HoI4 - Battle for the Bosporus İlk İzlenimleriniz
header.jpg?t=1600865886

Battle for the Bosporus DLC'si ile ilgili ilk izlenimlerinizi burada paylaşabilirsiniz
[+] 1 üye Selene nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Şimdilik Osmanlı kurma yolunu denediğim için ondan bahsedeceğim. Geçmek oldukça kolay zaten iç savaşta önceden kemalistlerin gücü kırdıysanız 2 veya 4 birlik çıkarabiliyorlar karşına. Ondan sonra yayılmaya başladığımda yunanistana savaş açtığımda italyanlar da aynı anda savaş açtı ve oldukça kolay şekilde aldım.  Damascus diktat ve association of uleme focuslarıyla suriye, ırak, iran, afganistan puppet oldu. Libyada italyanlarla savaşan ingilizler bir anda birliklerini çektikleri için ortadoguyu ve mısır kaybettiler. Daha sonra İran ve afganistan rahatça hindistanda yayılmaya başladı. Oldukça basit olduğu için bir zevk alamadım açıkcası
Ayrıca osmanlının rengini beğenmediğimi söylemiş miydim
unknown.png
omnia fui et nihil expedit
Ara
HOİ4'le aram çok iyi değildir. Zaten 60 saat civari bir oynanış sürem var. Bu yüzden kaliteli bir değerlendirme yapamayabilirim. Gene de özellikle odak ağacından keyif aldım. Onun dışında herkesin üzerinde durduğu "Paradox dersine çalışmış." konusuna, bizim tarihimizi bu kadar yakından incelemiş olmaları sebebiyle katılıyorum. Bence güzel.
Ara
Adnan menderesin portresi çok kötü olmuş acilen düzeltilmesi gerek
Ara
-Kararlar sekmesine bakmaktan başım döndü. O kadar çok zorlu karar var ki Atatürk ün PP bonusları olmasa bittik. Adanayıda içine alan Malatya bölgesinin Kürt coresi olması hoşuma gitmedi.
-Çelik eklemeleri ve petrol iyi olmuş. Krom her zamanki gibi yine çöp.
-Varlık vergisini falan görünce vay be dedim.
-Kemalist yoldan gidiyordum Atatürk'ün ölmesi eventi gelmedi tam fark edemedim belkide.
-Standart odak ağacına alışmışız tüm ulusal odakları açmaya şimdi gittiğimiz yola göre tonla odak boşa düşünce içim cızladı.
-Askerlerin konuşmaları ve giyim kuşamları iyi olmuş. Ayrıca Hafif tankın, supportun açık olması uçakların kuyruğundaki Türk bayrağı hoşuma gitti.

Alışıncaya kadar Türkiye ızdırap ama sonra güzel sonuçların çıkacağını umuyorum.
q59zb6s.jpg
[+] 1 üye irfandurmus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@irfandurmus malatya stateinde kurd çekirdeği yok hak iddiası var sadece
Ara
(16-10-2020, 12:07)1Manascı : @irfandurmus malatya stateinde kurd çekirdeği yok hak iddiası var sadece

Core yerine çekirdek demen hem mantıksız hem de komik duruyor. Başka bir kelime kullanmanı öneririm.
[+] 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@Probang hiçbir dilde hiçbir kelime tek bir anlamda kullanılmaz bu kanıyı vermen komik olan durumdur, dinamik kullanımlar sözcüğün esas varlığını zedelemez, çekirdek diyince aklına kuru yemiş geliyorsa bu senin ayıbın, güneşin özü yada güneşin çekirdeği gibi tanımlar aykırı değil ama insanın özü deyince benliğini ifade ediyor anlatım dinamiktir belirli kalıplara sığdırmana gerek yok görünüşe göre absürt olan birşey yok.
Ara
Odak ağacı üzerine ciddi bir şekilde düşünülmüş ama sorun şu ki Osmanlı yı kurmak en az 1941 i buluyor, yani çevreye savaş açıp toprak kazanmak erken tarihlerde mümkün olmuyor. E zaten 1941 e gelindiğinde Almanya ve İtalya her yeri yutmuş olup sana alan bırakmıyorlar. En kötüsü ise decisionlarda resmen kaybolman. Bu bir savaş oyunu olmasına rağmen oyunda en fazla vaktimi decision seçmeye zarar ayırmakla geçiriyorum. Türkiye nerf bile yemiş diyebiliriz bu anlamda. En kolay çare odak ağaçlarının süresini 35 günde indirmek olabilir.

o3sa4u9sfat51.png

En fazla odak Türkiye de var görüldüğü üzere. Adam gibi odak üzerinden ülkeyi geliştirmeye kalkasanız 1945 i buluyor yani.
[+] 4 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Haklısın aşırı odak var eskiden sırf çok karışık odak ağaçları olduğu için Allies tarafını pek oynamazdım şimdi Türkiye ile buna mecbur kaldık. Tam ağacı okuyamadım ama pek alakasız odakta göremedim derslerine iyi çalışmış paradox.
q59zb6s.jpg
Ara
Türkiye çok hoş mekaniklere sahip ve gerçekten tam bir sandbox olmuş,paradox focusları iyi hazırlamış.

[+] 1 üye Leon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.