24-01-2017, 13:37
(23-01-2017, 19:43)Okkes : Osmanlı ile yeni bir oyuna başladım. Ortodoks yaptım ülkeyi. Şimdi Kara Koyunlular'a savaş açtım ve ülkelerini kuzey ve güney olarak ikiye böldüm. Güney Kara Koyunlu Bölgesinde Iraklı isyancılar çıktı, ben de bendeki az bir toprak parçasıyla Irak'ı kurdum ve Kara Koyunlular'daki Iraklı İsyancılar da benim vassalım Irak'a katıldılar. Başta iyi giderken Irak'ın büyümesiyle özgürlük istekleri %70-80'e dayandı yani ilhak edemiyordum. Prestij puanı kullanarak özgürlük isteklerini azalttım aynı şeyi Timur ve İran olarak denedim yine aynı şey oldu. Bu sorunu çözmemin tek yolu prestij puanı mı kullanmak ? Farklı dinden olduğum için etkileme durumu olabilir mi ?
Vassalınla farklı dinde olman bağımsızlık isteğini artırır. Ayrıca ilişkinin kötü olması ve askeri gücünün düşük olması da.
Vassalının dinini değiştirmeye çalışırsan da aynı din grubu %50, farklı din grubu %100 liberty desire oluşturur.
(24-01-2017, 00:05)Okkes : Zamanla azalıyor galiba özgürlük isteği, Irak'ınki 50'lere kadar düştü. Dini Kıpti'ye çevirmek istiyorum. Kars'tan Kıpti İsyancılar çıkıyor ancak boş Anadolu toprakları yerine diğer ülkelere gidiyorlar ve harcanıyorlar. Dini nasıl Kıpti'ye çevirebilirim ?
Kıpti olan bir bölgeye misyoner yolla. Misyoner görevini hemen bitiremesin diye maaşını kıs. Mümkünse o bölgedeki otonomiyi de düşür. İyice unrest artsın. Sonra isyancılar çıkınca da önlerinden çekil. Ülkenin yarısını ele geçirdiklerinde istekleri kabul olacaktır. Yüksek DEV puanı olan bölgeleri ele geçirmeleri senin için avantajlı olur. Çünkü kalan %50lik kısmı sen kendin dönüştürmelisin ve yüksek DEV puanı olan şehirler zor dönüşecektir.
Sic Parvis Magna