05-07-2017, 02:28
Adminden rica et direktifleri ver oynasın 1 tur istersen. Zorlama yani.
[HS] Medieval 2 - Kingdoms of Heaven Hotseat (Retrofit)
|
05-07-2017, 02:28
Adminden rica et direktifleri ver oynasın 1 tur istersen. Zorlama yani.
10-07-2017, 01:19
Arkadaşlar. Lokumun bu hotseat müttefiklerle kazanma var mı? sorusu üzerine bir konuya değinmek istedim:
Arkadaşlık, akrabalık sebebiyle müttefiklik yapıp diğer insanların oyununu mahvetmek hiç yakışık alan bir durum değil. daha oyunun başı itibariyle Venedik yani GaulTurk'e karşı 3lü ittifak kurup savaş ilan ettiniz. Hepimizin burda arkadaşları, samimi olduğu kişiler var. Ama biz dostluğumuzu oyuna yansıtıp da müttefik olmuyoruz. Bu kuzencilik durumuna çözüm olarak sizleri ya uzağa yerleştirelim ya da başka bi çözüm bulalım bu şekil olması hiç adil değil bence.
10-07-2017, 01:47
isteyen herkes istediği ile müttefik olabilir. her hotseatde aynı kişilerin müttefik olmaları hem zevksiz olacagı gibi hemde gruplaşma yapacaktır oyuncular arasında. Lokum arkadaşımız ve kuzenleri aramıza yeni katıldı. bizleri zamanla daha iyi tanıyacaktır. mesela ben aytaçla veya merco ile zerderX ile müttefik oldugumuz hotseat cok azdır okadar hotseat oynamıza ragmen 1 yada 2yi geçmez. yeri geldi hiç müttefiksizde hotseatlerde oynadım kah yendim kah yenildim genelde :)) burada bence teomanın yapması gereken yanlarına müttefik çekmek olacaktır. milanı fransa ile bizansı türkler ile anlaşarak zorlayabilir. Venedik başlangıç itibarıyla hem sicilaydan hem milandan güçlü bir ülke. Rahatlıkla direneceğini söyleyebilirim. iş biraz da diplomasiye kalıyor. diğer oyuncular da taşın altına elini sokup venediğe yardım etmelidir bu tür durumlarda.bugun venediğe olanlar yarın kendilerine olacaktır diye düşünmelidir. özellikle HRE :)
10-07-2017, 02:03
Olay savaşı kazanıp kazanmamak değil. Belki gaul 5 müttefik bulup 6vs 3 atacak olabilir. Ama gaul diplomasi yaparak müttefik bulmak zorundayken. Lokum ve kuzenleri doğuştan müttefik :D Şahsi kanaatim bunun adil olmadığı yönünde.
10-07-2017, 06:08
(10-07-2017, 02:03)Aytaç : Olay savaşı kazanıp kazanmamak değil. Belki gaul 5 müttefik bulup 6vs 3 atacak olabilir. Ama gaul diplomasi yaparak müttefik bulmak zorundayken. Lokum ve kuzenleri doğuştan müttefik :D Şahsi kanaatim bunun adil olmadığı yönünde. @Aytaç burada durumu çok iyi özetlemiş ve sonuna kadar haklı.
10-07-2017, 11:51
İlk hotseatten ayrı düşeceklerini sanmam. Kim arkadaşıyla kuzeniyle birşeye şu hotseat işine katılalım deyipte ilk turdan birbirine saldırır. Önce bi oyunu öğrenene kadar yan yana dururlar baktılar tek başlarına ayakta durabiliyorlar o zaman zaten birbirlerine bile düşerler. Birde şey meselesi var, hiç kimseyi tanımıyor adam, müttefik olacak ama güven duygusu yok adama karşı. Tanıdığı güvendiği adamla müttefik olması çok normal. Zamanla oturacaktır, gitmeyin kuzenlerin üstüne! :D
10-07-2017, 11:56
Ben de yeni gelene hep şüpheyle yaklaşırım tanımıyorum çünkü. Britanya hotseat de lokum Norveç. 1 full ordu geliyor ben şimdi ona güvenip güvenemeyeceğimi bilemiyorum diyelim anlaştık artık bozulamaz anlaşmalar da kalmadığına göre bana saldırsa o orduyla kimsenin çıkıp bişey demeye hakkı yok bence. Zaman geçtik burdaki oyuncuları tanıyacaklar, burdaki oyuncular da onları tanıyacak. Ama en fazla aktif olan lokum diğer kuzenlerin de biraz daha aktif olması lazım.
10-07-2017, 12:20
(Son Düzenleme: 10-07-2017, 12:21, Düzenleyen: turkish lokum.)
@Khingila ztn mtw2 ye yeni başladı daha adam akıllı singleplayer oynamadan hotseat e geldi adama dünyanın yarısını verseniz bile kaybeder ztn genelde biz kuzenler online oyunlarda birbirimize düşeriz :)
10-07-2017, 12:25
En iyi oynayanımız lokum onun hali de crusades campaign de gayet belli :)
10-07-2017, 12:39
Rehberler bölümümüz var birçok faydalı bilgi mevcut. Single cok fazla oynamadan da bilgi edinebilirsiniz. Single oynamamanın tek sıkıntısı hangi ülkeden hangi asker hangi binada basılır, hangi rebel sehir ne kadar askerle alınır bunları tecrübe etseniz yeterli single. Hotseating AP ayrı bir olay. Karşında 12 sene önceki Saçma zayıf AI yok hepsi human. Her detayı hesaplamak zorundasınız.
10-07-2017, 13:12
Yanlış anlaşılmayayım benim bahsettiğim kazanmak iyi oynamaktan çok kuzenlerle ittifak olmak. Bu hotseat müttefik olursunuz daha hepiniz yenisiniz tamam. Ama bunun normalde yanlış bir durum olduğunu belirtmek istedim.
10-07-2017, 13:25
Yani benim kuzenim burda olsa yem eder miyim size :D
14-07-2017, 00:28
Çok üst düzey bir şekilde oynamadım turları. Yanlış anlaşılma olmasın.
18-07-2017, 18:29
Fortun dibindeki 2-3 birimi unutup forta sokmuşum. Eğer oyununa etki eden bir şey varsa durumu düzeltelim ama bir şey fark ettiğini sanmıyorum. Çünkü forttaki general Night Fighter ve saldıracak ordun yok. Ama bir şey fark ediyorsa söyle, çünkü unutup 1 tile kaydırmışım 2-3 birimi bundan ibaret. Benim tarafımda bana da katkısı yok. Diğer yenilen orduyu hareket ettirmedim hiç.
18-07-2017, 21:40
Hayır kardeş sorun değil ben sonradan bir arıza çıkmasın diye sordum devam edebiliriz.
|
|