Shimazu Klanı 1545 - 1548
İto Klanı ile savaştaydık. Ordumuz nispeten küçüktü sadık generalim Tomokota tanın emrindeydiler. İlk işim başkentimizin çiftliklerini geliştirmek için çalışmalara başlamak ve ordumuzu büyütmek oldu. Ardından da ordunun başına bizzat ben geçtim.
Ardından ise İto'nun kale içinde 2, kale dışında 3 birlik ile korunan başkentine saldırdım. Savaşı düşman topraklarına götürerek topraklarımdaki huzuru korumak atalarımının ruhlarını rahatlatacaktı şüphesiz.
Osumi fethinden sonra iki şehirde de asker toplamaya devam ediyor ve iktisadi sanatlarda ustalaşmaya devam ediyorum.
Başkentimizdeki demirci atölyelerini geliştiriyorum. Ondan sonraki mevsimdeyse bir liman kurarak Japonya dışındaki ticaret rotalarını ele geçirmek için temel hazırlıyorum. Ele geçireceğimiz ticari rotalar gelirlerimizi katlayacak.
Ordumu Osumi'de topladım. Kış biter bitmez düşmanın inine gireceğim.
Düşmanın gülünç dereceki gözcü birlikleri yolumuzu tıkıyor. Ama ordumuz çok yol kat ettiğinden gözcüleri yakalayamıyorum.
Osumi'deki yeni halkımı memnun etmek için vergilerden şimdilik onları muaf tutuyor ve tarım alt yapılarını geliştiriyorum.
Onursuz düşman küçük bir vadiyi kullanarak gizlenmiş ve Osumi'yi geri almak için geri gelmiş!
Ama ben buna izin vermeyeceğim.
Düşmanı ezip yok ettim. Düşman Daimyo'su savaş alanından 5 kişi ile kaçıp Başkentimizdeki limanı, tarlaları ve demirciyi toplam 6 KİŞİ ile yağmaladıktan sonra bütün ordumu alarak onursuz düşmanı idam etmeye gittim. Tabi ben düşmanın kalbini sökmeye giderken, Başkentimizden çıkan gönüllü köylüler düşman Daimyo'sunun sefil yaşamına son verdiler.
Düşman ordusu bir kez daha yolumuzu kesti. Hava soğuk ve birliklerim zaiyat veriyor. Benim yapabileceklerim ise geri çekilmek ya da sonuna kadar saldırmak. Osumi'de köylülerden ikinci bir ordu daha toparlarken ben ikinci seçeneği seçiyorum.
Düşman ordusunu bir kez daha yok ettik ve neredeyse boş olan inlerine iyice yaklaştım.
Savaş bittikten sonra topraklarıma yatırımlar yapıp küçük çaplı bir donanma kurdum. Yeni gemilerle ise de boş ticaret rotaları aramaya koyuldum. Tabi bu barış döneminde oğullarımdan biri yetişkinliğe adım bastı. İki ticaret rotası ele geçirdim ve donanma kurma faaliyetlerime devam ettim. Vasiyetim kutsal Japonya'nın toprakları Hrisityan kafirlerin elinden kurtarırken, korsanlara karşı düzgün bir donanma kurduktan sonra iki rotayı da dolduracak kadar ticaret gemisi kurulmasını.
Vasiyetim kutsal Japonya'nın toprakları Hrisityan kafirlerin elinden kurtarırken, korsanlara karşı düzgün bir donanma kurduktan sonra iki rotayı da dolduracak kadar ticaret gemisi kurulmasını.
Kayıt @Gurt