[Forum Oyunu] Prussia Yeniden Kuruluyor 8.Tur Geldi
Önemli Not;Hikaye kısa ama oyunda ne olduğunu görmek için okursanız iyi olur. 

41x-BBzfCEL._SX425_.jpg
1933 Yılında Baltık bölgesinde halk dünyayı vuran ekonomik kriz sebebiyle eskisinden daha zor durumlarda kalmıştı. Bu bölgelerdeki Alman kökenli toprak sahipleri ise bu krizden en çok etkilenen taraf oldu. Ekinlerini toplamak için işçilere verecek gelirleri bile yoktu. Bu durumu çözmek için kendi aralarında ufak bir grup kurdular. Eski günlere istinaden verdikleri Tötonlar ismi kendi gruplarının kod adı olmuştu.

2 Sene sonrasında sorunlar gittikçe büyümeye devam ederken Tötonlar güç kazanıyordu. Stalin'in baltıklardaki ülkelerin zayıflamasını istemesi sebebiyle Tötonlar harekete geçti.Artık ufak bir barışçıl tartışma grubundan silahlı bir harekete geçme zamanı gelmişti. Hükümet zayıf ve insanları yönetemiyordu. Sovyet Temsilcileri ile Riga'da anlaşan Tötonlar ülkeye parça parça silah ve ekipman soktular. 1 Sene sonra yıl 1936'yı gösterdiğinde ise Riga şehrinde isyan başlamış ve Töton Grubunun Lideri bu şehirde Prussia'nın yeniden kurulduğunu ilan etmişti.

Son Durum;Riga şehrini ele geçirdik ancak bölgesel hükümet ile sürekli çatışmalar olacak  bütün bölgeyi alana ya da barış yapılana kadar. Burada barış ya da savaş kararları oyuncular tarafından rollerine göre alınacak. 

Roller;
Lider;Tek bir lider olabilir,ülke yönetimi hakkında karar alacak
General;Birden fazla general olabilir sadece askeri birliklerle ilgilenecek
Diplomat;Dış güçlerle bağlantı kuracak.
Araştırmacı;Ülke için gerekli teknolojiler üzerinde çalışacak

Katılım için rol belirtmeniz yeterlidir. 

Oyuncular
Wayfear General
Onur34 Diplomat
Hulkspider03 Lider
Leon General
Faramir General
ByNys  Araştırmacı
Ek:Çok aksiyon olan turlar biraz yavaş gelicek iş yerinde yoğunum.
[+] 2 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
General olarak katılayım.
Ara
Ekledim.
Ara
Zahmet olmazsa diplomat olarak katılmak istiyorum.
Ara
Ekledim.
Ara
Sonunda güzel bir forum oyunu ekle

Liderlik uygunsa seçiyorum.
Ara
Ekledim başlamak için bir oyuncu daha yeterli.
Ara
General olarak oynayabilirim
Ara
Tamamdır ekledim. Duruma göre bu gece yada yarın akşam başlarız.
Ara
General olarak katılayım bende varsa Amiral de olur.
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
General olarak ekliyorum. Amiral mevkisi ileride açılır ise sorarım herkese o biraz Lider ve Diplomatın oynayış seçeneklerine göre belirli olacak.

Riga şehrinde etraf karmaşayla doluydu. Sadece saatler önce şehir ele geçirilmiş ve bölgede yeni bir devlet ilan edilmişti.Ama devletin ilanından hemen sonra sovyetler duydukları isim ile yardımı tamamen kesti. Prusya ismini saklayan tötonlar durumun böyle olacağını biliyordu. Bölgede daha güçsüz bir varlık bekleyen sovyetler karşılarında yüzyıllarca önce bu bölgeyi elinde tutmuş ve tutmak isteyen bir isim gördükleri anda desteklerini çekerek dünya'ya Prusya'ya karşı Letonya'ya yardım edeceklerini duyurdular. Dış ülkeler SSCB'nin yardımını onaylasa da bölgedeki ülkelerin güvenliği için 1 Tümenden fazla asker göndermesine izin vermedi. Sovyetler soktukları birlikler ile Letonya'daki çoğunluğu şehir dışında olan orduya katıldı. Riga'nın etrafı saatler içerisinde kuşatılacaktı.

Hulkspider03

Prusya Halkı,SSCB 19.Piyade Tümenlerini bölgeye soktu.Dünyada daha kaç ülkenin bize karşı duracağını ya da düşmanlarımızın yanında olacağını bilmiyoruz. Ancak benim generallerime ve yeni ülkemize inancım tamdır. Riga ilk adımımız olacak ama bunun için sizinde desteğinize ihtiyacımız var.Yıllardır devam eden ekonomik krizin ve zayıf hükümetlerin kalıntılarını Prusya ile yok edeceğiz. 

A)Halktan savunma hazırlığı yapan birliklere yardım etmesini iste.
B)İnsanları silah üretimi için şehirdeki askeri fabrikaya gönder
C)Vatandaşın güvenliği için kadınların ve çocukların kullanabileceği sığınak hazırla

Wayfear

HulkSpider03 şehrin güvenliğinde nehrin güney tarafını sana emanet etmişti. Elinde henüz savaş görmemiş 6Bin'e yakın er varken bu askerlerdeki tek silah geçmiş dönemlerde sovyetlerden alınmış eski tüfeklerdir. Sovyet+Letonya birliklerinin toplam sayısının ise 40 Bin'e ulaştığını duyarsın ama en azından yanlarında tankları yoktur. Çünkü tanklara atacak el bombalarını sovyetler onlara karşı kullanma ihtimalinizi düşünerek en başından vermemiştir bile...

A)Şehir içlerinde savaş için hazırlanalım.
B)Düşmanı geniş sokaklara çekebilmek için dar yolları geçilmez hale getirelim.
C)Kendin bir savunma planı yap (GoogleMaps kullanabilirsin istersen)

Faramir
HulkSpider03 şehrin güvenliğinde nehrin kuzey tarafını sana emanet etmişti.Bu bölgede elinde 9 Bin'e yakın er bulunmaktadır. Wayfear'dan daha fazla birlik almanın tek sebebi ise şehir merkezinin nehrin kuzey tarafında olması ve senin geçilmen durumunda şehir merkezinde bekleyen yedek kuvvetlerin tıkanacak olmasıdır. Bir yandan burasının savunmaya daha iyi olduğu alanlarda mevcuttur. Şehrin kuzeyindeki ufak göller şehrin kuzeyinden gelen saldırıların gücünü yüksek oranda kısıtlayacaktır ancak şehrin doğusu hayla açıktadır

A)Köprüleri savunmaya hazırlan
B)Şehrin doğusunu savunmak için evlerde gerilla savaşı için hazırlan
C)Şehir içinde geniş sokaklarda siper kaz.

Leon
Diğer birliklerin aksine HulkSpider03 tarafından sana hükümet ilan edildiğinde Polis yada ordu mensubu olan ancak Prusya tarafına geçmek isteyen eski Letonyalılardan bir tugay verilir.3Bin askere yakın bu tugay en azından diğer birliklerin aksine savaşa daha yatkındır ama Hulkspider03 bu birlikleri ön cephede harcamak istemediğini için arkada kalırsın.Sende şehir merkezinden yapabileceğin hazırlıklara başlarsın.
A)Şehrin güneyinde olumsuz bir durum olmasına karşı buradaki köprüleri korumaya hazırlan 
B)Halktan silah tutabilecek erkekleri toplamaya başla.
C)Şehir merkezinin genelinde savunma hazırlıklarına başla.
Onur34
Hükümetin ilanından hemen önce HulkSpider03 ün emriyle İtalya'ya gidersin. Sovyetlerin Letonya'ya destek vereceğini bildiğini belirten Lideriniz ayrıca Almanyanın Prusya adını kullandığınız için hoş davranmayacağını bilmektedir. Bu sefer yardım isteyebileceğiniz en yakın ülke İtalya kalmıştır. İtalya'da Mussolini ile görüşmek istediğini belirttiğinde herkes başta dalga geçsede Mussolini talebini kabul eder. Ancak konuşmaya başlamadan önce ülkenin savaşı kendi başına kazanıp kazanamayacağını yanıtlamanı ister. Sen ise şunu söyleyerek yanıt verirsin;
A)Ülkemiz Riga'da düşmana galip gelerek durumu kanıtlayacaktır.(Kaybederse generaller antlaşma yapılamayabilir)
B)Riga'da yerimizi koruyacağımızı düşünüyorum. (Generallerin fazla başarısı ya da kaybı olumsuz etkileyecek görüşmeleri)
C)Riga'da dış güçlerden bir desteğe muhtaç durumdayız. Ancak savaş sonunda bunun karşılığını ödeyeceğiz. (İlk savaşları kaybeceğinizi düşünüyorsan seçebilirsin)

[+] 3 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
C şıkkını seçiyorum
Ara
A)Ülkemiz Riga'da düşmana galip gelerek durumu kanıtlayacaktır. Askerlerimiz belki savaş görmemiş olabilir. Ama siz Roma'ya yürürken arkanızdan gelen Kara Gömleklileriniziniz kaçı gerçekten askerdi? Lütfen, vatandaşlarımızın ve generallerimizin her biri Riga savunmasında vatanseverlikleri sayesinde muzaffer çıkacaklardırlar. Ve size Litvanya ile karıştırılacak kadar silik bir ülkenin haydutlarını ve kızıl şeytanın kendisini nasıl yenebileceklerini göstereceklerdir. Nasıl ki siz İtalya'yı aslı olan Roma İmparatorluğu'na döndürmek için milliyet ve vatan sevgisine güveniyorsanız, ben de Riga'nın savunulmasında görev alan askerlerimizin vatan severliğine güveniyorum.
Ara
lwtpmzd38mk34sf6g.jpg
-
Elimdeki orduyu 6 parçaya bölüp şehrin güneyindeki 6 ana yola dağıtıyorum. Kırmızı hatta yani tugayların bulunduğu yerlerde dinamik bir savunma olacak düşmanın geleceği yöne doğru bakacak şekilde siperlerden savunmalar olacak , ayrıca çoğu yolun etrafı orman olduğu için buralara da birkaç asker dağıtacağız . Düşman bizi nihayet şehrin sokaklarına kadar çekilmeye zorlarsa burada statik bir savunma oluşturacağız sokak sokak savunacağız her girdikleri sokak yoldaşlarına mâl olacak. Ağaçlık alanlarda bulunan birlikler , düşman şehirde ilerleme kat edince arkalarından hızlı bir şekilde saldıracak bu şekilde kuşatıldığını düşünen düşman birlikleri teslim bayrağını çekecektir.
[+] 1 üye Wayfear nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Mümkünse, araştırmacı olabilirim.
Ara
Gelecek tura ekleyebilirim.
Ara
B şıkkı;

B)Şehrin doğusunu savunmak için evlerde gerilla savaşı için hazırlan.
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
B)İnsanları silah üretimi için şehirdeki askeri fabrikaya gönder

Mühimmat ve cephane yoksa savaş da kazanılmaz. Halk ilk yardım etsin onların desteği olmadan bu savaşı kazanamayız. Prussia will Rise Again!
Ara
HulkSpider03
Silah üretimi için insanları şehirdeki tek askeri fabrikaya yönlendirirsin. Ülkenin herhangi bir silah lisansı bulunmadığı için eski model sovyet tüfeklerinin kopyası yapılmaktadır ama en azından ateş edebildiklerini düşünürsün. Düşman birlikleri ise şehri kuşatmaya başlamıştır ve sende kendine düşen görevi yerine getirmeye çalışırsın.

A)Yararlanan askerler için ilkyardım çadırı oluşturalım.
B)Her tümene birkaç doktor ve hemşire gönderelim.(Ölme ihtimalleri çok daha yüksek ve ülkede sayıları kısıtlı)
C)Askerlere moral vermek için cepheye yakın dur. 

Wayfear
Düşman birlikleri bölgeye gelir gelmez size savunma fırsatı vermemek adına saldırıya geçer. Birliklerini böldüğün noktalardan saldıran Leton ve Sovyet birlikleri yakın mesafede biraz oyalansa da düşman birlikleri her bölgede 3e1 oranında sayı üstünlüğüyle hücuma geçer.Şehirdek isavaş çok yakın mesafede ev ev çatışmalara dönmüştür ancak her askerin 2 kişi vursa bile düşman sayıca üstün çıkmaktadır.

A)Yerini Koru ve Plana devam et
B)Nehirin arkasına şehir merkezine çekil.
C)nehrin güneyinde kal ama şehir içlerine doğru çekil. 

Faramir
22 Bin'e yakın sovyet askerini karşılamak ise doğuda sana kalmıştır. Bu bölgede gerilla savaşına hazırlanıp bölgelerde tuzak ve patlayıcılar hazırlansın ama sana fazla fırsat vermeden düşman birlikleri beklemeden saldırıya geçer. Bu bölgede de yakın mesafede çatışmalar başlasada düşman direk olarak şehir merkezine ilerlemekte ve bölgeyi kontrol etmeye çalışmamaktadır. Ayrıca bu bölgedeki düşman kuvvetlerinin diğerlerine göre daha iyi ekipmanlı olduğunu görürsün. Sovyetler yanlarında yeni model silah ve ekipmanlarıda leton askerlerine dağıtmak için getirmiştir. 

A)Düşmanın merkeze olan saldırısını durdurmaya odaklan
B)Bütün birliklerle düşmana arkadan saldır.(Önlerinde senin herhangi bir birliğin olmayacak)
C)Birlikleri A ve B planlarında belirtilen iki durum içinde ikiye ayır ve ikisinide gerçekleştir.

Leon
 Savaş şuanda tam tahmin ettiğin gibi gitmektedir. Hem kuzeyde hem güneyde savaşta geri kalınsa da düşmanın koşa koşa merkeze gelemeyeceğini tahmin etmişsindir.Eski askerlerden kalan birkaç makinalı tüfeği şehir merkezine yerleştirir ve bu bölgede savunma için hazırlanırsın ancak savaştaki duruma göre farklı bir aksiyon almanda mümkündür.

A)Bölgeni Koru
B)Güneye Yardıma Git
C)Kuzeye Yardıma Git

Onur34
Mussolini "Büyük konuşuyorsun ama sevdim kendine ve ülkesine güvenmeyen biriyle işim yok. O zaman detayları konuşalım ancak bu savaşı kaybederseniz eşyalarını toplayarak çıkıp gidebilirsin." der. Sende Anlaşma için konuşmalara başlarsın. (Not;İki tane şık seçmen gerekiyor biri harflerle olacak ve talebini belirtecek diğeri sayılarla olacak ve önerini belirtecek Not2;İki talebin var ise 2 öneri seçmen gerekli,2 den fazla talebin olamaz)

A)Gönüllü Bir Tümen
 B)Silah ve Ekipman
C)Tank
D)Uçak
E)Gemi
F)Yeni Model Silah Lisansı
G)Asker eğitimi için subaylar

1)Savaş sonrasında Para öner
2)İtalyanın gireceği bir savaşta onlara gönüllü bir tümen gönderme sözü ver
3)Yeni bir lisans öner (Araştırmacının seçtiği lisans türü önemli olacak )
4)Sovyetlere karşı bir savaşta ülke olarak yanlarında katılma sözü ver.

ByNys
Şehrin el değiştirmesiyle beraber sende sonunda destek alamadığın hükümetten ayrılma kararı alırsın. HulkSpider03 sana araştırmalarında destek sözünü çoktan vermiştir bile

A)Yeni silah projesine başlayalım.
B)Bize tank projesi gerekli.
C)Gemi Projesine başlayalım. 
Not;Tank ve Gemiyi şuanda yapabilecek liman yada fabrikanız yok. Ama Letonya'nın tamamını aldığınızda elde etmeniz mümkün. Gemi projesi seçersen muhrip,hafif kruvazör,ağır kruvazör,savaş kruvazörü yada savaş gemisi arasında seçiminide belirt. 
Tank seçer isen hafif,orta ya da ağır seçimi yapman yeterli olacaktır. 
Ara
A Şıkkını seçiyorum.Yani, yapacağım araştırma silah tipleri üzerine olacak.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.