*İster istemez verdiğim uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım iyi okumalar :)
39 sonu 41 ortası dönemi Sovyetler'in olası Alman saldırısına yönelik planlama ve analizleriyle geçti. Avrupayı paletlerinin üstünde fetheden Almanya'ya karşı kızıl ordu halen gerekli zırhlı edinimine başlayamamıştı. Elimizde ki bol miktar piyade ve avcı uçağıyla nasıl bir savunma kuracağız hep birlikte görelim bakalım.
Napolyon salt et duvarı savunmama karşı tabi ki de genel bir taarruz gerçekleştirmeyecek. Savunmamda ufak delikler açmaya yönelik micro tank hareketlerine yönelecek işte tamda ihtiyacımız olan bu; büyük dikkat isteyen karasal micro saldırılar yaparken hava kuvvetlerini kontrol etmeyi unutması. Savaşın başlangıcında avcı uçaklarım hem nitelik hem de nicelik bakımından üstün olacaklar. Bu avantajı henüz açılışta tamamen cepheye yığılacak Luftwafe'ye sağlam bir darbe vurmak için kullanmayı planlamaktayım. Hava cephesinin merkezi sayılabilecek Doğu Polonya hava sahasında tam bir radar gözetimine ihtiyacım var. 3 seviyeye getireceğim 2 radar fazlasıyla yeterli olacak gibi durmakta.
1940 başlangıcı itibari ile Lagg-3 A üretmeye başladım sağa sola hibe ettiğim uçaklar sağ olsun I-16 A gibi Lagg-3 de güzelcene varyante edildi. Yıl sonuna kadar 1500 kadar Lagg-3 üretip savaşa 800 küsür Yag-3 yetiştirmek istiyorum. Eğer hedeflerime ulaşabilirsem savaşa 7000 civarı her biri kendi seviyesinde rakibinden üstün avcıyla girmiş olacağım.
İşte rakibimiz tam olarak bu makine 9.9 km/h hoş %96 Rel daha da hoş ben en olmadı tankları arazi şartlarıyla öldürürüz derken napoli hoş bir sürpriz yapıverdi. Sağ olsun var olsun ne diyeyim.
Adm neden tank üretmiyorsun sorusunun oluşmaya başlayabileceğini öngörerek bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Olayın özeti napolyon tank treatyi hemen verdi + Adm HARM1 araştırmayı unuttuğu için savaşa yetişecek KV-1 ler yalan oldu. Lessons of war kullanarak Kv-2 rushlamayı planlıyorum ama çok geç olmaz umarım. Geçici çözüm olarak da cas kullanmaya karar verdim hava üstünlüğü sağlayabilirsem az miktarda casla bile zırhlılarına kayda değer kayıplar verdirebilirim. Umarım.. Radar 3 e doğru koşarken bir kare.
Ordumuzun omurgasını oluşturacak Inf Main kod adlı tümenlerin ilk grubu savaşa hazır. Eğitimleri beklediğimden çok daha ucuza geldi. 2.5 milyon asker doğu Polonya'ya konuşlandırılmak üzere.
25 Aralık 1950 İspanya rezaleti nedir? Napolyon anlatsın artık, ben sadece utanıyorum.
Savaş davulları giderek şiddetlenirken hava kuvvetlerini yeniden organize ediyoruz.
Savaş öncesi depo ve üretim durumu.
Almanya son 16 ayda 2 milyon insanı silah altına alarak Mp rezervini sıfırlamış. Endüstriyel olarak oldukça önümde olmasına rağmen hava kuvvetlerinde kayda değer bir fark açamamış Krigsmarine'in başı belada galiba görünüşe göre ticaret konvoylarını bile koruyamıyor. Savaşın kaderi havada çizilecek umarım ordumu koca bir hüsrana sürüklemem.
Savaşa günler kala Batı cephesine derinlemesine inşa edilen savunma hatları.
Mayıs sonu ordumuzun genel durumu. Batı Cephesinde 7 si rezerv olmak üzere toplam 151 Inf Main, 17 süvari , 24 Anti-Tank takımı tümeni konuşlanmış durumda bunlara ek olarak 7 tümenlik arasında 36 İspanya gazilerininde bulunduğu zırhlı ordusu Leningrad garnizonunda görev yapmakta. 5 milyon mevcuda ulaşan ordumuzun kayda değer bir kısmı batı cephesine yığılmış durumda.
Batu cephesinin popüler 2 tümen biçimi. Inf Main kod adlı tümen salt hatta tutunma üzerine kurulu ve yüksek savunmasına rağmen oldukça ucuz tutulmaya çalışılmış bir tümen. 30 puanlık AA napolyon'un hava desteğine kayda değer bir karşılık verecektir.
Anti-Tank Reg. ise sınırda tank gördüğüm yerlere fırlatacağım tümen biçimi. Alman panzerlerini savaşın açılışınca delebileceğine pek inanmasam da yeterli hava desteği ile delebilitesi var.
Bu iki tümen dışında 10cav+ SupAT tipi 17 süvari tümenimiz + Garnizon olarak da top secret NKVD tümenlerimiz var.
Bu da mücadele edeceğimiz canavar 6 MARM 1 MTD 4 MSPA 5MOT 1LTD(Sanırım onu pek çıkaramadım) 1MEC. 12 zırhlı 6 motorize :) İşte bunu sevdim caslere bol bol onur bahşedecekler. Üstelik AA'da yok. Hava üstünlüğünü ele geçirdiğimiz her yerde lanet Alman panzerlerine buzlu toprağın üstünde cehennemi yaşatmalıyız.
Biraz da hava filomuzun göz bebeği Yak-3 A'yı potansiyal rakipleri ile karşılaştıralım.
8 Temmuz 41'de napolyon'un en iyi uçağı FW 190 B olarak gözüküyor bu uçağın özellikleri;
FW 190 B: 1K range/12 AD/37.8 AA/68.2 Agi/728 Spd/%88 Rlb
LaGG-3 A: 1K range/12 AD/27 AA/ 105.2 Agi/780 Spd/%80 Rlb
Yak-3 A: 1320 range/14 AD/32 AA/ 129.6 Agi / 864 Spd / %104
Şimdi gelelim işin analiz boyutuna hava savaşında fazladan her hız %0.25, fazladan her çeviklik ise %1 AA&AD bonusu veriyor. Bunlara ek olarak fazladan hız sahibi olan taraf %25 şansla ilk vuruşu yapıyor, fazladan çeviklik sahibi olan ise %20 defans kazanıyor.
Esas nokta ise rakip eskortlardan fazla hız ve çeviklik sahibi olmak %95'e varan bypass şansı tanıyor nedir bu bypass şansı derseniz intercept görevine çıkan avcıların rakip avcılarını es geçerek direkt bombacılara saldırması. Blitzkrieg iki kollu (bombardıman+zırhlı) bir canavar o kollardan birini üstün avcılarla kesip rakibimin dengesini bozmak istiyorum.
Yak-3 lerim rakibimin gözde eskortlarından 60 puan daha fazla çevikliğe 136 puan daha fazla hıza sahip bu durumda %73.6 lık bir bonus kazanacak ve 24.3+(%20 çeviklik ek bonusu)=28.8 AD 55.5 AA ya kavuşacaklar. Asıl hedef olan CASlere karşı bu bonus çok daha fazla olacak. 2v1 senaryolarında bile iyi bir K/D yakalayabileceklerine inanıyorum.
Hava üstünlüğünde görev alacak LaGG-3 ler ise karşılaştırma sonucu (+37 agi +52 spd = %50 bonus) 18(21.6) AD 40.5 AA ile savaşacak.
Çoğunluğu oluşturan I-16 A ise rakibinden daha çevik olmasına rağmen peşinde nal toplamakta onu hesaplama ihtiyacı hissetmedim.
800 Yak-3 Doğu Polonya hava sahasına intercept görevine koyuldu. Onlardan tek beklentim gök yüzünden metal yağdırmaları. Geniş avcı filomuza rağmen cas miktarımız 300 civarında kalmakta caydırıcı bir ekipman hasarı vermekte zorlanabilirler.
Asıl savaş eylülde başlamıştı savunma düzeninin fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için alternatif bir evrenden savunma planımı tekrar fotoğrafladım. Cephe genel olarak 3 hatta bölünmüş durumda ilk hat delindiğinde ilk hattaki tüm birlikler üçüncü hatta kadar geri çekilecek. İkinci hat geri çekilenlere yeterli zamanı tanıdıktan sonra daha geri bir hatta geri çekilip toparlanacak ve öndeki birleşik hat için dördüncü hattı oluşturacak. Ta ki düşman 3 kutsal şehrimin önlerine gelene kadar işte tam o an da kızıl ordu yürüyüşüne başlayacak elimdeki son adama son tüfeğe kadar ileri ileri ileri hurrraaa!!!
*
Bir sonraki bölümde görüşmek üzere, savaşta görüşmek üzere.