EU4 - Victory Card Nedir?
#1
VICTORY CARD

Victory Card aşağıdaki esaslara göre kazanılır.
  1. Ülke 300 development değerinden büyük olmalı.
  2. Büyük olması durumunda ilk Victory Card 1450 yılında elde edilir.
  3. İkinci Victory Card 1550 yılında elde edilir.
  4. Eğer ilk 2 Victory Card tamamlanamamışsa 3. ve 4. Victory Cardlar elde edilmez.
  5. Üçüncü Victory Card 1650 yılında elde edilir.
  6. Dördüncü Victory Card 1750 yılında elde edilir.
Victory Cardlar oyun içerisindeki area'lara göre çalışır, özellikle rakip seçtiğiniz ülkenin size yakın bir area'sını ele geçirmenizi ister.
Area ele geçirilip corelandıktan sonra Victory Card'ın verdiği puan yavaş yavaş maksimum seviyeye ulaşır.
Victory Cardlar aşağıdaki oranda puan sağlar.
  1. Birinci Victory Card : 1000
  2. İkinci Victory Card : 2000
  3. Üçüncü Victory Card : 3000
  4. Dördüncü Victory Card : 4000
Victory Card bölgesinin düşman veya isyancılar tarafından ele geçirilmesi durumunda Victory Card etkisiz hale gelir ve puan maksimum seviyeden 0'a düşecek şekilde azalmaya başlar.
[+] 5 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#2
Reserved.

Aradığım rehber.
G0kMNN.png
Ara
Cevapla
#3
Bu VICTORY CARD yeni gelmiş galiba. Oyuna baktım ama öyle bir şey göremedim. Resim falan koyabilir misin ? Pek anlayamadım.
Ara
Cevapla
#4
Tanıtıldığı geliştirici günlüğü incelenebilir. Multiplayerlarda kullanılan bir özellik, ayarlardan açılıp kapatılabiliyor.
http://forum.strategyturk.com/konu-eu4-g...r-kartlari
Cevapla
#5
Bence kapatılmalı.
G0kMNN.png
Ara
Cevapla
#6
Konsept olarak doğru bir sistem, yakındaki ülkeyle 250 sene aynı sınıra sahip olma diyor oyun bir bakıma. Bu şekilde oyun oynamaya alışmış bünyelerde zıt etki yaratabilir tabi. Tek eksisi her ülkenin genişlemesinin bir diğeri kadar zor olmadığı gerçeği. Örneğin Osmanlı'ya Memlükte İran'da verilen bir Victory Card ile İspanya'ya veya İngiltere'ye Fransa topraklarında verilen bir Victory Card'ı elde etmenin ne kadar 'aynı zorlukta' olduğu tartışılır.

Bu da aslında bizim ve hatta insanların aralarında oynadığı birçok az oyunculu Türk multiplayerında varolan bir husustan kaynaklanıyor. Doğuda Osmanlının yanına adam vermiyoruz, Memlük veya Karakoyunlu oyuncu olmuyor. Timur oyuncu olursa da banko Osmanlıyla müttefik oluyor zıt gitmektense. Böyle olunca bazı ülkelerin genişlemesi zor bazılarının kolay oluyor. Multiplayerlarda genel olarak oyuncular birbirini yerken kenarda yapayzekayı ezen oyuncular başarılı olabiliyor ve bu hareket en basit Osmanlı ve Rusya gibi doğu ülkeleriyle yapılıyor.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#7
teşekkürler
Ara
Cevapla
#8
Daha önce hiç dikkat etmemiştim. Bir göz atayım, teşekkürler.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.