İleti Sayısı: 345
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
4
17-07-2015, 10:27
(Son Düzenleme: 24-08-2015, 21:39, Düzenleyen: Reoberg.)
Bildiğiniz gibi Hannibal Barca gelmiş geçmiş en iyi liderlerden biri Roma'yı çok büyük yenilgilere uğratmış bir lider.
Denemeyi bilene imkansız yoktur.
- III.Alexandros (Büyük İskender)
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
Kartaca da Galya da Roma da hoşlandığım şeyler. Beğendim, çok güzel.
•
Imperium:
52
O zamanlar bence tek barbarlar vardı. Onlar da Cermenikler.
•
Imperium:
4
Hmm Asyalılarda barbar sayılıyordu. Ama barbarlıkları kültüre dayananlar farklı biz gelişmişiz diyerek barbarlık yapıp diğer ülkeleri egemenliğine alan Roma farklıydı.
•
Imperium:
52
19-07-2015, 19:59
(Son Düzenleme: 19-07-2015, 20:27, Düzenleyen: GaulTurk.)
Kimin tarafından sayıldığına bakacaksın ;) Günümüz Batılı kafasından bahsediyorsan evet, günümüzde Batılı değilsen barbarsın. Roma zamanından bahsediyorsan, o zamanlarda da Romalı değilsen barbardın :)
"biz gelişmişiz diyerek barbarlık yapıp diğer ülkeleri egemenliğine alan sömürgeci Batı farklıydı."
Yine dediğim gibi Roma zamanı asıl barbar kimdi dersen objektif bir şekilde Ren nehrinin Kuzeydoğusu'nda yaşayan Cermeniklerdi derim.
•
Imperium:
4
Roma barbar gördü herkesi dediğin gibi ama Alexanderos u ele alalım adam Helen Kültürünü kurdu Batı ile Doğu'yu birleştirdi Roma geldi yok etti Helen Kültürü'nü Alexanderos İmparatorluğu devam etseydi şuan belkide doğululara o kadar kötü bakılmayacaktı. Alexanderos'un hakkındada yazı yazdım okuyabilirsin. Senin görüşünede katılıyorum ama Batı zıtlığının nedenleri farklı sen Avrupa'da ki Barbar kavimlerden söz ediyorsun Cermenleri ele alıyorsun onlarda barbardı ama işte güçlü olan herkesi eziyor barbar olmayanlarada barbar dendi Helen İmparatorluğu olan Alexandros İmparatorluğu ise kültür birliğine yöneldi.
•