Film: Tolkien (2019)
MV5BMjUzNzA1MDczOF5BMl5BanBnXkFtZTgwODY5...00_AL_.jpg

Çıkış tarihi: 3 Mayıs 2019

Yönetmen:
Dome Karukoski

Başrol Oyuncuları:
Nicholas Hoult
Lily Collins
Sic Parvis Magna
Ara
Film Gecesi etkinliklerine bir açılış olarak Tolkien filmini forumdaşlarla birlikte izledik. Şahsen beklentilerimi karşılamakta yetersiz kaldı diyebilirim. Filmin anlatmak istediği şeyi ben anlamadım galiba ya da film esaslı bir şey anlatmaya çalışmıyordu. Anlaşılması zor sahnelerle başlayan film orta kısımlarda Edith'in hikayeye dahil olması ve üniversite maceralarıyla biraz renklendi. Ama son kısımda nereye bağlandı, noldu, niye oldu hiçbir fikrim yok. Tuhaf bir filmdi. Akıcıydı ama içerik olarak çok eğlenceli değildi. Tek başıma izlesem sıkılabilirdim sanırım. Göndermeler güzeldi ama o kısmı beğendim. Genel olarak çok olumlu bi puan veremiycem. 2/5 ancak.
Sic Parvis Magna
Ara
Etkinliğe katılmış biri olarak belirtmem gerek ki filmi sinemada izlesem verdiğim bilet parasına yazık olduğunu düşünürdüm. Filmde benim için en azından ilgi çekici sadece iki sahne bulunmaktaydı, geri kalanı olmasa da olurmuş. Bir de filmde Tolkien'in kardeşi vardı ama ne olduğunu çözemedik. 10. dakikadan itibaren kayboldu kendileri. 10 üzerinden değerlendirsem Tolkien'in hatırına 3 verebilirim en fazla.
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Filmin en (tek?) klas sahnesi babaya karşı dik duruş sahnesiydi, bu sahnenin Tolkien'le hiçbir alakasının olmaması filme dair fikir verebilir. PCOyun'un da dediği gibi Tolkien'in kardeşi 10. dakikada kayboldu, daha sonraları Fransa'ya gönderildi bile dendi kardeş için ancak savaştan dönüldüğünde Tolkien tüm sınıfı sayarken "kardeşim nerede" bile demedi. Aynı şekilde Edith'in "çok nazik biri, iyi bir adam" dediği adamı bir sonraki sahnede yok hükmüne getirmesi dramatik bir olaydı.

Unutulmayacaksın Tolkien'in kardeşi.
Unutulmayacaksın nazik ve iyi adam.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Koyu bir Tolkienist veya Ringer ne derseniz artık olarak filme sırf tolkien ile ilgili olduğu için gittim. Açıkçası filmde daha önceden bilmediğim pek birseyde görmedim hatta görmeyi umduğum pek çok şey de yoktu. Tolkien Estate  destek vermediği için mi böyle yoksa onlar zaten böyle olacak diye mi destek vermedi orası bilinmez ama üstada çok yakışır bir film olduğunu düşünmüyorum çok daha iyi olabilirdi ve hatta olmalıydı. Ama ne olursa olsun beğenmediğimi söyleyemem çünkü hayatı ele alınan kişi Tolkien beğenmemek gibi bir lüksüm yok.
(En azından Hobbitde olduğu gibi küfrederek salondan çıkmadım)
giphy.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.