İleti Sayısı: 1,649
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
45
İki gün önce bitirdiğim kitap. Daha henüz Einstein'ın özel görelelik teorisi veya kuantum teorisi piyasada yokken yazar Wells, üç boyutun üzerine dördüncü boyutun da zaman olduğunu yazıyor bu bilimkurgu kitabında ve üç boyutta hareket edebildiğimiz gibi dördüncü boyutta da hareket etmeye çalışan bir adamın geliştirdiği makine ile başına gelen hikayeyi okuyoruz. Oldukça vizyoner bir bakış açısı. Gelecekte ise başta ütopya sandığı bir topluluğun aslında bir distopya olduğun fark ediyor. Benim oldukça hoşuma gitti. Bilimkurgu kitabı arayanlara tavsiye ederim.
Kitabın tanıtım yazısı: Victoria dönemi Londra’sında yaşayan bir bilim insanı zamanda yolculuk yapmak üzere icat ettiği makineyle geleceğin İngiltere’sini ziyaret eder. Sekiz Yüz İki Bin Yedi Yüz Bir yılında yaşadığı macerayı bir dost meclisinde anlatır. Geleceğin dünyası ayrıcalıklı insanların; güzel, narin ve tembel Eloi’ların rahat ve kaygısız bir yaşam sürdükleri bir yerdir. Ancak Zaman Gezgini bu macera sırasında çok geçmeden yeraltı dünyasına ait hortlaksı Morlock’ları da keşfetmiştir. Wells, Victoria dönemi İngiltere’sinde varsıllarla yoksullar arasında giderek büyüyen uçuruma yönelik keskin eleştirisinde, tarihin ve gelişmenin anlamını sorgular. Toplumsal adaletsizliğin sürüp gitmesi halinde yol açabileceği felaketlere dair uyarıda bulunur. 1895’te yayımlanan Zaman Makinesi, bilimkurgu edebiyatının köşe taşlarından biri olarak, kuşaklar boyu yazarları etkiledi. 21. yüzyılda yaklaşan çevre felaketlerine ve gezegenimizin yazgısına ilişkin kaygılara dair bir öngörü barındıran eskatolojik boyutuyla güncelliğini bugün de koruyor.
İleti Sayısı: 595
Imperium:
1
Yukarıda güzel güzel anlatmışlar arkadaşlar zaten. Muazzam bir kitap, o tarih için inanılmaz bir yaratıcılık. Bence bilim kurgu severlerin kaçırmaması gereken bir eser.
İleti Sayısı: 5,370
Imperium:
36
Bu kitabın ''The Time Machine'' adında 2002 çıkışlı bir film uyarlaması var. Birebir bir uyarlama olmasada bayağı iyi.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•