Hiroşima Ve Nagasaki Katliamı

Bugün bile Hiroşima'da yaşanan bu yıkım ve katliam her yıl 6 Ağustos'da tüm dünyada ve Hiroşima'da yer alan Hiroşima Barış Anıt Parkı'nda milyonlarca kişi tarafından anılmaktadır.

Hiroşima'ya atılan atom bombası sonucunda ise 1945 yılının sonuna kadar 66 bin kişi yaşamını yitirmiştir. Saldırıdan sağ kalanlarda ise radyoaktivite kaynaklı çeşitli hastalıklar görülmüş, ve bu hastalıklar nesilden nesile kısmen günümüze gelmiştir. Atıldığı anda saldırı noktasının 4 mil çapını yok eden bu bomba, kentte yaşamı adeta bitirmiştir.

Kayıpların yüksek olmasının ise bir sebebi daha vardı, bazı kaynaklara göre ABD, saldırı için 'Japonya'da insanların en çok dışarıda olduğu an'ı araştırmış, ve bombayı en yoğun anda atmıştı: Pazartesi, sabah 08:15

Nagasaki Katliamı...

Bu atom bombasıyla Nagasaki'nin toplam nüfusu yaklaşık 240.000 kişi içinde 74.000 kişi hayatını kaybetti ve binaların yüzde 36'sı tamamen yok edildi. 2007'de, Nagasaki belediyesinin resmî listesine göre, o an öldürülen veya daha sonra atom bombasının etkisiyle ölenlerin toplam sayısı 143.124'a ulaşmıştı.

Bir çok kaynak Japonya'nın zaten teslim olacağını söylemektedir...
Hiro%C5%9Fima-Nagasaki-500x336.jpg

Nazım Hikmet Şiiri:

KIZ ÇOCUĞU
Kapıları çalan benim,
Kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem,
Göze görünmez ölüler.
Hiroşima 'da öleli,
Oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım.
Büyümez ölü çocuklar.
Saçlarım tutuştu önce,
Gözlerim yandı kavruldu
Bir avuç kül oluverdim.
Külüm havaya savruldu.
Benim sizden kendim için
Hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki kaât gibi yanan çocuk.
Çalıyorum kapınızı,
Teyze,amca bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
Şeker de yiyebilsinler.
D99lQz.jpg
[+] 2 üye Kızılderili nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Haklı bir katliam japonya bunu haketti ..
1NrVyj.gif
Yardım almaya alışan emir almaya da alışır.
Ara
Amerika'nın rezilliği başka bir şey değil.
[+] 3 üye Leon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(27-12-2015, 01:05)Furkovic : Haklı bir katliam japonya bunu haketti ..

Her ne kadar WW2'de Japonya yaptıkları ile rezil bir devlet olduğunu kanıtladıysa da başka bir devletin aynı şeyi o devlete uygulaması doğru bir şey değil özellikle o bomba sivil halka atılırsa.Benim bildiğim o bölgelerde her hangi bir askeri gücünün bulunmamasıdır.
Ara
Sivillerin katli her daim üzücüdür, 2. Dünya Savaşının taraf bütün ülkelerinin bu tip katliamları var, gerek stratejik bombardimanlarda olsun, gerek gaz odalarında olsun, gerek Nanking'de olsun. Alman, Çinli, Japon, İngiliz, Amerikan bir çok insan öldü bu savaşta, 70 yıl önceki bu insanlığın kaybettiği savaşın sivil zayiatlarını sadece ABD karşıtı incelemek, bunu propagandaya çevirmek bu bağlamda bana biraz hipokrasi gibi geliyor, zira Japonların savaş boyunca 11 milyon Çinliyi katlettiği düşünülmekte. Konu bunların hepsini içerseydi çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum; "2. Dünya Savaşı'nın Sivil Zayiatları" gibi.
Ara
Her kim kasıtlı olarak sivil öldürmüşse suçludur.Japonya'nın başına etme gelir başına gibisinden bir durum oldu ayrıca Amerika yeni oyuncağını denemek istedi.
Ara
(27-12-2015, 01:05)Furkovic : Haklı bir katliam japonya bunu haketti ..

Bir millet atom bombası yemeyi nasıl hak eder açıklarmısın.
Ara
Ara
Hiç bir sivil halk kendi devletinin yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Savaşmayan belki de savaş karşıtı binlerce çoluk çocuk masum insan öldü. Çift başlı doğanlar, derisi dökülenler ve daha bir sürü radyasyonun açtığı hastalık, daha sonra kanserli yetişen bir nesil. Cidden Japonya'nın bugünkü durumu sanki tarihi boyunca hiç savaş görmemiş bir uygarlık gibi. Adamlar yıkıldıkları gibi çok daha sağlam kalkarak dünya teknolojisinin büyük bölümünü elinde tutuyor.

Awake'ye katılıyorum sadece bu değil bir çok savaş katliamı ve benzeri şeyler var 2. Dünya Savaşı'nda. Ayrı bir konu açılsa çok daha iyi olur.
76561198032000419.png
[+] 2 üye Yabgu Khan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
"...Nevertheless, it seems clear that, even without the atomic bombing attacks, air supremacy over Japan could have exerted sufficient pressure to bring about unconditional surrender and obviate the need for invasion."
http://web.archive.org/web/2008052805190.../USSBS.pdf
“There is nothing deep down inside us except what we have put there ourselves.” 
-Richard M. Rorty
Ara
Amerikanlar bu olayi bir katliam olarak gormuyorlar, savasi sonlandirmak icin gerekli ve mesru bir arac olarak algilaniyor.
[+] 2 üye PiriReis nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Japonların akıllarının ve gönüllerinin derinliklerinde her zaman kazılı kalacak.
G0kMNN.png
Ara
140 bin insanın 43423542356234 tane bombayla ölmesi normal karşılanırken neden bir bombayla ölmüş olmaları katliam veya insanlık suçu olarak görülüyor ?
[+] 1 üye villager nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
İnsanların ölmesi normal mi karşılanıyor?
Vir sapit qui pauca loquitur
Ara
Bizim hükümet (parti farketmez) bizim desteklemediğimiz şekilde -atıyorum- İran'la savaşa girse ve İran nükleer güç kullansa, savaşı desteklemeyenler de gidiyor. Savaşta ölen askerlerle bir tuşla ölen siviller arasındaki farkı bilelim.
[+] 1 üye Kaiser-i Rum nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Savaşı desteklemeyenler fabrikalar, altyapı tesisleri bombalanırken de gidiyor.

Mesela 2. Dünya Savaşı için wiki en az 70 milyon ölü demiş. Madem insanların ölmesi normal değilde neden ölen diğer 69 milyon 860 bin insan için konu açılmıyor da atom bombası ile ölenler için açılıyor ? Atom bombası ile ölenlerin özel bir ayrıcalığı mı var, yoksa diğerleri Amerika tarafından güçlü bombalarla öldürülmediği için mi umursanmıyor ?
Ara
Çok saçma bir şey üzerine akıl yoruyorsun. Sivillerin üzerine dünyanın en güçlü bombasını atmak suçtur. Binlerce yıldır savaş olmuştur, savaşan taraflar kayıplar vermiştir. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama çok ilginç bir düşünce yapısına sahipsin şu anda. Dünyada hiç savaş olmamış, her zaman huzur olmuş bir yer gibi konuşuyorsun.
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Dünyanın her zaman huzurlu ve barış dolu bir yer olduğunu ima bile etmedim.

Sivillerin üstüne dünyanın en güçlü bombasını atmak neden suç olsun ? Büyük oranda yanıcı maddelerden yapılan Japon şehirlerine yangın bombaları atmak neden savaşta olabilecek bir şey olarak karşılanıyor ?
Ara
Buradaki tartışma çok gereksiz Cenevre Sözleşmeleri savaş hukuku ve suçlarını incelemeyi öneririm.
p8RNv0.png
Alıntı:In the years since the two atomic bombs were dropped on Japan, a number of historians have suggested that the weapons had a two-pronged objective. It has been suggested that the second objective was to demonstrate the new weapon of mass destruction to the Soviet Union.

By August 1945, relations between the Soviet Union and the United States had deteriorated badly. The Potsdam Conference between U.S. President Harry S. Truman, Russian leader Joseph Stalin, and Winston Churchill (before being replaced by Clement Attlee) ended just four days before the bombing of Hiroshima. The meeting was marked by recriminations and suspicion between the Americans and Soviets.

Russian armies were occupying most of Eastern Europe. Truman and many of his advisers hoped that the U.S. atomic monopoly might offer diplomatic leverage with the Soviets. In this fashion, the dropping of the atomic bomb on Japan can be seen as the first shot of the Cold War.

http://www.washingtonsblog.com/2012/10/t...tions.html

Bazilarina gore bu bombaların asıl amacı Sovyetlere bir signal göndermek ve barış görüşmelerinde daha fazla ustun bir konuma gelebilmek.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.