İleti Sayısı: 12,325
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
07-05-2021, 16:00
(Son Düzenleme: 07-05-2021, 16:06, Düzenleyen: PCOyun.)
Ay Işığının Altında
Bu seri My Little Pony evreninin, Hearts of Iron IV'e uyarlaması olan Equestria at War modu ile oynanacaktır. Hikayeyi anlamak için evrene hakim olmak gerekli değildir.
İleti Sayısı: 12,325
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Equestria; neşe, dostluk ve birlikteliğin diyarı. Herkes bir diğerine yardım ediyor, paylaşıyor, sevgi gösteriyor, dostluk kuruyor. En azından Nightmare Moon, Ay'a sürgün edileli geçen bir sene boyunca herkes buna inandı fakat tüm halkın artık gerçeği öğrenme zamanı, Celestia'nın görmezden geldiği dördüncü kabileyi kabul etme zamanı geldi.
Equestria'nın en eski geleneklerinden biri Dostluk Oyunları. Ponyler, griffonlar ve diğer pek çok halk bu spor etkinliklerinde yeteneklerini gösteriyor ve dostluklarını kanıtlamalarını sağlıyor.
Mutlu Yıllar!
Dünya değişiyor ve neler olduğunu takip etmek için raporlara ihtiyacımız var.
Dostluk Oyunları bu sene Kristal Şehir'de düzenlendi.
Raporlar sonunda Celestia'ya ulaştı. Raporlar tahmin edileceği üzere hoş şeyler göstermiyordu. Equestria herhangi bir sınırından, herhangi bir düşman tarafından saldırıya uğrasa aylar içerisinde yerle bir olabilirdi. Artık uyanma vakti geldi.
Her şeyden önce Celestia'nın Yetenekli Unicornlar Okulu'nu yeniden finanse etmeli ve geliştirmeliyiz.
Yeterli finansman sağlandıktan sonra okul genişletildi ve Equestria'daki en iyi eğitim merkezi olarak yerini tekrar aldı.
Artık daha fazla beklemeyeceğim. Celestia ile yapılması gerekenleri konuşacağım. Ya benimle birlikte bu yola koyulur ya da tek başıma gerekenleri yaparım.
Aptal. Onları yüz üstü bıraktım! Onları yüz üstü bıraktın! Bin yıldır onları görmezden gelmek dışında ne yaptın? Buraya izin almak için değil, kararımı belirtmek için geldim. Sen olsan da olmasan da bunu düzelteceğim!
Celestia istediğini yapsın, kendi okulumun gelişmesine yardım edeceğim ve Equestria'nın en iyisi olması için tüm gücümü kullanacağım.
Konuşmanın vakti gelmişti. Salon her yerden gelen gazeteciler, soylular ve meraklı vatandaşlar ile dolup taşıyordu. Kafasında her şey daha basitti. Karnında kelebekler dans ediyordu, dizlerinin bağı çözülmüştü. Yarasaponyleri aklına getirdi, onun yardımına ihtiyaçları vardı. Derin bir nefes alıp sahneye çıktı ve konuşmasına başladı. Gergin ve aksak bir konuşma olsa da asla durmadı. Planladığı reformlardan, kanunlardan, eğitim yöntemlerinden, yatırımlardan, idari değişikliklerden bahsetti. Twilight'dan öğrendiği gibi en önemli şeye sona sakladı: "Tüm bu yeniliklerin nihayetinde Thestralları Equestria'nın dördüncü kabilesi olarak kabul edeceğiz!"
Luna nefes verdikten sonra, "Herhangi bir sorunuz?"
Herkes bağırıyor, sorular sormaya çalışıyor ve öfke kusuyordu.
Luna gerginlikten bayılacak gibiydi, sahneden biraz geri çekildikten sonra "SESSİZLİK!" diye bağırdı. "Bazı soruları alacağım, lütfen toynaklarınızı kaldırın, evet sen."
Luna asla bitmeyen bir soru yağmuruna tutulmuştu ve hiçbirine cevap veremiyordu. En sonunda "Lütfen dinleyin! Tabii ki herkesin fikrine değer veriyorum, sizi zorlamayacağım. Biz... Eeee... Referandum yapacağız! Evet, thestrallar dördüncü kabile olsun mu diye bir referandum... Teşekkürler, başka soru almayacağım." deyip salondan kaçtı.
Luna ağlıyordu. Bir referandum mu? Ne düşünüyordum ki? Ya kaybedersem? İstediği gibi kanun geçirebilirdim fakat referandum yapacağımı söyledikten sonra olmaz. Yarasaponylere umut vermek istemiştim fakat tek yaptığım umutlarını ellerinden almak oldu.
Zayıfım... Güce ihtiyacım var... Hayır! O eski Luna.
Derin bir nefes alıp ayağa kalktı. Ponylerinin desteğine ihtiyacı vardı. Birlikte çalışarak ve dostlukla her şey başarılabilirdi.
Canterlot bürokrasisi harekete geçti. Birkaç gün içerisinde yarasapony destekçisi ponylerden oluşan bir grup kuruldu ve Luna ile birlikte çalışmaya başladılar.
Okulun yapımı tamamlandı. Yakın zamanda ziyaret edeceğim.
Okullar sadece en iyiler için olmamalı. Herkesin okuma hakkını karşılamalıyız.
Ne kadar istemesem de Gala'ya katıldım.
Tuhaf bir Rüya.
Misty Night gördüğü rüyanın ardından harekete geçti. Luna'nın emirlerini uyguladıktan sonra kendi kendine fısıldadı: "Sonunda amacımı buldum."
Manehattan Şehir Salonunda toplanan halka dolu bir konuşma yaptım ve konuşmamı "Equestria'ya gerçek dostluğun ne olduğunu gösterelim!" diyerek bitirdim.
Bilgi güçtür minik ponylerim.
Bu sırada dağlarda saklanarak yaşayan yarasaponyler kendi aralarında bir şeye karar vermelilerdi. Saklanarak yaşamaya devam mı edeceklerdi yoksa Luna'ya mı katılacaklardı?
Saklanmayı bırakmanın vakti geldi. Artık işler farklı olacak
Silver Spear ve adamları dağlarda kayıp silahları arıyordu bu sırada Nightmare Moon'a tapan ponyler olduğu duyumunu aldı.
Whinnyapolis'e mi saldıracaklar? Siz onları durdurun, ben Celestia'yı uyarırım.
Her şey tıkırındaydı. Anketler iyi gözükse de biraz gergindim. Konuşmaya devam ettim. Gözlerimden yaşlar dökülüyor ve tüm Equestria halkına söz veriyordum. Tüm öfkem diniyordu ki.
Kaos. Çığlıklar.
Luna'ya yardım etmeye çalışan birkaç cesur pony dışında herkes kaçışıyordu. Tüm bu kargaşanın ortasında Luna ayağa kalktı, yaralıydı fakat hayattaydı. Önündeki sırada birlikte çalıştığı ponyler vardı. Yanıklar, Çığlıklar, Korku. Luna'nın nefesi kesildi, hemen önünde, genç beyaz bir at. Umutlu gözleri artık cansız ve hareketsizdi.
Karanlık bir öfke içini doldurdu, ayın nazik soluk ışığı kan kırmızı bir renge büründü. Dünya durdu. Çığlıkların yerini sessizlik aldı. Pegasuslar ve yarasaponyler havada asılı kaldı.
Tüm halk oldukları yerde her şeyin ortasındaki koyu mavi ata bakıyordu. Bu kanlı ay rüyalarının değil, kabuslarının habercisiydi.
Luna havalandı ve tanıdık bir öfke içini doldurdu.
Hoş geldin karanlık, eski dostum.
Gecenin hükmü daim olacak.
Flowing Current, Luna ayrıldıktan hemen sonra çalıştığı santrale koşup içeri girdi. Tek isteği gecenin en azından bugünlük hüküm sürmesiydi.
Misty Night yatakta radyo dinliyordu. Luna gerçekleri konuşuyordu fakat ponyler anlamıyordu, anlayamıyordu sonra birden radyonun sesi kesildi. Misty Night ayağa fırladı ve yatağının altından tüfeğini aldı. Rüyalarında gördüğü an, beklediği an gelmişti.
Thestrallar aralarında toplandı. Şehir karanlığa büründükten sonra hepsi bir ağızdan bağırdı, "Prenses Luna için! Onu tekrar hayal kırıklığına uğratmayacağız!".
Ülke kaos içerisinde. Manehattan'dan yayılan haberlere göre yarasapony düşmanı bir grup Prenses Luna'nın hayatına kastetmeye çalışmış. "Luna" ise Celestina'nın delirdiğini ve yönetimi ele alması gerektiğini söylemiş. Artık İç Savaş kaçınılmaz.
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Craetus
İleti Sayısı: 3,193
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
20
Umarım iç savaşı Luna kazanır, Celestia'da yönetecek liderlik vasfı yok.
•
İleti Sayısı: 70
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
•
İleti Sayısı: 1,695
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
2
ÇOK YAŞA(!) İMPARATORİÇE!
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır