İleti Sayısı: 311
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
15-08-2019, 23:39
(Son Düzenleme: 16-08-2019, 01:55, Düzenleyen: MustafaPasha.)
Bu oyun serimizde,Fransa ile hayatta kalmaya çalışacağız,Yüzyıl savaşlarını kazanıp roma imparatorluğunu kurmak[/size]
Sürüm: 1.28.3.0
MOD: Armies of the Roman Empire
Zorluk: Normal
Ülke: Fransa
Tarih: 11/11/1444
DemirAdam:Yok(Zor durumlarda Kullanacağım)
(Tasarımı kendim yaptım böyle daha şık durduğu için koydum,Hoşnutsuzluk gelirse kaldırabilirim.)
İlk Bölüm
İlk Hedefimiz,İngiliz Köpeklerinden Gaskonyayı,Normandiyayı geri almak,Alırsak Eski ihtişamlı günlerimize geri dönebiliriz,Londradaki Soysuza büyük bir darbe vurabiliriz
O Sarayında İngiliz Çaylarını içip dursun kralımız fransa topraklarından ingilizleri atmak,zayıflatmak,fransızları zulümden kurtarmak eski zengin günlerine dönmek istiyor
Herşeye Hazırlanmak amacı ile Diplomasi yollarını aradık
Kastilyanın Donanmasına İhtiyacımız Olduğundan Onlarla Dost Olduk,Kastilya İngiliz Krallığını sevmiyor güvenmiyor,istilacı ve hileci bir millet.
Önceki Kralımızla Yapılan Provence İttifakı Bozuldu,Zira Papalığın orada hedefleri vardır,Şimdilik çıkarmızda İngilizleri yenip,Afrikaya el atmak.
Afrikanın Zengin madenleri,Büyük bir nufüsları var ama orda Memlük devleti var,Osmanlı ile iyi geçinen fransa mutalaka değerlendiricektir.
Papa Hazretleri ile dost olduk,Zira kendimize gıcık kaptırırsak,taleplerini yapmazsak hristiyan dünyası bize çok sert darbe vurabilir en az 200 yıl geriliyebiliriz...
Onlara Savaşmayı Öğretme Zamanı,Askerler Bol bol ganimet ve kan için sabırsızlanıyorlar.
Kralımız Askerlere moral olmak için savaşa katılacak
Saraydaki İngiliz ajanları engellemeye çalıştıysada,her türlü darbe planlarını bozmak için oğlunu varis olarak bırakıp gitti.
İngilizler Zamanında hile ile aldıkları toprakları kaybedicek orası bizim hakkımız,
Gerçek Bir Savaş Görme Zamanları Geldi
İngilizlerin Hiç şansı yok krala büyük bir darbe vurduk,Kralımızın Zeki diplomasisi sayesinde
İngiliz Orduları tirtir titriyor.
Kralımızın Yatağında ölmek istemediğini askerleriyle beraber fransayı ingilizlerden kurtarmak kahraman olmak istiyor
Kralımız kalın sesiyle askerlerine bağırark:Bu Hileci ingilizleri buradan atacağız,Bu topraklarda siz cehennem savaşçıları ve ben kralınız tek bir ingiliz bırakmayacağız,ölüm kusun,ganimatlerleri toplayın ama İngilizlere ölüm diyerek uzattı,Cehennem Savaşçıları ve Şovalyeler:İngilizlere ölüm,İngilizlere Ölüm,İngilizlere Ölüm diye bağırdı Kral:Gireceğimiz Topraklarda esir almak yok kesin,asın, dedi,her yer kan yuvası olacak .
İleti Sayısı: 3,663
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
16-08-2019, 00:44
(Son Düzenleme: 16-08-2019, 00:46, Düzenleyen: Onur34.)
Eğer uygun görürseniz, size mütenasip bir tavsiyede bulunmak isterim.
Çok geç olmadıysa Bohem Devleti ile ilişkinizi münasip bir seviyeye getirip evlilik teklif edebilirsiniz. Talihiniz yaver gider de başa Valois Hanesinden bir zat geçer ise hemen tahtta hak iddia edip harbe girebilirsiniz. Onca müttefikiniz ile zaten İngiltere savaşında bir şey yapmanız lüzum olmayacak. Avusturya da Bohem Devleti'nin hasımı olduğu için yanında durmayacağından tek başınıza savaşı kolayca kazanabilirsiniz. Tabi bunların hepsi başa bir Valois geçerse olacak şeyler. Bu arada eline sağlık. Mümkün oldukça resimli hikayenizi takip edeceğim.
•
Imperium:
0
16-08-2019, 01:47
(Son Düzenleme: 16-08-2019, 01:57, Düzenleyen: MustafaPasha.)
(16-08-2019, 00:44)Onur34 : Eğer uygun görürseniz, size mütenasip bir tavsiyede bulunmak isterim.
Çok geç olmadıysa Bohem Devleti ile ilişkinizi münasip bir seviyeye getirip evlilik teklif edebilirsiniz. Talihiniz yaver gider de başa Valois Hanesinden bir zat geçer ise hemen tahtta hak iddia edip harbe girebilirsiniz. Onca müttefikiniz ile zaten İngiltere savaşında bir şey yapmanız lüzum olmayacak. Avusturya da Bohem Devleti'nin hasımı olduğu için yanında durmayacağından tek başınıza savaşı kolayca kazanabilirsiniz. Tabi bunların hepsi başa bir Valois geçerse olacak şeyler. Bu arada eline sağlık. Mümkün oldukça resimli hikayenizi takip edeceğim.
Teşekkür Ederim 3.Bölümde yapacağım.İlgiliniz ve alakanız için ayrıca için teşekkür ederim çok memnun kaldım.
İkinci Bölüm
Kralımız Eski Fransa topraklarını alıcağına söz vermişti,İngiliz Köpeklerinden Stratejik bir öneme sahip olan maineyi istemişti,İngilizler Redetmişti,Fransa Büyük bir ultimatom gönderdi ya topraklarımızı ver ya savaşçılarımla gelip sarayını başına yıkarım demişti rededilmişti.
Bu Savaş demekti !!Kral Zırhını giyip kılıcını alıp atına binip saraydan ayrılmıştı.
İngiliz Kralı Sarayından Çıkamadı,Daha henüz varisi yoktu onun için karşımıza çıkma cesareti bulamadı.
Tüm ingilizleri Askerleri Korkudan Kaleye girdi,Kralımız büyük bir ordu,güçlü savaşçılarla geliyordu,
Kaledeki İngiliz Askerleriyle Dalga geçen Kral Korkaklar ingiliz savaşçıları bu meydana çıkamıyorlar işte diyerek
Askerlere büyük bir moral vermişti ve ingiliz kralına kısır kral diye lakap takmıştı ingiliz kralının çocuğu olmuyordu.
Kralımız kalalerin düşmesini sabırsızlıkla bekliyor,Çadırında bardağından kafatası suyu içiyordu yanındaki güzel ingiliz bayan
Altınlarını sayıyordu.Kralımıza Eşlik ediyordu,Kralımız onu uzun süredir tanıyor nerdeyse gençliğinden beri onun aklına,güzelliğine hayrandı.
Saray Tarafından Dedikodular yayılsada,Hiç bir zaman güvenini yitirmedi.
Nihayet Tüm Kaleler düştü,Normandiya geri alındı,İngiliz Soysuzları büyük bir darbe,gerileme yoluna girdi,
Kahraman Kralımız Yaşlanmıştı,Ölümü Yakındı Oğlu kadınlarla arası iyi olmayan savaşı pek sevmeyen bir insandı
Kendisi pek çok kez çocuk yapmayı denesede olmamıştı,
Ama kralımız ne kadar ingilizlere gıcık olsada aşık olduğu kadın bir ingiliz idi kralımızdan genç güzel yetenekli bir bayandı
Çok etkilenmişti kralımız,Kralımıza sadıktı,ve kralımız bir erkek çocuk vermişti.
Fransa Donanması Kaçan Askerlerce yakılan,Yeni güçlü bir donanma ve reformlarla donanma kuruluyordu,İngiliz bayan ingiltere yetişmiş eski kralın soyundan geliyordu
Donanmalara çok ilgili ve kralımıza ingiliz donanmaların resmini çizip bizzat gösteri kralımız emri ile marangözlere projeyi gösterdi,odunlar,barutlar herşey hazırlandı
Halk Donanma Yapını izliyor,Marangozlar çalışıyorlar,Kralımız kimi zaman dinlenmek amaçlı saraydan çıkıp donanma yapımını izlemeye geliyordu,
Ama çok yetersiz buluyordu,Fransa yeni bir savaştan çıkmış,Donanması ateşe atıldığından Donanmanın önemini anlamaştı,
Donanma olmadan hiç bir planına ulaşamazdı.
Saray yönetimden tepkiler geliyordu.Saraya kulak asmayan kralımız tepkilere cevap veriyor.donanma reformunu savunuyordu
Donanmamıza Dış Devletler Tarafından Müdahale edilceğini biliyor
İhaleylede olsa dışdevletler tarafından donanmamızı yaptırmak demek felaket demektir
Dış devletlere güvenmiyor,İngiliz donanmasını kıskanıyordu
Hızla yeni projelerle gelişiyorlar
Bu Devletin üzerindeki güneşin kararmamasını istiyordu.
Donanma ihtilatı demek,Pahalı bir donanma üretimsizlik demekti
Üretemeyen Devlet yıkım demektir
Kralımız üretimi artırmak için elinden geleni yapacaktı
Ancak Halkımızı refah seviyesine ulaştırmak istiyorsak,Fakir ülkelerden insanlar toplamalıyız
Kendi donanmamızı bile başustalarımız bile bizzat yapıyordu hızlıca yetişsin diye
Balıkçılar,Kıyıda yaşayan insanlar gemi yapımında yardımcı oluyor,Tüm fransa kralımızı seviyordu.
O çok cesaretli,kararlı,gaddar biriydi.
Kralımız Gelişmiş Fransa Krallığında Kurulumunda,Fransanın kötü çağını kapatıp yeni bir çağ başlattı
Hanedana Artık yabancı kadınlar giriyor,Yabancı Askerler komutanları hizmet ediyordu
Herkes gücümüzün Farkındaydı Askerleri Ona Kurt yürekli Charles deniyordu.
Çok İhanete uğradığı için ömrü azalmıştı ama oğluna kimse güvenmiyordu kısır dedikosu yayılıyordu tek güvendiği oğlu ve ordusu idi,Donanması yakıldı,Belkide yakılmasaydı Gaskonyada bizim olacaktı,Ama tekrar bizim olacak,Çünkü halka verilen şovalye yemini,şeref sözü vardı.
Savaşlarda bizi destekleyen,Bize bağlılık yemini eden,Ganimetlerimizden Yararlanmak istiyen bir lider bize katılmak istiyor
Bakalım kralımızın son günlerinde bize nasıl bir destek olacak
Fransa krallığını yayılmacı bir poltika izliyordu ,İngilizler ile meselesi bittikten sonra aragonun şehirlerini yakmak bir tek bile altın bırakmamaktı,Bunu duyan herkes orduya katılıyor
Yeni ve daha çok eğitimli şovalyeler orduda yer ediniyordu.Kralımız çok mutluydu
Fransa Kralı Charles Oğlunu Benden sonraki 3.Roma İmparatorluğu Adayı diyordu
Oğlunu Askerlerin yanına gönderdi,Askerlerin yanında daha çok sertleşliyordu
Doğu Roma çok geniş ve kültürlü bir devletti,Herkes onun soyundan gelmek onun adına hükmet istiyordu
Varisimiz Roma Hakkında şuanki toprakları hakkında bilgiye sahipti
Sarayda Ona göre yetiştirilmiş Romanın gücünün hayranıyla yetiştirilmişti.
Rakiplerimizi Seçtik
Burgonya topraklarında gözümüz var ,Avusturya ve ingiliz topraklarında gözümüz var
Onlarla dost olunmaz Burgonya bize düşman
İskoçyayı İngilizler Soysuzları güçlenmesin diye koruyoruz,
Papalık aforoz yemek için papalıkta ittifakyız
Kendimizi güvene almak için kastilyayla ittifakdayız
Provence ile ittifakı bozduk papa hazretleri o toprak talebini iletti
Papa Provenceyi aforoz etmişti.dinden çıkardı .
İleti Sayısı: 5,867
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
Burgonya dükü hastaymış fazla yaşamaz diyorlar. Varisi de yokmuş. Sahipsiz mi kalacak bunca toprak?
•
Imperium:
0
16-08-2019, 02:47
(Son Düzenleme: 16-08-2019, 02:50, Düzenleyen: MustafaPasha.)
(16-08-2019, 02:31)Voidian : Burgonya dükü hastaymış fazla yaşamaz diyorlar. Varisi de yokmuş. Sahipsiz mi kalacak bunca toprak?
Kralımız Gerekeni yapıcak.
•
İleti Sayısı: 6,640
Imperium:
17
•
Imperium:
0
Üçüncü Bölüm
Kralımız Ölmüş yerine varisi tahta geçmiş,çocuğu bile olmuş kendisine atılan iftiraları yok etmişti.Kendisi yumuşak başlı,Korkusuzdu,İngilizleri fransadan atacaktı,Donanma
fikirleri benimsemiş hazırlıkları yapmıştı.ama ortamızda çıbanbaşı gibi duran,ve güzel limanları ,yüksek ganimetleri olan bir toprak olan bir devletti,bohemya ile evlilik gerçekleştirmeyi planlıyordu.
Bohemya almayanda çok karışık,taht sorunları yaşayan bir devletti
Evlilik gerçekleştirerek gizli emellerimize ulaşabilirdik belki
Bohemya askeri olarak güçlü bir devletti,ve bizi seviyor bazen işime yarıyordu
Bohemya gibi güçlü bir devletle akraba olmak hem soyumuzu yüceltiyor
Hem ülkemizde yaşayan almanlarla iyi anlaşmak için iyi bir fikirdi...
Ama Saramıyıza sürekli müdahale eden ingiliz destekçisi bir devlet vardı
Toy Kralımızn ilk seferi Bretonyaya olacaktı.
Bretonya kralı affını istiyor bize altın teklif ediyor,
Ve ingilizlerden yardım istiyordu,İngilizlere güvenip hala tehditkar tavırlarda bulunuyordu,
Kralımız Mektup yazıp gönderdi:
Sen Fransızlara ihanet eden bir ingiliz uşağısın,onların hile ve oyunlarına kandın,bir zamanlar bize ihanet ettin onlarla akraba oldun,altın gözünü boyamıştı.
Babam zamanında yaptıklarını unutmadım o zamanlar sarayda yaptıklarını yakinen takip ettim.Babam her şeyden bihaberdi,
Tanrı Güneşini fransaya çevirdi,bizim çabamızı gördü,halkımız ve babam yeni güçlü bir devlet çıktı,sen çıban başıydın
İngilizlere sürekli haberler uçuyordun sende fransızdın bize destek olman gerekiyorken ihanet ettin,
Eğer Bretonya topraklarında vali ve ihtişamınla yaşamak istiyorsan,Sarayını bana teslim et,Askerlerin Teslim olsun .
Yoksa eğer hayır dersen meydana çık benim düete gir Askerlerimin önünde zira askerlerim kudurmuş köpekler gibi intikam diye bekliyor.
Bretonya Ret etmişti Tüm ordusunu göndermişti
Fransa hızla yaklaşıyordu,Tüm her yeri kuşatıyordu
Fransızların Cehennem savaşçıları:Kadın çocuk demeden katlediyor
Şovalyeler:Ganimetleri topluyordu
Bretonya Halkı Bir Fransız şair,
İle Af diliyordu Krallarını suçluyordu,
Kral Afetti halkı ama bretonyayı topraklarına katıp gitmişti.
Bir Sonraki Hedefi Burgonyanın üzerine yürümekti
Bretonyadan 14 Gemisi altın gelmişti.
Hazine dolmuştu.
Burgonya Çok güçlü bir devletti,Bizim reformlarımız olmasaydı belki bize saldırıp yenebilirdi
Picardy iddia vardı taleplerimizi iletti,ve hızlıca ceza olsun diye sınırımıza saldırmıştı
Kral Yönetime danıştı,Yönetim reddetti,Burgonya zor ve zengin bir devletti
Ama kral hiçbirinin sözünü dinlemeyip annesinin rızasını aldı torununu emanet edip gitmişti.
Kral hareket etmiş Yetişmese,burgonya papalığı ele geçiyordu,biz kurtardık,Kralımız papa tarafından kutsandı
Burgonya'ya Cezasını verdik şimdilik Picardy ele geçirdik cezası buydu
20 gemi dolusu altın gelmişti.
Kral etraftaki kan kokusundan barut kokusundan rahatsız olarak
içinden:Bunun için miydi,Herşey bu kadar ölü,Dünya malı için miydi,Kan genzimi yakıyor,barut burnumu yakıyor,
İtalya'da Rönesans çıkmış hızlı yayılıyordu
Ülkemiz Sanat alanında aşırı şekilde gelişmişti
Hümanizm Hızla yayılıyordu
Sanat alanında gelişmeler medeniyet seviyesi yükseltiyordu
Medeniyetli ve teknolojik gelişmeleri takip eden ülkeler yıkılamaz,
Ama Her şeyi dış devletlere bağlanmış eski fransa,kolayca ingilizlerin eline geçmişti
Üretim Alanında gelişmeler yaşanırken
Kralımız Bizzat çiftçileri destekliyor
Ve çiftçilere müjde verdi 5 yıl boyunca üretilen tüm meyve ve sebzeleri satın alacaktı
Fransa 5 yıl boyunca altın çağını yaşatacaktı,
Böylelikle üretimi artırmayı planlıyordu.
Askeri gelişmeler devam ediyor,
Danışmanlarımız memnun askerlerimiz denemek için sabırsızlanıyordu
Papalıkla provencenin yıldızı barışmıyordu papalık bize bir mektup yazıp gönderdi
Benimle savaşa katıl anjou vilayeti kuşat al provence geri kalanı benim devletimin olsun
Ve Papalık yanında hediyeler Haçlı kolye göndermişti.
Kralımız Ordusunu Toplayıp Saraydan ayrılmıştı ordusuna
Babam zamanında İngilizler yaptıklarımızı unutmadı şimdi bize dost gibi görüyorlar biz
Eski vilayetlerimizi tekrar istiyoruz onun için kan akacak,ganimetler gelecek,İngilizler kellesi gidecek
Zamanında babamın yapamadığı bozamadığı Portekiz-İngiltere ittifak bozulacak ant içiyorum ki bozacağım
İngiliz Soysuz kral londrada büyük bir ses işitecek,o seste benim ve sizin ayak sesleri ve londradaki çığlık atan insanlar olacak...
.
Imperium:
17
•
Imperium:
0
(16-08-2019, 14:48)Caisu : Üçüncü Bölüm
Kralımız Ölmüş yerine varisi tahta geçmiş,çocuğu bile olmuş kendisine atılan iftiraları yok etmişti.Kendisi yumuşak başlı,Korkusuzdu,İngilizleri fransadan atacaktı,Donanma
fikirleri benimsemiş hazırlıkları yapmıştı.ama ortamızda çıbanbaşı gibi duran,ve güzel limanları ,yüksek ganimetleri olan bir toprak olan bir devletti,bohemya ile evlilik gerçekleştirmeyi planlıyordu.
Bohemya almayanda çok karışık,taht sorunları yaşayan bir devletti
Evlilik gerçekleştirerek gizli emellerimize ulaşabilirdik belki
Bohemya askeri olarak güçlü bir devletti,ve bizi seviyor bazen işime yarıyordu
Bohemya gibi güçlü bir devletle akraba olmak hem soyumuzu yüceltiyor
Hem ülkemizde yaşayan almanlarla iyi anlaşmak için iyi bir fikirdi...
Ama Saramıyıza sürekli müdahale eden ingiliz destekçisi bir devlet vardı
Toy Kralımızn ilk seferi Bretonyaya olacaktı.
Bretonya kralı affını istiyor bize altın teklif ediyor,
Ve ingilizlerden yardım istiyordu,İngilizlere güvenip hala tehditkar tavırlarda bulunuyordu,
Kralımız Mektup yazıp gönderdi:
Sen Fransızlara ihanet eden bir ingiliz uşağısın,onların hile ve oyunlarına kandın,bir zamanlar bize ihanet ettin onlarla akraba oldun,altın gözünü boyamıştı.
Babam zamanında yaptıklarını unutmadım o zamanlar sarayda yaptıklarını yakinen takip ettim.Babam her şeyden bihaberdi,
Tanrı Güneşini fransaya çevirdi,bizim çabamızı gördü,halkımız ve babam yeni güçlü bir devlet çıktı,sen çıban başıydın
İngilizlere sürekli haberler uçuyordun sende fransızdın bize destek olman gerekiyorken ihanet ettin,
Eğer Bretonya topraklarında vali ve ihtişamınla yaşamak istiyorsan,Sarayını bana teslim et,Askerlerin Teslim olsun .
Yoksa eğer hayır dersen meydana çık benim düete gir Askerlerimin önünde zira askerlerim kudurmuş köpekler gibi intikam diye bekliyor.
Bretonya Ret etmişti Tüm ordusunu göndermişti
Fransa hızla yaklaşıyordu,Tüm her yeri kuşatıyordu
Fransızların Cehennem savaşçıları:Kadın çocuk demeden katlediyor
Şovalyeler:Ganimetleri topluyordu
Bretonya Halkı Bir Fransız şair,
İle Af diliyordu Krallarını suçluyordu,
Kral Afetti halkı ama bretonyayı topraklarına katıp gitmişti.
Bir Sonraki Hedefi Burgonyanın üzerine yürümekti
Bretonyadan 14 Gemisi altın gelmişti.
Hazine dolmuştu.
Burgonya Çok güçlü bir devletti,Bizim reformlarımız olmasaydı belki bize saldırıp yenebilirdi
Picardy iddia vardı taleplerimizi iletti,ve hızlıca ceza olsun diye sınırımıza saldırmıştı
Kral Yönetime danıştı,Yönetim reddetti,Burgonya zor ve zengin bir devletti
Ama kral hiçbirinin sözünü dinlemeyip annesinin rızasını aldı torununu emanet edip gitmişti.
Kral hareket etmiş Yetişmese,burgonya papalığı ele geçiyordu,biz kurtardık,Kralımız papa tarafından kutsandı
Burgonya'ya Cezasını verdik şimdilik Picardy ele geçirdik cezası buydu
20 gemi dolusu altın gelmişti.
Kral etraftaki kan kokusundan barut kokusundan rahatsız olarak
içinden:Bunun için miydi,Herşey bu kadar ölü,Dünya malı için miydi,Kan genzimi yakıyor,barut burnumu yakıyor,
İtalya'da Rönesans çıkmış hızlı yayılıyordu
Ülkemiz Sanat alanında aşırı şekilde gelişmişti
Hümanizm Hızla yayılıyordu
Sanat alanında gelişmeler medeniyet seviyesi yükseltiyordu
Medeniyetli ve teknolojik gelişmeleri takip eden ülkeler yıkılamaz,
Ama Her şeyi dış devletlere bağlanmış eski fransa,kolayca ingilizlerin eline geçmişti
Üretim Alanında gelişmeler yaşanırken
Kralımız Bizzat çiftçileri destekliyor
Ve çiftçilere müjde verdi 5 yıl boyunca üretilen tüm meyve ve sebzeleri satın alacaktı
Fransa 5 yıl boyunca altın çağını yaşatacaktı,
Böylelikle üretimi artırmayı planlıyordu.
Askeri gelişmeler devam ediyor,
Danışmanlarımız memnun askerlerimiz denemek için sabırsızlanıyordu
Papalıkla provencenin yıldızı barışmıyordu papalık bize bir mektup yazıp gönderdi
Benimle savaşa katıl anjou vilayeti kuşat al provence geri kalanı benim devletimin olsun
Ve Papalık yanında hediyeler Haçlı kolye göndermişti.
Kralımız Ordusunu Toplayıp Saraydan ayrılmıştı ordusuna
Babam zamanında İngilizler yaptıklarımızı unutmadı şimdi bize dost gibi görüyorlar biz
Eski vilayetlerimizi tekrar istiyoruz onun için kan akacak,ganimetler gelecek,İngilizler kellesi gidecek
Zamanında babamın yapamadığı bozamadığı Portekiz-İngiltere ittifak bozulacak ant içiyorum ki bozacağım
İngiliz Soysuz kral londrada büyük bir ses işitecek,o seste benim ve sizin ayak sesleri ve londradaki çığlık atan insanlar olacak...
.
Saolun.Sizin adınızı başka forumlarda çok duymuştum size usta hikayeci diyorlardı.
•
Imperium:
0
Üçüncü Hikayenin Devamı
Askerleri ile londraya sefer çıkacağına söz vermiş askerlerin ağzını sulandırmıştı,kendisi babasını çok kıskanıyor,babasının zamanında yapamadıklarını yarıda bıraktıklarını yapmak istiyordu.Babasının Lakabı kurt yürekli charlesti,Kendisinin lakabı Sezar Louisti,Londra çıkarma yapmak imkansızdı,saraydaki düşmanları başarısız olarak geri döneceğini düşünüyorlardı,İngiltere sefere çıktığına kastilyanın donanmasına ihtiyacı vardı
Fransaya bir yandan portekiz bir yandan hanedan sorunları ile karşı karşıyaydı.
Fransanın Yardımına ihtiyacı vardı,Fransa kurt yürekli charlesi seviyordu
Ama oğlu ispanyayı fazla sevmiyor orada gözü vardı,
Fransa kralının oğluda 9 yaşına gelmişti,
Fransa ispanya elçilerini yemeğe davet etmişti
Aradaki sorunları çözmek için,İspanya yardım istemişti,Fransada donanmasını Teklif kabul olmuştu.
Kraliçemiz çok yetenekli ve entrikacı bir bayandı güzelliğiyle herkese büyülüyordu
Ama kraliçemiz güce taptığı için kralımız la evlenmişti,Kralımızın annesi istemese de
Kötü davransada yaşlanmıştı,Hiç kimse takmıyordu.
Annesi düğünden önce kralımızı o bir şeytan,gücümüzü durdurmak istiyen ingiliz devletinin ajanı
Oğlu Annesine sende ingilizsin neden onu sevmiyorsun ,
Annesi odadan derhal ayrıldı.
Annesi saraya eski kralımızı öldürmek için girmişti ama ona hayran kalmıştı,
Hatta ilk geldiğinde ingiliz kralının kız kardeşi dedikodusuda vardı.
Kralımız bizzat kuşatmayı yönetiyordu çok sayıda asker ve mamcınıklar getirilmişti
Sussex şehrinde yenileri yapıyordu
Londrada yaşayan fransızları esir almıştı
Kralımıza:Kuşatmanı bırak ülkene dön esirlerin fidyesini öde yoksa askerin ölü fransızların kokusundan boğulacak demişti
Kralımız Son darbe yapmak için Askerlerine sesini kalınlaştırarak bağırdı:
Cehennem Savaşçıları piskopat başkıları Şovalyeler Kılıçlarını yukarıya kaldırmış derece dinliyordu
Kannn ha ha ha ne kadar güzel bir koku değilmi,ingilizin soysuz kralı saraydan çıkamıyor,İngiliz kralını esir alın onunla son bitmemiş bir meselemiz var.
Framsa kralı tekmeyle kapıyı açmış hızlı bir hamleyle ingiliz kralını yere oturturmuştu
Ben hiç bir savaşta yenilmeyen mareşal savaşlarda binlerce kelle alan kılıcım senin kelleni kaç saniyede alır biliyormusun diyerek
İngiliz kralını korkudan ağlatmıştı,İngiliz Kralını Londrayı yıkmış tüm ailesini katletmişti,
Ama ingiliz kralı çocuğunu saklamıştı,gelecekte nasıl bir baş belası olacaktı bakalım.
Yüz yıl savaşlarını bitirmiş olan louis
Ülkesine döndüğünde sevinçler içinde karşılandı
Hiç kimse başaramaz,Babası başaramadı o mu başaracak diyordu
O cevabını vermişti İngiliz fransadan atılmıştı,
Ordusuyla ayrılmış ama savaş güzergahını bilmiyordu
Ya o italyaya ya almanyaya.
.
Imperium:
0
Dördüncü Bölüm
Aragorn,sarayımıza şüpheli kişiler sokuyor,topraklarımıza taciz ve tecavüz ediyordu
Kralımız Roma imparatorluğunu ilk adımını atması için çok büyük bir fırsattı Aragorn diplomatik olarak yalnız kalmıştı
Kralımız Paris ten,Almanya'dan gelen savaşçıları ordusuna almıştı,artık tam manasıyla hazırdı
Napoli bölgesindeki insanlara kan dökmeyeceğine,ama tek bir Fransız askeri zarar gelirse
Yakarım Romayı Yakarım diye oradaki memurlara mektup gönderdi
Donanmasını hazırladı Aragorna savaş açtı,donanmasına bindi ve donanma harekete geçti
İtalya denizcilikte ilerlemiş,İtalya'da çoğu insan geliri balıkçılıktan kazanıyordu
Napoli Krallığı Yanında,Papalığın devleti vardı papalığın gücü yetmiyor
Sürekli Papa napoli krallığından korkuyor aragorn krallığına yönetimine güvenmiyordu,
Tek Minneti Fransa idi,Yeni hükümdarı kutsamıştı
Fransa Kralı Ve 6 Kardinali ile papanın huzuruna çıkmış
Papanın elini öpmüş,
Roma'da Kilise yaptırmış
Ve Tüm kiliselerin onarımını üstlenmişti
Papalık sevinmiş,ama akıl oyunlarda sürekli Fransa kralı rahatsız ediyor
Dalga Geçiyor,Fransa'nın Eski günlerini hatırlatıyor,
Kralın koruması korkusuz ames,son derecede agresif aşırı güçlü,cesaret abideseydi
Papaya ben ve kralım senin ülkeni fethetmeye gelebirdik veya tahtıhnı kaybedebilirdin dışarıda
18 Bin asker var,1 Islak çalarsam sarayını ve kaleni ,2 ıslık çalarsam şehrini 3,ıslık çalarsam ülkeni yok eder
Papa korkudan yutkunmuş masumca kralımıza bakıyordu
Kralımız korkusuz ames'in yanına gelerek,Tokat atmış başını ey diyerek kılıcını çıkarmış
Korkusuz Ames: İntikamımızı al kralım,bize eski günlerimizi hatırlattı dedi
Kralımız:Saçını çekip kulağına yaklaşarak alacağım diye fısıldayarak kellesini aldı.
Papalık Afrika'da yükselen Tunus'a pek güvenmiyor
Yeniden Hristiyan alemenin başına bela olurlar diye korkuyordu haçlı seferi başlattı
Müslüman kanı içen Fransızlar,kadın,çocuk,yaşlı demeden katetmişti tunus yenilmiş
Tunus askerleri teslim olmuş ayakları ve elleri zincirle bağlanmış,askerlere tunus askerlerine bakarak
Fransız Askerleri:Tunuslular sultanınız size ne vaat ettite bize bulaştınız
Müslüman Askerler:biz sizin gibi ganimet için değil rıza-i ilahi için gaza ettik sizin kralınız size dünyayı vaat etti
Ve kralımız o askerlerle göz geldi dik dik bakıştılar:Askerler çözün dedi,Askerlere dövüş düeti yapacakken Fransız askerleri kavga kavga diye bağırıyordu
Koşarak kralımızın üzerine geldi kralımız yüzüne sert bir darbe yedikten yere düştü yerde askeri üzerinden attı ve hızlıca ayağa kalkıp tunus askerine 2 tane yumruk ve tekme
vurduktan sonra Tunus askeri yere düşmüştü ayağa kalktıktan sonra yumruk atmaya çalışırken kral karşılamış ve arkasına dolaşmış boyunu kırmıştı herkes korkuya kapılmıştı kralımız
Çok sinirlenmişti
Sonra çadırına hızlıca yürüyüp gitti yardımcısına kat edilsinler dedi
oğluyla beraber izleyen kral
küçük oğlunun yanında öyle bir katliam oldu ki oğlu kusmaktan ve kokudan midesi dayanamamış oracaktıka yığılmıştı (Fransa kralı oğlunu yukarı doğru tutarak)
Tanrııım diye bağırdı bana burda zçok büyük bir zafer kazandırdın karşılığında oğlumumu alıyorsun diye ağladı
Gözünden kan akmıştı.
Artık çok sinirliydi İtalya ve aragorn hareketlerine çok sinirlenmişti
Aragorn tehdit olarak Napoliyi aldı
Napoli kralını kadın kıyafetleri giydirerek şöyle mesaj işittirdi
Git Kralına söyle şimdi sıkıyorsa gelsin parisi yaksın,yıksın
Eğerki bir daha bir hatasını görürsem aragornu yıkıp onun etlerini lime lime ederim
Ölümü Benim elimden olur diyerek gönderdi,aragorn kralı çok sıkıntıya girmiş son 1 yıldır başkentinde duyulan
Fransız askerleri geldi sanıyordu,bu mesaj çok itibarı bozduğu gibi piskolojisinde bozmuştu.
İtalya'daki mühendislerin çizimlerini gören kralımz top diye bir şey keşfetti
Ateş gücü yüksek
bu topu ilk fransa üretmişti,avrupa kan kusacağa benziyordu
Ve Sarayımıza giren yabancı insanlarda vardı kralımızın atış talimlerinde onlarıda görmüştü...
Sarayımıza gelen yabancı insanlar çok şüphe uyandırdı 1,aşçı 1,asker olarak görüldü
Kralımız sakince olayın seyrini izledi gizli araştırmaya koyuldu,bu insanların nereli olduğu belli değildi
Bourbon hanedanı ile düğün gerçekleştirdik sarayda hizmetçilerimiz ve güvendiğimiz insanları bıraktık
Oğlumuzla gitmiştik
Kralımız akşam vaktinde gizlice saraydan çıktı,ve açtı hem avlanıp karnını doyuracak hem yatağına gönüllü bırakarak
Suçluların kim olduğunu öğrenecekti
Entrika büyüyordu....
.
Imperium:
17
devam harika olmuş ancak resim sitesini değiştirir misin
•
Imperium:
0
(17-08-2019, 07:55)kralılgaz : devam harika olmuş ancak resim sitesini değiştirir misin saolun,bugün hızlı resim yüklenmedi ondan değiştirmedim.
•
Imperium:
0
Beşinci Bölüm
Kralımız,Gece avlanırken uyaya kalmış,ve rüyasında eski kralımız kurt yürekli Charles görmüştü
Kurt yürekli Charles,Benim torunum sen olamazsın
Ben güçsüzlükler içinde istikrarı sağladım
Sen ise bir korkak saraydan ayrılıp canından şüphe ettin,itibarını bozdun
Şuan o saraya gidip hainleri gözününün içinden anlayıp öldürmen gerekiyordu
Korkundan,Flamanya topraklarına bile akın etmiyorsun,Sabah ordunu topla Flamanyaya hareket et
Tanrı hareketini kazanmanı sağlayacak..diyerek
Benim ve babanın zamanında oldu diyerek,kral aniden uykudan uyandı,kılıcını kuşandı,sarayına gitti
Odasına girdi saraydaki şüpheleri,Askerle öldürtmüş,uyumuş sabah hazırlanıp Flamanya seferine çıkmıştı.
Fransa Altın Çağına geçmiş,
Kimse durduramıyor,Herkes korkuyor
Papaya bile hakaret ediyordu
Papa Aforoz etsede,Fransa takmıyor papaya tehditler savurarak,
Topraklarımıza girmediğin şanslısın diyerek Mektup gönderiyordu Mektubunda Fransayı,3.Roma imparatorluğu olarak tanıtıyor ve onun kralı olduğunu söylüyordu.
Toplar Dökülmüş Barut Koydurtup hızlıca getirilmişti
Saray Yönetimimiz bu toplar ne kadar güçlüde olsa flaman topraklarının
Çok güçlü olduğunu ve zor olduğunu dile getirdi
Eğer Orada geri çekilirsiniz Duraklama dönemine girebiliriz
Demişlerdi,Kralımız itibar etmeden Flamanyaya gitti
Uzaklardan göç gelen ordumuz,çok zor şartlara alışmıştı
Kanla yıkanıp yola çıkan ordumuz Flamanyayı 2 Yılda Fethetmiş Kaleler düşmüş
Adete burgon komutanlar yalvarıyordu.
[imghttps://i.hizliresim.com/4pz7kq.png]http://[/img]
Burgonyanın Hiç şansı kalmamış,4 Devletiyle Gelip saldırsada
Kralımz burgon kralına,Senin cezan Flamanyadır,diyerek ayrıldı
Ayrılmadan önce burgonya sarayında sarışın güzel yüzlü bir çocuk vardı
Mitolojileri o yaşında çok iyi biliyor,geleceği tahmin ediyor,Kralımız kendi sarayına göndermiş
İyi Karşılanması iyi davranılmasını emretti
Sarayına dönünce o genç,Fransayı Güneş Batmayacak Krallık olarak nitelendirmişti
Kralımız sevinmiş,Çocuk ince sesiyle benim adım claude,diye kralımız şaşırmış
Sen Fransız mısın diye soru sorarak çocuk evet benim babam kral charles hizmet ediyordu,
Daha sonra Burgonya topraklarımıza girip beni ve annemi kaçırmıştı diyerek ağlamaya başladı
Kralımız:Ağlama,intikam alacağız,sıcak kanlı ol,Benim Flamanyada emanetim vardı gittim aldım aileni aldırırım diyerek
Çocuğu sakinleştirmişti.Korumasına çağırarak çocuğun eğitim almasını ve çocukla konuşup ailesinin bulunup emrini vermişti
.
Avusturya Kralı talebini elçilerle iletmiş
Kral:Dükünüz nice hediyeler ve sözler getirdi diyerek elçilere soru sordu
Elçiler:İmparatorumuz,Kutsal Germen topraklarını sizden tekrar talep ediyor,Karşılığında 100.000 Duka altın teklif ediyor
Sözleri ise:Flaman toprakları huzursuzluk başlamasın,onların elleri vergilerini Avusturyaya,onların kulakları sadece almancayı duyar,onların gözleri sadece orada alman askerlerini görürdü dedi
Kralımız:Avusturya tahtındaki zat,ben onu düküm olarak görürüm tahta bulunduğu tanrıya dua etsin
Bohemia kralı tahtını fransa desteği ile ele geçirebilirdi,
Gelelim Diğer sözlerine:Onların eli sadece Almanlara vergi veriyorsa,ellerini keser köpeklerime yediririm,Kulakları sadece oradaki Almanları duyuyorsa onların kulaklarını tavana astırırım,Onların
Gözü sadece alman askerlerini görüyorsa,gözlerini oydurur gelecek yaşamlarına son veririm,diyerek elçileri kovdu
Flamanlar Avusturya desteği ile isyan etmiş,ordu sevk edilmişti
Kralımız sözünü tutmuş
Flamanya topraklarında hiç bir insan kalmamış
Avrupa İyice karışmış,Yönetim Kralımızın yanlış politikalarını rahatsız oluyordu.
Ama hiç kimse saldırmaya ve söz söylemeye cesaret edemiyordu,
Uyaranlar ise ya boynunu kaptırıyordu,Ya kellesini
Bourbon ailesi ile,iyi ilişkiler içerisindeysekte ,Bourbon ailesine karşı ön yargılı yaklaşan kralımız,
Bourbon ailesinin yeni teklifine şaşıyordu .Bourbon ailesi,Kralımıza danışmanda olmak istiyor
Ve olduğu sürece insanların borcunu kapatacağına
söz vermişti,Yeni bir teklifleri daha vardı
Kralımız la 2.evliliklerini gerçekleştirmek isteyen
Bourbon ailesi yeğenleri olan azura,güzelliğiyle sarayımızı parlatmış,mavi gözleriyle herkesi avucuunun içine alıyor
Kralımız la bazen akşamları kralımızın odasında buluşup,,sabahlara kadar sohbet ve muhabbet bile ediyorlardı.
Güzel bir evlilik daha yaşanmıştı kralımız zevkine düştüğünü içkiye alıştığını duyan Avrupa milletleri
Dalga geçiyor,Fransayı hızla itibarsızlaştırıyordu
Ve Büyük hazırlıklara girmişti,Ordumuzun başında olan Mareşelimiz Artus orduda sürekli talimler yaptırıyor,
Herşeye karşı hazırlıklı oluyordu,Onun döneminde orduda atlar gelişmiş ve psikolojik üstünlükler sağlanmıştı.
Avrupanın şeytanlıklarını kralımıza söylüyordu.....
Kralımız tek ona güveniyordu.
.
Imperium:
0
Altıncı Bölüm
Fransa,Içi hainlerle dolmuş ama muhteşem zenginlikteydi hedefleri vardı ilk hedefi ispanyaydi,
Fransa Kralı ispanyaya saldırmak için bahane arıyordu.Ispanya Papalikla müttefekti,Fransa papaliga saldırırsa
Ispanyayla savaşa girmiş Olacaktı,Kral Güçlü Toplar ve savaş aletlerini Hazırlattı yola çıktı,Gür Sesiyle:Karısını,Canını Seven Gelmesin dedi,
Askerler Gaza Gelmişti,Ve venedikte ufak tefek yayilmalar büyük italya hedefleri için Müttefiklik teklif etmişti
Kralımız Teklifi Onayladı,Donanma yoksa Venedik bir ise yaramazdı,Karada yetersiz donanmada yeterli idi
Italyada Hedeflerimiz vardı,Venediği ise kullandıktan sonra küçük bir oyuncak gibi kırıp atacaktık,
Ispanyayla Ters düşen venedik,İspanyayı şikayet ediyor
Ispanya onların mallarını çalıyor,gasp ediyordu,karşılığında fidye vergi istiyordu
Ispanya çok çetin,ve zorluk içersindeydi kralımız uzun zamandır ispanya hayalleri kuruyordu
Ispanya bu hayallerden habersiz,koloni devleti olmaya çalışıyor ve çabalıyordu,
Ispanya Ordu Sevkedildi,Donanmamız Yola çıktı
Donanmamız çok neşeliydi.Kurulduğundan beri yüksek maaşlı ve ganimetle sevinen askerler etkisini
Moralede yansıtıyordu,
Donanmamız giderken kendi besteledikleri şarkıları söylüyor,Şaraplarını içiyordu.
Fransa Askerleri ile güzel kaynastilar,O sırada Para fonunu taşıyan gemi karaya vurdu,Aragorn askerleri çalıp kaçmıştı
Aragorn Adası işgal edildi,Aragorn özür diledi,Valisinin kesik başını gönderdi
Kralımız fazla uzatmadı,Elbetki hesabı sorulacaktı.
Askerler Kara indi,Yemeklerini Yedi,Sularını içti
Papa endişeliydi,Bizi dinden çıkarma cesaretine kadar ulaştı
Askerleri Dinsiz,Kralımız Zevk ve içkici olarak nitelendirdi bunun üzerine
Fransa Hristiyan dininin korumasını aldı,Söz verdi,
Papa hamle yapıp komutanlarimiza paralar,günahları affetme,san şöhret teklif ediyordu
Ama destek gelmedi.
Dini koruma yemini eden kralımız,Papanın topraklarını düşünüyor
Papa ise çıkarlarını düşünüyordu,
Komutanlarimiza gelen mektupları gösterdi,Avrupa kabullenmek zorunda kalmıştı,
Avrupayı ikna edilmişti,Papa sonunda fransa ile hesabını kapatacakti.
Papa Şehri Bırakıp terk etti,Ama saldıracağı kesindi vatandaşlardan vergiler alınıyor ve askerler toplanıyordu
Kralımız Jeana Gece Baskınında Saldırdı papa orduları kolay telef oldu
Büyük Kayıplar verip kaçmışlardı,Kralımız Papalık Tahtını oturdu Tacı taktı,
Papanin kellesinin Kanını içerek Yanında oynayan kadınları izliyordu, Ordusunda Ganimetlerden Dolayı çıkan kavga vardı
Kralımız saraydan indi kalın sesle
Napiyorsunuz Siz Orada diyerek ,Birden sessizlik oluştu kralımız saraydan çıktı
Dışarıda Meseleyi öğrendi,Sinsice gülerek
Meseleleri çözmesi için Askerlere Gladyatör kıyafetleri giydirterek
Meselenizi Halledin dedi,1inizden biri Ölecek dedi
Askerler Roma imparatorluğu tanıması için muhteşem bir fikirdi.
O sırada ispanyollar saldırmış
Dev bir orduyla kaleyi kusatiliyordu
Komutanlarimiza haber gitti bir ordu sevkedildi
Komutanımız Jackuques Huzurumuza geldi Kapanarak ayağını öptü
Kralımız Konseyi ile toplantıda şu sözleri etti,
Kralımız:Fransa Hakimi Olduk,Italya Hakimi Olduk,İtalyanın kalbi roma bizim,
Jacques:Tanrı Yolunuzu Açık etsin krallar kralı kralımız dedi
Kralımız:Sana Gelince Jacques,Louis Flamanyadan Zaferle döndü senin payinada Ispanya düştü
Jacques:Emredersiniz Kral kralımız dedi,Ordusunu Hazırlayıp çıktı,
Narbonnaiste Yapılan Savaşta,Jacques ordusu acimizsa sizce herkesi katlediyordu
Ispanyol ordusu başkomutanı Ramon esir düşmüştü,Ayakları zincirli halde getirilerek
Jacquesin odasına girdiğinde fransızca ile affını istiyor,Fransızca bilen ispanyol askeriydi,Daha önce fransız askeriydi hızlıca ispanyada yükselmişti,Yıllarını vermişti.
Jacques:Karşımda ağlama,Savaşta sen beni ele geçirseydin lime lime edip,ganimetler içinde gezeceksin,namusumu beş para edecektin,
Ramon:Affedin beni,Affedin,Karşılığında İspanyanın gizli bilgilerini herşeyini veririm,ispanya senin olur dedi
Jacques:Ispanyol ineği gibi Fransızca konuşma,Jacques Cebindeki küçük bıçağı çıkarıp ramonun yanına gitti,
Daha sonra uzun bir süre gözlerine baktı,Arkasına dönüp tam koltuğuna oturacakken kimsenin farketetmedigi anda boğazını ince bıçakla profesyonel bir biçimde kesti
Jacques:Yere damlatma yere damlatma,Prenses Hazretlerinin özel hediyesi o,
Jacques:(Ramon Ağlıyorken)Fazla derin açmadım,şimdi zindanına git,sabaha kadar dinlen
Sonra yanımıza geleceksin dedi
Devamı Yedinci Bölümde...
.
Imperium:
17
•
Imperium:
0
(21-08-2019, 09:44)kralılgaz : devam harika olmuş
Senden başka ilgi ve alaka gösteren yok Hali hazırda 2 bölüm daha var ,2 Bölüm daha depolayıp bitireceğim.
•
Imperium:
17
•
Imperium:
0
(21-08-2019, 11:58)kralılgaz : tamam :)
Tekrar tekrar teşekkür ederim iyi günler.
•
Imperium:
0
Yedinci Bölüm
Jacques Sabah uyandiginda,Ramonu iyi muamele ile huzuruna davet eti
Ramon geldiginde halsiz ve yorgundu gözleri sisti,
Ramon Basini egerek,Jacquesin gözüne bile bakamiyordu
Jacques:Eger ispanyayi fethedersem,Fransanin Ispanya valisi olacagim
Eger Bana itaat edersen,Daha ihtisamli bir yasamin olacak,
Ramon:Emredersiniz Kralim,Diyerek,Beraber Baskente yürüdüler,Baskent Düstü
Jacques Taci Takti,Jacquesin Yanindaki adamlarimiz kralimiza haber yolladi,
Kralimiz Yakinen Durumu takip etti,Ispanya ile görüsmeler basladi.
Ispanya dost olmak istiyor ama Kralimiz çesitli bahanelerle,Ispanyayi redetti
Jacques emeline ulasamadi kralimiza kizgindi
Kralimiza bir mektup gönderdi
Mektubununda:Krallar Krali kralimiz Jean,Benden süpheniyormussunuz,Ve ordu sevk etmissiniz,Siz isteyin Ben,Ip ve kilicimla geleyim teslim olayim,siz beni kendi elinizle öldürün
Savasa gerek yok.Diyerek,Sonra Kralimiz Affetigini kendisini mektupla gönderdi
Ama kendisini Çok zor bir görev vardi,Isyanlari durdurup Italyayi Isgal etmek,Italya zor ve genis nufüslü sehirler vardi,Kaleler adete düsmüyordu
Kendisi Basa çikabilirse yükselicekti,Ama basaramazsa öldürülecekti.
Romanin Isgali
Kralimiz,Müzeleri ve Tarihi Eserler,Kitaplari Getirttmisti
Fransa Bilim ve ilim alaninda yükseldi
Romadaki bilim adamlari,Fransanin kendilerine dokunmadigi için fransaya isinmisti
Fransada her imkan vardi,Kralimiz yaratiyordu,Fransa Askeri,Diplomasi,Egitim,Alaninda Hizla yükselmisti
Avrupalilar Papalik Topraklarini Geri istiyor,
Kötü seyler olacagini bildiyordu
Kralimiz Avusturyaya:Roma Benim ve Askerlerimindir,Gelde Al,Fransanin sabri ile oynama,Birdaki mesajin hiç gelmez,
Sarayindaki Adamlarimiz Hasta ve yasli oldugunu söyledi,Yataginda rahatça ölmek istiyorsan,Bize karisma
Avusturya çok korkmus,Fransa ile baris anlasmasi imzalamak istiyordu.
Kitabi Mukaddes
Sapkinlik,Bu Rahipi atese,Kitabida Yirtip Deniz atin.
Vandallari durdurun,Muhafizlar Gitsin yok etsin
Tüm Vandal Kabilesini,Yok edin,Tüm ganimetlerini getirin bana
Vandal kabile reisi,O bölgede güvenligi saglamakta görevliydi
Ama Ihanet etti,Kendini fazla kaptirdi,
Vandal askerleri teknonoji bakimindan geri kalmis
Fransa ordusuna alinmiyordu,Fransa hem vandallar,hem sahte varislerle ugrasiyor
Yillar önce kralimizin babasina yanina giren küçük bir çocuk vardi
Kralimizin Üvey Evladiydi,Daha sonra kralimiz ölünce kovuldu
Simdiki Kralimiz Büyük Dedesi gibiydi Ayni,Savasçi sözlerini tutan kraldi halk tarafindan seviliyordu
Sahte varis olan eski kralimizin üvey evladi isyan etti,Kolayca durduruldu halktan topladigi insanlarla bizim savaslar tatmis
Ordumuza kafa tuttugunu saniyor,Vandallara destek vermisti,O bölgeden geliyordu.Vandallar ve Sahte varis Isinin Bitirilme Vakti gelmisti
2 Ay sonra ikisinin Kellesi ulasmisti 1 hafta paris meydanlarinda dolastirildi.
Fransa Osmanliya Saldiracak Istanbulu fethedicekti,Romanin Mirasi için tam bir iddiada bulacaktik
Italyaya Ordular geldi,Cehennem savasçilari,Kizil Saçli Piskopatlar,Eski viking topraklarinda yetisen isveç kadinlari
Getirildi,Osmanli ise islam ordusu,Ve avrupaya korku yayan yeniçeri birligi ile Fransaya hazirdi
Osmanli tüccarlari Bize inaniyor,Ve yatirimlar yapiyordu
Ekonomik olarak hizla yükselen Fransa,
Tüccarlara iyi firsatlar Sunuyor,Herkes fransayi yatirim merkezi olarak seçiyor
Istanbulda Fethedilirse,Fransanin önünde hiç bir güç duramayacakti,
Askerlere 3 Gün Yagma izni verildi,Askerler çok neseliydi paranin çogu askerlerin olacakti
Donanmimiz Selanikte Durdu ve Kusatildi,Askerlerimiz kusatmaya aldi
[img][ https://cdn.discordapp.com/attachments/4...36.png/img]
Selanikte Bize Osmanli ordulari
Ilk yenilgisi almisti,1396 Yilinin Intikamimizi Aldik
O zaman hiç yenilgisini almayan nigboluda tüm haçli ordusunu yokeden osmanli
Simdi Yenilmisti,Osmanli artik Fransaya yetisemiyor,Duraklama Dönemindeydi,
Sıradaki Hedef,Edirne ve istanbul...
Devamı Sekizinci Bölümde
.
|