İleti Sayısı: 1,494
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
5
•
İleti Sayısı: 775
Imperium:
6
(23-03-2016, 16:33)Kurt Knispel : Kolpaçinoya git.
Önerdiğine göre sen gittin beğendin herhalde
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
Büyük beklentilerle gitmiştim ancak pişman oldum. Gidecek arkadaşlar büyük beklentilerle gitmesinler sıradan bir aksiyon filmine gidiyormuş gibi o zaman zevk alırsınız. Deadpool'a az demiştim aksiyon sahnesine bu filmi izledikten sonra haksızlık etmişim onu anladım.
•
İleti Sayısı: 26,418
Imperium:
139
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• brk007
İleti Sayısı: 71
Imperium:
0
28-03-2016, 18:58
(Son Düzenleme: 28-03-2016, 19:18, Düzenleyen: Duman.)
Ortalama bir filmdi.Dövüş sahneleri baya epikti ama saçma yerlerde vardı.
2 dakikada justice league'in kurulması,batmanle superman kavga ederken 4 saniyede dost olmaları,doomsdayin kolay ölmesi
•
İleti Sayısı: 2,192
Imperium:
3
Batmobile, İstanbul'a getirildi. 3. Köprü'den geçecek!
http://www.teknokulis.com/haberler/gunce...en-gececek
Aşağıdaki 1 üye PiriReis nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PiriReis nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Trubac
İleti Sayısı: 203
Imperium:
1
28-03-2016, 20:06
(Son Düzenleme: 28-03-2016, 20:08, Düzenleyen: Trubac.)
Filmle izlemediyseniz spoiler'e tıklamayın!
Süperman öldü xaxaxaxa :D
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Hoş da değil komik de değil, Rus gülüşü özellikle itici (Y)
•
İleti Sayısı: 291
Imperium:
2
Puanım 7/10.
Beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var. Bunlar dışında filmin sanat yönetmeni müthiş bir iş çıkarmış. Muazzamdı.
•
İleti Sayısı: 26,418
Imperium:
139
11-08-2018, 17:06
(Son Düzenleme: 11-08-2018, 17:06, Düzenleyen: Duman.)
Zamanında çok beklenti içine girmiştim genel olarak DC kahramanlarını daha çok beğendiğim için, ancak izlememiş, film çıktıktan sonraki eleştirileri takip etmiştim. Geçtiğimiz günlerde üşenmedim 3 saat izledim ve filmle ilgili yanlış gitmiş o kadar çok şey var ki. İlk olarak filmin sıkıntısı karanlık olması veya bazı konuların daha ciddi işlenmesi değil. Filmin sıkıntısı sanki birbiriyle alakasız skeçlerin üst üste sıralanmasıyla oluşmuş gibi bir tat bırakması. Önümüzdeki paragrafta filmdeki bazı öğelerden bahsedeceğim için spoiler içerir.
Filmde Lex Luthor için cesur bir şekilde oyuncu tercihi yapılmasını beğendim, ancak yapılan tercihi beğenmedim. Superman'in false god görülerek halktan tepki toplamasını, olayların daha ciddi ele alınarak düşünülmesi, gerçek anlamda "her şeyi yapabilen bir varlığın" felsefi ve politik sonuçlarının tartışılması hoştu ancak beklenen noktalara vurgu yapılamadı. Wonder Woman sırıttı. Lois Lane çok antipatikti. Martha olayı süper kahraman filmlerinde gelmiş geçmiş yazılmış en saçma şey olabilir. 2016'da okuduğum yorumlarda dalga geçildiğine denk gelmiştim ve filmin sonunda Batman'in babasının son sözlerinin "Martha" olması, heralde Batman az daha Superman'i öldürecekken o da öyle Martha yapacak ve Batman bir anda Superman'in insanlığını görüp vazgeçecek diye düşündürdü ancak olay o derinlikte bile gerçekleşmedi, "why did you say that name?!" diye bağıran saçma sapan bir Batman gördük. Luthor'un Superman ile Batman'i karşı karşıya getirmek için bir şeyler planlaması güzeldi, ancak yapılan şeyler komik bir şekilde basitti.
Az önce yorum attığım Infinity Wars konusunda "çok da mantık aramamak" demek dedim ancak bu filmde mantık aranması gerekiyor çünkü Infinity Wars gibi çerezlik bir film olarak yapılmadığı ortada, benim aklıma takılan şey elinde devasa bir Kryptonite olan Batman'in bu Kryptonite ile niye "mızrak" yaptığıdır. Mermi yaparsın Superman'in kafasına sıkarsın iş orada biter, hadi en kötü ihtimal ok yaparsın saplarsın yine felç geçiriyor Superman. Ancak onun yerine 40dk dövüşelim önce bir dayak yiyeyim sonra dövüp kafasına "mızrak" geçireyim diye düşünülmüş olması işin dediğim gibi süper kahraman filmi bile olsa "kendi çizgileri dahilinde mantıklı ilerlemesi gereken" bir filmde saçmalıktan başka bir şey değil.
Yapacağım son yorum, Injustice 1 ve 2 (bildiğin dövüş oyunu) bu filmden daha güzel, daha derin ve daha akıcı singleplayer contente sahip. Batman ile Superman'i daha güzel bir senaryoyla karşı karşıya getiriyor.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 3,663
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
Batman'ın Superman'i lavabo ile dövdüğü garip bir filmdi.
İleti Sayısı: 12,323
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Tek kelimeyle rezalet olan film. Baştan aşağı kötü senaryosunu oyunculuk bile kurtaramazdı. Ve öyle de oldu.
•
İleti Sayısı: 5,315
Imperium:
35
08-10-2020, 12:43
(Son Düzenleme: 08-10-2020, 12:47, Düzenleyen: cemal.)
Yıllar sonra tekrar izledikten sonraki görüşüm
Uzun zaman sonra geçenlerde yeniden izledim. İlk çıktığında beğenmemiştim filmi anlamamıştım bile. Çelik adam filmini ne kadar sevsemde bu filme bayağı uzaktım. Geçenlerde justice league için snydercut olayı duyurulunca tekrar izlemeye karar verdim. 3 saatlik ultimate edition indirdim üzerine de türkçe dublaj attım.
- Sahneler kendi içlerinde mantıklı ama genele vurunca sub-plotlar ana plotlar bayağı loose bir biçimde birbirine bağlanmış buda filmin ilk oturuşta anlaşılmasını neredeyse imkansız kılıyor
- Aksiyon sahneleri ve cgi hala çok iyi. Aradan kaç yıl geçmiş sırıtmıyor. Normalde böyle şeyler 1-2 sene sonra bile sırıtmaya başlar en azından bana göre öyle.
- Sub-plotlar ve main plotları karakterler üzerinden anlayabilmek için mesele Batman ne yapıyor amacı ney felan sadece o karakterin olduğu sahneleri sardırıp izleyince anlaşılıyor. Diğer sahneler plotlar kafa karıştırdığı için ana filmde anlaşılması yine zor.
-Ultimate editionda gelen 30 dakika bayağı filmin her yerine dağılmış. 5 saniyelik kesilen yerler bile var konuşmanın ortasında ingilizceye dönüyor. Birçok subplot biçilmiş bu şekilde
- Martha sahnesi olsun Batman'ın nefretini anlamak için şunları göz önüne almak lazım: Bu batman 20 yıldır suçla savaşıyor ama gotham şehrinde hiçbir değişiklik yok o kurtarmak için savaştığı şehri kurtaramamış, kendi evladı olarak gördüğü robin'i öldürülmüş onuda koruyamamış, bir patron olarak çalışanlarının hayatını koruyamamış,... Bu çaresizlik onu dipsiz bir çukura itiyor.
Batman'ın origini de annesini/babasını öldüren o suç dalgasını engelleyip diğer insanların kendisi gibi acı çekmesini önlemek.
Bunun üzerine Lex onunla oynuyor. Mesela bacağı kopan çalışana giden maaş çekleri lex'in adamları tarafından el konulup geri gönderiliyor. Hemde onları koruyamadın diye üstüne yazılan bir gazete küpürü ile. Alfred ile konuşurken Superman'ın insanlığı yok etmesi ihtimali %1 bile olması onu yok etmeliyiz diyor. Burada artık insanlığı korumaya çalışıyor düzgün düşünemiyor ama geçmiş kayıplarından ötürü.
Süpermen ile kavgası sırasında cesur olmadığını insanların cesur olduğunu söylüyor. Yani bir şeyden korkmayan birinin o şeyi yaparken cesaret göstermemesi olayı. Yenilmez bir adamın herhangi birinden korkması gibi bir olay olamaz. Onu korkutmak için zayıflatıp dövüyor hayatın gerçeklerini gösterdiğini düşünüyor. Ailesinin onu el bebek gül bebek büyüttüğünü mesih olmasının doğum hakkı olduğunu söylediklerini düşünüyor. O kadar güçle her şeyin içinden herhangi bir sorumluluk almadan sıyrılabildiğini düşünüp nefret ediyor. Metropolis savaşındaki gibi... Sonuçta onu yargılayabilecek hiçbir güç yok dünyada.
Supermande dövüşün sonunda artık hayatından vazgeçmiş yenildiğini anlayıp en azından annemi kurtar moduna giriyor.
Sup ilk Martha'yı kurtar dediğinde benimle dalga mı geçiyorsun ?????? çocuğu moduna giriyor az kalsın saplayacak.
Lois gelip annesi olduğunu söyleyince anlıyor ki karşısındaki de kendisi gibi bir çocuk annesi olan birisi. Bugün onu öldürürse kendi ailesini öldüren suçludan bir farkı kalmayacak. Instant regret hali oluyor.
Tabi ki de filmde bu temalar çok iyi işlenmemiş. Plotlar birbirinin üzerine çok biniyor ayrıntılara bakmadıkça anlamak imkansız. Ama bir kere görünce filmin değeri gözümde arttı açıkcası.
ekstra:
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 5,315
Imperium:
35
20-10-2020, 21:55
(Son Düzenleme: 20-10-2020, 22:31, Düzenleyen: cemal.)
Elime eski scriptlerden biri geçti. Stüdyo'nun onay vermediği kendi isteklerine göre tekrar yazılması gereken bir script. İzlediğimiz filmden çok farklıymış. Scriptte Lex Superman'ın annesini kaçırmıyor. Batman'ı da manipüle etmiyor. Kriptonit'i Batman'a kendi elleriyle vererek ittifak teklif ediyor. Kendi kız kardeşininde uzaylı istilasında öldüğünden bahsediyor. Batman ise Lois'i kaçırıp Superman'e sokak arasında pusu atıyor öyle ışığı açıp beklemiyor martha olayı felanda yok.
Scriptte sivilleri öldüren Rus askerlerine karşı superman'ın müdahalesi var BM binasında Amerikan başkanı ve diğer ülkelerin liderleri ile tartışması olayı da var. BM Supermen'in gözetim altına girmesini istiyor oda reddediyor Batman ise bunu sağlamak için dövüşüyor. Orjinal metinde Amanda Waller'da var CADMUS laboratuvarları yaratıyor Doomsday'i.
Batman'ın eski çırağı Dick Grayson'da var yeni Robin'ininde ölmesi olayı işleniyor.
Tekrar baktımda fake diyorlar. İşsizin biri 150 sayfalık bir metin yazıp atmış enteresan
俺たち 自由 に なれる の か ?
|