06-10-2015, 17:49
(06-10-2015, 02:29)Awake :(05-10-2015, 11:29)House : Evet İsveç-Türkiye ilişkilerinin kanayan yarası Eu4 Osmanlı'yı sen olsan nasıl yapardın?
Benim liste:
- Kırım, Tlemcen, Algiers, Tunis eventler ile otomatik olarak Osmanlı'ya march olacaklar. March olma sebepleri bu beleşten gelen vassallığı dengelemek için bir nebzede olsa bir bedel olması. Yani tarihte annex'lenmediği için ve annex'lemek isterseniz. Ayrıca Kırım'ı oyuna Osmanlı ile defensive opinion'a sahip olarak başlatırdım.
- Timed Modifier Eklenmesi: Osmanlı'ya 1444-1565 arası tech penalty'yi sıfıra düşüren modifier eklerdim.
- Ship costs idea'sının %20 land moral ile değiştirirdim. Osmanlı her daim yalnız olarak müttefikleri olan Avrupa'lılara karşı savaştığı ordusu güçlü olmak zorunda. Op mop değil yani :P
- Fatih döneminde İstanbul ve Arnavutluk'u aldıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere Third Rome görevi olurdu ve Papa'ya karşı özel cb. Bu görev Fatih öldükten sonra biter ve bir daha gelmezdi.
- Ciddi şekilde eksikliği hissedilen "annex Hungary" görevi koyardım.
Varsa görüşünüz ki muhakkak vardır sizinkileri alalım?
Oyun exploitlerle yeterince kolay değil sanırım, üstüne Paradox yardımı da istediğine göre. (E)
Mevcut Osmanlı'nın AI'ı "hayatta" kalsın diye bufflanırsa, sonucunda oyuncular tarafından ölümüne exploit edilecek bir Big Green Blob ortaya çıkar. Oyun zaten halihazırda ölümüne kolay olduğundan Paradox ekibinin Osmanlı'yı bufflamasını beklemeyin, yukarıdaki Osmanlı deneyimini absürt derecede kolaylaştıracak maddeleri ise hiç beklemeyin derim. Mantıklı olmak lazım.
Öte yandan Osmanlı ile oynarken harita boyuyormuş hissine kapılan sadece ben miyim? Oyun tatmin etmiyor artık Johan, duy sesimizi, çok kolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay.
Oyun zorlaşırsa Türkiye'deki oyuncuların %90'ı ağlar "OYNAYAMIYORUM BU OYUNU XDDDDDD." diye.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları