07-11-2019, 00:44
(Son Düzenleme: 26-02-2024, 12:32, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Kültürel Tatlar: Tayland Balkabağı Çorbası
Bu ılık, mevsimsel çorba ile sonbaharın hasatından en iyi şekilde yararlanın.
Hazırlık: 25 dakika | Pişirme: 40 dakika
Zorluk: Kolay | Kaç Kişilik:6 Porsiyon
Değerler | ||||||||||||||||
|
Malzemeler
- 1½ kg bal kabağı veya dolmalık kabağı, soyulmuş ve kabaca doğranmış olmalı
- 4 çay kaşığı ayçiçek yağı
- 1 soğan, doğranmış
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 tutam limon otu
- 3-4 çorba kaşığı Tai kırmızı köri ezmesi
- 400ml hindistancevizi sütü ekleyebilirsiniz
- 850ml sebze suyu
- Misket limonu suyu ve şeker
- 1 dilimlenmiş kırmızı biber, servis etmek için (isteğe bağlı)
- Fırını 180-250 dereceye kadar ısıtın. Kabakları hazırladığınız sosun yarısı ile beraber fırına atın daha sonra kızarıp altın rengini alıncaya kadar 30 dakika pişirin.
- Bu sırada kalan yağı soğan, zencefil ve limon otu ile bir tavaya koyun. Yumuşayana kadar yavaşça 8-10 dakika pişirin.
- Köri ezmesini 1 dakika karıştırın, ardından kızartılmış kabak ve hindistan cevizi sütünü 3 yemek kaşığı ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon otunu karışımdan ayırın.
- Birkaç dakika soğutun, sonra bir el mikseri veya gruplar halinde büyük bir mikserde püre haline gelinceye kadar karıştırın.
- İsterseniz hindistan cevizi sütünü ve kırmızı biberleri üstüne serpiştirebilirsiniz.