25-06-2020, 16:02
(25-06-2020, 14:34)elefsar : Ben bir mp etkinliğinde ful kabile kaldım çok bir zararını görmedim, para kazanırken zorluk çıkıyor bir miktar. Eğer medeni devletler ile sınır değilsen, Kuzeylerde falansan hiç kasmaya gerek yok medeniyet. Çevrendekiler de öyle kalıyor çünkü.ama genişlemedigin anda kazandığın para- ordun az oluyo, sonra büyük bir devlete denk gelirsen yutu verir seni tek seferde, büyük devlette en azından bir sansın daha olur. bir de tech tree upgradelerinden geri kalırsan daha büyyük sıkıntı. %5 tax %10 maintace, morale, pop growth vsvs.
Güneyde isen gerekli ama genişlemeden kasmak daha mantıklı, genişledikçe zorlaşıyor zira. Sağlam bir müttefik ağı kurup medeniyet+rejim kasacaksın, sonrasında dilediğin yere genişlersin.
ay olarak mp ye dahil oldugumda baya net bir şekilde gördüm. magara ile ilk savasımda 40k a 120k yerleşik ordu ile oldu ilk büyük savaşım.
ondan sonraki 70 sonraki 100 .
birde düsman şehirlerini kuşattıkça ana bölgen başta olmak üzere köle alıyorsun- bazen event ile para,
tabi genişleme ile bağlantılı olarak iç savaşa çok dikkat etmen lazım baya sıkıntılı bir durum.
bu arada herkes kendi büyüklüğündekilerle müttefik olabiliyor yanlış hatırlamıyorsam, bölgesel güç iken major power ile ally olamıyorsun.sanşa yukarı genişlemek istemezlerse sıkıntı olmaz,