03-03-2016, 20:56
- yine tam dumanlık bir mp
- Zafer esnasında uyguladığım taktikleri herkes görebilir, ancak kimsenin göremediği, zafer yolunu açan stratejilerimdir.
https://www.youtube.com/watch?v=ZjHt3KW6S4g
[MP] EU4 - Multiplayer : Mart 2016
|
03-03-2016, 20:56
- yine tam dumanlık bir mp
Sürekli ya ağlayarak ya da küfrederek mpden çıkan oyuncuların burada gelip multiplayer kalitesinden bahsetmesi doğru olmaz.
Önceki sayfada kalmasın. (03-03-2016, 20:51)Duman : EU4 MULTIPLAYER : MART 1
03-03-2016, 21:15
Memlük ile değiştirmek isterim
03-03-2016, 21:32
benim 2.tercihim özbek ti özbek boş ama benim ülkem tunus niye özbek değil
"Biz inandığımız davaya koşarak gideriz koşarak gidemezsek yürüyerek gideriz yürüyerek gidemezsek sürünerek gideriz ama davamızdan vazgeçmeyiz " Prof.Dr.Necmeddin Erbakan
03-03-2016, 21:35
Kuzey Afrikada hiç devlet olmadığı için ona verdim (Fas boş, Tlemcen boş, Tunus boş)
Orta asyaya nazaran daha önemli bir coğrafya ama istersen Özbek verebilirim.
03-03-2016, 21:40
yok ben nedenini merak etmiştim tunus olsun
"Biz inandığımız davaya koşarak gideriz koşarak gidemezsek yürüyerek gideriz yürüyerek gidemezsek sürünerek gideriz ama davamızdan vazgeçmeyiz " Prof.Dr.Necmeddin Erbakan
03-03-2016, 21:42
Oyun içinde kullanılabilecek bir TS falan olacak mı?
Multiplayer için resmi bir teamspeak yapmıyoruz, (kalabalık oluyor ses kirliliği vs. çekilmiyor ayrıca katılamayanlar fransız kalıyor olaylara)
Oyuncular, müttefiklikler kendi aralarında bu tür işleri yapabiliyor.
03-03-2016, 23:44
bura da sadece kendi multisi işleyen etrafına kankalarını alan sonra hre üyelerini arkadaşı dolduran sonra oy birliği ile imparator olan sonra da küfürü yiyen birilerinin de mp yapması ilginç
04-03-2016, 00:08
Burada kaliteli bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz ancak açık her toplulukta olduğu üzere bu toplulukta da çürük elmalar çıkabiliyor. Bu çürük oyuncular sadece multiplayerlara değil, tüm oyun topluluğuna genel zarar verir haldeler, ortak özellikleri şu şekilde listelenebilir :
Arkadaşın bahsettiği HRE üyelerine arkadaşlarını dolduran dediği multiplayerda ben Kastilyayım. Arkadaş Avusturya. Arkadaş oyunun başında Töton Tarikatını oynayan oyuncuyu HRE'ye alıp elektörlük veriyor. Ardından araları bir şekilde bozuluyor, İmparator olarak Tötonlara unlawful vs. göndermeye başlayınca Töton'un desteğini kaybediyor. Aynı arkadaş bu sefer bir de oyuncu olan Savoy'a elektörlük veriyor. Farkettiyseniz 2 oyuncu, 2'sinin de elektörlüğünü bu arkadaş Avusturya iken vermiş. Savoy'da oyuncu değişiyor. Savoy'a yine kendi arkadaşları @QUWAWA geliyor, kendisi bu mpde de oyuncudur isteyen kendisine de sorabilir onu multiplayera kimin çağırdığını, benimle mp'den önce bir tanışıklığı var mı öğrenilebilir. Cologne ise YZ'deyken dahi Fransa'ya oy veriyordu. Avusturya'da yine bu arkadaş varken Avusturya'nın onla müttefikliği bozması ve o esnada Fransa'dan müttefiklik elde etmesiyle Savoy'un da İmparator'a olan yaklaşımı değişiyor. Nihayetinde Fransa 3 oyla İmparator oluyor. Olmaz olmamalı demiyorum mp bu her şey olabilir, şimdi gelelim bu işte senin hatana. Madem dilin uzun, öğreteyim oyunu. O oyunda oyları Palatinate senin PU'n olduğu için kaybettin. Palatinate PU olduğu için Palatinate hariç diğer tüm elektörlere seçimlerde - ilişki aldın. Yapman gereken şey her gördüğün insanı HRE'ye dahil edip herkese elektörlük dağıtmak yerine elektör yapayzeka ülkeleriyle ilişkini düzgün bir seviyede tutmak, diplomatic reputation seviyeni yükseltmekten ibaretti. Ben sana bu önerileri verirken sen oyunda ne yapıyordun? Fransa'ya karşı savaşırken Osmanlı'daki kankandan para yardımı alıp yeniliyordun. Osmanlı'dan 300'er 400'er gold alıyorsan Avusturya ile oynarken o savaşı en azından kazanman gerek. Sen onu bile yapamadın. Holy Roman Empire (Sadece HRE üyeleri yorum atsın.)
İmparator
Avusturya - @Miltiades
Elektörler
Brandenburg - @FearLess
Trier - @iberkay15
Savoy - @Justicar
Üyeler
Hollanda - @Birvetek
Floransa - @GriLeader
Münster - @SatanistKesenKedi
Milan - @fodunkiran
İmparatorluk içi sorunları görüşüp, çözüme ulaştırmayı amaçlayan oluşumumuzda aranızdaki anlaşmazlıkları ve çözüm önerilerini buraya yazabilirsiniz. Bu konu genelinde ittifak ve düşmanlıklarınızı yansıtmayıp, olacak problemleri görüşmek en temel amaçtır. Oyun içinde ayrı bir sohbet başlığımız bulunacak ve burada sadece imparatorluk üyeleri bulunacak. Bazı önemli kararları beraber alıp, uygulayacağız. Üyelerimize agresif işlerde bulunmamasını öneriyoruz. Ayrıca İmparatorluk üyelerimizin birbirine agresif bir şekilde genişlemesi durumunda o üyemiz tüm üyeler tarafından uyarılacaktır. Üye ülkeler arasında savaş çıkmadan önce oyunda isek kendi odamızdan, oyunda değilsek forum üzerinden kabaca konuşmalıyız. Eğer sebepsiz bir anlaşmazlık çıkarsa İmparator duruma müdahale eder. Kendi topraklarını barış zamanında geliştirmekle uğraşıp, üye ülkelerle sıkı ilişkiler içine girmesi önerilmektedir. Hiçbir şekilde özgür şehirlere genişlemeyi düşünmemeliyiz.
04-03-2016, 01:39
Fransanın bana vaatleri vardı diye oy verdim ama adam bunları başaramadı sonra kendimi imp. yaptım zaten oy toplayarak bu sadece Fransanın imp. olmak için izledigi politikaydı ama beceremedi sözlerine uymadı zaten 50yıla yakın imp. kaldı yanlış hatırlamıyorsam.Beni bu mpye ifq cagırdı öncesinde ne Dumanla nede Fransa ile alakam yoktu zaten siteye kayıt tarihim vs ile bunu görebilirsiniz ifq ayrılınca ben devam ettim
04-03-2016, 09:41
Gönül isterdi ki bende katılayım ama malum 2 kişi oynayınca bile lag yapıyor 31 kişi ile düşünmek bile istemiyorum :D
Katılan arkadaşlara başarılar.
04-03-2016, 10:11
04-03-2016, 15:25
Multiden ayrılıyorum. Biraz geç oldu ama birkaç gündür düşünüyordum. Şu an için fazla oynamak istemiyorum oyunu, bıkkınlık geldi gibi. Bundan sonrakine katılacağım.
04-03-2016, 20:23
İngiltere'nin HRE ye full destek verdiğini bildirmekten gurur duyarım. Avrupa da barış hakim olmalı.
|
|