MMO: Ragnarok Online

Bir MMORPG olan Ragnarok Online hikayesini İskandinav mitolojisi temalı manhwa Ragnarok'tan almaktadır.

Geliştirici: Gravity
Yayıncı: Gravity, 4Game (Güncel Avrupa Sunucusu)
Çıkış tarihi: 31 Ağustos 2002 (Kore), 15 Nisan 2004 (Avrupa)
Platformlar: Microsoft Windows

Ragnarok Online ile ilgili haberleri, ekran görüntülerinizi ve daha fazlasını bu konuda paylaşabilirsiniz.

tTRiYax.png
Ara
Geçtiğimiz yıllarda 4game Gravity'den resmi Avrupa sunucusunu hostlama haklarını birkaç yıllığına aldı ve ilk olarak revo-classic sunucusunu açtı. Orada bir süre oynadım ama geçen yıl bu zamanlarda bırakmıştım.

Şimdi bu haziranda prime sunucusunu açtılar. Burada ilk başta oynama isteğim yoktu, revo-classic'te o kadar oynadıktan sonra burada tekrar sıfırdan başlamak cazip gelmemişti ama yine dayanamayarak başladım. Elbette yeni sunucunun açılmasıyla öncekinin birçok oyuncu tarafından bırakılıp unutulmasının da etkisi var. Bu arada oyunun farklı versiyonları var revo-classic, prime, renewal, zero gibi ve hepsinde oyunun sunduğu özellikler ile içerikler farklı. Burada bahsi geçen revo-classic ve prime arasındaki en önemli fark prime'da 3. sınıfların olması denebilir. Tabii onlar daha gelmedi, yakında geleceği söyleniyor.

Oyunu oynamak ücretsiz ama oyun içi satın alınabilir birçok öge var. Premium bunların başında geliyor. Bunlar daha çok WOE (War of Emperium, PVP) oynayanlar için fark yaratan şeyler, oyunu daha "casual" oynayanlar için fazla önemli sayılmaz. Ben de aynı o şekilde casual olarak önceki sunucuda yaptığım gibi arada oyuna girip varsa partiyle yoksa kendim 1-2 yaratık kesip çıkıyorum. Hatta biraz fazla casual oynadığım söylenebilir, önceki sunucuda rebirth bile olmamıştım. Belki burada olurum ama henüz oraya daha var.
tTRiYax.png
[+] 1 üye reddga nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Görsel

3 günlük grind sonrası sonunda mutlu sona ulaştık.
tTRiYax.png
Ara
https://eu.4gameforum.com/threads/684553/

Dün yapılan güncellemede oyuna Rachel, Ice Cave ve Veins ile yeni bir event geldi. Ayrıca yeni günlük giriş bonusları eklendi.
tTRiYax.png
Ara
Prime sunucusuna bu ay içerisinde 3. sınıflar eklenecekmiş. Ayrıca Rachel Sanctuary açılmış. Yaklaşık 2 aydır oyuna girmiyordum, bu haberlerden sonra dün tekrardan girerek biraz oynadım. Sunucu tahmin ettiğimden daha kalabalıktı, 3. sınıfların geleceği haberi birçok kişiyi tekrardan oyuna başlatmış olsa gerek.
tTRiYax.png
Ara
Bu oyunun hala aktif olduguna inanamıyorum. Ben bile oynamistim kisa süre
Ara
Yani eski EuRo zamanlarıyla kıyaslayınca buranın aktifliği hiç kalır ama yine oynayanı var az biraz.
tTRiYax.png
Ara
Görsel
Görsel

Priest + Endow servisimiz bulunur. Sage yakında Professor olunca yanına SP doldurma servisi de eklenecek.
tTRiYax.png
Ara
https://eu.4gameforum.com/threads/685507/

3. sınıfların geldiği güncelleme dün geldi.
tTRiYax.png
Ara
Görsel

İlk defa +7'ye silah geçirebildim. Elbette 4. seviye silah olsa daha çarpıcı olurdu ama 3 de fena sayılmaz.
tTRiYax.png
Ara

Oyunun en sevdiğim müziklerinden, sırf bu müziği dinlemek için 3. katında Alarm kesmeye giderdim. Ayrıca bitmek bilmeyen bir Tower Keeper Card arayışı vardır hiç eskimez. Ben de ara sıra gider 5-10 tane keserim.
tTRiYax.png
Ara
https://eu.4gameforum.com/threads/685975/

Bugün gelen güncellemede Brasilis ve Endless Tower oyuna eklendi. Ayrıca Holiday Season etkinliği başladı.
tTRiYax.png
Ara
Görsel

Onca yıllık Ragnarok Online geçmişimde yaptığım ilk 99/50 karakter Sage oldu. Sıra 97 level Priest ve 96 level Knight'ta. 91'de kalan Blacksmith biraz daha bekleyecek.
tTRiYax.png
Ara
Görsel

Magmaringlerde de full çeken parti yapmadım demem artık. Priest burada 99 oldu.
tTRiYax.png
Ara
Görsel
Görsel

Yüce Valkyrie'nin huzurunda yeniden doğduk. Blacksmith ve Priest artık Mastersmith ve High Priest olacaklar. Mastersmith ile bu sefer forger olmayı deneyebilirim.
tTRiYax.png
Ara
Birkaç gün önce forger dex bonusundan yararlansın diye bir guild kurmuştum, oynayanlar varsa davet atabilirim.
tTRiYax.png
Ara
Bugünkü güncellemede Moscovia ve Eden Group oyuna eklendi. 1-99 arası Eden Questler aktif.
tTRiYax.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.