[Forum Oyunu] Prussia Yeniden Kuruluyor 8.Tur Geldi
Şehirde asker ve halkın yardımıyla tamirat başarılı bir şekilde ilerliyor. Pek çok ev yeniden kullanılabilir hale gelse de eldeki kaynaklar tükenmeye başladığı için tamirat yavaşlamaya başladı.

Hulkspider03
Şehirdeki kaynakların bitmeye yaklaşmasıyla beraber şehrin bir kısmında betondan binaların şimdiden yeniden yapılamayacağını farkedersin. Bu yetmezmiş gibi Sovyet Donanmasından birkaç geminin hareket ettiğine dair haber alırsın. Buda yetmezmiş gibi şehir içindeki erzakta azdır. Köylerde yetiştirilen bütün yiyecekler düşmanın elindedir ve denizden ticaret yapılabilecek büyük bir limanda yoktur.(Kara Komutanlığı turunada dikkat et )

A)Şehir tamiratı için etraftaki ormanlara işçi gönder. Evsiz kalanlara çadır ve odundan evler yaptır.
B)Alman Tümenine haber ver. leFH 18 ler için denize bakan yüksek mevziler oluştur. 
C)Kalan erzağa göre planlama yap. Vatandaş ve ordunun minimum yiyecek kullanmasını sağla

Onur34
Anlaşmanızı kabul edeceğiz ancak savaşın sizin ülkenizde ne zaman biteceği belli değil. Bu yüzden ek olarak belirttiğimiz 6binin yarısını şimdi göndereceğiz. Savaşı bitirdiğinizde de kalan 3000 gönderilecek. Tank ve Ekipman Riga'ya 1 hafta içerisinde ulaşacaktır.(2 Tur sürecek)

A)Kaynaklarla beraber ülkeye dön
B)Almanya içine sız(Hükümetten habersiz araştırmacılar ve wehrmanct generalleri ile görüşeceksin)
C)Sovyetlerin baskı yaptığı Finlandiya ya git.

Kara Kumandanlığında Generaller ve HulkSpider03
HulkSpider03;Evet arkadaşlar,Tötonlar olarak bu zamana kadar beraber ilerledik ve hepinize güveniyorum ama yaklaşan dönem için Mareşal seçmemiz gerek. Ordularınız geçen gün başladığınız işlere devam ederken bugün burada 4 Ümüzde oy kullanalım,kendinize oy vermeniz yasak büyük bir savaş durumunda birlikleri yönetmeye en uygun kişi için oy kullanabilirsiniz.

Faramir Leon ve Wayfear bu turda şıkkınız yok. Geçen tur yaptığınız şeyin aynısına devam edeceksiniz ama mareşal seçimi için karar verip buradan oylayın. En çok oyu alan kişi büyük bir savaş durumunda genel kararı veren kişi olacak. 

ByNys
Taslak olarak hafif makinalı tüfek planlarına başlarsın. İlk çizimler iyi gitsede silahı diğerlerinden daha iyi yöne çekecek bir özelliği üzerine odaklanman gerektiğii farkedersin. Her şeyi ile normal olan bir silah hiçbirşeyde çok iyi değildir. 

A)Şarjör Kapasitesi
B)İsabet
C)Taşınabilirlik
D)Güvenilirliği (Sorunsuz Çalışması)
[+] 1 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Faramir
Ara
Wayfear
Ara
B)Almanya içine sız. Ama elbette ülkemizin Lideri @HulkSpider03 ülkeye dönmemi isterse bana sadece uymak düşer.
Ara
Wayfear(Diğer oyunda gayet sağlam planları vardı kendisinin.)
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
C)Kalan erzağa göre planlama yap. Vatandaş ve ordunun minimum yiyecek kullanmasını sağla

RP MODE ON: Durumdan biraz endişe duyan ben odadaki direkt Radyo Bağlantısından şu duyuruyu halka ve orduya yaparım: "Bu zamana kadar Halka tam destek ve Askerlerin sağlığı hat safhada düşünüldü lakin şimdi kemer sıkmalıyız ki dar günlerde daha az zorlanalım. Prussia will Rise AGAIN!"

Ben @Wayfear diyorum planları ve düşünceleri değerli bir general kendileri.

(17-08-2019, 14:52)Onur34 : B)Almanya içine sız. Ama elbette ülkemizin Lideri @HulkSpider03 ülkeye dönmemi isterse bana sadece uymak düşer.

Almanya'ya sızıp düzenli istihbarat sağlayabilirsen zaferimiz önemli ölçüde artacaktır, ben düşünceni onaylıyorum.
[+] 1 üye HulkSpider03 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
HulkSpider03
Erzakları belirli bir komiteyle ayarladığın oranlarda dağıtmaya başlarsınız. Gelecek dönemde oluşabilecek yiyecek sıkıntısının bir nebze önüne geçilmiştir ancak yeni hükümetin pek çok açığı vardır. Şimdilik içeride polis görevini yapabilecek bir tümen bulunsa da bölgedeki asker ve işçi sayısı kısıtlıdır,burada aklına gelen ilk çözüm ise hem sivil hemde askeri olarak kadın ve çocukların nasıl yardımda bulunabileceğine karar vermek ve meclisin ilk yasalarından birine imza atmaktır.

Kadınlar;
1)Çalışabilir,Askerlik yapamaz
2)Çalışabilir,Askerlik gönüllü olarak yapabilir.
3)Çalışabilir,Askerlik Zorunlu
4)Çalışamaz

Çocuklar;
1)16 Yaş üstü çalışabilir ve askerlik yapabilir
2)16-20 Yaş arası çalışabilir askerlik gönüllü olarak yapılabilir.
3)16-20 Yaş arası çalışamaz yada askerlik yapamaz
4)15 Yaş üstü çalışabilir ve askerlik yapabilir. 

Onur34
Almanya'ya Letonyadaki savaştan kaçan bir sivil görünümünde başarılı ile girersin. Ama içerde hangi grupla önce iletişime geçeceğin çok önemli olduğu için seçeneklerini düşünmeye başlarsın.

a)Araştırmacılar
b)Führer'e bağlılığı düşük olan generaller
c)Donanma
d)İstihbahrat Teşkilatı

Wayfear
Mareşal olarak seçildikten kısa süre sonra Onur34 ten İtalyadan yeni tanklar ve ekipman geldiği haberini alırsın. Şuanda yolda olduklarını ve varışlar için kısa bir süre kaldığını öğrendiğinde artık orduyu toparlamanın vakti geldiğini düşünürsün. Senin ve Faramir'in birlikleri tecrübeli alman subayları tarafından eğitim almıştır. Leon'ın birlikleri ise şehir ve yolların tamiratında önemli bir rol oynamıştır. Elindeki birlik sayısı yaralıların iyileşmesi ve zaferin ardından orduya gönüllü olanlar ile beraber 4600'e ulaşmıştır. Diğer birliklerde ise Leon 3 Bin,Faramir gönüllü ve yaralıların katılması ile 10 bin Askerlik mevcuda sahiptir. Savaşın ardından Leton askerlerinden bir tugayın canlarını kurtarmak için ülkeyi terk ettiği haberini alırsın tahmini düşman sayısı ise 26 Bin civarıdır. 

A)Saldırı yapacağın bölgeyi ve katılacak generalleri belirle. (Bu tur saldırı olmayacak ekipmanları bekleyeceksiniz.)
B)Lider'in çıkartacağı yasaya göre askere alımlara başla. 
C)Olası bir saldırıya karşı savunma hazırlığı yap.

Faramir
Birliklerin eğitilmiş olsada çoğu kişi disiplinden yoksundur. Geçen gün iki askerin kavga ettiğinde araya giren subayı bile sakinleşene kadar ciddiye almadıklarını görürsün. Gerçek bir savaş ortamında bu tür bir hata büyük bir sorun çıkarabileceği için disiplin için verilecek cezaları düşünürsün.

A)Emire itaatsizlik hayinliktir,Subay'dan gelen komutu dinlemeyen mahkemesiz vurulabilir.
B)Emire itaatsizlik durumunda ilk sefer ise asker tuvalet vb. temizlik görevi ile uyarılacak ikinci seferde darp edilecektir. 
C)Disiplinsiz davranan ordudan gönderilecektir.
D)Kendin bir öneride bulun (Not gerçekte kullanılabilir olmasına göre işlevi olacak )

Leon
Birliklerinin savaş planalrını düşünürken geçen savaşta farkettiğin bir durumun üstünde durmak istersin. Eski siper savaşlarının aksine yeni silahlarla beraber gelişen doktrinlerde hızın aslında çok önemli bir faktör olduğunu farkedersin. Siperlerin içerisinde aylarca süren savaşlar aksine sovyet birlikleri bile şehre kısa sürede ulaşmıştır. Sende bu konuda tümenini geliştirmeyi hedeflersin. 

A)Sivillerdeki motorize kamyon gibi araçları satın alalım. (Sınırlı sayıda ve bir sefer için geçerli)
B)Hükümetten motorlu araç için fabrika yapımı talep edelim.
C)Bu konuyu ileride diğer generaller ile daha detaylı düşünebiliriz şimdilik savaş hazırlıkları bitene kadar uzun süredir tamir işleriyle uğraşan askerlere izin verelim. 

ByNys
*Seçmediği için geçen turu ile aynı seçenekleridir.* *Önceki turdan seçebilirsin.*
[+] 2 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
2)Çalışabilir,Askerlik gönüllü olarak yapabilir.
4)15 Yaş üstü çalışabilir ve askerlik yapabilir.
Ara
b)Führer'e bağlılığı düşük olan generaller.
Ara
Saldırı planı yapalım mı ? @Faramir @Leon
Ara
Önceki turda b şıkkını seçiyorum , geciktirdiğim için kusura bakmayın.
Ara
@TR Ace
B şıkkını seçiyorum hükümete gerekli baskıyı elimdeki asker ile yapıyorum (Devlet için yapıyorum baskıyı.) ve bu konu hakkında gerekli motorize araçları şiddetle istiyorum.

@Wayfear
Sayın mareşal ve değerli komutan @Faramir düşmanımız olan kızıllar sayıca ve teklonoji olarak bizden çok daha üstünler.Güzel Prusya halkının refah seviyesine kavuşması için -şu anda uğradıkları yenilgi şoku sonrası psikolojisini de ele alarak- topyekun bir savaşa girmeliyiz.Bu savaş bizden sonra gelecek insanlara refah sağlayacak bir savaş olmalı fakat topyekun olacak bu savaş akıllıca adımlarla yapılmalı.İlk başta Prusya sınırları içerisinde tüm kızıllar ve Prusya karşıtları atılmalı daha sonra "Sarı Çizgi" boyunca Sovyetler sınırlarımızın güvenliği için uzaklaştırılmalı.
Ordumuza I.Dünya Harbinden gazi olan ve anti sovyet kişilikli subaylar ve askerleri alabiliriz fakat yine de onlara yetki ve güç vermemeliyiz.
Prusya sınırları içerisinde -Letonya yani- tarım geliştirilmeli ve kendimizi dış dünyaya açmalıyız.Gazetelerle halkımıza tehlikenin önemini vermeliyiz.-Propaganda yapalım yani-
Cephede istediğimizin üstünde dahi savaşıp kazansak kızılların nüfusu göz önüne alınmalı.Savaşımız cephede olduğu kadar insanların akıllarında da sürmeli bizim hem cephede hem de psikolojik olarak kazanmamız lazım.Haritaya göre -Sarı ile çizdiğim sınırlar -Siz mareşal @Wayfear sunacağım en uç nokta eğer bu sarı çizgiyi geçersek kış şartlarından ve asker yetersizliğinden bölgede geçici olarak bile tutunamayız.
Siyah içinde kalan sınırlar ise -Letonya sınırları- Riga-Prusya hükümetini herkes tanımalı.Eğer siyah sınırlar içerisinde bir otorite kuramazsak işimiz çok zorlaşır.@HulkSpider03 'ün diplomatlara vereceği talimatlar doğrultusunda Baltık ülkeleri ile anlaşmaya varılıp üçlü bir defans paktına imza atabiliriz.
Ayrıyetten Finlandiya'nın ordusu ve coğrafi konumu gereği muazzam bir müttefik olacağını düşünmekteyim.Bir not daha düşmek gerekirse bu topyekun savaş ya bizim için başlangıç ya da bir bitiş olacaktır,Prusya her zaman kazanır demek istiyorum.
                                                                                                                                                                         -Saygılarımla @Leon
[+] 2 üye Leon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Leon'un da tavsiyeleri doğrultusunda önce Daugavplis'e doğru bir harekat yapalım o zaman. @Faramir ve ben ilerlerken @Leon sen rigada bekle korumak için uygun olur mu ?
Ara
Emrinizle uygundur.
Ara
Benim içinde uygundur plan.

D-) Durumun ciddiyetini ve onların disiplinsizliğinin sadece kendilerinin değil aileleri ve hatta ülkemiz için oluşturacağı sorunları anlatmanın yani sıra savaş sırasında yapılan tecavüzleri, katliamları göstererek bunlar sizin aileniz de olabilir v.b konuşmalar yapar,emre itaatsizliğin ölümü beraberinde getireceğini anlatırım bunun yanı sıra tekrar etmesi halinde ailelerinin de bundan zarar göreceğini hatta ve hatta tüm vatanın zararlı çıkacağını anlatırım.Anlamamakta ısrar edenleri de vururum hatta korkutma amaçlı bir kaç kişiyi infaz bile ettirebilirim(Bunlar esirlerden olacak) dayak zaten Allah'ın emri karma bir yöntem izlerim kısaca.Propaganda yine bu konuda çok etkili olacaktır diye düşünüyorum.Bunun yanı sıra gene disiplini sağlamak üzere komuta zincirini güçlendiririm askerlerin başlarına saygı duydukları kimseleri getirmeye özen gösteririm.

Ek Not:Ülke liderimize diplomatımızın getireceği tanklardan ve üretilecek motorizelerden bir birlik kurmak istediğimi belirtiyorum ayrıca kendi ordumu özel kuvvetler komutanlığı olarak kullanmak istiyorum bir nevi komando birliği kurmak amacım bunun için gerekli emirlerin verilmesini başta liderimiz olmak üzere mareşalimizden de rica ederim.Uzun vadede özel kuvvetler bize çok fazla yarar sağlayacaktır emin olabilirsiniz.

Dipçe;Düzelttim
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
A)Saldırı yapacağın bölgeyi ve katılacak generalleri belirle. (Bu tur saldırı olmayacak ekipmanları bekleyeceksiniz.)

Daugavplis'e Ben ve @Faramir 'in birlikleri.
[+] 2 üye Wayfear nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(18-08-2019, 22:00)Leon : @TR Ace
B şıkkını seçiyorum hükümete gerekli baskıyı elimdeki asker ile yapıyorum (Devlet için yapıyorum baskıyı.) ve bu konu hakkında gerekli motorize araçları şiddetle istiyorum.

@Wayfear
Sayın mareşal ve değerli komutan @Faramir düşmanımız olan kızıllar sayıca ve teklonoji olarak bizden çok daha üstünler.Güzel Prusya halkının refah seviyesine kavuşması için -şu anda uğradıkları yenilgi şoku sonrası psikolojisini de ele alarak- topyekun bir savaşa girmeliyiz.Bu savaş bizden sonra gelecek insanlara refah sağlayacak bir savaş olmalı fakat topyekun olacak bu savaş akıllıca adımlarla yapılmalı.İlk başta Prusya sınırları içerisinde tüm kızıllar ve Prusya karşıtları atılmalı daha sonra "Sarı Çizgi" boyunca Sovyetler sınırlarımızın güvenliği için uzaklaştırılmalı.
Ordumuza I.Dünya Harbinden gazi olan ve anti sovyet kişilikli subaylar ve askerleri alabiliriz fakat yine de onlara yetki ve güç vermemeliyiz.
Prusya sınırları içerisinde -Letonya yani- tarım geliştirilmeli ve kendimizi dış dünyaya açmalıyız.Gazetelerle halkımıza tehlikenin önemini vermeliyiz.-Propaganda yapalım yani-
Cephede istediğimizin üstünde dahi savaşıp kazansak kızılların nüfusu göz önüne alınmalı.Savaşımız cephede olduğu kadar insanların akıllarında da sürmeli bizim hem cephede hem de psikolojik olarak kazanmamız lazım.Haritaya göre -Sarı ile çizdiğim sınırlar -Siz mareşal @Wayfear sunacağım en uç nokta eğer bu sarı çizgiyi geçersek kış şartlarından ve asker yetersizliğinden bölgede geçici olarak bile tutunamayız.
Siyah içinde kalan sınırlar ise -Letonya sınırları- Riga-Prusya hükümetini herkes tanımalı.Eğer siyah sınırlar içerisinde bir otorite kuramazsak işimiz çok zorlaşır.@HulkSpider03 'ün diplomatlara vereceği talimatlar doğrultusunda Baltık ülkeleri ile anlaşmaya varılıp üçlü bir defans paktına imza atabiliriz.
Ayrıyetten Finlandiya'nın ordusu ve coğrafi konumu gereği muazzam bir müttefik olacağını düşünmekteyim.Bir not daha düşmek gerekirse bu topyekun savaş ya bizim için başlangıç ya da bir bitiş olacaktır,Prusya her zaman kazanır demek istiyorum.
                                                                                                                                                                         -Saygılarımla @Leon

Benim hakkımdaki düşüncene katılıyorum diplomatlar bu iş üzerinde çalışabilirler
[+] 1 üye HulkSpider03 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Wayfear
Daugavplis'e doğru hareket için Faramir ile beraber ilerleme kararı alırsın. Bu bölgede savaş planları için ise gerekli çizimlere başlamaya başlarsın. (Savaş taktiğin var ise yanında gelecek tümenide katarak gönderebilirsin)  Ek olarak savaşa başlamadan önce HulkSpider03'ün emri ile beraber pek çok çocuk orduya alınmaya başlamıştır. Küçük olmalarının yanı sıra silahın geri tepmesi durumunda birkaçının omuzları kırılır. Şuanda kullanılan eski model tüfekler çok ağır ve çocuklar için kullanması zordur.
A)Çocukları normal askeri eğitimden 2 kat daha uzun olarak fiziksel güç tabanlı eğit.
B)Çocuklara silah kullanımı eğitimi verirken yeni gelecek hafif makinalı tüfekleri kullanabilmeleri için eğit.
C)Şuanda eğitime ayırabilecek vaktim yok,Silah tutabilen en iyi 3000'ini senle beraber cepheye götür. (İstersen yanındaki general'in komutasınada verebilirsin bir kısımını)
Onur34
Bir kaç gün boyunca Hitlere bağlılığı düşük olan subayları ararsın. Wehrmanct arasında bir generalin adını duyduğunda Prusya'nın temsilcisi olarak görüşmek istediğini gizli bir şekilde kendisine duyurursun. Konuşmak istediğini söyleyerek seni yanına çağırır.Şuanki Almanyayı sevmesede gerçek bir bilgi vermesinin kendisini canından edebileceğini bildiği için temkinli davranmaktadır.
A)Hitler'in Prusya hakkındaki düşüncesini sor.
B)Sizin tarafınıza geçmesini iste.
C)Gizli bir bilgi iste.
D)Hulkspider03'ün çağrısı üzerine baltık ülkelerine gitmek üzere geri dön. (İlerde benzeri generaller ile görüşmeni olumsuz etkileyebilir ve baltık ülkeleri görüşmek çok daha zorlu olacak)
Faramir
Yeni tank ve silahları istemek üzerine hazırlansanda uygun farklı birisi olmadığı ve Leon'un farklı bir talebi olduğu için yeni gelen silahlar ve tanklar senin tümenine dağıtılır. Henüz savaşa gitmenize biraz hazırlık zamanı kaldığından sende bu konudaki hazırlıklar için hareket etmeye başlarsın.
A)Yeni tankların kullanımı konusunda eğitim yapalım.
B)Yeni silahların kullanımı konusunda eğitim yapalım. 
C)Askerlere moral vermek adına konuşma yapalım.

Leon
Lider'in ofisine yanındaki asların ile beraber girdiğinde durumun ciddiyetini detaylarıyla anlatırsın. HulkSpider farklı konularda ısrar etse de masaya silahını vurarak bu durum ülkemiz için çok önemlidir. Bir lider olarak ordunun bu durumdaki konumunu anlayacağını düşünüyorum diyerek baskı yaoarsın. Sert olduğunun farkındasındır ama ordu ve ülke için bu durumun ihtiyacı çok büyüktür. Wayfear net karar verene kadar sende yeni silahlanma politikan üzerinde hazırlık yapmak istersin.

A)Subaylarını hızlı hareketlere dair strateji planlaması için hazırla.
B)Motorize araç kullanımında askerlere eğitim ver.
C)Orduya yeni allınmaya başlayan çocuklara araç kullanımını öğret

ByNys
İsabetli bir hafif makinalı tüfek planı yapmak için günlerce uğraşırsın ama bu tür bir silah için iyi bir isabet oranı bile şuanda zor olarak gözümektedir. İsabet oranı ortalama bir hafif makinalı tüfeğe göre şuanda biraz daha iyidir. 

A)Bu odak ile çalışmaya devam et 
B)Yeterince bu proje üzerinde çalıştık. 

Hulkspider03
Leon'un odana bu şekilde girmesi sinirini çok bozsa da geçmiş dönemdeki tartışmalarınızdan da alışık olduğun bir durum olduğu için sakinleşirsin. Ülke ve grup için önemli kararlarda her zaman öne çıkmış ve gerektiğinde sert bir şekilde talebini iletmiştir. 

A)Motorize araç için fabrika yapımına başla.
B)Böyle saçmalıklara zaman ayıracak vaktimiz yok halkın ihtiyaçlarını karşılamak için küçük mağazaların açılması adına destek sağla.
C)Yeni bir bina yapımına başla (Silah Fabrikası,Liman ya da Banka belirt)
[+] 3 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Tur bekleniyor..
Ara
Geldi tur.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.