Taarruzumuz 2. günde devam etti. Rzhev kavşağı hızla ele geçirildi. 9 Sovyet tümeni daha kuşatıldı ve teslim alındı. Sovyet direnişi Kasım başında çözülüyor gibi duruyordu.
Yılbaşından evvel Leningrad'ı alsakta Moskova ve Stalingrad çetin cevizlerdi. Kızıl Ordu artık büyük temizliğin verdiği etkilerden kurtulmuş ve "bazı dersler" almıştı. Bastıran Sibirya kışı da 2 ay boyunca orduyu büyük oranda yerinde tuttu. Rumen ordusu Stalingrad'ı alma sözünü verdi. Wehrmacht ise Nisan dan önce Moskova'yı almalıydı.
Bir ara Moskova'nın dış mahallelerini ele geçiren Wehrmacht malesef püskürtüldü. Kışın etkisinin de azalması ile Tayfun Harekatı hız kazandı.
2 Nisan 1940'da kuşatma tamamlandı. 60'a yakın tümeniyle Moskova artık bir açık hava hapishanesiydi. Stalingrad ise uzun bir süre daha kuşatılmadan direnecekti.
Haziran Başına kadar süren sert direnişten sonra nihayet 15 Haziran 1940'da Moskova düştü. Stalingrad'da birkaç gün sonra düşerek Sovyetler Birliği teslim oldu.
12 ay süren Rusya Seferi başarı ile sonuçlandı.
Peki Wehrmacht neden başarılı oldu?
Sadece 1 motorize tümen, 6 panzer tümeni ve 85 piyade tümeni nasıl başarılı olabildi ?
Sadece 680 bin personel ile başlayan bu sefer nasıl 4.5 milyonluk veyahut 250 tümenlik Sovyet ordusunu boğabildi ?
Cevap Luftwaffe'ydı. Alman ordusu her yönüyle döküntü halinde olmasına rağmen Luftwaffe Doğu Cephesine ayırdığı 2800 uçak ile gökler de tam hakimiyet sağladı.
Katılan herkese teşekkürler, kazasız belasız güzel bir oyun oldu. Almanya oynamayı ben pek kaldıramıyorum :) stresten üstüm başım terden sırılsıklam oluyor, mikrofonda insanlara çelikten emirler veriyorum
Yine de erken davranma avantajı ile oyunu kotardık.
Bir sonraki oyunda görüşmek üzere , yani pazar günü