İleti Sayısı: 1,390
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
30
20-01-2019, 06:07
(Son Düzenleme: 16-02-2019, 22:39, Düzenleyen: Duman.)
HANEDAN OYUNU: Battotai- 抜刀隊
İşleyiş
-Her oyuncu 4 ay süre ile ülkeyi yönetmek üstünde her türlü hakka sahip olacak.
-Tıpkı Eu4 hanedan oyunlarında olduğu gibi turunu oynayan oyuncu bu konu altında neler yaptığını kısa bir AAR(after action report/ oyun sonrası rapor) olarak resim ve yazılar ile anlatacak.
-Anlatım tarzınız, uzunluk ve kısalığı size ve zevkinize kalmış.
-Turunu bitiren oyuncu Drive yada benzeri bir araç ile save dosyasını paylaşarak turunu devredecek.
-Oyun son sürüm olan 1.5.4 ile oynanılacaktır DLC'lerin hepsinin olması şarttır
Dipçe;Hazır okullar ara vermişken bir Hanedan Oyunu fena olmaz diye düşünüyorum ülke olarak bir Asya ülkesi olan Japonyayı seçtim.Aslında çıkacak olan DLC ile oynamak daha zevkli olurdu malum Japonya Donanma ağırlıklı ve genelde denizlerde olacak maceramız.Fakat DLC'nin çıkış tarihi bile belli değil nasılsa malum tatilde kısa uzatmadan daha fazla katılımlarınızı bekliyorum arkadaşlar zevkli bir oyun olacak.
Katılımcılar
@ Faramir
@ Vakanüvis
@ Onur34
@ Sxario
Unvanlar
Tur-1 @ Faramir Düzenli İmparator.
Tur-2 @ Sxario Eğitimci İmparator.
Tur-3 @ Vakanüvis Havacı İmparator.
Tur-4 @ Onur34 Asker İmparator.
Tur-5 @ Faramir Çıkarma Uzmanı İmparator.
Tur-6 @ Sxario Fatih İmparator.
Tur-7 @ Onur34 Tedbirli İmparator.
Tur-8 @ Vakanüvis Stabil İmparator.
Tur-9 @ Faramir Guangxi Fatihi İmparator.
Tur-10 @ Sxario Savaşı Bitiren İmparator.
Tur-11 @ Onur34 Donanma Kuran İmparator.
Tur-12 @ Faramir Sakin İmparator.
Tur-13 @ Sxario Yenilikçi imparator.
Tur-14 @ Onur34 Paktçı İmparator.
Taglar Saçma Oldu fikriniz varsa daha iyi söyleyin onu yapalım arkadaşlar.
трагедия
İleti Sayısı: 90
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
20-01-2019, 12:20
(Son Düzenleme: 20-01-2019, 12:21, Düzenleyen: Vakanüvis.)
katılmak isterim ama katılırsam turları baya geçiktirebilirim. (Bu perşembeye kadar işler bitmedi diyelim).
ve ara tatilden sonraya sarkarsa benim için yedek oyuncu bulmak zorunda kalabilirsiniz.
bu ikisi kabul edilebilir ise katılımcı oluyorum.
edit: DLC ile oynayamıyoruz bari bu modu bir deneyelim:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/f...1372030905
Imperium:
30
@ Vakanüvis ara tatilde biter büyük ihtimal ile okullar açılınca zaten benimde pek vaktim olmayacak.Bunun dışında perşembe'den sonra turaları geciktirme durumu olur mu?Olursa kaç gün olur malum 15 tatil çabuk bitecek zaten.Mod konusunda dediğin mod çok güzel benlik bir sıkıntı yok şahsen diğer katılacak arkadaşlar da onaylarsa olabilir.
трагедия
•
Imperium:
0
(20-01-2019, 12:59)Faramir : @Vakanüvis ara tatilde biter büyük ihtimal ile okullar açılınca zaten benimde pek vaktim olmayacak.Bunun dışında perşembe'den sonra turaları geciktirme durumu olur mu?Olursa kaç gün olur malum 15 tatil çabuk bitecek zaten.Mod konusunda dediğin mod çok güzel benlik bir sıkıntı yok şahsen diğer katılacak arkadaşlar da onaylarsa olabilir.
perşembeden sonra ciddi bir geçikme olmaz diye tahmin ediyorum ama emin değilim. sıkıntı olursa bir turluk beni geçersiniz
ikimiz de 15 tatilde bitirmek istiyoruz. anlaştık o zaman.
bu arada diğer hanedan oyunlarında olduğu gibi bir "ünvanlar" kısmı yapmalısın başarılar için.
İleti Sayısı: 3,666
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
Colonel Edition ve Soundtrackler dışında bütün dlclere sahibim. Bir sorun olmazsa katılmak istiyorum.
Aşağıdaki 1 üye Onur34 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Onur34 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Faramir
Imperium:
30
Ekledim arkadaşlar başka katılmak isteyen var mıdır?Eğlence garantilidir.
трагедия
Aşağıdaki 1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Voidian
İleti Sayısı: 716
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
7
Aşağıdaki 1 üye Sxario nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Sxario nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Faramir
Imperium:
0
22-01-2019, 14:05
(Son Düzenleme: 22-01-2019, 14:07, Düzenleyen: Vakanüvis.)
Beyler önce kim baslıyor ve diğer üyeler attığım mod hakkinda ne düsünüyor ?
Edit: beni beklemeyin, sona koyun, persembeye denk gelir herhalde
Imperium:
54
(22-01-2019, 14:05)Vakanüvis : Beyler önce kim baslıyor ve diğer üyeler attığım mod hakkinda ne düsünüyor ?
Edit: beni beklemeyin, sona koyun, persembeye denk gelir herhalde
Mod oldukça detaylı ve güzel gözüküyor. Daha deneme fırsatım olmasa da ben modun kullanılması taraftarıyım. Onun dışında eğer hala katılımcı için beklemiyorsak @ Faramir'in başlaması daha doğru olur bence.
Imperium:
30
Perşembe benimde son büt tarihim perşembeden sonra başlarız buna ek olarak mod işi sıkıntılı olabilir hata durumu filan biz düz oynayalım oyun yanmasın malum modlara güven olmuyor pek ama karar size ait tabi ki.
трагедия
•
Imperium:
0
23-01-2019, 13:52
(Son Düzenleme: 23-01-2019, 14:09, Düzenleyen: Vakanüvis.)
(23-01-2019, 01:08)Faramir : Perşembe benimde son büt tarihim perşembeden sonra başlarız buna ek olarak mod işi sıkıntılı olabilir hata durumu filan biz düz oynayalım oyun yanmasın malum modlara güven olmuyor pek ama karar size ait tabi ki. güzel nokta, perşembeye kadar karar verebiliriz. Bir oylama yapalım.
zamanında komünist çin ve bir kaç savaş lordu ile ile oynamıştım, savaş lordu çini seçimle alınca iki tane enflasyon etkisi olması hariç bir sıkıntı yoktu.
edit: mod çinlileri çok OP yapıyor uyarayım
•
Imperium:
7
Bence de mod olmasına gerek yok düz oyun yeterli zaten.
•
Imperium:
0
tamamdır modsuz olsun o zaman :) benim sıkısık durum bitti. Heyecanla bekliyoruz startı.
Aşağıdaki 1 üye Vakanüvis nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Vakanüvis nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34
Imperium:
30
24-01-2019, 18:53
(Son Düzenleme: 24-01-2019, 18:54, Düzenleyen: Faramir.)
Yarın kesin olarak başlarız o zaman arkadaşlar.İlk oyuncu ben olurum sizin içinde çekiliş yaparız sıranızı belirlemek için.
трагедия
Aşağıdaki 1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34
Imperium:
30
25-01-2019, 22:36
(Son Düzenleme: 25-01-2019, 22:38, Düzenleyen: Faramir.)
Oyunumuz başladı Vatana Millete hayırlı olsun.
@ Sxario @ Vakanüvis @ Onur34 sıralama bu şekilde geldi arkadaşlar başarılar.Sıra @ Sxario şimdiden başarılar tavsiye olarak verebileceğim tek şey Ordu için xp kas ve bir an önce silah açıklarımızı toparla uçak ve donanmadan ziyade şuan için askeriyeye odaklanmamız daha iyi olur.
Oyun ayarlarımız Çin yarı bostlu,İngiltere ve Amerika ise tam bostlu Almanya ve Sovyetler'de tam bostlu olarak ayarladım açıkçası Elite yapmanın bir anlamını veya zorluğunu göremedim çünkü yapay zeka zorlamıyor sadece üretim ve araştırmada sıkıntı yaşıyoruz gerek yok bana göre "Regular" iyidir dedim ve başlattım.
18 Marta kadar ne yaptım kısaca açıklayayım arkadaşlar Resim almam pek gerekmedi açıkçası.Donanma ve Orduyu düzenledim üretimi düzene soktum Cepheleri ayarladım bundan sonra ise zaman zaman araştırma ve odak seçtim.Birde ülkenin dört bir yanına askeri fabrikalar açtım unutmadan 2 tanesi filan bitti galiba sadece diğerleri yapılıyor hala.
İlk tur olduğu için aksiyon olmadı fotoğraf az bu sebeple kusura bakmayın arkadaşlar.
трагедия
Imperium:
7
26-01-2019, 16:37
(Son Düzenleme: 26-01-2019, 16:38, Düzenleyen: Sxario.)
Turu oynadım @ Vakanüvis sıra sende, tavsiye olarak verebileceğim çok bir şey yok sadece çıkarma için daha fazla tümen şart bunun için üretimlere devam edilmeli.
İlk olarak Cephede bulunan eğitimsiz askerlerimizi eğitmekle işe başladık Çin savaşında savaşacak her japon savaş sanatını bilen askerler olacak.
Silah açıklarını kapatmak için Japon endüstrisi harıl harıl çalışıyor.
Bu üretimi hızlandırmak için daha fazla Fabrika gerektiğinden Takuo Godo'yu danışman olarak atıyorum.
Kara savaş doktrini için gelenekçi komutanlarım Grand Battleplan doktrinini öneriyor ama ben bu savaşta Japonya için yenilikçi bir doktrin olmasını istediğim Superior Firepower Doktrinini seçerek radikal bir karar veriyorum gelenekçi komutanlar bana tepkili ama kararım kesin.
Kapanmaya başlayan silah açığıyla birlikte yeni tümenleri sahaya indiriyorum çünkü Çin savaşı için yeterince çıkarma birliğimiz henüz yok ve bunun için hem normal tümenler hem Deniz piyadesi gerek.
Komutanlarım askerlerin bu tecrübe seviyesinin yeterli olduğunu söylese dahi eğitimlere devam etme talimatını veriyorum.
Şimdilik bu kadar çok fazla etkileşime girecek bir durum olmadığı için fazla uzatmadım.
Imperium:
0
26-01-2019, 17:20
(Son Düzenleme: 26-01-2019, 17:26, Düzenleyen: Vakanüvis.)
bitti, @ Onur34 bazı hazırlıklar yaptım ama yeterli değil tavsiyem tank ve motornize yolunda attığım adımlardan devam edip, çine olan savaşı erken başlatman çünkü çin'in ihtiyacı olan tek şey zaman. Ayrıca çine dalmadan önce decisionsdan "test soviets" yapıp mancuryada bir sınır çatışmasına da girebilirsin.
edit: bu arada hanedan oyununa uygun bir biçimde Madalya seklinde "ünvanlar" eklenebilir :D
edit 2: bazı gemileri konuşlandırdığımı söylemeyi unutmuşum.
AAR:
artık 4 aylığına İmparatorluk ordusunun kontrolü elimdeydi ama o da ney ??! cesur japon ordusunun atılacağı maceralar için piyade kullanılamazdı! hazır petrol mekaniği oyuna eklenmemişken tank ve motornize araçları da ordunun bel kemiği haline gelmeliydi
tabi ki üretim de buna göre ayarlanmalıydı!
bu sırada atatürk'den istiklalin göklerde olduğunu öğrenen japonlar, yeni ucak tasarımlarını araştırmak zorunda kaldılar.
üretimde bu motornize yolu yüzünden fabrikalarımız yetersiz kaldığı için askeri sanayicileri millestirme cabası içine giriyoruz ama bu yeterli olmayacak
tam bu an berlinden mübarek bir el bize komünistlere karşı ittifak öneriyor kabul ediyoruz
veee zaman içinde bana verilen süreyi bitiriyorum gerçi hızımı alamayıp 1 oyun saati fazla oynamışım ama neyse :)
Imperium:
30
Unvanları ekleyeceğim herkes oynasın da bir ondan sonra eklenecek.
трагедия
•
Imperium:
54
İlk işimiz Almanlar'dan fahiş bedeller ile aldığımız demir karşısında dumura uğruyor ve bir hışımla anlaşmayı fesh edip yüzde yüz Asyalı müttefikimiz Mançu'dan çok ucuza Asyalı demiri alıyor ve elimizde demir anlaşması ile kazandığımız fazla kaynakları petrol ve kauçuk açığımızı kapatmak için kullanıyoruz.
Savaşmak savaştayken öğrenilir diyip cephedeki talimleri kesiyor ve artan teçhizat ile askeri alımları arttırıyoruz.
Güney Çin'e karşı başlatacağımız çıkartma için ana askeri alımlarımızın yanında fazladan piyade ve motorize birliklerinin eğitimine başlıyoruz. Vurucu gücümüzü yapacağımız çıkartmalar ile sağlayacağız.
Fabrikalarımızın inşaatı bittiği zaman daha fazla tersaneye ihtiyacımız olacak. Zira Amerikalılara karşı donanmamızı büyütmemiz gerek.
Not: Çin savaşının @ Faramir'in sırasından başlaması lazım. Donanma sayısının arttırılması dışında ana karadaki ordunun da büyütülmesi tavsiyemdir.
Not 2: Oyun sırasının bana geldiğini daha bugün fark ettim. Kusura bakmayın.
Imperium:
30
Marco Polo'da olaylar karışacak.
Çin Savaş Lordları güçlerini birleştirmeye karar verdi ilginç.
Yeni Odağımız kesinlikle bize avantaj sağlayacaktır.
Shanxi ve Çin'e karşı savaş açıyoruz tabi ki müttefiklerimiz ve onlarına müttefikleri de katılıyor.
Çıkarmamızın önem noktası olarak Güney Çin sahillerine eş zamanlı iki adet çıkarma yaptık amaç düşmanı bölmek ve Japon Ordusunun ilerleyişini sağlama almaktı nitekim öylede oldu.Kısa zamanda Quinqdao limanı,Şangay Limanı ve Adını Unuttuğum Guangzi yakınında ki iki limanı ele geçirdik bunlardan Şangay'a çıkan ordumuz Nanjing'e düşman başkentine kadar ilerledi hedef Nanjingtir.
Çin'in içlerine ilerliyoruz emin adımlarla...
Topçu Desteği ekledik bu bize %20 Saldırı verimliliği kazandırdı.(Benden sonra gelecek olan artık "XP" Sorunu yok destek bölüklerini halledersin özellikle Sahra Hastanesi eklemedim motorize ekipmanımız hiç yok tamamlamamız lazım kısa zamanda.)
Yeni araştırmalarımız.
Son olarak oyunu bıraktığımız 1 Eylül Tarihinde ki Cephe Durumları.
Bu Cephe kritik emin adımlarla ilerlemek lazım ve çok uçak eksiğimiz var destek veremedim bu sebeple bu gruba tavsiyem yavaş ve kordineli bir saldırı olsun bu cephede yapacağınız saldırılar.Savunma'da kalmak intihar olur bir süre sonra burada saldırın kısaca.
En Kritik Cephe bana göre Şangay Cephesi bu cepheden çok ümitliyim.Eş zamanlı olarak bu cepheye takviye yapılarak hem liman kentleri hemde Başkent düşürülürse çok ama çok iyi olur.Bu cepheyi terk etmeyin arkadaşlar ne olursa olsun burası savaşı bitireceğimiz cephe bana göre.
Benim için hayal kırıklığı cephesi bu cephe oldu Beijing'i düşürmeye ancak Ağustos sonlarında yaklaştık Ordumuzun atış gücü çok yavandı topçular ile iyi bir seviyeye geldi ama bundan sonra yapacağımız isterseniz güneyde ki grupla hareket ederek ikmalsiz bırakın isterseniz ilerleyin karar size kalmış.
Bu Cepheden'de çok ümitliyim buradan Çin içlerine çok rahat ilerleyebiliriz diye düşünüyorum isterseniz çembere de alabilirsiniz tabi ki düşmanı.
Son olarak durumlar bu şekilde kayıplarımız hemen hemen aynı tek fark şuana kadar Ana Cephe olan Beijing'de düşmana kafa atıyorduk ama artık yaptığımız çıkarmalar ile düşmanı yok edebiliriz kafa atmamıza gerek kalmadı kısaca Beijing hattına.
Arkadaşlar elimden gelen buydu teşekkürler iyi oyunlar.
@ Sxario sıra sende başarılar Çıkarma bölgelerine dikkat et iyice karman çorman oldu Çıkarmalar istediğin kadar Çıkarma yapabilirsin Beijing hattını çevirirsen sana kolaylık sağlar tavsiyem o yönde olur.Nanjing'i alabilirsin bu arada sadece bir birlik savunuyor.
трагедия
|