İleti Sayısı: 123
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
19-02-2020, 15:03
(Son Düzenleme: 19-02-2020, 15:05, Düzenleyen: Kurmayalbay.)
Oyunumda başarısız olan bir Haçlı seferi daha görmedim cihad aşırı etkisiz olmuş. Papa Trakya krallığıma Haçlı seferi açtı seferin başlamasına 170 gün vardı bende para topluyordum ne olduğunu anlamadım sınırlarımda karınca sürüsü gibi toplandılar karadenizden Fransa çıkarma yaptı 30 k askerim vardı 15 k paralı asker aldım toplanana kadar hepsini erittiler. müslümanlar zaten nerde bilmiyorum hesapta hepsi savaşa katıldı. Şimdi anlamadığım sefere süre varken nasıl birden başladı ve nasıl bu kadar hızlı geldiler ve neden müslüman birlikler bu kadar yavaş 70 yıllık emeğim gitti resmen. Papa 20 k paralı asker aldı hre bir dükü 172k paralı askeri var nasıl saçmalık abi bu
•
İleti Sayısı: 851
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
16
Haçlı seferlerini bastırmak çok zor değil eğer müslüman devletde oyuncu varsa haçlı seferi ilanından yaklaşık 350 gün sonra başlar. Haçlı seferi başlayınca hepsi gemiler ile haçlı seferinin hedefi olan bolgeye giderler senin yapman gereken tüm ordunu o bölgede toplamak ve geldikçe geri göndermek az çok birlikleri azalincada papaligi işgal etmek için ordunun bir kısmını bölüp göndermek. Hepsi birbirinden bağımsız olduğu için 60 k orduyla 150 k orduyu dovebiliyorsun. Mesele toplanıp birleşmelerine izin vermemek.
•
Imperium:
0
Abi 350 gün vardı 170. Günde birden başladı savaş bende anlamadım 30 k ordumu toplayana kadar adamlar birleşerek 52 k oldular heryerden çıkıyorlar bide paralı asker çekmişler Bektaşi lerden başka ucuz ordu yok onları da sen alabilirsen. Birde müslüman devletler destek veriyor ama orduları daha Anadolu’ya bile gelemedi Haçlılar sefer başladı ilanından hemen sonra akın akın balkanlardan gelmeye başladı. İstanbul’a daki kelemide fullemiştim yazık olacak
•
İleti Sayısı: 851
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
16
Haçlı mekaniği gerçekten biraz op ama tutamazsan bile sonrasında gerçekleşen cihad ile geri alıyorsunuz toprakları. Tek problem topraklar halifeye gidiyor. Eğer halife değilsen en kısa sürede orada oluşan devlete savaş açıp toprakları geri almayı deniyebilirsin.
•
Imperium:
0
Trakya krallığı toprakları ellerinde olacak ne kadar orduları olur bilmem ama ilk İstanbul’u normal savaşla geri alıp sonrasına bakacağım. Halife değilim Osmanlı hanesiyim. Müslüman devletlerden bitek güçlü İlhanlılar var onlarda iç savaştan bişey yapamıyorlar
•
İleti Sayısı: 2,456
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
36
Haçlı seferlerini kolayca alt etmek için savaş başlamadan önce tüm ordunu gemilere bindirip Roma kıyılarına götürürsen ve savaş başladığında direk tüm Papalığı işgal edersen devasa haçlı ordularıyla savaşmana gerek kalmadan %100 savaş skoru elde edip savaşı bitirebilirsin.
•
Imperium:
0
Tamda şimdi yine aynı krallığıma Haçlı savaşı ilan edilmişti:) ama bunu yaparsam bug gibi bişey :)
•