İleti Sayısı: 85
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
2
Hocam ben sadece öneri yapmıştım yanlış anladınız ben yokum :)
•
İleti Sayısı: 3,077
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
Öyle mi ? Oynayanlar sadece ülke seçebiliyor. O yüzden oynuyorsun zannetmiştim. :) Oynamak istersen bekleriz yine de.
•
İleti Sayısı: 1,465
Imperium:
19
@ kilical12333
https://drive.google.com/file/d/0B54mcoh...sp=sharing
Sınırlarımı her geçen gün genişliyordu. Civar diyarlardaki halk topraklarımıza göç ediyor, adil yönetimimiz halkı mutlu kılarken vergi toplamakta çıkabilecek zorluklarıda ortadan kaldırıyordu. Ordusunu iki oğluna ve kendisine olmak üzere 3'e bölen Grand Duke Ysevolod, Kiev üzerine ilerlemişti. Ysevolod aceleci davranıyordu. Destek birliğin gelmesini beklemeden şehri kuşattı ve kuşatma aletlerinin yapımına başladı. Amacı destek geldiğinde herşeyin hazır olmasıydı. Kiev halkını zulümden kurtaracaktı. Ancak çok sınırlı sayıda kuşatma aleti yapabilmişlerdi. Ysevolod zaferi kazanabileceğine inanıyordu. Sayıca üstünlük sağlayabilmek için civardaki paralı askerleri topladı. Şehre yandan saldırdılar. Sadece iki merdiveni olan Ysevolod mızraklı askerlerini önden gönderdi. Merdivenleri kapının bir sağına bir soluna dayadılar. Amacı kapıyı açıp süvarilerini içeri sokabilmekti. Ok yağmuru başladı. Her iki tarafta canla başla savaşıyordu. Surlardaki okçuların işini çabuk bitirdiler ancak şehir sokaklarında da savaşmak bir o kadar zordu. Ysevolod savaşı kazandı ancak neredeyse ordusunun yarısı yok olmuştu. Ancak Kiev buna değmişti.
Küçük oğlu Mikhail doğudaki Ryazan kalesinin kontolünü almayı başardı. Koç başı ile kapının kırılacağı esnada düşman birden dışarı çıkarak sürpriz yapmak istesede Mikhail'in yetenekli okçuları düşmanı bir bir vurdu. Tüm direnişçiler kılıçtan geçirildi.
Rusya git gide büyüyordu. Prens Vladimir Polonya sınırı tamamlayacak olan Vilnius topraklarına girmişti. Ordusu ve kendisi çok tecrübeliydi.
Şehre 3 bir yandan saldırarak girdi. Güçlü askerleri ile fazla kayıp vermeden Vilnius'a Rus sancağını dikti. Artık Polonya ve Rusya sınırı tamamen çizilmişti. Ancak Vladimir, Polonya'nın aralarındaki barışı korumayacağından endişeliydi. Belkide düşman harekete geçmeden kendi geçmeliydi. Ordusunu sınırda topladı.
Ysevolod'un soyu git gide büyüyordu. Artık 4 erkek torunu vardı. Ancak yaşanabilecek taht kavgalarından korkuyordu.
Heyecanlı turlar sizlerle olsun beyler. Rebelleri topladık, bol savaşlı turlar dileğiyle. İyi şanslar.
İleti Sayısı: 301
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Aklıma GHS1 geldi hüzünlendirdi beyler.
Rus İmparatorluğu'nun görürüz umarım.
•
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
Rusya, kendini Roma'nın varisi ilan etmişti ve bundan sonra hükümdarlar kendilerine Çar diyecekti.Halk ve yönetim sınıfı gelişen bu toplumsal olayları ve Rusya'nın yükselişini konuşurken dikkat biraz dağılmıştı.Mikhail ise aldığı emirler doğrultusunda Sarkel kuşatmasına başlamıştı.Herkes gibi Mikhail'in de kulağı başkentten gelen yeni haberlere dikkat kesilmişti.Bu zaafiyetin farkına varan Tatar isyancılar Mikhail'in ordusuna hızlı bir baskın yapmayı denediler.Rus ordusu hazırlıksızdı ama düşmanlarına göre kuvvetliydi.
En ihtiyaç olunan anda Mikhail cesurca atını düşmanlarının üzerine sürdü.Zaten disiplinden yoksun düşman ordusu bu ağır süvari hücumları karşısında dayanamadı.Savaş Mikhail'in cesurluğu sayesinde az kayıpla kazanılmıştı.Mikhail'in birliği tek başına düşman ordusunun yarısını öldürmüştü.Öncesi bilinmez fakat bu savaştan sonra Mikhail kesinlikle ozanların şiirlerinde kahramanlığıyla yer alacak, halk onun adına öyküler belki de destanlar yazacaktı.
Mikhail ilk iş olarak Sarkel'deki kalenin geliştirilmesini emretti.Burayı hem doğudan gelebilecek düşmanlara karşı bir üst hem de verimli Anadolu topraklarına geçiş noktası olarak kullanabileceğini düşünüyordu.
Anadolu için Mikhail bunları düşünürken zaten Anadoluya ayak basılmış, Trabzon kuşatma altına alınmıştı.Bizans sayesinde bölgede yoğun bir Ortodox nüfusu vardı.Bu kale ileride Anadolunun tamamının alınması için stratejik bir nokta oluşturacaktı.
Ayrıca Prens Vladimir de önceki aldığı direktifler doğrultusunda güçlü bir ordu ile Polonya'nın tek kalesine yürüyüşe geçmişti.Aynı doğrultuda devam etmesi talimatı verildi.Thorn düştükten sonra Polonya'nın savaşmayı bilen asker üretebileceği bir vilayeti kalmayacaktı.
Vladimir, Leh kalesine yürürken bu teklif bütün sarayı kahkahaya boğmuştu.Çar kendisini bu kadar güldürebilen Prenses Agnes'i beğenmişti.Lehlerle işi bitince prensesi saraya soytarısı olarak alacağını kendisine iletti.
Yaklaşık iki yıl sonra ise Prens Vladimir Leh ordularını yakalamıştı.Hızlı bir taarruz emri verdi.Hızlı saldırı neticesinde eşit sayıda adam kaybedilmişti fakat halen üstünlük Rusya'dan yanaydı.Ayrıca Thorn'un kalbine giden köprüyü tutan Polonya ordusu geri çekilmişti, yürüyüş iyice hızlanabilirdi.
Geri çekilen Leh ordusunu ise Halych'ten takviye edilen Rus kuvvetleri Mal'ın komutasında baskın düzenlediler.Savaş çok basit bir şekilde sonuçlanmış yalnızca bir kaç okçu kaybedilmişti.Mal'ın aldığı bu başarı Prens Vladimir'in zaferinden bile daha büyüktü.Çar ise bu zafer sonucunda sevince boğulmuştu hemen Mal'ı soylu ilan edip kendisine başkent yakınlarında verimli araziler ve bir kale hediye etti.
Helsinki'den demir alan donanmanın hedefinin neresi olduğu ve gücü saklanmaktaydı.Bu donanma ise iki yıl başarılı bir şekilde yol aldıktan sonra Stockholm yakınlarında kıyıya çıktı.Stockholm'un Danlar tarafından kontrol edildiğini gördü.Ordunun başındaki komutan bu duruma şaşırdı ve hemen başkente bir kuzgun gönderdi ve ne yapılmasını emrettiklerini sordu.Başkentten gelen cevap ise çok ilginçti 'Durmak yok, yola devam.'
Nihayetinde Stockholm kuşatıldı ve Danimarka-Rusya savaşı başladı.
Çar ise Trabzon kuşatmasını tamamladı.Sarp ve dağlık arazi üzerine inşa edilmiş kule çok kısa bir sürede başarı ile alınmıştı.Çar iyi bir yönetici olmasının dışında askeri olarakta çok iyi bir komutandı.
Novgorod'a Vatikan'dan bir mektup geldi.Mektupta Kahire'ye karşı bütün Katolik aleminin bir Haçlı seferine davet edildiği yazıyordu.İki tane Katolik ülke ile savaş halinde olduğumuz düşünülünce bu bizi çok sevindiren bir haber olmadı.Fethi planlanan Anadolu'nun ise Haçlı orduları arasında kaos yaşayacağı ise bizim için sevindirici olan tarafıydı.Nezaketen Papa'ya bu seferinde başarılar dileyen bir mektup Roma'ya yollandı.
Prenses Antonina diplomatik ilişkiler kurmak için Balkanlara yollanmıştı.Kendisini Sofya önlerinde Venedikli bir general karşıladı.Venediklilerin buraya kadar gelmesi pek hoş bir durum olmasa da Antonina bunu da bir fırsata çevirmek istedi.Venediklilerin parası boldu ve Rus hazinesi için önemli sayılabilecek bir miktar anlaşma karşılığı kendisine teslim edildi.
Prens, Thorn'a ilerlemeye devam ediyordu.Karşısına ise piyadelerden oluşan bir Leh birliği çıkmıştı.Savaşın gerçekleşeceği tepenin ardında ise Polonya Prensi ordugahını kurmuştu.Olası savaşa onun da katılması bekleniyordu.Vladimir bir taşla iki kuş diyerek ezici gücüyle taarruza geçti.Leh piyade birliği kısa sürede dağıldı, Leh Prensi ise savaşa geç katıldı piyadelerin dağıldığını görünce ise arkasına bile bakmadan kaçmaya başladı.'Prenslerin Savaşı' olarak adlandırılacak bu savaşta galibiyet şüphesiz Vladimir'indi.
Bu zafer sonrası Thorn'un kuşatılması önünde bir engel kalmadı ve Thorn kuşatması başladı.
Thorn'un kuşatılmasının ardından Prens'in gözcü birlikleri kalenin batı köprüsünde büyük bir Polonya kuvveti olduğunu gözlemlediler.Prens ise kuşatmaya devam etti ve arkadan destek birliği getiren General Mal'a bu orduyla yüzleşmesini emretti.
Atına atlayan Mal ve askerleri kendilerinin neredeyse iki katı büyüklükte olan bu birlikle yüzleştiler ve görkemli bir zafer daha elde ettiler.Mal gerçekten general yapılmasının hakkını vermişti.Artık Thorn için Lehlerin bütün ümitleri bitmişti.
Gelecek yıl Mal'ın destek birimlerinin de gelmesiyle birlikte Prens saldırıya geçmenin zamanının geldiğini düşündü.
Thorn kalesinin içindeki çarpışmalar çok kanlı geçti.Leh Prensi Thorn sonrası Polonya'nın tamamının tehlikeye gireceğinin farkındaydı ayrıca canı da söz konusuydu.Polonya ordusu veliahtıyla beraber son askerine kadar direndi.Rusya daha fazla kayıp verse de asker sayımız çok daha üstündü.Prens Boleslaw'ın bir Druzniha süvarisi tarafından öldürülmesiyle Polonya kuvvetlerinin morali bozuldu ve kale düştü.
Baltık cephesinde ise Stockholm düşmüştü.Şehrin içinde mevzilenmiş olan Danimarka generali kendisine fazla güvenerek taarruz emri vermişti.Fakat Rus ordusunu karşısında görünce kale kapılarını açıp dışarı çıkamadı.Rus askerleri koçbaşının yardımıyla hızlıca kapıyı kırdılar ve generale bütün gücüyle saldırdılar.General ve ordusu yok edilerek şehir merkezi ele geçirildi.Bunun haberini alan Danimarka destek birimleri ise korkarak savaş meydanına gelmeye dahi cesaret gösteremediler.
Danimarka destek birimi savaşa gelmese de şehre çok yakın bir konumda bulunuyordu.Veliahtla aynı isme sahip olan Vladimir isminin hakkını vererek saldırı emrini verdi.Savaş asker üstünlüğü sayesinde kısa sürede sonuçlandı.Kağıt üzerinde Rus kayıpları ve Danimarka kayıpları eşit gözükse de Danimarka ordusunun saklanacak başka bir yeri kalmamıştı.Savaş sonrası köşeye sıkışan Danimarka ordusu tamamen yokedildi.
En yayılmacı yıllarını bu yıllarda Rusya'da göremesekte bu 10 yıllık dönem Rusya için gelişim dönemi oldu.Askeri, ekonomik, nüfus, üretim gibi alanlarda ülke güçlendi.İleride yapılacak olan fetihlere bu dönemin zemin hazırlayacağından kimsenin şüphesi yoktu.
Tarihin ilerlemesiyle birlikte Dünya'yı keşfetmeye meraklı gezginler ortaya çıktı.Bu gezginler yeryüzünde bilinen bütün ülkeleri gezmeye ve not etmeye çalıştılar.İleride bu gezginlerin oluşturduğu kitaplarda Rusya'nın bu süreçte dünya üzerinde en iyi devlet olduğunu belirttiler.
Bu 10 yıllık dönemin en sevindirici gelişmesiydi.İleride diğer bütün alanlarda da Rus Çarlığının öncü devlet olacağından şüphem yok.
@ Merco
Save: https://drive.google.com/open?id=0B7LTHc...G9WZHFOUFk
Imperium:
39
Arkadaşlar çok özür dileyerek RP mi ve resimlerimi haftaya atacağım. Çok eğlenceli ve harika bir oyun oldu benim için. Pazar günü akşama kadar müsait olacağımı sanmıyorum. Turumu atıyorum ve kısaca özetliyorum.
Siz bensiz 1 tur atın bence.
@ ZenderX
https://drive.google.com/open?id=0B8gi3J...WxRSzNmRWc
Breslav ve Krakow fethedildi. Tiflis, Yerevan, Kayseri fethedildi. Türkler Yıkıldı. Konya kuşatma altında. Yaş'da güzel bir süvari kolordusu kuruldu. Oraya doğru Miroslav ilerliyor. Yeni Kral Polonya Fethi için gün sayıyor. Son olarak da İngilizler Stockholm'u kuşattı.
•
Imperium:
19
@ kilical12333
Kahraman askerlerimiz Stocholm'u İngiliz işgalinden kurtardı. Savaş sonu anladıkki gelen ingilizler Danimarka'nın paralı askerleriymiş.
Konya kuşatması başarıyla sonuçlandı ancak isyancı halk şehri teslim etmekte diretip gruplar halinde askerlerimize saldırdıkları için Tsar Ysevolod çareyi halkı kılıçtan geçirmekte buldu.
Ajanlarımızın yerleşmiş olduğu Polonya kalesi Stettin fethedilmeye hazırdı. Prens Vladimir ordusuna saldırı emri verdi. Polonya Kralı bir saldırı beklemiyordu. Hızla surlara doğru koşan Rus askerleri Polonya Kralı'nı surun dışında yakaladı ve öldürdü.
Kralın ölümüyle savaşmaktan başka çarelerinin olmadığını anlayan hain Polonya kuvvetleri şehir içinde güzel mevkilendi. Vladimir paralı askerlerini önden göndermişti. Hat bir türlü yarılmıyor, oklar mızraklar havada uçuşuyordu. Savaşın gidişatı kötüydü taki Vladimir süvarilerini ileri sürene kadar. Bir anda düşman hattı yarılmıştı ancak bu kez Vladimir kendini düşmanın içinde buldu. Nicesini öldürerek tekrardan kendi Rus hatlarına dönmeyi başardı ancak pek çok dost ve iyi asker kaybetmişti. Bu şanlı zafer çok kanlı bir şekilde son buldu.
Konya fethinden sonra ordularını Batı Anadolu'ya yani Bizans topraklarına süren Çar Ysevolod, Nicea surlarını kuşattı. Amacı İstanbul'a Rus bayraklarını dikmekti. Ancak ömrü yetmedi. Kuşatma sürerken ağır hastalığa yakalanan Ysevolod hayatını kaybetti. Vasiyetinde Büyük Ortodoks Kilisesi olan Ayasofya Kilisesinin yanına gömülmek istediği yazıyordu. Yüzbaşı Yuri Kuz'mich ölümüne bağlı olduğu kralının son dileğini yerine getirmeye ant içti ancak acele etmeliydi. Kralının cesedi çok beklememeliydi. Ordusuna surlara saldırı emri verirken kendisi limanın konrolünü ele geçirmeye gitti. Karadenizdeki gemilerin limana yanaşabilmesi gerekiyordu ki İstanbul'a geçebilsinler.
Tüm bunlar olurken prens olduğundan bile haberi olmayan Miroslav, Yaş'taki süvari ordusunu toplamış, hakkımız olan Bran kalesine sürmüştü. Macar Prensi Kalman Miroslavı küçümsedi ve savunma avantajından vazgeçerek onu surların dışında karşıladı.
Bu yaptığı çok büyük bir hataydı. Miroslavın ordusu süvarilerinden oluşuyordu. Bran Kalesinde asla giremezlerdi ancak açık arazide Macar ordusunu katlettiler. Kaledeki tüm garnizonu yanında getiren Kalman ve ordusu yok edildi. Miroslav kaleyi yağmaladı.
Vladimir'in Stettin'de yaptığı hataya düşmeye niyeti yoktu. Magdeburg'a saldırmak için doğru zamanı bekledi ve bu doğru zamanı buldu. Rusları kuzeyden bekleyen Polonya ordusu Magdeburg'u boş bırakmıştı. Vladimir yeni ve son Polonya Kralı Leszek'i yalnız yakalamıştı. Hızlı bir saldırı ile kale kapısını ele geçirdi ve Polonya'yı tarihten sildi.
Magdeburg fethinden hemen sonra Vladimir'e babasının öldüğü haberi geldi. Zaferini kutlayamadan yasa büründü Vladimir. Babasının vasiyetide ulaştı kendisine ve yüzbaşı Yuri'de İstanbul kuşatması için izin istiyordu. Vladimir bunun mümkün olmadığını düşündü. Tanımadığı güvenmediği bir adama Anadolu'daki tüm orduyu teslim edip ordunun yok olması riskine giremezdi. Sonraki bir emre kadar Nicea'da kalması gerektiği yazdı ve gönderdi. Ancak Yuri çoktan harekete geçmişti. Ordu onu destekliyordu. Tüm emirleri uygulandı. Yuri'nin İstanbul'da ajanları vardı. Kalede ele geçirilmesi kolay bir kapı olduğu haberi geldi ancak tüm plan çok riskliydi. Bizans donanması Egedeydi ve geri dönmek için emir almıştı. İstanbul hemen düşmezse birdaha hiç düşmeye bilirdi. Yuri daha fazla beklemedi.
Yuri'nin planı başarıyla sonuçlanmıştı. Savaş çok sürmedi. İstanbul'da şanlı Rus bayrakları dalgalanıyordu. Büyük Çar Ysevolod'un naaşı Ayasofya bahçesine defnedildi. Ülkenin sınırlarını 20'ye katlayan muhteşem Çar tarihe adını altın harflerle yazdırmıştı. Nesiller boyu adı dünyanın her yerinde anılacaktı.
Aşağıdaki 2 üye ZenderX nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye ZenderX nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç, Merco
Imperium:
39
O istanbuldaki druzinha lar görevden gelmiş bence :D
•
Imperium:
19
Aynen öyle :D Prague girdim resim almayı unutunca yazmadım. Onun görevi vardı, birimleri Nicea'ya çektim. Sizi bilmem ama ben hotseat oynar gibi sürekli quick save load ile oynuyorum. Aslında normale çekebilsek, save load yapmadan oynasak daha zevkli olur :D Bu bitince bi tane öyle deneyelim, o şekilde defeatde alırız.
•
Imperium:
39
Ajan hareketlerinde yapıyorum onu. Savaşlar çok zorlamadı beni şu ana kadar. Tekte aldım hep.
Moğola güzel bir hazırlık yaparız. Hatta quicksave yapıp moğolu bağdattan getirelim derim. Daha çabuk savaşın içine gireriz. Bir de istanbul ve çevresini aşınca başkenti kiev e çekelim. Orası daha merkezi olur, corruption azalır.
•
Imperium:
19
Ben idareten Halych'e çektim. Tarihi olarak mantıksız bi bölge diye RP yapmadım ama Kiev'e çekebiliriz. Kiev bir süre ruslara başkentlik yapmış bir şehir zaten.
•
İleti Sayısı: 301
Imperium:
0
•
Imperium:
39
25-08-2017, 08:37
(Son Düzenleme: 25-08-2017, 08:41, Düzenleyen: Merco.)
Rus hanedanlığı oldu mu Rus Çarlığı :D https://drive.google.com/open?id=0B8gi3J...DZwMlZkVFU Tur 41 e geldik hey maşallah :D
Şu haritayı bi paylaşalım da şevkimiz artsın :D
İznik'i kuşatan Bizans orduları mağlub edildi. Prens öldürüldü.
Nuremburg fethedildi. Yalnız Nuremburg civarında çok fazla Kutsal Roma ordusu vardı. Sürekli bela çıkaracakları belli olan bu ordu en yakın zamanda ani bir baskınla 2 ye bölünüp tek tek yok edilmeliydi.
Kuşatılmış olan Bükreş fethedildi.
Yaş'a giden Venedik orduları Sofya'ya kadar kovalandı.
Hamburg fethedildi. Çar Vladimir durmaksızın önüne gelen herkesi kılıçtan geçiriyordu.
Macaristan'a karşı çok ama kalifiye olmayan ordumuz destansı bir zafer kazanmıştı.
Danimarka başkenti Arhus yanında gerçekteleşen savaşta King Knud esir düşmüş ve tüm ordu yok edildi. Knud 15 bin florin karşılığında serbest bırakıldı. Sonrasında ise Arhus ele geçirilerek Danimarka hanedanına son verildi.
Corinth yolundaki Bizans gözcüleri yok edildi.
Kahraman ordularımız tarafından Antakya fethedildi.
Musul fethedildi. Mikhail'e ise Antakya'ya dönmesi ve burada Kayseriden üretilecek birliklerle bir kolordu kurması emredildi.
Aşağıdaki 2 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk, Aytaç
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Ne Rus Çarlığı, Sovyetleri geçmiş bu
•
İleti Sayısı: 2,277
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
18
•
Imperium:
19
Tur 46
Vaktim olmadığından hikayeyi yazamıyorum ama sonra eklerim. Şimdilik sadece resimleri atayım. Bi 10 torpak daha kattım bize :D Expansionist devam. Ancak böyle tadı çıkmıyor :D Hotseat kafasıyla oynamamak lazım. Birde resim almayı unutmuşum İskoçları yendim. İkiside birbirinden kötü Vladimirin çocuklarına yönettirdim orduyu. Biri öldü :D
Budapeşt önünde güzel bir zafer kazandık
İskoçlar çıkartma yaptı.
Budapeşte düştü. Kıbrıs düştü.
Oslo fethi sırasında Vladimir öldü.
Yeni Çar Miroslav
Durazzo düştü amaç bizansı bitirmek. İzmir düştü. Rodos çok güzel düştü Bizans yıkıldı.
Bağdat ta Rus topraklarına katıldı.
Şam mısırdan alındı.Civardaki orduları yendik
Frankfurt ve Durazzo düştü.
Aşağıdaki 1 üye ZenderX nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye ZenderX nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Duman
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
İleti Sayısı: 1,959
Imperium:
39
Görünen o ki Rusları durduracak hiç bir güç yok :)
•
Imperium:
39
@ kilical12333 müsaitsen sen oyna. Değilsen @ ZenderX oynar.
https://drive.google.com/open?id=0B8gi3J...lRyNElCSmc
Ve gelelim harika bir 5 tura. 51 ve 52 genel olarak orduları düzenleme, toparlama, yenileme işiyle geçti. Şehirlerde ve kalelerde asker üretimi ve bina dikimi yapıldı.
Venedik fethedildi.
Londra köprüsündeki savaş kazanılarak Londra fethedildi.
Rus askerleri inanılmaz bir başarı göstererek 2 İngiliz ordusunu yok etti.
Milan fethedildi.
Zagreb kuşatması kırıldı.
Staufen alındı.
Gazze alındı.
Sofya Zagreb arasındaki Milan ordusu yok edildi.
Papa bize savaş açtı.
General Volchok Kutsal Roma askerlerine kafa atarken
Volchok'un son hali görenleri şaşırtıyor.
Brugges'ü kuşatan İngiliz orduları mağlub edildi.
Ragusa önlerinde geçen efsane bir savaş sonunda Venedik Doç'u öldürüldü ve tüm ordusu yok edildi.
Bern fethedildi.
Ve arkasından Bologna'da fethedilerek Kutsal Roma tarihe karıştı.
Aşağıdaki 1 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• ZenderX
|