[MP] EU4 - Multiplayer : Eylül 2015
7 Avrupa ülkesi önce seçilsin, diğer bölgeler kapatıldıktan sonra yine Avrupaya alım açılabilir.
Hindistanda Çinde 0 oyuncu varken Milan seçilmesin diyorum.

Dün yanılmıyorsam oyuncu sayımız 17 idi.
15 ile bile yapılabilir bu dediğim.
Şimdi sonuç nedir,ne yapılacak ?
Ara
Acil bir durumdan dolayı katılamayacağım. Hepinize iyi eğlenceler. Duman'ı parçalayın lütfen :)
n20GdM.png
Ara
Lobide bakalım.
Bu arada benim işim bitti re hosta bile gerek kalmadı geliyorum .
Ara
Oyunun son günlerde baydığından, çin ve güney afrikadan ülke alıcağımdan  mp den ayrılıyorum.
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
Sonuç olarak lobide dağıtımı yapacağız

herkesin fikrini dinliyerek dağıtım listesini belirledim
Avusturya
Fransa
Kastilya
İngiltere
Osmanlı
Polonya
Moskova
Bahamis veya Vijayanagar
Tunus veya fas
Mali veya songhai
Manchu devletleri
Etiyopya
Portekiz
Papalalık
Hansa
İsveç
Kara koyun veya timur (timur pers olarak oynayabilir)
Ayuthaya veya lan xan
Milan veya floransa
--------------------------------------------
Diğer avrupa ülkeleri
--------------------------------------------
Diğer asya ülkeleri
Kuruldu bu arada.
kgzaLv.jpg3aZ3jj.jpg

Avrupadan Kareler Güzel Oyundu
[+] 1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bir sonraki oyun günü devletime 3-4 oyuncu tarafından simultane saldırı yapılması riski var. GM arkadaşı göreve davet ediyorum bu savaşları / savaşlardaki müttefiklikleri incelemesi için.

Alıntı:: Ama bak sana diyorum
: Yarın ingiltere bile
: sana sefere katılıcak
Gün sonunda songhai..1472 itibariyle topraklarimizi 3 kat genişleterek afrikada guçlenmeyi başardık. Hedef tam afrika birliği..

VLnGaq.jpg
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
HAÇLI UYUMA! BUNLAR İYİ GÜNLERİN!

MÜSLÜMAN OSMANLI DEVLETİ KUTSAL TOPRAK ROMA'YA DAYANMIŞKEN ZAMAN HAÇLI SEFERİ ZAMANIDIR.

EroberungJerusalems2.jpg
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Fransa kralının yaptığı haçlı çağrısına cevap veriyorum yaklaşık 40.000 kişi olan ordumla balkanlara inmeye hazırım!

EDIT : @Darkrad Briton-Viking müttefikliğini incelemedin ve normal gördün bu durumda bizim paktımızda normaldir.
Ara
WZvyDY.png

Sarı Renk:  Kaybedilen Topraklar
Kırmızı Renk: 1470 Yılındaki İngiliz Toprakları

Bu arada SS Alamamışım, Papalıkta II.Pius var. 
Bkz: Papa II.Pius'un Türklere karşı haçlı seferi çağrısı

Bence haçlı seferi haktır. Açılmalıdır.
Ara
Fransa hiçbir yeri korumuyor Napoli'yi kendisine almak için girdi.
Eğer Fransa İtalya'dan tamamiyle çıkacaksa ben de toprak almamayı değerlendirebilirim, bu durum diğer güçlerin daha çok işine gelir herhalde.
Ben Napoli'yi napacağım. Bu savaş tamamen Osmanlı'nın savaşını sabote etmek için açılmıştır. Roma'da 2. Pius otururken kimseden Müslümanların İtalya'ya çıkışına ses gelmeyince Fransız Haçlı şövalyeleri elinden gerekeni yapma ihtiyacında bulunmuştur. Müslümanların bu agresif tavırları en fazla 50 sene sonra tüm Avrupa'ya kan getirecektir. Bu sırada uyuyan Kutsal Roma İmparatorluğu'na da selamlarımızı gönderiyoruz.

@Duman bu agresif oyununun sonuçlarını düşünmeliydin. Bi Mısır'ı al, Anadolu'yu birleştir allasen.
G0kMNN.png
Ara
Moskova'nın oyunlarına gelen Polonya-Litvanya Kralı Moskova gün gelip Rusya olduğunda ve Rus kardeşlerimi Ortodoks kardeşlerimi Polonya zulmünden kurtarmak istiyorum dediğinde şüphesiz ki oyundaki oyunculara başka mplere göre tavır belirlememeyi öğrenecektir.

Polonya-Litvanya kendi eliyle neredeyse bu tarihte Hazar Denizine sınır yapmış Moskovayı koruyor. Bunun karşılığı da erken bir biçimde fazlasıyla güçlü bir Rusya olacak ve bu Rusya'nın 1444 politikasıyla 1600 politikasının aynı olmasını beklemek ne yazık ki naiflik.

Ben Napoliden normalde alacağım yerlere claim çoktan atmıştım ve onu şuanda alabiliyorum. Bu savaş Fransa tarafından beni sabote etmek için açıldıysa dahi sabote olan bir şey yok malesef yine alacağım yeri alır mutluluklar dilerim savaş sonu. Ancak şunu iyi görmekte fayda var

- Aragonun Kralı yaşlıyken Fransa Aragona giriyor.
- Fransa eventi kabul edip tüm Napoliye claim aliyor.
- Fransa savaşta Aragonun prestijini negatife indiriyor.
- Aragonun yaşlı kralı ölünce Napoli PU'dan çıkıyor.
- Fransa claimleriyle Napoliye giriyor.
1. Aragon'a girmedim, savaşta düşmanın ittifakı olarak geldi. Ne yapmamı bekliyordun; topraklarımı işgal etmesine izin vermemi mi?
2. Event geldiğinde Napoli ile ilişkilerim iyi olsa ne olur zaten ittifakımın PU'su olacak diye düşündüm ve en azından claim bulunsun dedim ne olur ne olmaz. Fazla claim göz çıkarmaz. İşe yaradı da. Bu event'te herkes claim'i seçerdi. Seçmem diyen yalan söylüyordur :D
3. Prestiji negatife indirmek gibi bir şey aklımdan bile geçmedi. Hatta böyle bir şey olduğunu bilmiyordum bile :D
4. Benimle hiçbir ilgisi yok.
5. Sen İtalya'ya çıkmasaydın benim oraya gözüm bile kaymazdı.

Beyler bu Müslüman Osmanlı devleti kendisinin kutsal Haçlı topraklarına çıkışını haklı görüyor fakat Fransa'ya gelen tarihsel event ile Napoli'ye çıkışımı haksız görüyor, halbuki tarihte de Napoli Fransız hakimiyetine haklı olarak girmiştir. LOL

E tahtta da 2. Pius var. Ne bekliyoruz Haçlı kardeşlerim?

Edit: Osmanlı İtalya'ya çıkana kadar Napoli'nin Aragon PU'sundan çıktığından haberim bile yoktu :P
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Fransa toprak almayacaksa İtalya'dan toprak almadan çıkarım dedim ancak görünüşe göre Fransa İtalya'yı doğal hakkı olarak görüyor. E bize de Avusturya'nın tepkisini görmek düşer.

Bu arada Moskova oyuncusunun 1 Great Power kuralından haberi yokmuş, İngiltere ve Danimarka sana karşı savaşa nasıl gelecek o zaman? şeklinde bir soruyla geldi. Kendisi bunun " normal bir savaş " olmadığını dolayısıyla kuralları içermemesi gerektiğini düşünüyor. :P
Müslümanlar İtalya'dan zulümlerini de yanlarında götürüp toprak almayarak çıkacaksa Fransız kralı Napoli Düklüğü'ndeki kardeşlerini elbette kendi idaresine bırakacaktır.

Ama elbette bir de haçlı kardeşlerimin fikirlerini almak isterim. Geleceği düşünerek Fransız kralı Müslümanlardan %99 WS'deyken toprak almadan çıkma tekli almıştır. Doğu'daki uyumayan karanlığın barış teklifini bir de diğer Haçlı kardeşlerime soruyorum. Halihazırda tahtta 2. Pius var.
G0kMNN.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 42 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.