Günlük: CK2 - CK2'nin Geleceği
MzcRLT.png

Bu haftanın geliştirici günlüğünde Doomdark (Henrik Fahraeus) Crusader Kings II'nin geleceğinden bahsediyor.

Alıntı:Merhabalar, yazın gelmesiyle birlikte İsveç'te işler durgunlaştı. Herkes üzerindeki kış yorgunluğu atıp farklı bir fotosentez yöntemi gerçekleştiriyormuşcasına parklarda ve bahçelerde güneşleniyorlar. Yaz mevsimi İsveç'te 'trajik' olarak tanımlanabilecek kadar kısa. Ben de siz bu yazıyı okurken yüksek ihtimalle dışarıda D vitamini ihtiyacımı gideriyor olacağım çünkü bu metni yayınlanması gereken zamandan bir hafta önce yazdım. Sonuç olarak her şeyin özü doğru planlamadan geçer. Planlama demişken gelin Crusader Kings II için ne gibi planlarımız var onlardan bahsedelim.

11 (yakında 12) DLC'den sonra Crusader Kings II'nin geliştirilmesinin duracağını düşünenler olabilir. Yanılıyorlar. Crusader Kings II'de hala geliştirilebilecek alanlar mevcut ve bir gün CK2'yi geliştirmeyi bıraktığımızı duyurduğumuzda oyunu en mükemmel haliyle bırakmayı istiyoruz. Yakında yeni eklentiyi duyuracağız, bu eklentinin Ağustosun sonlarına doğru çıkmasını planlıyoruz. Çok geniş bir içeriğe sahip bir DLC değil ancak yine de daha önceki geliştirici günlüklerinde görebileceğiniz üzere oldukça hoş bir içeriğe sahip bir DLC olacak. Henüz duyurmadığımız DLC'den sonraki 2 DLC'yi de planlamış durumdayız. Gelecek olan ilk DLC biraz daha Way of Life tarzı bir DLC olacak, ondan sonra gelecek olan ise devasa bir eklenti olacak. Ancak ve ancak o DLC'den sonra belki Crusader Kings II için vaktin geldiğini söyleyebiliriz, ancak yine de muhtemelen bir DLC daha  (15.) araya sıkıştıracağız gibi duruyor.

Horse Lords ve Conclave'de çok değerli şeyler öğrendik, özellikle dizayn ve ne gibi mekaniklerin oyuna eklenmesinin doğru karşılandığı hususunda. Crusader Kings II artık yaşlandı ve oyuna yeni şeyler eklemek biraz zor hal aldı. O sebeple bundan sonraki eklentilerde Conclave'de olduğu üzere oyunun ana oynanışında değişiklik yapacağımızı sanmıyorum. Onun yerine oyunu optimize edeceğiz, yapayzekayı geliştireceğiz, modlanabilirliğini arttıracağız, roleplay unsurlarını geliştireceğiz ve birçok quality of life geliştirmesinde bulunacağız. Ayrıca hala eski dünyada birtakım boşluklar mevcut, oynayamadığınız hükümdarlar ve bölgeler mevcut.

Bu haftalık bu kadar,
Geliştirici günlüğüne dair yorumum :

12. dlc günlüklerini okuduğumuz DLC olacak, 13. dlc Way of Life benzeri denmiş muhtemelen RPG unsurlarında geliştirmelere sahip olacak. 14. dlc ya oyuna teokrasiyi cumhuriyetlere benzer bir biçimde oynanabilir olarak ekleyecek ya da Afrika bölgesindeki kabilelerle ilgili bir dlc gelecek. 15. dlc de gelebilir demişler ben de açıkcası geleceğini düşünüyorum.
14 Teoratik devletler ve şovalyeler ile ilgili olacağını düşünüyorum çünkü tek oynanamayan onlar. 15 geliceği gün gibi ortada zaten. Ama her ne olursa olsun CK2'nin sonuna gelmiş bulunmaktayız.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.