 1000 kapasite var 990dayım şuan üstelik rusyanın yarısı levonion order'a yedirdim güneyde balkanların yarısı+anadolu bizansa yedirdim şuan tıkandım ne yapıcam (doğudada horde vassal yapmak istiyorum Religious+Offansive+Aristokrat+Espionage ideaları sıradaki idea influence mi alayım karar veremedim)
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
10-12-2020, 15:35
Sınıra ulaşmanız üstüne çıkamayacağınız anlamına gelmiyor. Pek de önemli kayıpları yok. O yüzden sınırın üstüne çıkmaktan çekinmeyin.
10-12-2020, 17:43
Commonwealth'in estatelerdi özel bişisi var ya onu kaldı da biliyorum şuan
1.Soru onu kaldırmam bana ne gibi değişiklikler yaratacak? 2.Soru şimdi oyunda bunun bilmediğim için o estate bana %50 manpower limiti veriyor zaten papalık etkilerinden fazla yararlanabilecrğimi düşünüp(Din değiştirmeden gelen puanlarla) manpower sıkıntısı cekmem diye düşündüm ama şuan abso çağı geldi ne yapacağımı bilemedim (150K manpower limiti o %50lik buff giderse sıkıntı çekebilirim) 3.Sorum bunlardan ayrı Din savaşı için ligler kuruldu savaşın 2 tarafta dengeli bir eşitlik kurulmazsa savaşın çıkmama ihtimali var mı?
10-12-2020, 20:00
1.Ayrıcalığın üstüne faren ile gel,aldığın olumlu ve olumsuz etkileri görürsün.
2.Quantity fikir grubunu seçebilirsin. 3.Katolik taraf Protestan tarafa göre çok güçlüyse Protestanlar savaş ilan etmez.
neyi atlıyorum acaba?
council of trent eventi gelince harsh ve conciliatory kısmı açılıyor ben sürekli conciliatory kısmını seçiyorum ama bir türlü benim istediklerim geçmiyor cardinal sayısı karşıda 12 benim seçtiğim kısımda 51 sebebini bilen var mı 30 kerede seçsem conciliattory ksımını hep harsh yasaları geçiyor papalık bende değil o yüzden ben tıklayamıyorum ama papalık şu an papada o da benim seçtiğim tarafta
11-12-2020, 01:01
İngilizcen iyiyse buradan bir şeyler öğrenebilirsin diye umuyorum.
11-12-2020, 01:29
(10-12-2020, 23:27)candrall : neyi atlıyorum acaba? O sistem ne yazık ki bozuk. Bir oyunumda avusturya conciliatory tarafta olduğu halde curia controller olduğunda harsh kısmındaki reformları geçirdi. Tek yolu senin curia controller olmaya çalışman
omnia fui et nihil expedit
12-12-2020, 14:04
düşman donanması limanda olduğu halde hasar yemesi normal mi denzde hasar yemesi normal blok yaptığı zaman ama limanda durduk yere hasar yemesi bir bug olmuş
18-12-2020, 17:55
Sweden ile orthodox olabilir miyim? Olursam nasıl olurum ?
18-12-2020, 18:25
hilesiz yöntem topraklarının önce bağımsız ol ardından büyük kısmını norveçe yedirmeye bak yada rusyaya yedir sonra yeteri kadar küçüldükten sonra savaş aç anlaşmada yenilgi tarafındna dini kabuıl ete bas okey hileli yöntem daha kolay force_religion orthodox yazman yeter her şehir için tekrar etmen şart bide bu hileyi
18-12-2020, 21:14
(18-12-2020, 17:55)UcanSpagett : Sweden ile orthodox olabilir miyim? Olursam nasıl olurum ?Galiba sadece Ortodoks isyancıların ülkeyi ele geçirmesi yeterli.
18-12-2020, 23:06
(18-12-2020, 21:14)Defterdar :Ortodox isyan başlamasını sağla.Ancak isyancılara hiç bir şey olmamalı.İsyancılar yavaş yavaş her yeri alsın sen kaleleri kapat.Orduyu geçiş aldığın bir ülkeye çek.Ülke mecburen ortodox olur(18-12-2020, 17:55)UcanSpagett : Sweden ile orthodox olabilir miyim? Olursam nasıl olurum ?Galiba sadece Ortodoks isyancıların ülkeyi ele geçirmesi yeterli.
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
19-12-2020, 16:46
avusturya ile oynuyorum crush the revolution görevini nasıl yapacağım?
Görevi tamamlamak için şunlardan birisini yapman gerek=
1-Avusturya Devrimci olmalı,devrimi kabul etmeli. 2-Devrim başarısız olmalı. 3-Avusturya Devrimin lideriyle ( revolution target) savaşta olmalı ve o ülkenin baskentini işgal etmiş olmalı.
Monarşiden merchant republic'e geçmek için ne yapmam gerekir? (3k+ dev yıl 1750)
21-12-2020, 00:10
Son reformdan cumhuriyet olman, cumhuriyet olduktan sonra da ilk reform ile tüccar cumhuriyeti olman gerekiyor.
(21-12-2020, 00:04)tahr1bad : Monarşiden merchant republic'e geçmek için ne yapmam gerekir? (3k+ dev yıl 1750) PcOyun nasıl yapılacağını söylemiş ama ben şunu da ekleyeyim, Plütokrasi olunca: Abso açısından çok büyük bir penaltı alacaksınız Estate sistemi kalkacak,faction sistemj gelecek State'ler normalden %25 daha fazla Gov. Cap. harcayacak Ticaret şirketleri -%25 daha az Gov. Cap. harcayacak Ticaret ligi kurabilirsiniz ama geç dönemde işe yaramaz bence 50 Admin puanı karşılığında bazı topraklarınızın ticari gücü artabilir Bir ticaret bölgesinde sahip olduğunuz ticari güç ile o bölgedeki mal üretimi doğru orantılıdır. Subject'lerden ticari güç hakkında bir bonusları var ama yalan söylemeyeceğim,ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.. Bence avantajları değil dezavantajları daha önemli,tüccar cumhuriyeti olmak bence mantıklı değil.
|
|