Olamaz ihanete uğradık,Kralımız çıbanın başı jacqusten şüphelendi,
Tüm komutanları huzura çağırdı,Yerine yetişmiş komutanlar,savaşları pek çok kez tatmışlardı,
Jacques Huzura gelmişti,Kral İyi karşıladı,Jacques adete hayal kırıklığına uğradı fransa osmanlıdan intikamını almıştı
İhanet Yüzünden Hem Alman toprakları,hem italya toprakları osmanlının eline geçicekti
Jacques korkudan ispanyaya sığınmıştı
Osmanlının amiralleri ve askerleri öldürülmüş
Hem Selanik Hem Edirne Hem İstanbul ele geçirilmişti
Osmanlı Teslim Olmuştu,Tüm ordu ve donanma yurduna dönmüştü,
Fransanın Jacquesi bitirme vakti gelmişti,
Kralımızın kızıyla evliydi,hızla yükselmişti
Kralımız Odasına kızını çağırttı:
Kızı:Kralları Kralı çok sevgili Babam beni çağırmışsınız emirlerimizi dinleriyorum
Kral:Jacques soysuzu sana ve devletine ihanet etti,onun için özel bir adam gönderdim
Tek o onun işini bitirebilirdi,Onun ordu toplayıp bize saldırmasına fırsat vermeceğim
Kızı Gözyaşlarıyla Kabullenmek zorunda kalmıştı...
------------------------------------------------------------------------------------------------
Jacques fransanın ispanya valisinin sarayına sığınmıştı,o jacques odaya girdiğinde garip bir adam çıkıyordu
Bu Adam yüzüne örtmüş,Sadece gözleri gözüken bir cellat gibiydi
Garip adamla Dik dik bakıştı.O Adam dışarı çıkınca valiye bu adamda kim diye sordu
Vali:Bir yolcu,Benim çok iyi bir dostum,Yakında sende tanıyacaksın sana yardım edicek diyerek sohbet uzadı
Jacques dışarı çıktı,1 Kutu hazine ile ayrılmıştı
Atıyla Beraber görünmemek için orman yolunu tercih etmişti
Orman çok sessiz,kimsenin geçmediği bir yerdi
Garip Adam karşısına çıkmış atını saha kaldırmıştı
Jacques:Kılıcnı Tuarak,Sende kimsin çekil yolumdan
Cellat:Bir düşün tanıyacaksın beni soysuz henry
Jacques:Vali ile bana tuzak kurdunuz,Sen,Kralımıza hüsrana uğrattın,Londradaki Tüm aileleri öldürtün,O şeytana benzeyen askerlerinide senide yok edeceğim
Ölmeden önce adını şöyle
Cellat: Gülerek atından indi,Adım Emanetçi sen emanetçi olarak bil ama azrail olarak düşün,emanetim olarak canını imparatorumuza teslim etmeye geldim
Jacques:Senide İmparatorunuda,İtlerini ezip geçiceğim diyerek Atından indi
Cellat:Saldır bakalım,Soysuz köpek,İngiliz kralına sadakatini göster
Jacques ilk saldıran olmuştu,Cellat hızlı bir refleks ile hamleyi geri çevirmiş midesini kesmişti
Jacquesin gücü kalmamıştı,son bir saldırı yapmıştı bu seferde beli kesilmişti yere yığılan jacquesin ağzından kan geliyordu
Cellat:Kurtlar,Aslanlar,Ve Cehennem savaşçılarım sabırsızlandı seni beklerler demişti,Jacques saldırmıştı cellat tekme vurarak karşılamıştı
Cellat jacquesin kalbini çıkarmıştı,Cesetle beraber imparatorumuza ulaşmış
Pariste askerlerini tüm orduyu sıraya sokmuş
Ve konuşma bir konuşma yapmıştı
İmparatorumuz:Biz ihaneti ve edenleri unutmacağız,bu ceset ibret olsun,Bana kimse sadakatsizlik edemez
Ben kimsenin yapamacağı fransa için hayal olan işleri yaptım,bu devlet ihanet edenleri unutmaz dedi
Askerler çok yasa imparatorumuz diye haykırıyordu...
10.Bölüm
(Roma kurulmuş,Seri bitmiş olacak)