Hangi Kitabı Okuyorsun?
https://forum.strategyturk.com/konu-kita...ell--12761

@SchrödingersCat

Yeni bitirdiysen yorumunu alabiliriz.
[+] 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
"Zor Bir Ailede Büyümek - Geçmişi Onarmanın ve Hayatını Geri Kazanmanın Yolları (Toxic Parents - Overcoming Their Hurtful Legacy and Reclaiming Your Life)". Amerikan bir psikoterapist olan Susan Forward, aileleri yüzünden zarar görmüş ve bunun acılarını yetişkin hayatlarında bile çekmeye devam eden hastalarının hikayelerini derlemiş ve bu hikayeler üzerinden "toksik ebeveyn" diye adlandırdığı insan tiplemelerinin tanımını yapmış bu kitapta. Yazar, kitabın ilk kısmında toksik ebeveynleri çeşitli ana başlıklar altında, hastalarının hikayelerini örnek olarak kullanarak inceliyor: Tanrısal Anne-Babalar, Yetersiz Anne-Babalar, Kontrolcüler, Alkolikler, Duygusal Tacizciler, Fiziksel Tacizciler ve Cinsel Tacizciler. İkinci kısımda ise bu tip ebeveynler yüzünden gerek özgüven ve özsaygı eksikliğinden muzdarip, gerekse ilişkilerinde sıkıntılar yaşayan kişilere bu problemlerini aşmaları için yardımcı olmaya çalışıyor.
Ara
Cevapla
"Kendine Saygı - Başkalarıyla Daha İyi Geçinmek İçin Kendini Sevmek". Fransız psikiyatrlar François Lelord ve Christophe André, adeta ders kitabı kabul edilebilecek bu kitaplarında bir yandan Türkçe "özsaygı", İngilizce ise "self-esteem" olarak bilinen kavramın anlatımını yaparlarken bir yandan da kendine saygısı düşük insanlara bu problemlerine derman olabilecek çeşitli öğütler veriyorlar. Kitap, içerisinde bulunan testler yardımı ile okuyucunun kendine saygı düzeyini tespit etmesine de yardımcı oluyor. Kişisel gelişim kitapları sektörünün ağzına kadar rezil rüsva kitaplar tarafından istila edilmesinden rahatsızlık duyan kimselerin tüketmek isteyecekleri, kişiyi gerçek anlamda "kişisel geliştiren" bir eser.
Ara
Cevapla
0000000587748-1.jpg
Dün Jack London "Deniz Kurdu" nu bitirdim.
Avrupalı nüfuzlu, zengin, naif bir entelektüelin, deniz yolculuğu sırasında korsanların gemisine düşmesi ile hayatında hiç karşılaşmadığı psikolojik ve fizyolojik zorlukla olan imtihanını ve bu zorluklar karşısında karakterinin tepkilerini anlatıyor. Aynı zamanda kitaba ismini veren geminin kaptanı Wolf Larsen adlı zorba, güçlü kişiliğin kitaplardan öğrendiği ahlak ve etiği gerçek hayatla nasıl bağdaştırdığını anlatıyor.

Kitap çok net bir konuyu işliyor aslında. Bir yanda anlatılan ahlakın, genel kabul görmüş doğruların gerçek hayatta uygulanamayacağını savunan kişi, bir yanda da bunların karaktere bağlı olması ile her türlü zorlu şartlarda dahi bunlara bağlı kalınabileceğinin ispatını yapan bir kişiyi işliyor.

Hem macera hem felsefi bir kitap sayılabilir.

otuken-deli-kurt.jpg
Şu an ise Hüseyin Nihal Atsız'ın "Deli Kurt" isimli aşk-macera kitabına başladım. Çok akıcı bir kitap, uzun zamandır böylesini okumamıştım, sizi içine alıp sürüklüyor resmen.

Deli Kurt'u bitirmedim ama şimdiden size ikisini de tavsiye ediyorum :)
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Karamazov Kardeşleri okuyorum. Hocalarım ve arkadaşlarımın öve öve bitiremediği roman inanılmaz ağır ve sıkıcı ilerliyor. Okuyan arkadaşlar varsa roman hep bu şekilde durağan mı ilerliyor yoksa bir kopma noktası filan var mı? 89. sayfadayım. Arkadaşlarım oku oku çok iyi çok mükemmel diyecekleri için onlara sormadım.
Ara
Cevapla
GZgrvy.jpg

Bu kitap Esir Şehir üçlemesinin ilk kitabı ve Kemal Tahir'in eşsiz anlatımıyla Milli Mücadele dönemindeki İstanbul'u ve oradaki insanların duygu ve düşüncelerini anlatıyor. Genellikle milli mücadele dönemindeki Anadolu'yu anlatan kitapların aksine, imparatorluğun başkentini temeline alması size yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Uzun monologlar olmasına rağmen kitap gayet akıcı ilerliyor ve sizde dönemin heyecanına ortak oluyorsunuz.
Ara
Cevapla
Geçen gün Thomes More'un Ütopyasını bitirdim. Şimdi de Sabahattin Ali'nin Kuyucaklı Yusuf'unu okuyorum.
Ara
Cevapla
Puslu Kıtalar Atlası'nı beğendiğimden İhsan Oktay Anar okumaya başladım. Şuan Suskunlar'ı okuyorum.
Vir sapit qui pauca loquitur
Ara
Cevapla
Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin "Taht Oyunları" kitabı müthiş sürükleyiciliğiyle bana bir günde 400 sayfa okutturduktan sonra, serinin devam kitabı olan "Kralların Çarpışması"na geçtim.
IbnE9P2.gif
Ara
Cevapla
Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar
Denemeyi bilene imkansız yoktur.

- III.Alexandros (Büyük İskender)
[+] 2 üye Reoberg nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
(24-10-2019, 14:43)ikibölüüç : Karamazov Kardeşleri okuyorum. Hocalarım ve arkadaşlarımın öve öve bitiremediği roman inanılmaz ağır ve sıkıcı ilerliyor. Okuyan arkadaşlar varsa roman hep bu şekilde durağan mı ilerliyor yoksa bir kopma noktası filan var mı? 89. sayfadayım. Arkadaşlarım oku oku çok iyi çok mükemmel diyecekleri için onlara sormadım.

Çok güzel kitaptır, akabinde 'Budala' eserine başlamanızı tavsiye ederim. Genel olarak çehov türü durağan ilerleyen bir yapıya sahiptir.
Ara
Cevapla
Jared Diamond'dan "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabına başlamıştım. Arada Witcher'ın ilk kitabı Son Dilek'i okudum. Şimdi Tüfek, Mikrop ve Çelik'e devam ediyorum. Kitap Avrasya hegemonyasının fikri, ahlaki veya doğuştan genetik üstünlüğe sahip olduğu iddiasını reddederken, Avrasya medeniyetlerinin (Kuzey Afrika da dahil) nasıl hayatta kaldıklarını ve diğerlerini nasıl ele geçirdiklerini açıklamaya çalışıyor. Tavsiye ederim.
76561198034761601.png
Ara
Cevapla
image0.jpg
Ahmedî’nin İskendername adlı mesnevisini okuyorum. Eser kimilerince Zülkarneyn olarak atfedilen Makedonya’lı Büyük İskenderin  serüvenini anlatıyor. Ayrıca edebiyatımızdaki ilk İskendername’yi, Türkçe Osmanlı tarihi’ni ve Mevlit’i(Ahmedî Mevlit’i Süleyman Çelebi’den 5 yıl önce yayımlıyor) içeriyor.Ahmedî’nin İskendernamesi model olarak kendisine Nizamî ve Firdevsî’nin İskendername’sini esas almıştır. Ahmedî bu versiyonlara Gülşah anlatısı, Dünya ve Osmanlı tarihi ve Mevlid bölümlerini ekleyerek daha bütünlüklü bir metin ortaya çıkarmıştır. Bunların haricinde eserin günümüz türkçesine uyarlanırken kafiyesi biraz bozulmuş ancak kendini okutuyor. Bu tür eserlere ilgi duyuyorsanız tavsiye ederim.
[+] 1 üye Yukare nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Kont Galeazzo Ciano- Savaş Günlükleri (1939-1943)
pz5_4_1_by_schrodyus-d6kbn1b.gif
Ara
Cevapla
Tam karantina günlerine uygun: Körlük-Jose Saramago...
Ara
Cevapla
Bozkurtlar-Hüseyin Nihal Atsız
[+] 2 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
(18-05-2020, 02:14)elefsar : Bozkurtlar-Hüseyin Nihal Atsız

Sürükleyici bir hikayeye sahip. 5-6 sene önce okumuştum. 

[+] 2 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
(18-05-2020, 02:14)elefsar : Bozkurtlar-Hüseyin Nihal Atsız

Acayip sürükleyici bir kitaptı. "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor"u iki günde baştan sona bitirmiştim. Yakın zamanda tekrar okumayı düşünüyorum.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Bu dönem açılan fantastik edebiyat dersimiz için aynı anda birden çok kitabı okumaya çalışıyorum. Grimm Masalları (günde 1-2 masal), Alice Harikalar Diyarında ve Fantastes okuyorum.
Ara
Cevapla
1984-George Orwell
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.