28-09-2021, 19:35
Portekiz oynarken tüm afrika kıyılarını kapatıp Amerikayı sadece keşfetmiştim ve enstitüyü almıştım yakın zamanda değişeb birşey olmadıysa yeni dünyayı görüyor olman yeterli
EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
|
28-09-2021, 19:35
Portekiz oynarken tüm afrika kıyılarını kapatıp Amerikayı sadece keşfetmiştim ve enstitüyü almıştım yakın zamanda değişeb birşey olmadıysa yeni dünyayı görüyor olman yeterli
28-09-2021, 20:00
(28-09-2021, 19:35)Legnica : Portekiz oynarken tüm afrika kıyılarını kapatıp Amerikayı sadece keşfetmiştim ve enstitüyü almıştım yakın zamanda değişeb birşey olmadıysa yeni dünyayı görüyor olman yeterli Yeni dünyayı göremiyorum. Koloni menzilim yetişmiyor oraya sadece filipinler ve borneo çevrsini koloni yapıtım
28-09-2021, 20:35
Diplomatik teknoloji 7 ve exploration fikirlerinde menzil arttıran fikri aldıktan sonra görebiliyor olman lazım. Görebiliyor olmak enstitünün çıkması için yeterli.
![]()
dutch revoltu engellemek için başkentimi lowlandse taşımam gerekiyor elimde 3 seçenek var elbette 3'ü de trade center ve farmlands, bu topraklar bruges anvers ve hollande, anvers ve brugers de cloth var anvers şehrinde ise eventle gems çıkmıştı ayrıca oyun sonuna kadar goods produced +0.50 ve 15 trade value var sizce hangisini seçmeliyim
02-10-2021, 00:40
koloni atma mesafesi başketinden mi başlıyor koloniye en yakın toprağından mı?
Koloniye en yakın toprağından.
Sic Parvis Magna
06-10-2021, 15:18
Oyunu uzun zamandır oynamıyorum ve tekrar oynamak istiyorum. Oyun hakkında bilgim var.
Bu sefer mümkün olduğunca az savaş yapıp çok zengin olmak istiyorum. Yani ülkeye çok para gelsin de, nasıl gelirse gelsin. Ticaret imparatorluğu kurmak olabilir, kolonicilik ile zengin olmak olabilir. Aklıma Portekiz ile kolonicilil yapmak geldi ama portekiz ile çok oynadım. Ülkenin dört bir yanına ibadethane, pazaryeri, üniversite kurarak olabildiği kadar refah getirmek istiyorum Bu arada bilindik ülkelerle oynamak istiyorum. Asya’da veya Afrika’da küçük devletçikler ile oynamak istemiyorum. Buna ek olarak oyuna hiç mod kurmadım, oynanış zevkini arttıracak mod önerebilirseniz güzel olur. Teşekkürler!
06-10-2021, 16:40
İngiltere, Norveç, Hollanda ile zevkli koloni oyunları oynanabilir. Mod olarak ise Missions Expanded, Governments Expanded ve diğer Expanded mod ailesindeki modları önerebilirim. Oyuna ufak zevkli içerikler katan eğlenceli modlar.
![]()
Arkadaşlar ben ve bir arkadaş beraber eu4 oynayacağızda oda kurma olayını falan pek bilmiyoruz bide benim dlclerim tam arkadaşın eksik benim kurmam gerekiyor demi bir bilgilendirirseniz sevinirim nasıl kuracağımızı bilmiyoruz çünkü
09-10-2021, 19:39
Senin kurman yeterli. Multiplayer sekmesinden Host'a basacaksın, oradan şifre vs. ayarlayıp odayı kurabilirsin. Arkadaşın direkt arkadaş listesinden ya da ID üzerinden katılabilir.
![]()
13-10-2021, 21:35
arkadaşlar dün bütün dlcleri aldım ve bugün custom nationı 800 puan yapıp italyayı birleştireyim dedim ama custom nation 200e inmiş ve seçenek yok sadece 200 önceden 200 400 800 diye seçenek vardı herhangi bir dlc ile gelen bir özellikmi acaba sebebini bilen varsa yardımcı olursa çok memnun olurum
13-10-2021, 21:38
Ayarlardan 800'e çıkarabilirsin.
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
16-10-2021, 03:58
(Son Düzenleme: 16-10-2021, 03:58, Düzenleyen: Alte Fritz.)
Multiplayer oynayamıyorum. Herhangi bir sunucuya girdiğimde sunucu bulunamadı veya error yazıyor. Ne yaptıysam olmadı. Bir anda bozuldu anlamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
16-10-2021, 08:32
(16-10-2021, 03:58)Alte Fritz : Multiplayer oynayamıyorum. Herhangi bir sunucuya girdiğimde sunucu bulunamadı veya error yazıyor. Ne yaptıysam olmadı. Bir anda bozuldu anlamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?Crack mi?Cracklerde bu sorun normal.Crack değilse dosyaların bütünlüğünü doğrulamayı dene. Olmazsa Eu4'ün tüm dosyalarını silip tekrar yükle
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
Arkadaşlar eu4de single oynuyorum oynadığım oyunda brandenburg baya bir güçlendi bende ona destek olmak istiyorum müttefik falan oldum ama aklıma birşey takıldı şimdi hreye baktımda branden kendine oy veriyor geri kalan herkes avustura oy veriyor acaba başka ülkelerin kime oy vereceğini etkileyen bir mekanik falan varmı oyunda yani ben saxonyin branden için oy kullanmasını sağlayabilirmiyim
(16-10-2021, 18:09)Justinian : Arkadaşlar eu4de single oynuyorum oynadığım oyunda brandenburg baya bir güçlendi bende ona destek olmak istiyorum müttefik falan oldum ama aklıma birşey takıldı şimdi hreye baktımda branden kendine oy veriyor geri kalan herkes avustura oy veriyor acaba başka ülkelerin kime oy vereceğini etkileyen bir mekanik falan varmı oyunda yani ben saxonyin branden için oy kullanmasını sağlayabilirmiyimben hre içinde değilim bu arada
16-10-2021, 18:16
Sen muhtemelen etkileyemezsin fakat oy veren ülkelerin yanında gözüken sayıya fareni getirirsen oy verdiği ülkeye neden verdiğini sayısal değerleri ile görebilirsin.
![]()
16-10-2021, 21:54
O ülkelerin sana vermesini sağla ve hre'ye gir. Sonra hepsini brandenburga toplat ve hreyi dağıt. Almanya kurulursa vasalla
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
22-10-2021, 16:44
(Son Düzenleme: 22-10-2021, 16:48, Düzenleyen: baywatch06.)
1470 li yıllarda Bizansı vasallamak mantık lı mı acaba ?
Osman Bizansı tamamen annex atmadıda |
|