İleti Sayısı: 5,315
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
(25-10-2021, 22:27)Onur34 : Film ile ilgili iki şikayetim var. İlk olarak Paul'un ünlü acı testi 1984 versiyonu kadar vurucu değil. Tabi korku duası, sesler ve başrolün abartılı mimikleri bir yere kadar kurtarmış sahneyi. Özellikle sonda attığı bakışlarla sınavı bitirmesi çok hoş ama bence Paul'un oyuncusunun en zayıf kaldığı sahne de bu. Acıyı mimiklerden vermek zor elbette ama hiç geçmedi o kısım bana. İkinci şikayetim de filmin genel olarak Fremenler ile tanışılan son yirmi dakikasıydı. Kitaptaki diyalogları tam hatırlamıyorum ama filmin son yirmi dakikasındaki bazı diyalogların biraz Marvel ucuzluğu koktuğu da bir gerçek. Ha son olarak. Araçlar muhteşemdi. İmparator'un kafilesi de keza öyle idi. İkinci kısımda İmparator Padişah nasıl olacak çok merak ediyorum. Uzay loncasını göreceğimizi sanmam. Kum Solucanları bu partta güzeldi. Bir biniş sahnesi görür müyüz dedim ama son beş dakikada iki saniye gösterdiler. Umarım ikinci part çekilir de güzelce görürüz filmin sonunu. ,
Zendaya dışında fremenlerde sıkıntı yoktu. Hepsi kısa ve öz şekilde konuşuyor kitaptaki gibide Zendaya sanki amerikada chill muhabbet ediyormuş gibi saydırıyordu. Son 20 dakika bizim oğlanın görülerle alakalı güzel bir ipucu veriyor. Uzay loncası, diplomasi, doktorun hanımını anlatması, jessica'nın paul'un yanında değilken nasılda tehditkar olduğunu gösteren yerler kesilmiş filmin süresi yetmemiş sadece ama yinede yeter çoğu şey güzelce işlenmiş. İkinci filmde gelirse off
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34
İleti Sayısı: 6,409
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
Tamamen birbirinin zıddı yorumlar görüyorum, kimi yere göğe sığdıramazken kimi çok sıkıcı olduğunu söyleyerek yerin dibine gömüyor. Genelde bu gibi uyarlamalarda filmin kalitesinden ziyade geçtiği evreni beyaz perdede görebilmek beni heyecanlandırıyor. Belki de izlediğim uyarlama filmlerde büyük hayal kırıklıklarına pek uğramamamın sebebi her seferinde film manasında bir başyapıt beklentisine girmememdir. Bu hafta içerisinde izlemeyi planlıyorum, yorumumu paylaşırım.
Imperium:
35
25-10-2021, 23:02
(Son Düzenleme: 25-10-2021, 23:03, Düzenleyen: cemal.)
(25-10-2021, 22:58)Attila the Hun : Tamamen birbirinin zıddı yorumlar görüyorum, kimi yere göğe sığdıramazken kimi çok sıkıcı olduğunu söyleyerek yerin dibine gömüyor. Genelde bu gibi uyarlamalarda filmin kalitesinden ziyade geçtiği evreni beyaz perdede görebilmek beni heyecanlandırıyor. Belki de izlediğim uyarlama filmlerde büyük hayal kırıklıklarına pek uğramamamın sebebi her seferinde film manasında bir başyapıt beklentisine girmememdir. Bu hafta içerisinde izlemeyi planlıyorum, yorumumu paylaşırım.
Dune evreninde her şey politika ve ekonomi üzerine dönüyor bide stellaristeki psionicler gibi insanlar var işte. Şartlar o günün teknoloji ve iktidarını oluşturuyor tüfek olmaması gibi... Bide Star Wars bu seriden esinlenerek yapıldı mesela. Yavaş ve sıkıcı gelmesinin iki sebebi var daha öncede dediğim gibi Denis Villeneuve biraz ağırdan alıyor sahneleri bide politika yerine saf aksiyon karakter bekliyor insanlar genellikle.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 3,663
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
(25-10-2021, 22:56)cemal :
Zendaya dışında fremenlerde sıkıntı yoktu. Hepsi kısa ve öz şekilde konuşuyor kitaptaki gibide Zendaya sanki amerikada chill muhabbet ediyormuş gibi saydırıyordu. Son 20 dakika bizim oğlanın görülerle alakalı güzel bir ipucu veriyor. Uzay loncası, diplomasi, doktorun hanımını anlatması, jessica'nın paul'un yanında değilken nasılda tehditkar olduğunu gösteren yerler kesilmiş filmin süresi yetmemiş sadece ama yinede yeter çoğu şey güzelce işlenmiş. İkinci filmde gelirse off
Kesilmiş derken filmden mi yoksa kitaptan mı? Filmden kesildiyse bir directors cut izlenir afiyetle.
•
Imperium:
35
25-10-2021, 23:17
(Son Düzenleme: 25-10-2021, 23:17, Düzenleyen: cemal.)
(25-10-2021, 23:15)Onur34 : (25-10-2021, 22:56)cemal :
Kesilmiş derken filmden mi yoksa kitaptan mı? Filmden kesildiyse bir directors cut izlenir afiyetle.
Kitaptan kesilmiş. Filmde kesilen sahne var mı bilmiyorum belkide vardır diye sadece tahmin edebilirim. 2 buçuk saat final product bunun assembly cut'ı 3 saatten fazladır bence. Pacing olayların akışını felan bozan sahnelerdir belki veya kısalt demişlerdir ama direktörs cut dedikoduu hiç dönmedi.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 3,663
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
•
Imperium:
35
26-10-2021, 22:27
(Son Düzenleme: 26-10-2021, 22:28, Düzenleyen: cemal.)
Onay almış. 2023'te geliyor.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Imperium:
79
Bence bir uyarlama olarak dengeyi iyi yakalamışlar, ne kitabın tamamını yansıtma gibi bir kaygı güdüyor ne de bambaşka bir olay örgüsünü konu alarak sadece isimde "Dune" oluyor. Dune evreni görsel bir şölene dönüştürülerek beyaz perdeye aktarılmış, kitabı okuduğumda zihnimde canlandırdığım Arrakis'i filmde de buldum.
Filme dair şikâyet diyebileceğim bir konu var: Yueh'nin ihanetinin trajedisini yeterince iyi yansıtamamışlar. Kitapta Yueh'nin Jessica ile yakın olduğunu görüyoruz, hatta Jessica ona resmî hitap etmesine gerek olmadığını söylüyor. Filmde Jessica'yla en azından bir diyalogu olsaydı, bu ihanetin ne kadar sarsıcı olduğunu bir parça olsun görebilirdik. Sadece bu da değil, kitapta Dük'ün hayatına kastedebilecek şüphelilerden bahsedildiğinde Yueh'nin ismi geçince "o olamaz, o İmparatorluk Şartlandırmalı bir Suk Doktoru." deniliyordu. Yani ihanet etmesi Dük'ün esas adamlarından, hatta bizzat Dük'ün odalığından bile sonra beklenecek birinin nasıl bir sürpriz olduğunu varın siz düşünün.
Bir ara eski filmi de izlemeyi düşünüyordum, film izleme üşengeçliğim sağ olsun 1 senedir izlemeye niyetlendiğim filmi hâlâ izlemedim. Onu da izleyince hangi filmin neyi daha iyi yaptığına dair bir yorum yazarım.
İleti Sayısı: 311
Imperium:
3
Genel olarak filme bakarsak film çok uzun sürüyor ve gününüzün 4/1 ini bu filme harcamak istiyorum derseniz gayet tadında bir bilim-kurgu zamanınızı harcamaya değecektir. Film başlangıcında evren hakkında bilgi vermeleri gayet hoş olmuş, en azından kitabını hiç okumamış izleyiciler Dune evreninden uzak kalmamış.
filmin bittiğini anlamadım çok sade bir biçimde bitti ama yine de ikinci defa aynı filme gitmeyi ve Dune: Part Two'u izleyicilerin ilk filme olan fikirlerine göre daha iyi yapacaklarını düşünüyorum.
•
Imperium:
35
Filmi sinemalara uyarlamak için kesilen bir sürü sahne var doğal olarak. Fakat fizikselde piyasaya sürülen blu-ray versiyonuda extended cut olarak çıkmadı direkt sinema için yapılan cut kullanılmış. Director's cut felan gelir mi bilmem olmaz diyorlar niyeyse WarnerBrothers istemiyor galiba şimdilik
Yemek masası kuruluyor ve davetliler geliyor o sahne için Leydi Jessica'nın kıyafeti
Paul'u eğittiği bi sahne
Doctor Yue ile Jessica muhabbet ediyor. Karısı hakkında muhabbet açılıyor felan
Gourney baliset adlı bir çalgı çalıyor .d
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Attila the Hun
Imperium:
79
Yueh ve Jessica sahnesini çekip de koymamaları üzücü olmuş. Yukarıdaki yorumumda dile getirdiğim şikâyetin önüne geçmenin ucundan dönmüşler. Bir de cemal paylaşınca aklıma geldi; Gurney kitapta balisetiyle müstehcen şarkılar çalan, devamlı alıntı yaparak millete "Yeter alıntıladığın." dedirten bir tipti. Filmde kişiliğinin önemli bir kısmı koparılıp alınmış âdeta.
İleti Sayısı: 3,193
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
20
Kitabını okumadım, ama film beklentimi karşıladı. 3D olması ve IMAX olmasının da etkisiyle güzel çekilmiş sahneler ve ortam bayağı hoşuma gitti. 10 üzerinden 7 verebilirim zira lore hakkında zerre bilgim yoktu, sadece çekim kalitesi ve görsel açıdan düşünürsek bayağı güzel bir film.
Baronun zehirlendiği sahnede ölmesini beklerdim, ölmemesi bayağı sinirimi bozdu ama onu da ikinci filmde göreceğiz herhalde. Harkonnenlerin ve İmparatorluğun politik olayları çok hoşuma gitti, Atreideslerin katledildiği sahne de görsel olarak bayağı iyidi. Dev solucan da beni bayağı etkiledi. İkinci filme kesinlikle gideceğim.
İleti Sayısı: 3,986
Imperium:
53
Yeni bitirdim. Kitaplarını merakla almayı bekleyen biri olarak film yüzünden soğudum denilebilir. Ama filmin bir kitap alıntısı olduğu bariz, zira kitap arka planı olmayan böyle bir film 7 puanı bile hak etmiyor bence.
Olaylar kopuk kopuk, 2.5 saat izliyorsun ama Paul dahil hiç bir karakterin veya olayın asıl hikayesini iyi kavrayamıyorsun. En neti sanırım baharat hikayesi. Dövüş sahneleri çok kısa ve sonuçsuz. Derin bir hava vardı ve Onur'un dediği gibi gemiler ve yapılar gayet güzeldi.
Bir çok yerde saçmalık vardı. Solucanın ritmik hareketlere karşı çekimini engellemek için moon walk geliştirmişler ama moon walk da random değil 3 hareket halinde bir ritme sahip. Duncan'ın helikopteri (trekopter?) kaçırdığı sahne saçmalık, adamları işgal ediyorsun ama biri iyi dövüşüyor diye geri çekiliyorlar :D. Hadi aldın kaçtın, Paulgil tam çadırdan çıkınca nasıl koca çölde direkt yanlarına vardın.
Ter ve gözyaşlarını topluyorlar geri su olarak dönüşüyor, bu insanlar tuvalete gitmiyor mu? Ayrıca Paul ve annesi kayaya çıkınca üstlerini çıkartıp özel kıyafet giyerken neden seksüel bir gerilim oldu? Birbirinden hoşlanıp açıklayamayan iki ergenin triplere girmesinden farkı yoktu.
Zehirlenen düşman baronun (dükün?) ölmemesi çok saçmaydı, ayrıca felç geçirmiş baron normalde konuşamazken nasıl hassas da olsa bir dişi kıracak kadar güç uygulayabiliyor :D.
Didiklersem dahası da çıkar da neyse.
Yani abarttığımı düşünebilirsiniz ama kitaba ve evrene saygı duyduğu için bir çok insan vay be diyor bence. Her ne kadar fantastik bir dünya dahi olsa kendi içerisinde mantıklı ve tutarlı olması lazım diye düşünüyorum. Kısaca bomboş bir filmdi. 5-6/10 falan uygun bence.
•
Imperium:
79
Bence evren hoşuna gittiyse kitaba şans vermelisin, filmde yeterince üstünde durulmayan birçok mevzunun açıklaması kitapta yapılıyor.
Imperium:
35
30-10-2021, 17:58
(Son Düzenleme: 30-10-2021, 18:06, Düzenleyen: cemal.)
(30-10-2021, 17:35)elefsar :
Bir çok yerde saçmalık vardı. Solucanın ritmik hareketlere karşı çekimini engellemek için moon walk geliştirmişler ama moon walk da random değil 3 hareket halinde bir ritme sahip. Duncan'ın helikopteri (trekopter?) kaçırdığı sahne saçmalık, adamları işgal ediyorsun ama biri iyi dövüşüyor diye geri çekiliyorlar :D. Hadi aldın kaçtın, Paulgil tam çadırdan çıkınca nasıl koca çölde direkt yanlarına vardın.
Ter ve gözyaşlarını topluyorlar geri su olarak dönüşüyor, bu insanlar tuvalete gitmiyor mu? Ayrıca Paul ve annesi kayaya çıkınca üstlerini çıkartıp özel kıyafet giyerken neden seksüel bir gerilim oldu? Birbirinden hoşlanıp açıklayamayan iki ergenin triplere girmesinden farkı yoktu.
Zehirlenen düşman baronun (dükün?) ölmemesi çok saçmaydı, ayrıca felç geçirmiş baron normalde konuşamazken nasıl hassas da olsa bir dişi kıracak kadar güç uygulayabiliyor :D.
Didiklersem dahası da çıkar da neyse.
Bunların bineceği omnicopteri bilen doktor femen kit koyuyor her ne kadar ihanet etmiş olsada bir yandan yardım ediyor. O femen kitinin içerisinde çadırla birlikte sinyal göndericide var onu takip ederek geliyor Duncan. Sinyal sadece dostlar için diyor filmde diye hatırlıyorum izlediğimden. Çadırda çok uzun bir süre bekliyorlar hemen gelmiyor bunlar filmde var zaten. Onun dışında doktorun jessicayla sahnelerini kestikleri için bazı şeyler kısmen havada kalmış o ayrı. Jessica-Paul sahneleride var kesilen.
Filmi beğenmemek için nitpick yapmana gerek yok ağam. Sıkıldım beğenmedim de yeter yani herkesin seveceği bir şey değil sıkıcı diyebiliriz zaten.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 477
Imperium:
19
Ben müziklerini aşırı beğendim müzikler sayesinde birçok sahnede tüylerim diken diken oldu. Eksik bulduğum konu Peygamberlik ve Politika konularına daha çok yer verilseydi bence daha güzel olurdu çünkü kitabı okumayanların anlaması için çoğu önemli yeri kısaca geçilmiş ilk filmde bunları daha ayrıntılı görüp 2. kısımda savaşa odaklanabilirlerdi. Kısaca beğendim filmi 2.sini de heyecanla bekliyorum.
İleti Sayısı: 609
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
1
Tam güzelleşecekken bitti film. Keşke diğer bölümler çıktıktan sonra izleseydim, daha keyifli bir deneyim olurdu benim için.
•
Imperium:
79
İleti Sayısı: 3,316
Imperium:
56
İkinci kısmı 17 Kasım 2023'te vizyona giriyormuş.
|