Söyleşi: Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey
#1
Troy-FAQ-Web-header-desktop-2400x540--1024x230.jpg

Total War, yeni duyurulan Total War Saga: TROY'a dair ilk bilgileri paylaştı.

https://www.totalwar.com/blog/a-total-wa...-troy-faq/ :Total War Saga: TROY bu zamana kadar anlatılmış en iyi hikayelerden birisini konu alıyor. Homeros'un İlyada eserinden ilham alınan TROY'da bir Total War oyununun bu zamana kadar geçtiği en eski döneme, Bronz Çağına yolculuk ediyoruz.

TROY'da İlyada'nın ardındaki gerçeği keşfedeceksiniz. Ege medeniyetlerinin kaderi sizin elinizde. Yaptığınız her seçim Olimpos Dağından Lemnos Çöllerine kadar etkisini gösterecek. Muharebe alanı Aşil ve Hektor gibi meşhur savaşçılara ev sahipliği yaparken, Truva kentini düşürebilmek için kaba kuvvetten çok daha fazlasına ihtiyaç duyacaksınız. Ekonominizi iyi bir biçimde yönetip, diplomatik hamleler yapıp, halkınızın inanışlarını yönlendirip tarihin sayfalarına adınızı yazdırabileceksiniz.

Total War Saga: TROY ne zaman çıkıyor?
Oyun 2020'de çıkacak, Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Total War Saga ne demek?
Total War Saga oyunları Total War oyunlarının grand strategy doğasıyla gerçek zamanlı muharebelerini tarihin kilit bir anına odaklıyor. Ana Total War oyunlarının tüm derinliğine ve mekaniklerine sahip olan bu oyunlarda çok sayıda farklı fraksiyon, kahraman, yerleşim birimi ve yüzlerce saatlik oynanış potansiyeli bulunuyor. Total War Saga oyunları tasarım olarak farklı şeyler deneyebilmemizi, yeni fikirler elde etmemizi, yeni mekanikler ve perspektifler kazanmamızı sağlayıp, bu yönüyle gelecekteki oyunları da etkileyebiliyor.

Neden Truva?
Truva Total War serisi için yeni bir dönem, daha önce tarihte hiç bu kadar geriye gitmemiştik. Ana Total War oyunlarımızdan farklı olarak Saga oyunları genellikle tek bir kültür ölçekli, tarihin kilit bir anına odaklanıyor. Bu kapsamda 20 yıl süren Truva Savaşı bizim için oldukça ideal. Bu dönem aynı zamanda mitolojik yapısı açısından da insanlık tarihinin en gizemli ve öne çıkan dönemlerinden birisi. Bu da bizim farklı fikirleri oyuna aktarabilmemize olanak tanıyor.

Bu döneme dair araştırmalarınızı nasıl gerçekleştirdiniz?
Dönemin gizemlerle dolu yapısından dolayı daha farklı bir yaklaşım benimsedik. Homeros'un İlyada'sı gibi mitolojik kaynakların yanı sıra arkeolojik kalıntıları da kaynak olarak kabul etmemiz dönemin şartlarına dair daha doğru bir fikir edinmemizi sağladığı gibi, aynı zamanda "mitolojinin arkasındaki gerçek" tasarım felsefemizi oyuna yansıtabilmemizi mümkün kıldı.

Mitolojinin arkasındaki gerçek yaklaşımında karar kılmanızın sebebi neydi?
Truva Savaşına baktığınız vakit çok sayıda mitolojik yaratıklar, süper insan gücüne sahip kahramanlar, Tanrıların müdahaleleri gibi şeyler görmek mümkün. Buna karşın Bronz Çağında yaşanan gerçek olaylara dair net bir bilgiye sahip değiliz, bu çağın kralları, kraliçeleri, kalıntıları tarihin sayfaları arasında kaybolmuş durumda. Sonuç olarak Homeros'un İlyada'sının ortaya sunduğu mitolojik unsurların arkasındaki gerçeğe odaklanmak istedik. Total War Saga: TROY'da oyuncular bu döneme dair anlatılan mitolojilerin arkasındaki gerçeği açığa çıkaracak.

Tanrılar nasıl bir rol oynuyor?
Total War Saga: TROY'da Tanrılar ve Lütuf isminde yeni bir mekaniğimiz var. Mitolojik yaratıklara olan 'mitolojinin arkasındaki gerçek' yaklaşımımız gibi, TROY'da Tanrılar tamamen manevi bir biçimde yansıtılıyor, buna rağmen Homeros'un anlatımındaki gibi bazı etkilere sahipler. Tanrılar çatışmaya direkt olarak müdahil olmaktansa, ülkeler tanrıların müdahil olduğunu düşünerek bir çeşit bonus alıyorlar. Ne de olsa bir lider kendini tanrılara ne kadar adamışsa, tanrıların onun yanında olma ihtimali o kadar fazladır. Oyunda stratejik savaş bonuslarından kaynak artışına kadar her tanrının kendisine has bir bonusu var.

Oyunda mitolojik yaratıklar olacak mı?
'Mitolojinin arkasındaki gerçek' yaklaşımımız mitolojinin önde gelen yaratıklarını gerçek olabilecek formlarıyla birlikte Truva muharebelerine yansıtabilmemizi sağlıyor. Bu yaklaşımımız aynı zamanda birim çeşitliliğini arttırmanın yanı sıra, üretilebilen özel birliklerin sayısını ve çatışmanın taktiksel esnekliğini yükseltiyor.

TROY'daki muharebelerin ne gibi bir farkı var?
TROY'un muharebeleri büyük oranda dönemin yapısı sebebiyle piyade vs piyade şeklinde. Hafif, orta ve ağır piyadeler arasında ciddi bir hız ve ağırlık farkı söz konusu. Yeni aktif ve pasif muharebe yetenekleri bu dinamik ortamı daha da ilginç hale getiriyor, örneğin elit defansif savaşçılar kanatlardan gelen saldırılara karşı koruma sahibi olurken, elit saldırı birlikleri kanat saldırılarında daha marifetli olabiliyor. Bu dönemin muharebelerinde atlar pek yer edinmiyordu, mevcut atlar ise genellikle savaş arabalarında kullanılıyordu.

Total War Saga: TROY'da hangi meşhur kahramanları göreceğiz?
İlyada'da tarihin en ikonik kahramanları bulunuyor. Oyunda her iki tarafın önde gelen 8 ismi kahraman olarak seçilebilir olacak, örneğin Yunan şampiyonu Aşil ve Truva'nın Prensi Hektor.

Total War: THREE KINGDOMS'taki gibi düello mekaniği olacak mı?
Total War Saga: TROY'un kendisine has bir kahraman vs. kahraman mekaniği var, bu mekanik bu karşılaşmaların Olimpos tanrılarına yaraşır bir biçimde yapılmasını amaçlıyor. Yeni meydan okuma yeteneğiyle bir başka kahramanı sizle yüzleşmesi için çağırabiliyorsunuz, bu olduğunda bir daire çiziliyor ve diğer birlikler olaya müdahale edemiyor. Bu kısımdaki mekanikler THREE KINGDOMS'a nazaran daha serbest tarzda, dolayısıyla kahramanlar herhangi bir eksi almaksızın meydan okumadan çekilebiliyor.

Diplomasi nasıl işleyecek?
Tüm Total War oyunlarında olduğu gibi diplomasi Total War Saga: TROY'da da önemli bir rol oynuyor. THREE KINGDOMS'taki gibi TROY'da da müttefiklerinize güven, düşmanlarınıza korku salarak Truva savaşının seyrini belirlemeniz mümkün. Bunların yanı sıra TROY'a has bazı mekaniklerimiz de mevcut, bunlardan gelecekte bahsedeceğiz.

Ekonomi nasıl işleyecek?
Total War Saga: TROY kendisine has çok kaynaklı bir ekonomi sistemine sahip. Bu ekonomi sistemi Total War'da ilk kez deneniyor ve dönemin para öncesi pazarlık ekonomisini yansıtıyor. Oyunda 5 farklı kaynak var: yemek, odun, taş, bronz ve altın. Bunların her biri haritanın farklı bölgelerinde çeşitli miktarlarda bulunabilir. Yemek ve odun ile erken dönem birlikler üretip basit binalar kuruyorsunuz, oyun ilerledikçe ileri seviye binalar taş istiyor, yüksek seviye birlikler bronz istiyor. Altın ile ticaret yapıyorsunuz.

Deniz muharebeleri olacak mı?
Truva savaşında deniz muharebelerine dair çok az kaynak var, ancak oyuncular için önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebepten WARHAMMER II - Curse of the Vampire'dan ilham aldık. Denizde iki filo karşılaştığı vakit muharebe yakındaki bir adada gerçekleşecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Poseidon'un lütfuna elde eden tarafın bazı avantajları olacak.

Total War Saga: TROY'un görsel tasarımı hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Etkileyici görseller ve kendisine has bir çizim tasarımıyla TROY efsaneler çağını yansıtmayı amaçlıyor. İlyada'nın Helen stilinin Bronz Çağı Akdenizine uygun bir şekilde betimlenişini oyunun haritasından kullanıcı arayüzlerine kadar her yerde göreceksiniz.
[+] 4 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#2
Patlar. Zira ne fantezi severleri ne de tarih severleri doyurabileceğine inanmıyorum.
Ara
Cevapla
#3
Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor.
[+] 1 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#4
(19-09-2019, 19:29)Onur34 : Patlar. Zira ne fantezi severleri ne de tarih severleri doyurabileceğine inanmıyorum.

Oyuna tepegözü eklemezlerse patlar.
Ara
Cevapla
#5
8 kahraman tahminim:

  1. Aşil
  2. Hektor
  3. Paris
  4. Agamemnon
  5. Menelaus
  6. Odysseus
  7. Ajax
  8. Nestor

Odysseus'u kurnaz yaparlar.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#6
Şu oyunun mitolojik yönü ağırlıklı olursa hiç iyi olmaz ama onun dışında sadece İlyada destanından yararlanmaları basitliğe kaçılmış demektir. O dönemde Truva dışında Anadolu'da Hitit İmparatorluğu Kizzuwatna ve Likyada krallıklar bulunmaktadır. Kizzuwatna ve Likya Truva savaşında Truva'nın arkasındadır. Yardım göndermiştir. Onun dışında Hitit İmparatorluğu kralları bu savaşta Truva'yı desteklemişlerdir. Hitit metinlerinde Ahhiyawa(Akhalar) ve Wiluşa(Truva) ile antlaşma tabletleri mevcuttur. Hatta II.Muvatalli ile Alakşandu(Aleksandros/Paris) ile antlaşması mevcuttur. Eğer oyunda bu devletlerle ilgili herhangi bir event dahi göremeyeceksek yada kendileri olmasa dahi etkilerini göremeyeceksek yazık etmiş olurlar. Anadolu halkını hiçe saymış olurlar.
Ara
Cevapla
#7
@Duman nestor yerine philoctetes olabilir. Okçu bir karakter farklılık olur.

O dönemde savaşa katılan ve var olan. Trakya ( at arabaları) hitit bitinya ve hatta kilikya da olmalı oyunda.
Ara
Cevapla
#8
(19-09-2019, 21:50)Duman : 8 kahraman tahminim:

  1. Aşil
  2. Hektor
  3. Paris
  4. Agamemnon
  5. Menelaus
  6. Odysseus
  7. Ajax
  8. Nestor

Odysseus'u kurnaz yaparlar.
Aşilin kuzeni truva savasinda ölen patroclus muydu ismini tam hatırlayamadım ama o kesin olur
Ara
Cevapla
#9
Mitolojinin dozunu düşük tutacaklarmış gibi geliyor. Şahsen düşük olmasından yanayım.

Önümüzdeki aylarda birer birer kahramanları tanıtırlar.

Denizlerde savaşamayacak olmak bence yeterince üzücü ve saçma. Dediğiniz gibi Anadolu'ya ait şeyler de oyunda görmemiz lazım.

Oyuna dair paylaşılan video, görsel ve bilgileri topladığım videoyu dilerseniz aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ara
Cevapla
#10
(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor.

Hakikaten doğru tespit artık kabak tadı verdi bir oyunu sevip bağlanamadan etinden sütünden faydalanamadan yenisi geliyor. Nasılsa tabanı hazır üstüne koy kremayı al yeni pasta. 
Nerde Medieval dönemleri oyunu öğrenecek ve zevkle oynayacak zamanımız olurdu.
q59zb6s.jpg
Ara
Cevapla
#11
(20-09-2019, 12:20)irfandurmus :
(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor.

Hakikaten doğru tespit artık kabak tadı verdi bir oyunu sevip bağlanamadan etinden sütünden faydalanamadan yenisi geliyor. Nasılsa tabanı hazır üstüne koy kremayı al yeni pasta. 
Nerde Medieval dönemleri oyunu öğrenecek ve zevkle oynayacak zamanımız olurdu.
Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.
Ara
Cevapla
#12
(20-09-2019, 09:43)birisi43 : @Duman nestor yerine philoctetes olabilir. Okçu bir karakter farklılık olur.

O dönemde savaşa katılan ve var olan. Trakya ( at arabaları) hitit bitinya ve hatta kilikya da olmalı oyunda.

Paris de okçu.

Bu arada senaryo haritası videosunda lakaplarıyla ipucu vermişler muhtemelen, Aşil hıza yönelik Odysseus ise diplomasiye yönelik bir özelliğe sahip olabilir.
Cevapla
#13
(20-09-2019, 12:33)D.K :
(20-09-2019, 12:20)irfandurmus :
(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor.

Hakikaten doğru tespit artık kabak tadı verdi bir oyunu sevip bağlanamadan etinden sütünden faydalanamadan yenisi geliyor. Nasılsa tabanı hazır üstüne koy kremayı al yeni pasta. 
Nerde Medieval dönemleri oyunu öğrenecek ve zevkle oynayacak zamanımız olurdu.
Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.

God of war sonrası total war britannica'yı çıkardılar AC:Odyssey sonrasında bu oyun çıkıyor bana biraz rüzgar nerden esiyorsa oraya gidiyorlarmış gibi geliyor. Three kingdoms geliştirme sürecinin 4 sene sürdüğünü sanmıyorum söylemek istediğim yaptıkları oyunlara çok özenmiyorlar yola aklımızda çok muhteşem bir fikir var diye çıkmıyorlar. Warhammer oyununu yapan ekiple diğer oyunu yapan ekibin birbirinden bağımsız olduğunu da düşünmüyorum hangi oyun geliştirme sürecindeyse diğerlerini oraya kaydırdıklarını düşünüyorum bununla ilgili bir haber okumuştum.
Ara
Cevapla
#14
God of War ile total war britannica ne alaka anlayamadım?
Sic Parvis Magna
Ara
Cevapla
#15
Viking istilasını konu alıyor. AC'de sonraki oyunun viking temalı bir oyun olacağını açıkladı bunlar hep God of War rüzgarı.
Ara
Cevapla
#16
(21-09-2019, 21:07)Rzenma :
(20-09-2019, 12:33)D.K :
(20-09-2019, 12:20)irfandurmus :
(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor.

Hakikaten doğru tespit artık kabak tadı verdi bir oyunu sevip bağlanamadan etinden sütünden faydalanamadan yenisi geliyor. Nasılsa tabanı hazır üstüne koy kremayı al yeni pasta. 
Nerde Medieval dönemleri oyunu öğrenecek ve zevkle oynayacak zamanımız olurdu.
Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.

God of war sonrası total war britannica'yı çıkardılar AC:Odyssey sonrasında bu oyun çıkıyor bana biraz rüzgar nerden esiyorsa oraya gidiyorlarmış gibi geliyor. Three kingdoms geliştirme sürecinin 4 sene sürdüğünü sanmıyorum söylemek istediğim yaptıkları oyunlara çok özenmiyorlar yola aklımızda çok muhteşem bir fikir var diye çıkmıyorlar. Warhammer oyununu yapan ekiple diğer oyunu yapan ekibin birbirinden bağımsız olduğunu da düşünmüyorum hangi oyun geliştirme sürecindeyse diğerlerini oraya kaydırdıklarını düşünüyorum bununla ilgili bir haber okumuştum.
Warhammer ekibi ile tarihçi ekibin arasında illaki bilgi alışverişi oluyordur. Ama konu olarak birbirinden ayrı giden ekipler benim demek istediğim konu bakımından ayrım vardır. Warhammer ekibi 1 ve 2 yi çıkarırken tarihçi ekip 4 senede konu ne olsun diye düşünmüşler ve sonrasında Three Kingdoms karar verdikten sonra çin tarihi hakkında bilgileri toplama ve hikayeye uygun oturtma sürecine girmişlerdir. Benim demek istediğim tarihsel bir özel konuyu ele almadan önce o çağlardaki bölgenin geniş anlamda tarihsel doğrulukta ana oyun halinde çıkarmaları sonra özele inmelerini isterdim.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.