Araştırmaların çoğunu tamamladım endüstri kısmında.Askeriyede ise ilk hedefim Lojistik Birliğini hazırlamak.Supply yüksek ağır tümenler yapacağız.Bölgenin birlikleri taşırken çökmemesi gerek.
Fransa ile antlaşmaya vardık.Diğer şıkkı seçseydim savaş çıkabilirdi ama değmez.Ki zaten çok büyük silah eksikliğim var hayla.Manpower'ıda 4 Milyona yasa arttırmadan nasıl çıkardın diyebilirsiniz.WW1 Modda focusları seçerken faşizm'e doğru ilerledim Militarizm focusunu yapıp %5 Population'ı aldım ve durdum.Daha fazlasına ilerleme niyetim yok belki birkaç fabrika veren kısmı yapabilirim ama değer mi diyorsanız zannetmiyorum.
Mona Lisa eventi geldi.Modu bilmeyenler olabileceği için ilginizi çekebilecek bir resim diyerek aldım.Asıl belirtmek istediğim kısım oyunun başında 90 Fabrikamız vardı totalde şimdi 122 ve Hepsi askeri fabrikalar.
Libya için savaş çıktı.Savaşın sonunda libya kazanmıştı.Aslında osmanlı oyuncu olursa savaşı kazanabiliyor ama libya tamamen boş tek bir kaynak bile yok iki tarafta kazanmış kaybetmiş hiçbir önemi olmayan bir bölge.İtalyanların orayı alması bize ileride sorun olabilir aslında'da afrikaya çıkmak zorunda kalırsak felan diye ama zannetmiyorum.Korkak italyanlar roma düştükten sonra beyaz bayrağı çeker bence...Onun dışında advisor olarak bu sefer birlikleri hızlandırmayı seçtim.Yavaş bitmek bilmeyen savaşlarda belki bir işe yarar umuduyla :(
Resimde gözükmeyen kısımda 15 Fabrika daha sürekli silah üretiyor.Birde 10'ar Top ve Support Equipment üretimi olması gerek.Dikkat çekmek istediğim kısım uçak üretimi Hatta uçakları araştırıp seviyesini bile yükseltmedim.Neden diyebilirsiniz çünkü oyunda uçakları geliştirdiğinizde Fighter'a dönüyorlar.İlk araştırılmış hali ise Close Air Support sayılıyor.Fighterlarda evet hava üstünlüğünü aldığınız için işe yarıyor ama Hava üstünlüğünü %100 Alacaksak savaşa aktif katılmaya çalışan uçaklar daha iyi olur dedim.
Ve Son olarak bütün tümenlerin değişeceği dizaynı vereceğim.Bu dizaynı kullanma sebebim normal piyade tümenlerinin soft attack 5-10 gibi değerlerken araya topçu ekleyince (birde üstüne soft attack araştıran doctrini yaparsanız ) çok üst seviye bir tümene ulaşabiliyor.Sorununuz supply ama onun içinde Lojistik Company var ve savaşacağımız yerler o kadar sorun çıkartacak yerler değil(Rusya ayrı tabi).Birde ek olarak Lojistiğin yanında Maintance Company Onarım Ekibi kullanacağım bunun sebebide Artillery ve piyade silahlarının %80 olan reliability'sini arttırmak...Gelecek bölümde görüşmek üzere...