26-11-2019, 21:43
(Son Düzenleme: 26-02-2024, 12:30, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Kültürel Tatlar:Fajita
Evde yapabileceğiniz meksika mutfağından basit ve pratik bir yemek
Hazırlık: 10 dakika | Pişirme: 15 dakika
Zorluk: Çok Kolay | Kaç Kişilik:3 Porsiyon
*Benim yaptığım bayağı yağlı oldu o yüzden tarifimi yenileyerek sizlerle paylaşıyorum
Malzemeler
- 500 gr jülyen (uzun ve ince) doğranmış tavuk gögsü veya pirzola (Bulunabilirse bonfile de mutlaka ekleyin)
- 1 adet brunoise (fare dişi) doğranmış soğan
- 2-3 diş ezilmiş ve ince doğranmış sarımsak
- 2 kaşık sıvıyağ
- Toplam 3 adet yeşil ve kapya biberi julyen doğranmış
- Tuz,karabiber,kimyon
Hazırlanışı
- Tercihen wok eğer yoksa geniş sote tavasına sıvıyağ ekleyip iyice ısınmasını bekleyin, ardından tavukları tavaya alıp mühürlemeye bırakın. Mühürleme işlemi tavuk parçalarını tavadayken karıştırmayıp sadece 30ar sn bekletip ters çevirmektir. Tavukları ekledikten yaklaşık 3 dk sonra karıştırmaya başlayabiliriz. Toplam 6-7 dk karıştırdıktan sonra yani hafiften kızarmaya başlayınca tavadan alın ve bir tabağa koyun.
- Tavaya soğan ve sarımsakları ekleyin (gerekliyse biraz yağ ekleyin) ve karıştırarak soğan ve sarımsağın suyunu bırakmasını sağlayın.
- Soğanların hafiften yumuşadığını gördükten sonra biberleri de ekleyip sotelemeye başlayın.
- Biberlerin de ölmeye başladığını görünce tavukları tavaya ekleyip soteleyin ve 1er çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
Ekstra
Tavuğu önceden marine edip dolapta 2 saat bekletirseniz çok daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Marine için limon suyu,zeytinyağı,ince doğranmış sarımsak,kimyon varsa taze kekik ve pul biberle tavuğu kaplayıp, streç çekip dolaba atabilirsiniz. Lavaş ekmek arasında fajita ve rendelenmiş çeddar veya kaşar peyniri çok güzel gidiyor.
Bulabilirseniz soya sosunu da en son soteleme aşamasında yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar eklemenizi öneririm. Güzel bir lezzet katıyor.