İleti Sayısı: 5,307
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
22-01-2017, 18:01
(Son Düzenleme: 22-01-2017, 18:03, Düzenleyen: cemal.)
(22-01-2017, 17:53)altnkurt : Ottoman government var ve hala techde geri mi kalıyosun?
Rights of Man geldiğinden beri Osmanlı hem enstitüyü erkenden alma hem de sağlam rulerlar çıkartma avantajlarıyla teknoloji de batılılardan daha üstün bir durumda bence. Para olarak da sıkıntı çektiğini sanmıyorum. Bu kadar avantaja bir de negatif piety bonusu eklemek gereksiz.
Batılılardan iki eksiği vardı. Tech ve Military. Tech eksiğini bu şekilde kapattıktan sonra tek eksisi askeri güç oluyor. O da janissary eventiyle büyük ölçüde kapansa da yine de askeri idealara ihtiyaç duyuluyor. Bunlara Defender of the Faith ve Piety'den gelen moral bonuslarını da ekleyince gelsin koalisyonlar.
Rights of man yok bende ana dlclerden 4 ü var :) ... Tech kısmında aç gözlüyüm hep önde olmak lazım :D ...
Balıma hep sağlam ruler çıktı şimdiye kadar sad
Ticaret şirketlerinin kurulma şartları nelerdir yazabilecek varmı ????? asyada bazı bölgeler ve 5 şehir olduğunu biliyorum
Matbaa enstitüsünü açmak hep zor :)
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Enstitülerde mutlaka şans işi var.
Rights of Man olmamasına rağmen şanslıymışsın en azından.
15 tane trade company kurulma bölgesi var. İnternette bulabilirsin.
Trade Company muhabbetine gelirsek;
Öncelikle Wealth of Nations gerekli.
Şehrin trade company bölgesinde olması gerekli.
Hedef bölgenin state değil territory olması gerekli.
Başkentinden farklı bir kıtada olması gerekli.
Galiba kara bağlantısı olmaması gerekli.
Bu şartlarda olması lazım. Eskiden western olmak, Avrupa'da başkent sahibi olmak falan gerekiyordu sanırım. Hala Avrupa'da başkent olmak gerekebilir. Fakat wikide artık böyle bir bilgi mevcut değil. Yine de hala olmazsa başkentini Avrupa'ya taşıyarak deneyebilirsin. İstanbul Avrupa'da mı hatırlamıyorum. Sanırım Avrupa'da olsa gerek.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 107
Imperium:
0
beyler ben exploration ideasını tamamen bitirdim aztek bölgelerii falan açıldı fakat colonialism casus bellisi gelmedi neden ?
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Sanırsam o yeni versiyonda kaldırıldı.
•
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
Direk spynetwork kurman gerekiyor claim atabiliyorsun.
•
Imperium:
0
23-01-2017, 23:23
(Son Düzenleme: 23-01-2017, 23:26, Düzenleyen: Cayenne.)
bide ben ingiltereyle hindistandan toprak alamıyoruım neden ?(imperialism + conquest casus belli var)
•
İleti Sayısı: 2,694
Imperium:
15
Saldırırken yanlışlıkla Humiliate Rival savaş sebebini seçmiş olabilirsin.Ya da ticaretle ilgili bir savaş sebebi vardı onu seçtiğin zamanda aynı şekilde toprak alınmıyordu.
•
Imperium:
0
hocam hatta vasal yapmayı denedim söyle bi cevap verdi
•
İleti Sayısı: 2,694
Imperium:
15
23-01-2017, 23:58
(Son Düzenleme: 23-01-2017, 23:59, Düzenleyen: Royal Guard.)
Hindistanda vassal bir devletin var ve onu annex yapmayımı deniyorsun ? Anlayamadım pek.
1. uyarıda diyorki : Onlar savaştayken annex atamazsın.
2. uyarıda : Onların en az 1 tane senin coreli toprağının yeterince yakınlarında coreli toprağı olmalı.
3. uyarıda : Annex yapabilmek için en az +190 ilişki olması gerekiyor diyor.
•
Imperium:
0
ben şimdi ingiltereyle hindistandan toprak almaya karar verdim savas skorunu %50ye kadar getirdim fakat hiçbiriyerden toprakj vermiyodu yani toprak seçme yerinden hiçbirisini seçemiyodum bende vasal yapıp anne atmayı denedim buda olmadı sanırım buralara yakın yerlere koloni kurmam lazım
•
Imperium:
35
(24-01-2017, 00:06)Cayenne : ben şimdi ingiltereyle hindistandan toprak almaya karar verdim savas skorunu %50ye kadar getirdim fakat hiçbiriyerden toprakj vermiyodu yani toprak seçme yerinden hiçbirisini seçemiyodum bende vasal yapıp anne atmayı denedim buda olmadı sanırım buralara yakın yerlere koloni kurmam lazım
Supplye limiti var denizin üzerine fareyi getirdiğinde görürsün teknoloji ile gelişir fakat hint denizine veya somaliye koloni atarsan oradan uzaklık yeterli olur şehir alabilirsin.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 26
Imperium:
0
Rusya ile oynarken sibirya tarafındaki boş toprakları nasıl province yaparız?
•
Imperium:
35
(24-01-2017, 03:26)crypoison : Rusya ile oynarken sibirya tarafındaki boş toprakları nasıl province yaparız?
Kolonicilik idealarından açman lazım ordunun başına kaşif atayacaksın önce keşfedip sonra kolonici atayacaksın
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• crypoison
İleti Sayısı: 1,463
Imperium:
24
(24-01-2017, 03:29)cemal : (24-01-2017, 03:26)crypoison : Rusya ile oynarken sibirya tarafındaki boş toprakları nasıl province yaparız?
Kolonicilik idealarından açman lazım ordunun başına kaşif atayacaksın önce keşfedip sonra kolonici atayacaksın
Rusya nın 5. ulusal ideası açıldığında 1 kolonist geliyor ki bu bana göre yeterli.Kaşif çıkartmadan tek tek koloni atarak ilerlersin.Hızlıca Çin e ineyim düşüncen varsa bilemem ama exploration açıp oraya diplomatik puanı gömmektense İnfluence ve Trade gibi diplomatik idea lar daha mantıklı geliyor bana Rusya için.
İleti Sayısı: 6,450
Imperium:
17
Koloni yapıyorum ama sürekli otomatik olarak koloni devletleri kuruluyor hangi dlcyle bu manuel oluyordu.
•
Imperium:
91
24-01-2017, 18:05
(Son Düzenleme: 24-01-2017, 18:06, Düzenleyen: altnkurt.)
(24-01-2017, 16:22)kralılgaz : Koloni yapıyorum ama sürekli otomatik olarak koloni devletleri kuruluyor hangi dlcyle bu manuel oluyordu.
Amerikada ve Avustralya'daki kolonial bölgelere 5 tane koloni kurduğunda koloni devletine dönüşürler. Bunun otomatiği manueli dlcsi olmaz.
Beyler bu enstitülerin default çıkış bölgeleri neresi? Mesela 1750de bir oyun açtığımızda hangi enstitü nereden çıkmış oluyor?
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 26,402
Imperium:
139
Tarihsel yerlerindedir diye tahmin ediyorum (Rönesans Floransa'da, Matbaa Almanya'da gibi), dosyalarda da yazar aslında.
•
Imperium:
91
Rusya'yı veya Fezzan'ı vassallasam yanındaki uncolonized bölgeleri kolonileştirebilir mi? Yoksa vassallar colony atamıyor mu?
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 26,402
Imperium:
139
25-01-2017, 15:51
(Son Düzenleme: 25-01-2017, 16:05, Düzenleyen: Duman.)
Kolonist almasına sebep olacak idea açan vassal koloni atabilir ancak yapayzeka kontrolündeki bir ülkenin koloni atması için gelirinin belli bir seviyede olması gerekir ve vassalların gelirinin bir kısmı sahibine gider, dolayısıyla vassal bir ülkenin koloni atması ideaları müsaade veriyorsa imkansız değil ama bir tık daha zor.
•
Imperium:
91
Gerekli subsidies falan verilebilir. Özellikle Rusya için mesela.
Sic Parvis Magna
•
|